П'ятниця, 17.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » Архів новин
Сьогодні відбудеться перший поєдинок у відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Англійський "Манчестер Юнайтед" прийме на своєму полі іспанську "Барселону".

Перший поєдинок з "Барсою" на "Камп Ноу" минулої середи завершився нульовою нічиєю. Шотландський наставник "МЮ" вірить, що його команді під силу вийти до фіналу. Він заявив, що в його розпорядженні є футболісти, які здатні блиснути у важливих матчах і які можуть самотужки принести клубу перемогу. Фергюсон вважає, що на "Камп Ноу" його команда показала свою найгіршу гру в нинішній Лізі чемпіонів, тому в дуелі у відповідь з "Барселоною" він має намір зосередитися на атакуючих діях. "Упевнений, що матч на "Олд Траффорд" буде зачно відкритішим, ніж перший поєдинок. Звичайно, кожний із суперників може схилити чашу терезів на свою сторону, але я вважаю, що у нас прекрасні шанси на вихід до фіналу. Безумовно, тактика зіграє свою роль, але будуть і сплески атакуючої гри, якої ми так чекаємо від "МЮ", - продовжив Фергюсон. Відзначимо, що минулого сезону на цій же стадії турніру "Юнайтед" поступився "Мілану", зазнавши третьої поразки в 1/2 фіналу Ліги з чотирьох протистоянь під керівництвом Фергюсона.

У 2006 р. дружина Райкаарда здолала у фіналі Ліги лондонський "Арсенал", проте, в двох інших розіграшах турніру під керівництвом голландця "Барса" складала зброю в Англії, поступившись "Челсі" (2005) і "Ліверпулю" (2007). "Дуже важливо забити хоч би один м'яч і нав'язати суперникові свою гру, - відзначив голландець. – Необхідно встановити контроль над м'ячем і не дозволити "МЮ" грати в свій фірмовий футбол". До "основу" каталонців повернеться Карлес Пуйоль, який замінить дискваліфікованого Рафаеля Маркеса. Цілком можливо, що на лівому фланзі замість Андреса Інієсти діятиме Тьері Анрі.

Категорія: Спорт | Переглядів: 1064 | Додав: Skip | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (5)

Сьогодні у християн східного обряду Світлий вівторок—третій день Великодніх свят. Колись в цей день селяни збиралися в корчму на музики — «відпроваджували свята».
Про Нас





Також заведено було відвідувати родичів, друзів, знайомих, обдаровувати бабу-повитуху, а через неї і померлих родичів. У Світлий вівторок молоді люди обирали зі свого середовища отамана та отаманшу, підотамана та підотаманшу, аби вони підтримували порядок в іграх.

Львів”яни сьогодні продовжать святкувати. За дві години з площі Ринок стартує автопробіг “Шляхами бравого вояка Швейка”. А біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, будуть водити гаївки. Увечері біля міської Ратуші відбудеться черговий святковий концерт


Категорія: Суспільство | Переглядів: 1350 | Додав: Skip | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (0)

Перше місце в рейтингу зайняв Лондон. На другому місці найстильніших міст - столиця Франції Париж. Ні Київ ні Львів в десятку найстильніших міст не потрапили.





«Ніхто не може бути супеником Лондона і його космополітичної атмосфери. Третина населення міста родом не з Британії, лондонці змішали та виробили загальний культурний стиль, моду і кухню. Ця суміш заповнює нейвовірними флюідами найстильніше місто світу», — пише Forbes.

Звичайно, є свої негативні сторони і в Лондона. Товариство експертів виявило в Лондона дві проблеми - недостатній рівень безпеки та високі ціни. Хочу, з останнім Forbes готовий змиритися, визнаючи  що «дешивизна» і респектабельність несумісні.

На другому місці в списку найстильніших міст світу — столиця Франції Париж. Эксперти відзначили його романтичність, класичний стиль, і розвиток в моді, «не згадуючи вже про прекрасну їжу».

На третьому місці виявився Сідней, який рахується одним із найкрасивіших міст світу. До слова, Австралія дала зразу міста  в топ-десятку стильних мегаполісів, як й Іспанія, яка дала світу Мадрид і Барселону.

В цьому почесному рейтингу також фігурують Нью-Йорк, Рим, Берлін та Амстердам.

Категорія: Світ | Переглядів: 1426 | Додав: Skip | Дата: 28.04.2008 | Коментарі (13)

На авіашоу у Німеччині невеликий літак врізався у глядачів.
Трагедія сталася на аеродромі у місті Айзенах. В результаті інциденту загинула щонайменше одна людина, ще 15 отримали поранення. Представники поліції повідомили, літак зійшов із злітної смуги, коли намагався піднятися у повітря і врізався у людей.
45-річна жінка загинула на місці. Три особи, разом з пілотом, отримали серйозні травми. Серед потерпілих і двоє дітей. Усіх постраждалих доправили до місцевих лікарень. Як повідомили організатори авіашоу, після інциденту усі польоти було скасовано.

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1108 | Додав: Skip | Дата: 28.04.2008 | Коментарі (1)

          

Надворі нарешті вже весна. Минули дощі та негода, все цвіте. Час весняних свят! Звичайно найбільшим святом є Великдень, який припадає на завтрішню неділю. За такою нагодою, адміністрація сайту бажає вам якнайкраще провести ці вихідні! Смачної вам паски!!!



Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1131 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (4)

Сучасні кури, виявляється, походять від доісторичних хижаків тираннозаврів, стверджують вчені США.

Дослідники з Гарвардського університету (США) проаналізували молекули, отримані зі скам'янілих кісток тираннозаврів віком 68 мільйонів років, і виявили близький зв'язок між хижаком і нинішніми курями.

Застосовуючи спеціальну техніку під назвою масс-спектроскопія, вони порівняли колаген (білкова речовина сполучних тканин) тираннозавра з колагеном декількох десятків сучасних видів птахів і тварин.

Виявилось, що на молекулярному рівні тірекс набагато ближче до курей і страусів, ніж до нинішніх алігаторів і ящірок. "З птахами - курями і страусами - у нього зв'язок був ближчий, ніж зі всіма іншими видами, які ми брали", - говорить доктор Джон Асара.

Ці попередні результати, які вимагають подальшого підтвердження, підтверджують теорію про те, що деякі динозаври в ході еволюції перетворилися на птахів. "Ми можемо говорити про це з високим ступенем вірогідності", - сказав доктор Кріс Орган.

Раніше вчені з Гарварду проводили аналогічні досліди з протеїном з кісток мастодонта, що жив 160 тисяч років тому. Аналіз показав його схожість з сучасними слонами.

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1368 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)

Сьогодні - 22-і роковини найбільшої техногенної катастрофи людства.

Сьогодні виповнюється 22 роки
найбільшій техногенній катастрофі
сучасності - вибуху на
Чорнобильській атомній
електростанції 26 квітня 2008 року виповнюється 22 роки найбільшій техногенній катастрофі сучасності - вибуху на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС).
У 1986 році вночі 26 квітня о 00.23 на 4-му енергоблоці ЧАЕС у результаті серії теплових вибухів був зруйнований реактор. У навколишнє середовище були викинуті величезні дози радіоактивних речовин, зокрема, ізотопів урану, плутонію, йоду-131 (період напіврозпаду вісім днів), цезію-134 (період напіврозпаду два роки), цезію-137 (період напіврозпаду 30 років), стронцію-90 (період напіврозпаду 28 років).

Дослідження експертів свідчать про те, що сумарний викид радіоактивних матеріалів у атмосферу того дня склав 50 млн. кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих у 1945 році на Хіросіму.

Радіоактивна хмара, що утворилася в результаті аварії, пролетіла над Україною, Білоруссю, Європейською частиною Росії, Східною Європою, Скандинавією, Великобританією і східною частиною США.

Радіоактивними нуклідами було забруднено більш ніж 145 тис км. кв території.

19 вересня 1986 року на прес-конференції для радянських і іноземних журналістів, організованій у зв’язку з вибухом на ЧАЕС, було заявлено, що дві людини загинули у момент аварії, 29 померли пізніше, на стаціонарному лікуванні - 11 чоловік.

Населення попередили про небезпеку лише 28 квітня. До цього часу підвищення радіаційного фону вже зареєстрували у Швеції.

У 1986-1987 роках у роботах із ліквідації наслідків катастрофи взяли участь близько 600 тисяч осіб. 200 тис. з них отримали підвищені дози опромінення.

За офіційними даними, загалом у результаті Чорнобильської аварії постраждали близько 5 млн. чоловік.

Із постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб. Ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони. У той же час частина переселенців повернулася в села. Зараз на заражених територіях проживають більше 300 самоселів.

Точне число жертв від катастрофи важко визначити. Вважається, що велика їх частина померла або може загинути від раку. Достатньо складно визначити, чи є ці випадки наслідком аварії, чи викликані іншими причинами.
< ... Читати далі »
Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1223 | Додав: beowulf | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (3)

Побачила світ бета-версія додатка Skype для мобільних телефонів, що працює більше ніж з п'ятдесятьма моделями мобільних телефонів, оснащених підтримкою Java, від провідних світових виробників.


Додаток дозволяє організовувати із друзями чати, групові чати й приймати дзвінки від користувачів Skype за допомогою послуги SkypeIn. Також доступні дзвінки Skype-to-Skype й SkypeOut, але тільки для наступних країн: Бразилія, Данія, Фінляндія, Естонія, Польща, Швеція й Великобританія.

Отримати більше детальну інформацію й завантажити додаток на свій мобільний телефон, можна за адресою www.skype.com/go/mobiledownload.

Категорія: Технології | Переглядів: 1053 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)


Меган Фокс - найсексуальніша дівчина
у світі Журнал FHM склав щорічний рейтинг ста найсексуальніших жінок світу. Очолила список акторка Меган Фокс, яка зіграла у фільмі Трансформери.
Такі результати опитування, у якому взяли участь 9 мільйонів читачів видання, повідомляє AP.

Фокс дебютувала в щорічному рейтингу FHM у 2006 році, і зайняла лише 68 місце. Через рік вона піднялася до 65 рядка.

У першу десятку, крім Фокс, потрапили найсексуальніша жінка FHM-2007 Джессіка Альба (3 місце), акторка Скарлетт Йоханссон (5 місце) і Кейт Бекінсейл, яка зайняла десяту позицію рейтингу.

Анджеліна Джолі опинилася на 12 місці, співачка Ріанна - на 14, а Періс Хілтон взагалі на 77 місці. Сотню найсексуальніших жінок світу замикає Бритні Спірс.

Категорія: Відпочинок та розваги | Переглядів: 974 | Додав: beowulf | Дата: 25.04.2008 | Коментарі (1)

Якщо взяти карту Великобританії і відзначити на ній червоними точками всіх виробників спорткарів, то вона стане схожа на хвору вітрянкою пляму Роршаха. Швидкі машини тут будує кожен другий, у кого є гайковий ключ. На жаль, деякі з таких «компаній» так само швидко вмирають - губить їх насамперед фунтостерлінгове голодування.

Не так давно в Британії з'явився ще один амбітний «дядько Вася». І у нього, треба сказати, поки є всі шанси на виживання. Адже існувати і розвиватися допомагає могутній фінансовий бекграунд - на виробника суперкарів Keating працює ціла аерокосмічна і одночасно оборонна компанія Electromech Technologies, володіє якою Ентоні Китінг (Anthony Keating), що схиблений на автомобілях давно.

Гоночну версію TKR можна відрізнити від цивільної, наприклад, по кватирці в намертво вправленому в дверний отвір склі.

Останні (і, думається, не останні) вісім років свого життя Китінг присвятив машинам - він розробляв власний суперкар. Проміжний результат роботи смішно пародіював назву знаменитої тюнінгової контори з Боттропа (Bottrop): автомобіль під назвою Barabus компанія показала на Лондонському автосалоні в 2006 році.

Саме Барабус став основою для двох нових версій: SKR (для доріг загального користування) і TKR (ці машини орієнтовані на трек). Розмірами парку порівнюється, наприклад, з Lamborghini Gallardo (довжина - 4313 мм, ширина - 1867, висота - 1149 мм). Споряджена маса коливається в діапазоні від 995 до 1190 кг Цифра залежить від використання карбону в конструкції боліда. З нього можуть бути виконані не тільки навісні панелі, але і монокок (у базі він із сталі, а навісні панелі - з склопластика).

Китінг вже продумав деталі майбутнього 1500-сильного монстра. Зокрема, він планує оснащувати такі машини чотириступінчастої КПП.

Мотори для своїх машин англійські суперкаромайстри люблять запозичувати у американців. Китінг вирішив не оригінальничати - його средньомоторні авто приміряють двигуни V8 від General Motors в двох модифікаціях. Найпростіший шестилітровий атмосферник має 404 к.с., а семилітровий - вже 505. Ці ж двигуни з приставкою supercharged віддадуть власникові, відповідно, 525 і 650 к.с. Їх оснастять п'ятиступінчастою механікою від Porsche, яка блокується з ведучою задньою віссю. Китінг говорить, що навіть найпростіший шестилітровий SKR виїжджає з 4 секунд в розгоні до 96 км/год і набирає максималку в 288 км/год.

Але це ще нормаль ... Читати далі »
Категорія: Авто-мото | Переглядів: 938 | Додав: beowulf | Дата: 25.04.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 45 46 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com