Вівторок, 19.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Світ

       Десятирічний учень школи в місті Орпінгтон на південно-сході Великого Лондона був затриманий після нападу на двох вчительок, пише в неділю газета The Mail on Sunday.

Поліцію викликали в школу близько 13:00 за місцевим часом у четвер.

Жінки, яким вже за 50 років, в результаті нападу школяра були госпіталізувані. В однієї зламана нога і підозра на вивих колінної чашечки, у другої - травми обличчя.

Дитину затримали безпосередньо в школі і доставили у відділок. Пізніше хлопчика відпустили під заставу, він повинен повернутися в поліцію в середині лютого.

Що стало причиною розбіжностей між десятирічною дитиною і вчительками, не повідомляється.

  Джерело: http://ua.korres ... Читати далі »

Категорія: Світ | Переглядів: 1506 | Додав: Skip | Дата: 10.01.2012 | Коментарі (0)

Дуров продав соцмережу «ВКонтакте» за $111 млн
    Згідно з інформацією, яка з’явилася в зарубіжних ЗМІ, гендиректор соціальної мережі «ВКонтакте» Павло Дуров продав акції соцмережі за 111 млн доларів. Покупцем, судячи з повідомлення, став холдинг Mail.Ru Group. Варто зазначити, що з цим холдингом у Дурова вже давно склалися досить напружені стосунки.
     На даний момент, стало відомо, що Mail.ru Group володіє вже 39,99% акцій «ВКонтакте», раніше майже 8% акцій належали Дурову, Як повідомила прес-служба Mail.Ru Group, холдинг реалізував останній з опціонів на купівлю частки в «ВКонтакте» ще в липні нинішнього року, придбавши 7,44% акцій за 111,7 мільйонів доларів.
    Раніше повідомлялося, глава Mail.ru Group Дмитро Гришин офіційно визнав, що холдинг вважає доцільним об’єднати належні йому соціальні мережі «Однокласники» і «Вконтакте».
«Об’єднання було б доцільно, враховуючи конкуренцію, що посилюється між російськими мережами та міжнародними майданчиками», – сказав він на конференції «Російський інтернет-форум».
    Холдинг Mail.ru Group повністю контролює «Одноклассники», також у нього є соцсервіс «Мой Мир», інтегрований в портал Mail.ru.
 
Джерело: ТСН.
Категорія: Світ | Переглядів: 912 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

Фільм "Король говорить" отримав "Оскар" як найкращий фільм, поборовши у цій номінації стрічки "Чорний лебідь", "Боєць", "Початок", "Дітки в порядку", "127 годин", "Соціальна мережа", "Історія іграшок-3" та "Зимові кості".

Крім того, режисер фільму Том Гупер отримав "Оскар" за найкращу режисуру. За цю нагороду боролись також Дарен Аранофськи ("Чорний лебідь"), Девід Рассел ("Боєць"), Девід Фінчер ("Соціальна мережа") та брати Коени ("Залізна хватка"). 

Загалом стрічка представлена у 12 номінаціях і вже встигла здобути також "Оскар" за найкращу чоловічу роль: статуетку отримав Колін Ферт.

Втім, нагорода за найкращу чоловічу роль другого плану дісталася не фільму «Король говорить»: Джефрі Раш поступився Крістіану Бейлу з фільму "Боєць".

Меліса Лео з цього ж фільму отримала "Оскар" на 83-ій церемонії нагородження як "Найкраща актриса другого плану".

Статуетку за "Найкращу жіночу роль" отримала Наталі Портман (фільм Дарена Аранофськи "Чорний лебідь").

Стрічка британського режисера Тома Гупера "Король говорить" розповідає драматичну історію Принца Альберта, Герцога Йоркського (Колін Ферт), який проти своєї волі був вимушений стати британським королем Георгом VІ (роки правління 1936-1952).

У часи гітлерівської загрози він виявився єдиним членом королівської родини, хто міг би стати символом та голосом нації. Та за іронією долі, Альберт затинався з самого дитинства і тому намагався якомога менше виходити на люди, повідомляє УП.

Повний список переможців "Оскара 2011"

Найкращий фільм

"Король говорить", режисер - Том Гупер

Найкраща режисура:

Том Гупер за стрічку "Король говорить"

Найкраща чоловіча роль

Колін Ферт ("Король говорить")

Найкраща жіноча роль

Наталі Портман ("Чорний лебідь")

Найкраща чоловіча роль другого плану

Крістіан Бейл ("Боєць")

Найкраща жіноча роль другого плану

Меліса Лео ("Боєць")

Найкращий іноземний фільм:

"Помста" Сюзанн Бір (Данія)

Найкращий повнометражний мультфільм

"Історія іграшок" Лі Ункріха

Найкращий монтаж - "Соціальна мережа"

Найкраща робота художника-постановщика - "Аліса в країні чудес"

Найкраща операторська робота - "Початок"

Найкращий дизайн костюмів& ... Читати далі »

Категорія: Світ | Переглядів: 1010 | Додав: zhyvchek | Дата: 28.02.2011 | Коментарі (1)


Популярний американський актор Леслі Нільсен, відомий своїми комедійними ролями у фільмах «Аероплан!» і «Голий пістолет» помер у віці 84 років.

Як повідомив агент актора Джон Келлі, Нільсен помер в лікарні, розташованій неподалік від свого будинку в місті Форт-Лодердейл, штат Флорида, де він проходив лікування від запалення легенів, – передає ТСН.

«Він просто заснув і помер. Він був по-справжньому гарною людиною. Він був дуже турботливим, завжди природним і трохи кумедним. У Нільсена було добре серце», – сказав племінник актора в одному з інтерв’ю для ЗМІ, додавши, що Леслі для нього був найкращим другом.

Канадець за походженням, Нільсен приїхав підкорювати Голлівуд в середині 1950-х років, будучи вже відомим драматичним актором в Нью-Йорку, де він грав у популярних телесеріалах.

Його високий зріст, виразне обличчя і багата міміка одразу зробили Нільсена одним з найбільш затребуваних голлівудських акторів, проте спочатку йому діставалися в основному незначні ролі.

Кінематографічна кар’єра актора почалася з серйозних драматичних ролей, хоча його колеги по знімальному майданчику завжди наголошували, що за кадром Нільсен мав славу великого жартівника.

Його справжнє акторське амплуа було розкрито після виходу в 1980 році на екрани фільму «Аероплан!», що став хітом міжнародного кінопрокату. З тих пір Нільсен зіграв у понад трьох десятках фільмів.

Актор продовжував активно зніматися, незважаючи на похилий вік. Останній фільм за його участю, «Дуже страшне кіно – 5», повинен вийти в прокат 2011 року.

Категорія: Світ | Переглядів: 1038 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.11.2010 | Коментарі (0)

Сайт Wikileaks опублікував секретні документи уряду США, в яких йдеться про повідомлення, які надсилали американські посольства по всьому світу до Вашингтона. Згідно з повідомленнями преси, обсяг опублікованих матеріалів набагато більший за загальгий розмір викладеної інформації про Афганістан і оприлюднених документів про Ірак.

В опублікованих документах держдепартаменту містяться відомості про те, що представники деяких арабських держав, зокрема король Саудівської Аравії, закликали США напасти на Іран, щоб покінчити з його ядерною програмою.

У повідомленнях, відправлених до Вашингтона, також йдеться про:

Запевняння про зв'язки російської влади з організованою злочинністю.

Надзвичайно близькі відносини прем'єр — міністра Володимира Путіна з його італійським колегою Сильвіо Берлусконі.

Спроби Ірану переобладнати північнокорейські ракети для використання у ролі ракет далекого радіуса дії.

Небезпеку того, що пакистанські ядерні матеріали можуть бути використані для виробництва ядерної зброї.

Американських чиновників, яким наказували стежити за керівництвом ООН.

Про те, що китайський уряд усе частіше вдається до використання кібер-атак.

Корупцію в уряді Афганістану, який підтримує Захід. Побоювання посилилися, коли стало відомо про високопоставленого чиновника, який нібито віз за кордон у своєму багажі понад 50 млн. доларів готівкою.

Невдалі спроби США запобігти постачанню зброї з Сирії ліванському «Хезболлі»

Перемови, присвячені закриттю американської в'язниці на Гуантанамо, зокрема дипломатам Словенії нібито пропонували прийняти звільненого в'язня в обмін на зустріч з американським президентом Бараком Обамою.

Дискусії американських і південнокорейських чиновників про можливе об'єднання двох Корей — у тому випадку, якщо ві ... Читати далі »

Категорія: Світ | Переглядів: 958 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.11.2010 | Коментарі (0)

Про можливі порушення та попередні результати на місцевих виборах в Україні 31 жовтня можна буде дізнатися через інтернет-сервіс Twitter.

Цим займатимуться громадські активісти та журналісти, повідомляє Німецька хвиля.

За ходом  місцевих виборів в українських регіонах спостерігатимуть більше сотні журналістів та представників громадськості.

Їхні короткі повідомлення, які вони відправлятимуть телефоном чи за допомогою комп'ютера безпосередньо з місця події, можна буде прочитати на спеціальному сайті www.electua.org.

Його започаткували громадські активісти ще на минулих президентських виборах. Ініціатива виявилася настільки успішною, що на місцевих виборах Twitter-трансляцію вирішили вдосконалити та продовжити, сказав програмний директор громадської організації "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков.

Ініціатор ідеї визнає, що Twitter-трансляція має свої недоліки, бо в інтернеті в режимі он-лайн важко перешкодити зловживанням і повідомляти неправдиву інформацію, адже в Twitter може писати кожен.

Але кожне повідомлення охочі можуть перевірити у журналістів, які працюватимуть на місцях. Всі їхні телефони будуть на сайті.

Про свою ініціативу ініціатори проекту повідомили всіх офіційних спостерігачів та міжнародні спостережні місії, яких в Україні цього разу буде обмаль.

Спостерігачі, слідкуючи за Twitter-трансляцією українських виборів, пізніше можуть побачити повну картину того, як голосування відбувається в регіонах.

Пріоритетними у Twitter-трансляції будуть Одеська, Запорізька, Луганська, Тернопільська та Житомирська області. Водночас повідомлення будуть і з інших міст і регіонів.

Категорія: Світ | Переглядів: 1274 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.11.2010 | Коментарі (0)

Президент Польщі Лех Качинськи загинув в авіакатастрофі літака Ту-154.
Про це в суботу повідомляє Reuters.
Літак, на борту якого перебував Качинський, розбився поблизу військового аеропорту біля російського міста Смоленськ.
За даними польських медіа, літак розбився під час заходження на посадку.
На борту літака перебували близько 100 людей, серед них і дружина президента.
Трагедія сталася близько 10 години за київським часом.
Польський високопоставлений чиновник в Смоленську розповів, що аварія сталася в 1.5 км від Смоленського аеропорту за умов туманної погоди.
Він також повідомив, що на борту також були керівник Польської армії та голова президентської адміністрації.
"Літак загорівся після падіння. Команди почали витягати пасажирів з дуже пошкодженого літака", - розповів спікер польського МЗС.
Качинський летів відвідати Катинський цвинтар під Смоленськом, де розташований перший у Росії міжнародний меморіальний комплекс жертвам тоталітарних репресій
Висловлюємо свої співчуття усім родичам загиблих і народу Польщі.
Вічная пам’ять
Категорія: Світ | Переглядів: 1029 | Додав: zhyvchek | Дата: 10.04.2010 | Коментарі (0)

Глава Римської католицької церкви Бенедикт XVI буде мати власний канал на популярному відео-хостингу YouTube

Про це повідомляє агентство France Presse з посиланням на італійське видання Osservatore Romano.

Офіційне оголошення буде зроблено представниками Ватикану в п'ятницю, 23 січня - у перший день мовлення каналу Бенедикта XVI.

У Ватикані зазначили, що рішення про відкриття каналу понтифіка на YouTube було прийнято для того, щоб "позначити присутність папи Римського в інтернеті". При цьому представники Святого престолу підкреслили, що новітні технології завжди були в числі захоплень Бенедикта XVI. 

Категорія: Світ | Переглядів: 1227 | Додав: beowulf | Дата: 23.01.2009 | Коментарі (0)

В Беверлі Хіллз оголосили короткий список номінантів на найпрестижнішу нагороду в світі кіно - золоту статуетку Оскар. Лідером за кількістю номінацій стала картина Загадкова історія Бенджаміна Баттона. Фільм претендує на нагороду в 13 категоріях
За Оскар в категорії Найкращий фільм року боротимуться наступні картини: Фрост проти Ніксона, Читач, Харві Мілк, Мільйонер із нетрів, Загадкова історія Бенджаміна Баттона. 

На нагороду в номінації Найкращий режисер претендують: Девід Фінчер (Загадкова історія Бенджаміна Баттона), Денні Бойл (Мільйонер із нетрів), Рон Говард (Фрост проти Ніксона), Стівен Долдрі (Читець), Гас Ван Сент (Харві Мілк). 

На нагороду в номінації Найкраща чоловіча роль претендують: Річард Дженкінс (Відвідувач), Френк Лангелла (Фрост проти Ніксона), Шон Пенн (Харві Мілк), Бред Пітт (Загадкова історія Бенджаміна Баттона), Міккі Рурк (Борець). 

На нагороду в номінації Найкраща жіноча роль претендують: Енн Хетуей (Рейчел виходить заміж), Анджеліна Джолі (Підміна), Мелісса Лео (Замерзла річка), Меріл Стріп (Сумнів), Кейт Уінслет (Читець). 

На нагороду в номінації Найкраща чоловіча роль другого плану претендують: Джош Бролін (Харві Мілк), Роберт Дауні молодший (Солдати невдачі), Філіп Сеймур Хофман (Сумнів), Хіт Леджер (Темний лицар), Майкл Шеннон (Дорога змін). 

На нагороду в номінації Найкраща жіноча роль другого плану претендують: Емі Адамс (Сумнів), Пенелопа Крус (Вікі Крістіна Барселона), Віола Девіс (Сумнів), Тараджі П. Хенсон (Загадкова історія Бенджаміна Баттона), Маріса Томей (Борець). 

На нагороду в номінації Найкращий анімаційний фільм претендують: ВАЛЛІ, Вольт і Кунг-фу Панда. 

На нагороду в номінації Найкращий іноземний фільм претендують: Комплекс Баадер Майнхоф (Німеччина), Клас (Франція), Відбуття (Японія), Реванш (Австрія), Вальс із Башіром (Ізраїль). 

Зачитував список номінантів президент Американської кіноакадемії Сід Геніс і оскарівський лауреат актор Форест Уітекер. 

81-а церемонія вручення золотих статуеток Оскар пройде 22 лютого в театрі Кодак у розважальному комплексі Голівуд енд Хайленд на бульварі Голлівуд. Транслювати її буде американський телеканал ABC, а також телекомпанії в 200 країнах світу

Категорія: Світ | Переглядів: 1266 | Додав: beowulf | Дата: 23.01.2009 | Коментарі (0)

У німецькому зоопарку міста Ахен у ніч з вівторка на середу тринадцять пінгвінів стали жертвами лисиці, котра проникла до їхнього вольєру.
Днем раніше співробітники та відвідувачі зоопарку спостерігали, як птиці радіють першому снігу. На наступний ранок 13 пінгвінів були знайдені мертвими. 

По слідах на снігу вдалося встановити, що птахів вбила лисиця. Тварина перестрибнула через невисоку огорожу, прогризши отвір у нейлоновій мережі навколо вольєру, і проникла до пінгвінів. Усі вони - так звані Африканські або Ослині пінгвіни. 

"Це велика втрата для нас. Пінгвіни були улюбленцями публіки і серцем зоопарку. Крім того загиблі птиці брали участь у цінному генетичному дослідженні, кожна з них була унікальною", - сказав директор зоопарку Вольфрам Граф Рудольф, який власноруч виростив двох загиблих пінгвінів. 

Керівництво зоопарку змушене визнати, що нейлонова мережа була ненадійним захистом для домашніх птахів. Винувату лисицю не знайшли, проте, якщо хижак ще раз спробує проникнути до вольєру, то отримає потужний удар струмом. 

Між іншим, у Росії в геленджикському зоопарку оселилося тигреня, подароване на 56-річчя прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. 

За матеріалами Daily Mail

Категорія: Світ | Переглядів: 1197 | Додав: beowulf | Дата: 07.12.2008 | Коментарі (0)

1 2 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com