Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Технології
Компанія Google випустила нову бета версію веб-браузера Chrome.

За даними розробників, головною особливістю цього релізу є продуктивність програми, що значно збільшилася. Так, у фірмовому тесті V8 бета-версія на 25% швидша поточного стабільного варіанта Chrome, а в тесті Sunspider - продуктивніша на 35%, йдеться у повідомленні на офіційному блозі Google.

Крім того, у нову версію додано такі функції як автозаповнення форм, зум на всю сторінку (збільшення не тільки шрифту тексту, але і всіх елементів на сторінці) і автопрокрутка, зазначили в Google. Ще однією цікавою можливістю, за словами розробників, стала так звана опція розділених вкладок (drag tabs), коли на екран виводиться одночасно дві вкладки. 

Як зазначає агентство Reuters, за даними аналітичної компанії Net Applications, станом на лютий 2009 року частка Google Chrome на ринку інтернет-браузерів становила 1,2%, що значно менше, ніж частка Internet Explorer (67,4%) та Firefox (близько 22%). 

Раніше компанія Google анонсувала новий сервіс під назвою Google Voice. Крім інших функцій, він дозволяє здійснювати телефонні дзвінки через інтернет, на зразок популярного сервісу Skype.

За матеріалами: ITC

Категорія: Технології | Переглядів: 1059 | Додав: beowulf | Дата: 18.03.2009 | Коментарі (0)

 

Google Earth 4.0.2080 Beta Google Earth - це мапа Землі, створена на основі фотографій зі супутників. Елементарно проста в роботі і дозволяє з легкістю відшукати не тільки велику китайську стіну, але і ваш будинок. Можна дивитися на мапу під будь-яким кутом і з будь-яким збільшенням. Велика частина карти, звичайно ж, звичайні 2d-фотографії, але деякі об'єкти представлені у вигляді тривимірних моделей.

Скачати (13.71 MB - Freeware)

Категорія: Технології | Переглядів: 1207 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.02.2009 | Коментарі (0)

Консорціум Bluetooth Special Interest Group анонсував випуск в середині 2009 нової версії протоколу бездротової передачі даних Bluetooth - 2.2, який буде значно швидше попередніх версій
Як повідомляють розробники, буде представлено дві специфікації: Bluetooth x10 і x100. Перша специфікація для забезпечення більш високої швидкості передачі даних буде працювати разом з технологією Wi-Fi, друга-з технологією UWB. 

Поточна версія Bluetooth дозволяє передавати інформацію зі швидкістю до 3 Мбіт / с. Нові ж версії збільшать швидкість до 30 і 300 Мбіт / с відповідно, що дозволить передавати потокове відео

Категорія: Технології | Переглядів: 1035 | Додав: beowulf | Дата: 07.12.2008 | Коментарі (0)

Психолог Ричард Вайзман з університету Хартфордшира (University of Hertfordshire) створив найбільш розслаблюючу кімнату в світі, яка здатна розслабити навіть ту людину, яка постійно страждає від стресу. 
The most relaxing room - це мультимедіапростір, який, за словами вченого, здатний принести спокій людині, що постійно страждає від стресу, оскільки для створення обстановки максимальної релаксації були використані останні дані про людське сприйняття.  

Ричард Вайзман використовував у розслаблюючій кімнаті м'які мати, подушки під голову із запахом лаванди, зелене м'яке підсвічування внизу і чисте штучне блакитне небо зверху.  

Крім того, за замовленням Вайзмана, професор Тім Блінко з університету Хартфордшира написав спеціальну розслаблюючу музику, яка повинна лунати під час 15-хвилинного сеансу в кімнаті. Відомо, що дана мелодія має повільний незмінний ритм низьких нот, а прикрашена ця композиція соло сопрано і тибетськими чашками, що співають.

"Приглушене зелене світло збільшує виробництво допаміну в мозку і дає заспокійливий ефект. Блакитне небо допомагає спрямувати увагу всередину і відволікає від щоденного стресу, - говорить психолог.  

Свою роботу Вайзман презентував на виставці досягнень дослідницького інституту здоров'я і людини університету Хартфордшира - Health Showcase, яка проходить з 21 по 24 жовтня. У рамках цього заходу найбільш розслаблююча кімната в світі буде відкрита для всіх бажаючих.  

Слід зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) також б'є на сполох, оскільки, на думку експертів, до 2020 року депресія вийде на друге місце серед причин інвалідності й смертності людей у всьому світі.  

Згідно з даними ВООЗ, депресія частіше за інші хвороби призводитиме до смертельного результату. До того ж вона часто провокує розвиток хвороб внутрішніх органів, схильність до алкоголю і наркотиків.

Категорія: Технології | Переглядів: 993 | Додав: beowulf | Дата: 22.10.2008 | Коментарі (0)

У жовтні 1983 року з мобільного телефону Motorola DynaTAC 8000X, що згодом був пущений у серійне виробництво, був зроблений перший дзвінок. 
Апарат важив більше одного кілограма й за розмірами нагадував цеглу. Але все-таки це був величезний прорив для людства, що довідалося про можливість носіння із собою портативного телефону.

За допомогою Motorola DynaTAC 8000X можна було розмовляти цілу годину, а час роботи в режимі очікування становив до восьми годин. В 1983 році його вартість становила майже 4 тисячі доларів, однак і за таким дорогим продуктом вибудовувалися величезні черги. Люди хотіли долучитися до кількості обраних.

Є й інша версія появи мобільного телефону. Відповідно до неї, перший такий пристрій винайшли в 1973 році, однак той прототип стільникового телефону так і не надійшов у виробництво.

Зараз мобілками володіють ледве менше 4 млрд осіб. За прогнозами фахівців, цей кордон буде пройдено саме до кінця нинішнього року. Мобільний телефон перестав бути розкішшю, і про це говорить хоча б те, що щорічно у світі продається більше мільярда слухавок.

Наголосимо, фахівці Міжнародного союзу електрозв'язку підрахували кількість користувачів мобільними телефонами у світі. Виявляється, в 2008 році їхня кількість досягла чотирьох мільярдів осіб. 

Експерти повідомляють, що мобільний зв'язок розвивається надзвичайно бурхливими темпами. 

Ще починаючи з 2000 року, темпи росту передплати на нові мобільні щорічно становили 25%, при тому, що стільникові телефони були тільки в 12% населення Землі. До кінця 2008 року вони будуть уже в 61% землян.

Тим часом, компанія Motorola створила функціональний комунікатор, що удвічі важче випущеної 25 років тому моделі.

Категорія: Технології | Переглядів: 915 | Додав: beowulf | Дата: 17.10.2008 | Коментарі (0)

На українському відеохостингу PLAY з'явився розділ Ліцензійні відеокліпи, де інтернет-користувачам пропонують безкоштовний перегляд ліцензійних музичних відеокліпів вітчизняних і закордонних виконавців.
"Захист авторських прав це наш пріоритет", - говорить директор з маркетингу компанії УКРНЕТ Міхалі Іртлач. - "Тому ми вирішили створити розділ ліцензійних відеокліпів на відеохостингу PLAY, де користувачі зможуть безкоштовно дивитися офіційно дозволені композиції, не порушуючи при цьому авторських прав їхніх власників і авторів".

Відомо, що постачальниками ліцензійного відео на PLAY є відомі продюерські та звукозаписні компанії: Lavina Music, Moon Records і Ukrainian Records. 

У новий розділ уже увійшли відео-композиції 173 вітчизняних і закордонних виконавців різних жанрів. 

У майбутньому компанія планує розширити можливості сервісу, що дозволить користувачам насолоджуватися музичним відео в режимі nonstop, складати власні плейлисти і ділитися улюбленими добірками з друзями.

PLAY - це онлайновий відеохостинг, що дозволяє переглядати, завантажувати і зберігати відео-файли в інтернеті, а також розміщувати їх у себе на сайті або блозі і програвати за допомогою вбудованого флеш-плеєра. 



Категорія: Технології | Переглядів: 1530 | Додав: beowulf | Дата: 04.09.2008 | Коментарі (0)

Дві найбільші компанії Yahoo! і Іntel заявили про створення нової платформи, що об'єднає телебачення й Інтернет, повідомляє ІDG News.
В основі нової платформи буде лежати можливість використовувати віджети за умови встановлення спеціальних процесорів Іntel і програмної оболонки Yahoo! у телевізори, тюнери кабельного телебачення й плеєри оптичних дисків.

Основою апаратної частини платформи є інтегральна система Іntel CE3100, а програмної - оболонка Yahoo! Weather Channel. Розроблювачі зможуть створювати свої віджети для Weather Channel за допомогою стандартного веб- інструментарію, що складається з Javascrіpt, XML, HTML і Flash. 

Фахівці повідомляють, що, використовуючи нову технологію, при натисканні кнопки на пульті ДК на телеекрані з'являється стрічка з віджетами, які також можна активувати з пульта. Віджети, за словами фахівців, дозволять телеглядачам спілкуватися з друзями, дивитися відео, дізнаватися свіжі новини й прогноз погоди, повідомляє Reuters. 

На даний момент свої міні-додатки для платформи вже готують такі компанії як eBay, GE, MTV, Samsung Electronіcs і Toshіba.


Категорія: Технології | Переглядів: 1152 | Додав: beowulf | Дата: 22.08.2008 | Коментарі (0)

З учорашнього вечора практично у всіх контакт-листах користувачів ICQ і QIP з'явився троян під номером 12111 з ім'ям ICQ System, повідомляє пошуковий сервіс Google.
Користувач з ніком ICQ System з'явився впродовж останніх годин в оффлайн-контактах практично в 99% користувачів ICQ, причому дії в нього можуть бути різні. 

Фахівці попереджають, що дана шкідлива програма може змінювати пароль користувача або красти його. У зв'язку з цим експерти рекомендують видалити себе з його списку користувачів, а потім видалити його зі свого списку і змінити пароль свого ICQ або QIP.

Нагадаємо, що американські вчені установили, що інтернет-мессенджери на робочому місці підвищують продуктивність праці.



Категорія: Технології | Переглядів: 1060 | Додав: beowulf | Дата: 20.06.2008 | Коментарі (2)


Ну, ось і дочекалися (принаймні ті, хто чекав!) – вчора на конференції WWDC новий 3g iphone був оголошений офіційно! Що ж в ньому змінилося в порівнянні з першою версією, окрім горезвісної підтримки 3g-мереж? І так, нова модель підтримує GPS і геотаггінг, працює на новому iphone 2.0 firmware, отримала покращену аудіосистему і нову, повністю пластикову задню панель. Як вже було сказано, телефон зможе працювати в швидких 3g-мережах, правда, фронтальної камери все-таки немає.

Розміри дисплея, роздільність камери, Wifi – все залишилося тим самим. Зате істотно змінилася ціна, перед якою вже майже неможливо встояти, – 8-гігабайтна версія (у чорному кольорі корпусу) обійдеться в 199 доларів, 16-гігабайтна (у чорному або білому кольорі корпусу) – в 299, правда, ця ціна, як і раніше, передбачає контракт з оператором мобільного звязку.

Ще один парадоксальний факт – iphone 3g підтримує російську мову, АЛЕ (!) Росія так і не увійшла до тих 70 країн, у які офіційно поставлятиметься новий телефон.
Перша партія iphone 3g поступить в продаж 11 липня в 22-х країнах (список приведений далі), в інших 48-ми він зявиться в другій половині року. Ну і ще одне, наостанок: оригінальний iphone першого покоління більше вироблятися не буде і повністю відкриває дорогу новому.


Категорія: Технології | Переглядів: 1112 | Додав: beowulf | Дата: 11.06.2008 | Коментарі (0)

На виставці високих технологій CHITEC 2008 китайська компанія Beijing Tianyu Communication Equipment презентувала восьмимегапіксельний камерофон K-Touch C280.
Телефон виконаний у форм-факторі моноблок. Він має об'єктив із триразовим оптичним зумом, а також процесор Canon DIGIC III, що відповідає за обробку зображень.

Світлочутливість вбудованої в K-Touch C280 камери складає 1600 одиниць ISO. На даний момент вартість апарата і те, чи буде він продаватися за межами Китаю невідомо.

Зазначимо, що в даний час максимальна роздільна здатність камери телефонів, які випускаються серійно, складає п'ять мегапікселів.



Категорія: Технології | Переглядів: 1025 | Додав: beowulf | Дата: 27.05.2008 | Коментарі (0)

1 2 3 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com