П'ятниця, 03.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Спорт
Лише в серії пенальті була визначена сильна команда Старого Світла сезону 2007/2008.
Коли говорять, що футбол гра непередбачувана, та більшість має на увазі чималу можливість слабкішої команди перемогти сильну. Але ж таке буває у всіх інших командних видах спорту: баскетболі, хокеї, волейболі і т.д. Головне, відмінність футболу у тому, що один з суперників може переламати гру за рахунок своїх можливостей або рішень тренера. У баскетболі були б зроблені декілька замін, і гра помінялася. Король спорту такого не терпить.

Крім того, в тому ж баскетболі переважна перевага однієї з команд приводить до її перемоги, бо постійно промахуватися неможливо. Тотальна перевага у футболі не обов'язково принесе позитивний результат.

Обидва тренери складами не здивували. Проте, як і передбачалося, Олексій Фергюсон поміняв місцями своїх гравців. У центрі поля діяв дует Каррік - Ськоулз, Харгрівз зайняв позицію на правому фланзі півзахисту, а кращий гравець МЮ і не тільки Роналду був відправлений на лівий фланг.

У принципі, рішення шотландця легко зрозуміти. Майкл Ессьен найслабкіша ланка в обороні супротивника, що не має постійного досвіду гри на цій позиції. І який же прекрасний результат дав такий хід. З перших хвилин Роналду став постійно обігравати ганця легко. Правда, постійні навіси не приносили нічого. Тевесу, Руні і Харгрівзу не вистачало зростання і банальних навиків гри головою, щоб замикати передачі.

А ось перша ж передача з правого флангу принесла плоди. Ськоулз і Браун розпасовували м'яч і останній виконали прекрасну подачу. Роналду виграв позицію у Ессьена, що той з досади аж руки розвів, і красиво пробив головою в нижній кут.

Манкуніанци не давали обороні суперника ні хвилини спокою. Ськоулз і Каррік вміло керували діями команди в центрі поля, тріщали Сині і на флангах.

Мінімум дві суператаки провели Червоні дияволи, який зобов'язані завершитися голом. Руні відібрав м'яч біля своєї штрафної площі, трохи протягнув його і віддав неймовірну діагональ на Роналду, який знов втік від Ессьена і простріляв на голову Тевеса. Аргентинець пробивав головою, але Чех відобразив удар. Момент не був вичерпаний, оскільки захисник вибив м'яч прямо на Карріка. Удар у Майкла вийшов прямо по центру. Невже, подія ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 1004 | Додав: Hrusch | Дата: 22.05.2008 | Коментарі (1)

21.45, Москва, стадіон Лужникі, арбітр Любош Міхел (Словаччина).
Пряма трансляція на 1+1, ТРК Україна, Спорт 1.

Дуже багато в сьогоднішньому матчі залежатиме від грамотної побудови гри кожної з команд. У таких випадках на перший план виходять тактичні вишукування тренерів і концентрація від стартового свистка до фінального. Фактично одна помилка може принести трофей супернику.

МЮ вже неодноразово показував своє уміння утримувати потрібний команді результат. Проте саме в недавньому матчі з Челси такий розрахунок дав збій завдяки пенальті за п'ять хвилин до завершення зустрічі. Можна пригадати, що після цього у манкуніанців було дві можливості зрівняти рахунок. Але на результат це ніяк не впливає.

Челси Гранту дуже любить забивати швидкий гол, а потім не відходити назад, а продовжувати гнути свою лінію, маючи при цьому право на помилку. Правда, часто так Сині діють проти команд значно нижче за них по рівню. Тиснути на перших хвилинах рівного по класу опонента необачно.

Цікаво, як побудує свою гру Олексій Фергюсон у зв'язку з тим, що суперник у нього команда англійська. Проти європейців з континенту шотландець намагається зробити цікаві тактичні ходи, діючи на контратаках. Змагатися в контролі м'яча з Барселоною, Ромой і іншими він не намагається. У МЮ є інший козир, якого немає у суперників - швидкість. Важко припустити, чи відмовиться він від "європейської моделі".

Взагалі, навіть передбачити стартовий склад і схему манкуніанців украй важко. Якщо з обороною в зв'язку поверненням Неманьі Відіча все зрозуміло, то інші лінії викликають питання. Логічно було б виставити з перших хвилин трикутник в центрі поля Харгрівз - Каррік - Ськоулз, але ж Андерсон більш пластичний при переході з оборони в атаку і навпаки. А то і зовсім Фергюсон вирішить зіграти класичні 4-4-2. Поза сумнівом, вийдуть з перших хвилин Роналду і Руні, але де вони розташовуватимуться на полі - незрозуміло. Питання залишається і по Тевесу, який може залишитися в запасі для посилення гри в другому таймі. А в основі тоді знайдеться місце Нані або Парення.

Не можна сказати, що у Аврама Гранта вибір мізерніший, просто набагато легше прогнозований. Фактично питання по складу залишається тільки два: чи зможе зіграти Ешлі Коул і хто ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 1093 | Додав: Hrusch | Дата: 21.05.2008 | Коментарі (3)

Бувай Отмар, прощавай Оллі!
Достроковий чемпіон Німеччини мюнхенська “Баварія“ тріумфально попрощалась з вже екс-наставником Отмаром Хітцфельдом і провела на заслужений відпочинок живу легенду клубу Олівера Кана.
В останньому турі німецької Бундесліги один з найкращих голкіперів в історії працював насамперед очима. У ворота берлінської Герти для свого капітана тричі забив найкращий голеадор чемпіонату Ліка Тоні і ще раз Френк Рібері. Залишити власні ворота сухими у прощальному матчі Кану втім не вдалось. Останній у кар'єрі м'яч Оліверу забив Домовчіскі. Словом, 4:1 - срібна салатниця нарешті потрапила до рук “Баварії“.


У інших матчах завершального туру “Вердер“ виборов срібло перегравши “Байєр“. “Гамбург“ розгромив “Карлсруе“, “Вогльфсбург“ переграв “Боруссію“. “Штутгарт“ поділив очки з “Армінією“.


Тож, “Баварія“ - чемпіон. Друга та третя позиції за “Вердером“ і “Шальке“ відповідно. Наднапружена боротьба за місце у Кубку УЄФА завершилась на користь “Гамбурга“ та “Вольфсбурга“.

Категорія: Спорт | Переглядів: 972 | Додав: odin_ua | Дата: 19.05.2008 | Коментарі (2)

Російський Зеніт у фіналі турніру обіграв шотландський Рейнджерс.

Ну ось і став відомий володар другого по значущості європейського кубка! І ним став пітерський Зеніт, з чим ми сердечно поздоровляємо і клуб, і Газпром, і все місто на Неві!

Зеніт два тижні не грав в офіційних матчах. Домашній поєдинок з Баварією став останнім матчем на високому рівні до сьогоднішнього дня. Російський Футбольний Союз пішов назустріч чемпіонам Росії, відклавши матчі пітерцев в чемпіонаті до кращих часів. Зеніту був наданий шанс підготуватися до фіналу якнайкраще.

Рейнджерс же грав, грає і гратиме. Ніяких перенесень, ніяких підготовок, ніяких поблажок. Ось це строгість! Уолтер Сміт не скаржився, але на предматчевій прес-конференції відзначив, що його підопічні з радістю б небагато відпочили.

Напередодні поєдинку переважна більшість букмекерів схилялася на сторону пітерського клубу. Воно і зрозуміло - Рейнджерс сповідає оборонний футбол, в єврокубках першим номером грає украй рідко, якщо взагалі грає. Зрозуміло, шотландці зробили упор саме на власні захисні порядки, надавши Зеніту вести гру. Особлива надія Рейнджерс була безперечно на геніальність мотора команди Баррі Фергюсона, а також на завзятість і спортивне нахабство єдиного форварда Жана-Клода Даршевіля.

Що ж запропонував Уолтеру Сміту і його хлоп'ятам Зеніт? Адвокат виставив на фінальну битву прогнозований, у принципі, складу. Все по-старому - реактивні фланги і турецький наконечник в особі Фатіха Текке. Величезним мінусом стала дискваліфікація Погребняка. Його відчутно не вистачало. Турок Текке, покликаний замінити Слона, з своїми прямими обов'язками справлявся не дуже вдало, проте навіть він не гребував повертатися в оборону при рідкісних атаках номінальних гостей.

Дивно, але із стартовим свистком пануюча досі напруга кудись благополучно випарувалася. І Зеніт, і Рейнджерс з головою пішли в гру. Поки шотландці "розгойдувалися" і розбиралися що до чого, пітерці могли вже рахунок відкрити! Це Тімощук із Зиряновим застосували колективний відбір в центрі поля і останній, помітивши той, що відкривається по лівому краю Аршавіна, запустив м'яч саме туди. Нападаючий увійшов до штрафної і досить зрячо бив в ближній кут. М'яч в сітку потрапив, але тільки із зовнішньої ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 937 | Додав: Hrusch | Дата: 15.05.2008 | Коментарі (3)

Теді Шерінгем

Знаменитий англійський форвард Теді Шерінгем все-таки повісив бутси на цвях. Напередодні майбутнього фіналу Ліги чемпіонів, в якому зіграє його колишня команда манчестер Юнайтед, можна освіжити в пам'яті епоху цього гравця, чия зоряна година пробила у фіналі ЛЧ 1999 роки.

Сумний Гленфорд Парк прощався з людиною, яку завжди пам'ятатимуть, як творця драматичної розв'язки задушливим травневим вечором 1999 року на каталонському Камп Ноу. Через місяць після свого 42-річчя Теді завершив кар'єру. Рано чи пізно він має намір спробувати свої сили на тренерському терені. А якщо тактична виучка, світла голова і бажання - все, що необхідне, то у нього ніколи не було з цим проблем.

Шерінгем працював з кращими, включаючи Брайана Клафа, який наполегливо звав його Едвардом, Тері Венейблсом, для якого він був лише прізвищем на футболці, і Сером Олексієм Фергюсоном, який навчив його навіть тому, що для професіонала знати необов'язково.

Це кінець цілої епохи. Сучасники, з якими він грав, (Тоні Каськаріно, Дес Уокер, Юрген Клінсманн і Рой Кин) залишаються на слуху. Теді став останнім з могікан, в той час, як кожен Уейн, Джермейн і Карлос вже рахують себе зірками, хай навіть в своїй уяві. За часів його молодості команди літали на матчі тими ж літаками і зупинялися в тих же готелях, що і журналісти і зраджені фанати, не соромлячись пропустити пінту пива в пабі після матчу.

Шерінгем же завжди залишався Стариною Тедом. Може бути тому, що він виріс на вулиці, а гравці в ті часи водили форд Ескорт, а не Ламборджіні, вечеряючи в звичних столових, а не розкішних ресторанах.

Його індивідуальність і фірмовий почерк сформувалися завдяки жорсткій школі Міллуолла 80-х в протистоянні з такими захисниками, як Тері Харлок і Ліс Голили. Вони були його друзі, і він ніколи не забував їх. Теді не переставав відвідувати вечірки колишніх одноклубників навіть в період виступу у складі МЮ. З ветеранів часів Міллуолла його кращими друзями були Тоні Каськаріно і воротар Брайан Хорн. Ховайте своїх дочок під замок, Теді Шерінгем вийшов на полювання!

Будучи в розквіті своїх сил в 90-х, ніхто не міг краще за нього прикривати м'яч корпусом, одержуючи його спиною до воріт або в пів-оберта. Не дивлячись на слабіючу з роками швидкість, Шерінгем компенсував це розумною грою, баченням поля і прорахунком ігрових ситуацій. На його також рахунку н ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 1014 | Додав: Hrusch | Дата: 13.05.2008 | Коментарі (3)

Капітан Зеніта Анатолій Тимощук міркує про майбутній фінал Кубка УЄФА і не переймається відсутністю Погребняка.
"Клуби, які Зеніт переміг на шляху до фінального двобою, – це ґранди європейського футболу. Тож своєю грою ми довели, що гідні бути учасниками цього фіналу", - не втомлюється повторювати український півзахисник.

"Найкращий спосіб перебороти щільний захист Рейнджерс – це зробити ставку на якісь несподівані ходи й індивідуальну майстерність. Як ми будемо діяти проти Рейнджерс, стане ясно під час зустрічі. У кожному разі все в наших руках, ногах і головах", - заявив Анатолій Тимощук.

Тимощук не вважає, що для Зеніта стане проблемою відсутність найкращого бомбардира Кубка УЄФА Павла Погребняка, який пропустить фінальний матч через перебір карток.

"Від самого початку цього сезону Зеніт постійно має кадрові проблеми: то через травми, то через дискваліфікації. Тож у фіналі нам доведеться ще раз стикнутися з уже знайомою нам проблемою. Однак я впевнений, хто б не вийшов на поле в Манчестері з перших хвилин, він буде цього гідний. Можливо, навіть добре, що склад нашої команди знову ослаблений. Це буде додатковим стимулом згуртуватися", - сказав футболіст.


Фінал Кубка УЄФА, у якому зіграють Зеніт і Ґлазґо Рейнджерс, відбудеться 14 травня в Манчестері. Матч довірили судити шведському арбітрові Петеру Фрейдфельдту.




Категорія: Спорт | Переглядів: 992 | Додав: beowulf | Дата: 13.05.2008 | Коментарі (3)

Останні дні Райкарда. У передостанньому турі іспанської Прімери “Барса“ грала уже з усвідомленням того, що наступний сезон нею не керуватиме кучерявий темношкірий голандець.

Каталонці вирішили не розчаровувати Райкарда і уже на шістнадцятій хвилині Месі пройшов майже половину захисту острів’ян і віддав Анрі, який з легкістю влучив у кут. Подвоїв рахунок Ето’о, який уже після свистка арбітра продовжував тероризувати ворота Мальорки. Далі пропускала тільки Барса. Перший м'яч відіграв Валеро.

Через три хвилини неймовірним ударом Вебо зрівняв рахунок. На останніх хвилинах поєдинку Гуіса приніс перемогу Мальорці.

Вершкові чемпіони нічиєю засмутили аутсайдера Сарагосу. Вальядолід розійшовся миром із Хетафе, Осасуна перемогла Мурсію. Рекреатіво завдяки перемозі над Альмерією змогло випередити на одне очко Сарагосу і покинути зону вильоту, хоча все вирішиться в останньому турі. Вільяреал здолав Еспаньйол, а Атлетіко Депортіво. Бетіс не зміг нічого вдіяти із Севільєю, а Атлетік підписав мирову із Расінгом. Валенсія довела, що не заслуговує на виліт із Прімери розгромивши Леванте.

Cеред лідерів без змін. У Реала чемпіонство ніхто не відбере, Вільяреал впевнено сидить за срібній сходинці. А от Барселона може догратись і втратити навіть бронзу. В лізі чемпіонів отримає можливість пограти і Атлетіко.

 






Категорія: Спорт | Переглядів: 991 | Додав: odin_ua | Дата: 13.05.2008 | Коментарі (0)


Як і очікувалося, найкориснішим гравцем регулярного чемпіонату визнаний захисник «Лейкерс» Кобі Брайант. За підсумками сезону-2007/08 82 представники ЗМІ поставили Брайанта на перше місце в голосуванні, Кобі набрав 1105 рейтингових очка, таких, що враховуються при складанні даного рейтингу. Друге місце у захисника «Нью-Орлеана» Кріса Пола (28 перших місць, 889 очок), услід розташувалися нападаючий «Бостона» Кевін Гарнетт (15 перших місць, 670 очок) і форвард «Клівленда» Леброн Джеймс (1 перше місце, 438 очок).

Сезон-2007/08 Брайант закінчив з показниками в 28,3 очка, 6,3 підбору, 5,4 передач і 1,8 перехоплення в середньому за гру. Крім того, атакуючий захисник «Лейкерс» взяв участь у всіх 82 матчі регулярного чемпіонату. До речі, цей титул Кобі Брайант отримав вперше в кар'єрі.

Категорія: Спорт | Переглядів: 1085 | Додав: -=R@fNeck=- | Дата: 07.05.2008 | Коментарі (2)


Харків став щасливим для донецького «Шахтаря», який зумів виграти перший трофей сезону. Голи Гладкого і Гая принесли перемогу «гірникам», а у виграний Кубок вони цілком можуть покласти і золоті медалі, якщо самі не упустять своє щастя в іграх чемпіонату, що залишилися.
Матч почався і стало помітно, що упевненіше на харківській землі себе відчувають «гірники». Вони більше контролювали м'яч, тіснили киян і час від часу розігрували непогані комбінації. Кілька разів донецькі футболісти виводили на ударну позицію Фернандіньо і Гладкого, але удари з хороших позицій були неточними. Двічі бразилець і харків'янин били приблизно з лінії штрафний, але не попадали в мету.
«Шахтар» був активний і на флангах, де виділялися Ілсиньо, Срна і Рац, та і форварди Гладкий і Брандау старанно чіплялися за м'яч, як вгорі, так і внизу. Що стосується киян, то вони, мабуть, розраховували на контратаки, які чомусь до перерви практично не проходили. Можна пригадати лічені епізоди, які не тягнули на моменти.
В середині першого тайму «Шахтар» наголосився непоганим розиграшем штрафного, але Рац, отримавши м'яч від Фернандіньо, не зміг продовжити атаку голевою передачею. Схожий епізод привів до гола, але вже на останніх хвилинах тайму. Цього разу в штрафній з м'ячем опинився Ілсиньо, відкинув м'яч Гладкому, який в торкання чарівно пробив в лівий кут. Рідні стіни допомогли футболістові, за якого цим вечором персонально хворіла харківська частина аудиторії.
Другий тайм «динамівці» просто зобов'язані були почати живіше, адже до перерви вони цілком заслужили один пропущений гол. Третину другого тайму кияни тиснули, приблизно, як «Шахтар» на початку гри, втім, момент, за великим рахунком, був створений в єдиному екземплярі. Бангура був виведений на удар в штрафній, але не потрапив по м'ячу – мабуть, Ісмаель після травми ще не настільки окріпнув, щоб забивати «Шахтареві» (хоча для хет-трика «Закарпаттю» - цілком).
Потім «Динамо» отримало поштовх до ще більшої активізації. Брандау грубо зіграв проти Корреа недалеко від лівої брівки і отримав червону картку. Мені важко судити про справедливість цього і подальших видалень і покарань – тільки повернувся із стадіону, де все в тонкощах не розгледиш. Подивимося повтори в різних телепередачах і визначимося.
Поки ж «Динамо» пішло вперед ще завзятіше. Було декілька дійсно тривожних для команди Лучеську навісів і прострілів, а в одн ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 999 | Додав: -=R@fNeck=- | Дата: 07.05.2008 | Коментарі (2)


Команда Авраама Гранта в додатковий час допресувала Ліверпуль, і тепер Синім потрібно напару з МЮ не тільки визначити найсильнішу команду Англії, але й всієї Європи!

Челсі - Ліверпуль 3:2

Голи: Дрогба, 33, 115, Лемпард, 98 (з пенальті) - Торрес, 64, Бабель, 127

Челсі: Чех, Эссьєн, Карвальйо, Террі, Эшлі Коул, Макелеле, Баллак, Лемпард (Шевченко, 129), Калу (Малуда, 71), Дрогба, Джо Коул (Анелька, 91)

Ліверпуль: Рейна, Арбелоа, Шкртел (Хююпя, 22), Каррагер, Ріізе, Маскерано, Джеррард, Бенаюн (Пеннант, 78), Алонсо, Куйт, Торрес (Бабель, 99)

Попередження: Алонсо, 41

Перший матч - 1:1

Категорія: Спорт | Переглядів: 973 | Додав: Skip | Дата: 01.05.2008 | Коментарі (3)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com