Субота, 11.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Травень » 8 » Кубок України з футболу у "Шахтаря"
23:16
Кубок України з футболу у "Шахтаря"

Харків став щасливим для донецького «Шахтаря», який зумів виграти перший трофей сезону. Голи Гладкого і Гая принесли перемогу «гірникам», а у виграний Кубок вони цілком можуть покласти і золоті медалі, якщо самі не упустять своє щастя в іграх чемпіонату, що залишилися.
Матч почався і стало помітно, що упевненіше на харківській землі себе відчувають «гірники». Вони більше контролювали м'яч, тіснили киян і час від часу розігрували непогані комбінації. Кілька разів донецькі футболісти виводили на ударну позицію Фернандіньо і Гладкого, але удари з хороших позицій були неточними. Двічі бразилець і харків'янин били приблизно з лінії штрафний, але не попадали в мету.
«Шахтар» був активний і на флангах, де виділялися Ілсиньо, Срна і Рац, та і форварди Гладкий і Брандау старанно чіплялися за м'яч, як вгорі, так і внизу. Що стосується киян, то вони, мабуть, розраховували на контратаки, які чомусь до перерви практично не проходили. Можна пригадати лічені епізоди, які не тягнули на моменти.
В середині першого тайму «Шахтар» наголосився непоганим розиграшем штрафного, але Рац, отримавши м'яч від Фернандіньо, не зміг продовжити атаку голевою передачею. Схожий епізод привів до гола, але вже на останніх хвилинах тайму. Цього разу в штрафній з м'ячем опинився Ілсиньо, відкинув м'яч Гладкому, який в торкання чарівно пробив в лівий кут. Рідні стіни допомогли футболістові, за якого цим вечором персонально хворіла харківська частина аудиторії.
Другий тайм «динамівці» просто зобов'язані були почати живіше, адже до перерви вони цілком заслужили один пропущений гол. Третину другого тайму кияни тиснули, приблизно, як «Шахтар» на початку гри, втім, момент, за великим рахунком, був створений в єдиному екземплярі. Бангура був виведений на удар в штрафній, але не потрапив по м'ячу – мабуть, Ісмаель після травми ще не настільки окріпнув, щоб забивати «Шахтареві» (хоча для хет-трика «Закарпаттю» - цілком).
Потім «Динамо» отримало поштовх до ще більшої активізації. Брандау грубо зіграв проти Корреа недалеко від лівої брівки і отримав червону картку. Мені важко судити про справедливість цього і подальших видалень і покарань – тільки повернувся із стадіону, де все в тонкощах не розгледиш. Подивимося повтори в різних телепередачах і визначимося.
Поки ж «Динамо» пішло вперед ще завзятіше. Було декілька дійсно тривожних для команди Лучеську навісів і прострілів, а в одному епізоді «Шахтареві» виразно повезло, коли з дуже близької відстані м'яч полетів не у ворота, а кудись зовсім мимо.
Хвилин десять у результаті «гірники» відбивалися (втім, і в меншині намагалися контратакувати, що привертаються вперед своїми болелами, що окупували північну трибуну), а потім склади зрівнялися. З трибуни показалося, що Діакате бив в падінні з лінії штрафний, але потрапив Сенегал по Дуляю, за що і був видворений з поля (а Ігора понесли). Гай, що вийшов замість серба, і за товариша помстився, і взагалі вніс вирішальний внесок до перемоги своєї команди. З чим ми і поздоровляємо блоггера sport.com.ua і чудового футболіста.
Олексій забив вже через декілька хвилин після появи на полі. По правому флангу «Шахтар» розвинув одну з рідкісних, але перспективних атак, Срна і Ілсиньо прийняли участь, а Гай набіг і могутньо пробив із-за штрафної по м'ячу, що вдало відскочив до нього. Шовковський дістав м'яч, але від його руки він слизнув у ворота.
На цьому результат матчу по суті був вирішений. Але неясним ще залишалася кількість видалених. На 80-ій хвилині на правому фланзі київської атаки зав'язалася драчка, плодами якої сталі червоні картки для Езерського і Бангура. Вже в самому кінці ігри останнє видалення заробив Гладкий, нагороджений другою жовтою карткою за симуляцію. При цьому, багатьом здалося, що Каддурі фолил на Олександрі і вже видалення той не заслуговував жодним чином.
Ну і в кінці трохи вражень із стадіону. Погода нас підвела – ще вчора в Харкові було сонячне і славно, а в день кубкового фіналу зарядив дощ. Несильний, але неприємний. Добре, що три з чотирьох трибун стадіону «Металіст» оснащені козирком, але мешканцям східної трибуни (куди, до речі, направляли інших представників ЗМІ, що не помістилися) позаздрити було важко (було також грунтовне прохолодно).
Донецька торсида зайняла всю «Північ» і достатньо активно підтримувала команду, зрідка «задобрюючи» господарів криками «Харків, Харків» (ті відповіли під кінець скандуванням «Металіст, Металіст»). А в цілому, Даріо Срна, напевно, був прав, припускаючи, що харків'яни хворітимуть за його команду - хоча за всіх, зрозуміло, не розпишешся. Киян було менше, вони сиділи на «Півдні». Начебто все пройшло спокійно і нормально, з не найслабкішим інтересом харків'ян до гри команд Києва і Донецька. Враховуючи погоду і дорогі квитки.
«Шахтар» (Донецьк) - «Динамо» (Київ) - 2:0

«Шахтар»:: Пятов, Срна, Чигрінський, Кучер (Езерський, 46), Рац, Фернандіньо, Ілсиньо (Вілліан, 86), Хюбшман, Дуляй (Гай, 75), Брандау, Гладкий.

«Динамо»: Шовковський, Діакате, Гиоане, Корреа, Алієв (Мільовський, 83), Кравец, Мандзюк, Каддурі, Юссуф, Бангура, Маркович (Нінковіч, 46).

Голи: Гладкий (44), Гай (79)

Попередження: Кучер (32), Езерський (57), Гладкий (57), - Мандзюк (17), Алієв (68)

Видалення: Брандау (63, груба гра), Езерський (80, неспортивна поведінка), Гладкий (88, друге попередження), - Діакате (73, груба гра), Бангура (80, неспортивна поведінка)

Удари (у створ): 7 (2) - 10 (3)
Кутові: 4 - 8
Оффсайди: 2 - 1

Категорія: Спорт | Переглядів: 1000 | Додав: -=R@fNeck=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Vova  
0
Динамо парали

1 Hrusch  
0
Гладкий рулить booze

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com