Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » Суспільство

Сьогодні, 11 листопада, голова Львівської ОДА Василь Горбаль та генеральний директор ТОВ «Кріс» Михайло Риба підписали угоду про передачу в концесію замку в с.Старе Село Пустомитівського району на 49 років.

«За планом робіт, який є додатком до концесійного договору, у 2015 році замок мають повністю ввести у експлуатацію, – розповів заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький. – Весь 2011 рік триватиме підготовчий процес, у 2012 проводитимуть відповідні роботи. А вже за рік в експлуатацію уведуть першу чергу об’єктів цієї концесії, тобто усі побачать перший етап реконструкції».

Михайло Риба наголосив, що зараз важливо врятувати те, що залишилося від замку – запобігти руйнуванню стін, очистити їх, законсервувати. Також на території замку треба провести досліди, археологічні розкопки.

Щодо концепції замку, то генеральний директор ТОВ «Кріс» зазначив: «Ми б хотіли, щоб там з’явився готель, також тут ми плануємо проводити мистецькі фестивалі. На території замку є капличка, яку треба відродити. Найважливіше – це збереження об’єкту культурної спадщини, використання його у суспільних потребах». Михайло Риба також розповів, що до нього уже зверталися люди, котрі готові організувати перегляд футбольних матчів на території замку.

Михайло Риба також додав, що поки важко говорити про конкретні суми, які треба інвестувати у відновлення замку. «Попередньо співпрацю обумовили з дев’ятьма приватними організаціями, які готові фінансувати певні проекти. Звісно їм будуть надані пільги, пов’язані з їхньою професійною діяльністю».

Нагадаємо, що ще 7 липня Львівська облдержадміністрація оголосила концесійний конкурс, переможцем якого, у підсумку визнали ТОВ «Кріс». «Товариство запропонувало найкращі умови здійснення концесійної діяльності відповідно до умов конкурсу, – розповідає голова Львівської ОДА Василь Горбаль. – Зокрема, концесіонер зобов’язався вивести об’єкт із аварійного стану, провести необхідні ремонтно-реставраційні роботи та ввести його в експлуатацію», – зазначив він.

Губернатор запевнив, що влада всіляко сприятиме, щоб концесіонер виконав той графік, який є. «Ми також будемо працювати над розвитком інфраструктури, адже до ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 832 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

  Вартість землі під котеджну забудову в регіонах Україні знизилася на 0,11-0,5% АР

З 1 по 8 листопада вартість землі під котеджну забудову в регіонах Україні знизилася в межах 0,11-0,5%.

Про це йдеться в повідомленні консалтингової компанії SV Development.

За звітний період вартість землі під котеджну забудову у Львівській області знизилася на 0,35%, або на 9 доларів до 2 530 доларів / сотка.

"Ціни на земельні ділянки у Львівській області знизилися у всіх районах. Найбільше зниження ціни у відсотковому та грошовому вираженнях зафіксовано у Пустомитівському районі, де воно склало 0,33%, або 10 доларів до 2 977 доларів / сотка", - йдеться в повідомленні.

З 1 по 8 листопада вартість землі під котеджну забудову в Дніпропетровській області знизилася на 0,5%, або на 13 доларів до 2 599 доларів / сотка.

Згідно з даними, ціни на земельні ділянки в Дніпропетровській області знизилися у всіх районах. Найбільше зниження ціни у відсотковому та грошовому вираженні зафіксоване у Дніпропетровському районі, де воно склало 0,5%, або 14 доларів до 2 761 доларів / сотка.

Як повідомлялося раніше, з 18 по 25 жовтня вартість землі під котеджну забудову в регіонах Україні знизилася в межах 0,11 - 0,81%.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 754 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Через два тижні відбудуться вибори до місцевих органів влади. І хоча їх результат спрогнозувати складно, однак можна говорити про те, що ради на Львівщині зазнають суттєвих змін, причому не на користь націонал-демократичних сил. Так і не зумівши об’єднатися і піти на вибори єдиним фронтом, демократи банально розпорошують електорат. Про місцеві вибори, загрози, які можуть виникнути, й очікувані результати – в розмові з народним депутатом Тарасом Стецьківим.

Напередодні старту виборчої кампанії багато говорили про необхідність об’єднання, однак нині у Львові й області маємо Партію регіонів і більш ніж 20 інших партій. Як ця ситуація може відобразитися на підсумках перегонів?

На превеликий жаль, цілком очевидна і розумна стратегія висунути одну партію на противагу Партії регіонів розбилася об банальні амбіції лідерів наших дрібненьких партій, об їх ілюзію, що вони можуть щось скористати, йдучи на вибори самостійно. Звісно, якісь локальні успіхи окремі партії можуть отримати, але в загальному демократичні сили виграшу не матимуть – своєю розпорошеністю ми тільки полегшили роботу Партії регіонів. Додайте до цього адміністративний ресурс, гроші, яких у ПР на порядок більше, ніж в усіх демократичних партіях разом узятих, брутальне зняття з виборів "Батьківщини”, яку очолює Ю. Тимошенко і заміна її псевдо-"Батьківщиною”, то можете собі уявити, що буде. Буде величезна строката каша.

Це, на мою думку, створює шанси для "Регіонів” здобути значне представництво і в міській, і в обласній раді. Додайте до цього, що у нас половину депутатів обирають по "мажоритарці”, тож регіонали можуть робити те саме, що роблять із депутатами у Верховній Раді – "тушками” їх перекуповувати.

Це, безумовно, буде величезним ударом по Галичині. Але сподіваюся: якщо не вдалося дослухатися до розумних людей перед виборами і під час самих виборів, то, може, отримавши такий холодний душ на виборах, ті дрібні партії, вождики і вожденята сядуть і почнуть творити щось одне, але велике і потужне.

Про щось одне говорять багато років, але практика показує, що далі розмов не йде...

Є план. Дуже простий. Вибори через два тижні, їх треба дочекатися і за їх результатами на основі тих депу ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 781 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.11.2010 | Коментарі (0)

Щойно виборчі комісії Львівщини зафіксували закінчення голосування, як у Пустомитівський ТВК виявили факт

фальсифікації. Фігуранти справи – двоє працівників дільниці. Детальніше – у сюжеті.

Примітка: дивіться з 10 хв.

http://www.youtube.com/watch?v=-y8HESr4QIY&feature=player_embedded


Джерело: ЗІК.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 806 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.11.2010 | Коментарі (1)

14 жовтня, в селі Давидів Пустомитівського району, Львівської області урочисто відкрили нову сучасну амбулаторію імені Ярослава Федини. В заході взяли участь голова Львівської ОДА Василь Горбаль, начальник управління охорони здоров′я Львівської ОДА Сергій Федоренко, представники районної та сільської рад, священики лікарі та мешканці.

«Приємно, що в свято ми відкриваємо амбулаторію поряд з церквою, тим самим поєднуємо здоров’я духовне та здоров’я тілесне. Це також один з прикладів спільно зробленої хорошої справи за рахунок міського, районного та обласного бюджетів. Хочу сказати, що не у всіх громадах є ініціативні керівники. Трапляються ситуації, коли справді під лежачий камінь вода не тече, коли керівники не розуміють, для чого їх обирали люди, і що вони дійсно мають турбуватися проблемами людей. Тут ми маємо позитивний приклад», - зазначив під час виступу Василь Горбаль.

Як розповіла головний лікар амбулаторії Ірина Білик, заклад складається з денного стаціонару на 5 ліжок, стоматологічного кабінету, кабінету акушер-гінеколога, фіз.кабінету, маніпуляційної, лабораторії, кабінету головного лікаря, оглядової, кабінету репродуктивного здоров′я, кабінету профілактичних щеплень.

Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Давидові розпочали ще 2007 року. Загалом кошторисна вартість амбулаторії 4 290 000грн. Уже профінансовано 2 900 000грн., з них 1 600 000грн. з районного бюджету, 900 000грн. з місцевого бюджету та 400 000грн. з обласного бюджету.

Амбулаторія обслуговуватиме мешканців сіл Давидів та Черепінь.


Джерело: Галінфо

Категорія: Суспільство | Переглядів: 763 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.10.2010 | Коментарі (0)


Молоді демократи Християнсько-Демократичного Союзу прийняті в офіційні члени Європейської Християнської Політичної Молодіжної Мережі (ECPYN). Під час проведення 7 Літньої школи ECPYN в Македонії ВМГО «Християнсько-Демократичний Союз Молоді» надано статус повноправного члена організації.

Офіційне членство означає, що ХДСМ як організація має право голосу при розгляді всіх питань, що стосуються діяльності ECPYN, та буде безпосередньо долучена на семінарів, конференцій, інших заходів європейської організації. Також ХДСМ матиме змогу брати участь у плануванні та реалізації проектів ECPYN у різних країнах Європи.

Нагадаємо, що процес входження до ECPYN був започаткований попереднім головою ХДСМ Луб’яновим Ігорем та успішно завершений теперішнім головою організації -
Куриленко Олександром. Останній з приводу просування організації на міжнародній арені зауважив: «Сьогоднішній глобалізований світ повний викликів, які вирішити в межах національної організації просто фізично неможливо, тому входження ХДСМ до ECPYN було необхідне хоча б з точки зору відкриття для нас нових можливостей у вирішенні багатьох складних питань». Також Голова ХДСМ додав, що важливе значення має поліпшення після вступу до ECPYN комунікації між національними організаціями та обмін
досвідом, що стане в нагоді молодим християнським демократам.

ECPYN була створена в 2004 році в Кортенбергу (біля Брусселю), є молодіжним крил ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 794 | Додав: zhyvchek | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

Напрямок визначають лідери. Трапляється й таке, що лідери – вибачте, але й вони, як оселедці, бувають різної свіжості – не усвідомлюють наслідків власних вчинків.
Наприклад, важко стверджувати, що новообраний президент серйозно планує позбавити Україну незалежності, суверенітету чи навіть державності.
Він ж бо присягав на Святому письмі, що берегтиме Україну як найдорожче!
Проте важко виключати, що одного дня Віктор Янукович, несподівано в тому числі і для самого себе, прокинеться в іншій країні. А разом з ним – усі ті понад 90 відсотків українців, котрі не полінувалися дійти у 1991 році до виборчих дільниць, аби віддати свій голос за незалежність України.
Не відомо, чи голосував тоді депутат Донецької облради Янукович за незалежність. Та й українці ніколи раніше так масово не вчиняли волевиявлення. Й, очевидно, вже не будуть.
Бо ж нам в голови вбили, що "нічого змінити не можна". Що напрямки визначають лідери. І що навіть Майдан – це такий собі історичний казус.
Тепер, за словами Кучми, "сітуація обнулілась".
Юрій Бойко – міністр з питань ТЕК. І є підстави вважати, що Україну втягнуть в черговий консорціум чи "Росуекренерго" (спеціальний привіт групі Фірташа – Льовочкіну та Хорошковському).
Ведучий сепаратистського з’їзду в Сєвєродонецьку Тихонов – людина, котра в 2004-му поставила під сумнів територіальну цілісність країни – відповідає в уряді за регіональний розвиток.
Дмитро Табачник навряд чи не узгоджуватиме підручники для українських шкіл у Москві, бо ж за російську як другу державну Дмитро Володимирович агітує, не соромлячись.
Василь Цушко тільки вчора отримав довідку про закриття проти нього кримінальної справи, а вже завтра піде по "Мерседес" для потреб міністра економіки та будувати нову піраміду під кодовою назвою "Чесні тендери державних закупівель ім. Ткаченка – Богословської".
Що там казати: сам новопредставлений прем’єр, росіянин за національністю, судячи з його автобіографії, – сьогодні чи не вперше заговорив мовою держави, народ якої найняв його працювати особою за номером 2.
Питання навіть не у складі уряду, не у свідомості людей, котрі стали його членами, не у легітимності "коаліції тушок". Мова навіть не про "мовчання ягнят" Конституційного суду.
Питання у політичній волі першої особи держави. Гаранта Конституції. На яку, до речі, Віктор Федорович уже начхав – ос ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 748 | Додав: zhyvchek | Дата: 18.03.2010 | Коментарі (0)

Категорія: Суспільство | Переглядів: 7920 | Додав: zhyvchek | Дата: 06.03.2010 | Коментарі (0)

 Відбулось засідання Кабінету Міністрів України, на якому об­говорювались проблеми щодо подолання корупції, в тому числі в сфері судочинства та розгля­дались шляхи їх розв'язання. За результатами цього засідання Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про доцільність розробки Міністер­ством юстиції України відповід­ного законопроекту. Про те, яким чином законопроект може впливати на суддів та рівень ко­рупції а судах, ми спілкуємося із головним юристом країни, Міністром юстиції України Ми­колою Оніщуком.
- Пане міністре, розкажіть про законопроект і які пробле­ми він дозволяє усунути? - Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдоскона­лення механізму добору суддів та притягнення їх до відповідаль­ності" направлений, зокрема, на вдосконалення механізму при­тягнення суддів до дисциплінар­ної відповідальності та покра­щення ефективності функціону­вання цього інституту в цілому. Задля цього проектом пропонується розмежувати компетен­цію існуючих на сьогодні квалі­фікаційних комісій суддів щодо добору суддів та притягнення їх до дисциплінарної відповідаль­ності. З цією метою передбачаєть­ся створення Дисциплінарної комісії суддів України як окре­мого, постійно діючого органу в системі судоустрою, функції яко­го зводитимуться виключно до вирішення питань щодо притяг­нення суддів до дисциплінарної відповідальності.
 - Наше суспільство, на жаль, звикло до того факту, що судді не несуть відповідальності за свої дії. Яким чином буде право вдосконалення» працювати ця комісія і як можна буде поскаржитися на того чи іншого суддю?
Перше. На відміну від нині­шнього механізму притягнення суддів до дисциплінарної відпо­відальності, за яким право ініціювати розгляд такого пи­тання належить лише уповно­важеним законом суб'єктам, в тому числі Міністру юстиції про­ектом передбачається наділити таким правом кожного, кому відомі такі факти.
 Друге. З метою забезпечен­ня оперативності та ефектив­ності роботи Дисциплінарної комісії проектом запроваджуєть­ся інститут дисциплінарних інспекторів, які проводитимуть відповідні перевірки щодо фактів порушень суддями зако­ну та здійснюватимуть всі про­цедурні дії для підготовки ма­теріалів на роз ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 878 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

Я розмовляю з вчителькою математики Лапаївської ЗОШ І-ІІІст. Вірою Володимирівною Грицай. В історії цієї сім'ї, як в краплі води, відбились події, які відбулись у Західній Україні в період становлення ко­муністичної влади. Жінки у родині Лісних, мама п. Віри -Юлія, її тітка Софія(переселенці з Польщі), були активними учас­никами визвольних зма­гань. Батько, Володимир Васильович Слив'як, уродженець с. Ясениці Сільної Дрогобицького р-ну, учитель матема­тики, також не стояв ос­торонь подій. У будинках Лісних були криївки. До них часто приходив Роман Шухевич.За словами п.Софії, він був надзви­чайно простою люди­ною, незважаючи на ви­сокий чин. У домі Софії Лісної була друкарська ма­шинка, на якій друкува­ли листівки. Одного разу, згадує п. Іван, чоловік Софії Лісної, до них прийшли кадебісти, зробили обшук. Ви­стукували всі стіни, знали, що десь є криївка, але не могли знайти до неї входу. А він був за сходами в підвал розсувний. Коли вбили Р. Шухевича і ареш­тували зв'язкову Дідик, ареш­тували і вивезли сім'ю Івана та Софії Лісних, а також маму Віри Володимирівни, Юлію. Покарання відбували в м. Інті Рес­публіка Комі. Туди ж відправи­ли сім'ю Хобзеїв, Володимира Слив'яка, Ярослава Гасюка... Там і зустрілись батьки п. Віри, там одружились, і в них народились у Інті три дочки: двійня­та Віра та Надія (1958 р.) і Люба( 1957р.). Володимир Слив'як організу­вав на засланні українську школу для дітей і став її дирек­тором. Також було створено об'єднання політв'язнів, керів­ником якого був Я. Гаскж. У Холодновідку сім'я приїха­ла в 1959 році. Тут батько Во­лодимир Васильович разом з колишніми політв'язнями ввійшов до таємної організації, яка не хотіла миритись з кому­ністичними порядками, але про цю організацію не знали навіть їхні дружини. У 60-х роках почалася друга хвиля репресій. Ба­гатьох арештували. Воло­димиру Слив'яку вдалося уникнути арешту. Ось у такій патріо­тичній сім'ї виховувалась п. Віра. І недарма виріши ла стати вчителем, аби на­повнювати юні душі ду­ховністю, стійкістю перед випробуваннями, любов'ю до рідної землі, історії, культури. Цікаво, що освіту здобу­ла в Дрогобицькому педа­гогічному інституті, у приміщенні якого була ра­ніше тюрма, у якій був ув'язнений її батько. Сьогодні вчителька є ак­тивною учасницею Львівського обласного то­вариства політв'язнів і репресованих, головою якого є Петро Франко. Ту ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 913 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com