П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Суспільство
      Відірвані від світу. У половини районних рад Львівщини немає власного вебсайту. Відтак громадськість не може дізнатися ні про діяльність районних обранців, ні про їх рішення. Більшість сайтів, що є – подають інформацію із запізненням та мляво. Повідомила виконавчий директор обласного комітету виборців України Оксана Дащаківська.
      «Надзвичайно мало новин, надзвичайно мало оновлень. Наприклад, за півроку в Буській районній раді - лише чотири, так само, як і в Пустомитівській. В середньому на сайтах районних рад – по 30 новин за цей період. В основному це інформація про роботу обласної ради, співпраця з головами, організаційні моменти та привітання голів районних рад з тими чи іншими святами».Серед інформації, що замовчується районними радами, - бюджет.  Його було опубліковано на сайті лише одного району.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 592 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.09.2011 | Коментарі (0)

Справжні громадські організації в Україні ще в зародковому стані. Натомість багато з них сьогодні є лише підручними для політичних партій. Причина цього і в інертності суспільства, і в намаганні отримувати з громадської діяльності персональний зиск. Як і для чого використовують в Україні громадські організації і що заважає їм ефективно виконувати свої функції?

 Немає культури громадянського суспільства

Громадські організації – одна з основних ланок громадянського суспільства. В розвинених країнах вони контролюють владу й відстоюють інтереси громадян, об’єднуючи їх для вирішення певних проблем.

В Україні офіційно зареєстровано 3 253 громадських організацій. Це в чотири-п’ять разів менше, ніж у Польщі чи Угорщині й майже в 20 разів, ніж в Естонії, де організації можна зареєструвати через Інтернет.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 798 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.09.2011 | Коментарі (0)

     Найбільше в дива вірять діти. Ми ж дорослі за суєтою повсякденних справ втрачаємо віру у те, що навколо нас відбувається безліч див. Відповідно пропускаємо найцікавіші події у своєму житті. Ще Олександр Довженко у творі „Зачарована Десна” писав, що вміння „бачити зорі у калюжах” – надзвичайний дар людини. Звичайно, не треба годинами вдивлятися у брудну воду калабань, щоб побачити щось дивовижне. Достатньо лише бути готовим повірити у диво.
      У сім’ї стоматологів, а саме у Хімки Володимира та Ірини які проживають у с. Чижки уже другий рік поспіль у домашніх умовах проживає лелека.
   П.Ірино,скажіть будь ласка як трапилось так що лелека залишився зимувати у вас?
   - приблизно 2 роки назад на нашому подвір’ї молода сім’я лелек звила гніздо. Згодом у них вилупилось троє пташат за котрими вони дбайливо доглядали навчали літати. Коли прийшов час відлітати в теплі краї то одне пташа залишилось, ми його не чіпали з чоловіком в надії на те що батьки повернуться за ним, але якось воно злетіло і впало на землю коло гнізда. Я звісно перелякалась і викликала ветеринара аби він його оглянув. Виявилось що у птахи не розвинуті м’язи крил,тому високо кружляти в небі він не може. Порадившись з чоловіком ми вирішили залишити його у себе в надії що весною прилетять його батьки і приймуть до себе.
    А чим ви його годували під час зими,адже у нього є певний раціон якого дотримуватись зимою майже не можливо ,погодні умови не дозволяють?
   - так звісно.. порадившись з ветеринаром чоловік впродовж зими годували його свіжомороженою рибою та м’ясом. Також він як справжній українець полюбляє шматочки сала.
    Скажіть як зараз почувається лелека?І чи прилітала його сім’я за ним? 
  Незважаючи на те, що більшість боїться стоматологів, лелека нам дуже довіряє (усміхається). Спокійно ходить по подвір’ї,подекуди навіть їсть з рук. Так прилітала але на превеликий жаль вони його не прийняли, відганяли від себе.
    І на завершення, скажіть чи він і надалі буде залишатися у вас?
   Ми з чоловіком надіємося що він знайде собі пару і відлетить. Лелека може залишат ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1176 | Додав: zhyvchek | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Німецькі освітяни на Пустомитівщині
Три дні на Пустомитівщині перебувала німецька делегація освітян з міста Франфуркта-на-Майні. Вона зацікавлена в партнерстві із школярами, вчителями нашого району. Їх проект «Спорт. Культура.Спільне навчання» успішно діє з молоддю Китаю, Швейцарії, Швеції, США, країн Африки. Тепер до нього буде внесено й Україну. Особливо радує і є великою честю, що перші кроки у цій міжнародній співпраці робитимуть діти із Зимної Води, Сокільник, Солонки та інших наших сіл.
- Німецька школа ім..Коперника належить до великих навчальних закладів. У ній навчається 2500 учнів. Юнакам і дівчатам створені належні умови для отримання освіти, ‒ розповідав член делегації, вчитель фізичного виховання учнів 5-9 класів Сергій Буданов, ‒ та особливу увагу звертають на розширення учнівського кругозору, тобто знайомство із звичаями, традиціями народів інших країн світу.
Він наш земляк. Народився на Херсонщині. У молоді роки активно займався гандболом. Виступав за команди майстрів спорту. Останні двадцять років живе у Німеччині. В черговий раз побувати на батьківщині для нього було великим щастям. Ввести Україну до цього проекту – його ініціатива.
Разом з ним у наш край приїхали вчителька англійської і російської мов, географії учнів 5-10 класів Бріта Ходе, співробітник відділу міжнародного партнерства Джо Райнер.
Теплою, щирою, відвертою була зустріч гостей з головами районної ради Віктором Бабієм, райдержадміністрації Ігорем Чопком, заступником голови райради Іваном Мудрим, начальником районного відділу освіти Мирославою Лісною, головами сільських рад – Солонківською – Михайлом Крисою, начальником відділу організаційного забезпечення, діяльності районної ради Тетяною Волошинською.
Саме Тетяна Борисівна була гідом, перекладачем і найбільше турбувалася про німецьких друзів, знайомлячи їх з нашими селами і Львовом.
- Раді зустрічі і сподіваємось, що започатковано добру справу, ‒ говорив Віктор Бабій. Бажав, щоб розвивалися зв’язки між українським і німецьким народами.
Коротко, але докладно розповів про район Ігор Чопко:
- У нас жартують, що на Пустомитівщині знаходиться місто Львів. Та географічно це корисно. Оскільки район з цього має зиск.
Також відзначив, що регіон налагодив тісні зв’язки з польськими повітами. Часто зустрічаються, обмінюються делег ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1022 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.08.2011 | Коментарі (0)

              Взаємозв’язок держави з економікою є невід’ємною складовою вдалої економічної політики кожної держави.З 8-9липня у м.Львові відбулаваль міжнародно конференція з питань державної політики що до економіки і соціальної ролі держави в світі.конференцію відвідали представники Білорусії,Голландії та України.
                Обмінюючись досвідом з іноземними партнерами мені вдалось поспілкуватися з представниками іноземних країни.
Джек Безн(Голландія)
- Скажіть ,будь ласка ,чи існують якісь правела гри у ринковому середовища?І чи вагомий вплив на ринкову економіку?

                У ринковому середовищі критерієм ефективності служить прибутковість будь-якогобізнесу. Однак у міру розвитку голандської економіки та суспільства всев иразніше стали проявлятися сфери, де прибуток не може виступати єдиним або ідеальним критерієм ефективності. У ряді випадків взагалі не можливо говорити про ефективність, яка вимірюється прибутком, скажімо, в таких важливих для сучасного суспільства сферах, як освіта, фундаментальна наука, захист навколишнього середовища і т. д. Тут «невидима рука» ринку виявляється безсилою в тому, щоб визначити значимість подібних сфер для суспільства. У XXI столітті роль «неринкових» сфер буде рости, але панівними як і раніше залишаться «правила гри», які властиві ринкової економіці в цілому. За таких обставин роль держави ускладнюється.
                     З одного боку, держава - своєрідний гарант ринкової системи, здругий, - він не може не підтримувати ті сфери життєдіяльності суспільства,де ринкова мотивація не така активна. Звідси випливає, що держава за характером своєї економічної діяльності стає одночасно і складовим елементом ринкового устрою, і стабілізуючим фактором суспільства в цілому.
-Ян Бранд(Голландія)
В основі вашої презентації лежала тема медицини. Хто на вашу думку,повинен впливати на уряд у плані стратегії розвитку медичної галузі, вимагати і робити відповідні кроки?адже закордоном політику в галузі медицини виробляють професійні медичні асоціації чи не так.?
    ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 603 | Додав: zhyvchek | Дата: 28.07.2011 | Коментарі (0)

                                                                   Українці споконвіку відрізнялись своїм побутом, звичаями і традиціями. Серед них завжди панували духовні, культурні і моральні цінності, яких вони завжди дотримувались і шанували. Ще за часів Київської Русі українці надбали велику культурну спадщину, яка збереглась і до сьогодні у вигляді соборів, церков, книг та інших культурних цінностей. В нашому суспільстві також здавна закладені моральні цінності, які були написані ще за часів Володимира Мономаха.
         Серед українців завжди мала велику повагу і шану матір, яка була берегинею роду. Ми й сьогодні шануєм і поважаєм наших матерів, вітаючи їх на День матері, уступаючи їм місце у транспорті, чи просто цілюючи їхні поморщені руки. Ще, я вважаю, цінністю нашого суспільства є тісні родинні зв”язки, якими може гордися тільки український народ. Родина мала велике значення завжди. Ще за часів князювання трон переходив у спадок від князя до сина. Пізніше, коли дівчина виходила заміж, то їй мати передавала скриню з дорогоцінними речами, яка також багато років переходила від матері до доньки.
Український народ завжди мав культурні, духовні і моральні цінності. Їх зажди шанували і дотримувались, але нажаль не всі. Наше суспільство може завдячувати такою багатою спадщиною своїм предкам, які заклали в наших генах віру в себе, любов до батьків, любов до Бога, жагу до життя, любов до пісні і до Батьківщини. 
         Як гірко зараз спостерігати за молодим підростаючим поколінням, яке не цінує і зневажає цінності свого суспільства. Це не стосується всіх, але більша половина суспільства, просто не усвідомлює, який великий внесок зробили наші діди і прадіди, щоб ми зараз жили і вільній самостійній державі, і що наше суспільство є найбагатшим в духовному, культурному і моральному плані. І ні одна країна не може зрів ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 926 | Додав: zhyvchek | Дата: 28.07.2011 | Коментарі (0)

Дівчина за кермом Bentley переплутала педалі і врізалась в Aston Martin, а потім в Mercedes, Ferrari і Porsche.

"Недешева" аварія сталася у неділю, 25 липня, в Монте-Карло.
Дівчина за кермом Bentley, ймовірно, переплутала педалі і врізалась в Aston Martin, а потім в Mercedes, Ferrari і Porsche.
Про це стало відомо завдяки користувачу, зареєстрованому на форумі сайту auto.onliner.by під ніком dr.cat - він став очевидцем події і прислав фотографії з місця ДТП, пише ТСН.
За його словами, аварія сталася на його очах, в Монте-Карло біля входу в казино Monte Carlo і готелю De paris. Дівчина на блакитному Bentley зупинилася, потім секунд 10-15 щось ретельно розглядала на панелі і в ногах. Потім відбувся різкий ривок з пробуксовкою. Через пару секунд користувач почув звук машин, що б'ються.
Наслідки таких дій, за словами очевидця, були досить серйозними.
"У підсумку вона спочатку протаранила Aston Martin, потім Mercedes, а зупинили її припаркований Porsche і Ferrari", - написав dr.cat.
У Bentley пошкоджені боки і розбитий перед, витекла рідина, швидше за все, з радіатора. Але подушки не спрацювали. У Aston Martin були пошкоджені крило, фара та бампер. Інші автівки теж отримали пошкодження.
силка на статтю і фото http://life.pravda.com.ua/society/2011/07/26/82204/
Категорія: Суспільство | Переглядів: 677 | Додав: zhyvchek | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (0)

           Найбільший олігарх країни і головний спонсор Пратії регіонів купив "Фронт змін” Арсенія Яценюка. Про це заявила заступник глави партії "Сильна Україна” Олександра Кужель на спеціальній прес-конференції.
      Цитата Олександри Кужень: "Рінат Ахметов купив проект Арсенія Яценюка "Фронт змін”. Якось він сказав мені, що бізнесмен, і коли бачить проект, який принесе хоча б 5% прибутку, купує його. Я вважаю, що він абсолютно правильно поступив”, – сказала Кужель. http://www.pravda.com.ua/news/2011/07/19/6401941/
Категорія: Суспільство | Переглядів: 668 | Додав: zhyvchek | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (0)

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Управління ДАІ у Львівській області.

Інцидент стався 7 травня під час нагляду за дорожнім рухом у Львові на перехресті вулиць Дністровська - Липова Алея інспектори ДАІ за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Пежо-309», яким керував 47-річний житель Пустомитівського району.

Характер поведінки водія та різкий запах алкоголю свідчили про те, що чоловік кермував транспортним засобом, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. На прохання пред’явити документи (посвідчення водія та реєстраційні документи), водій категорично відмовився це робити. Після цього йому було запропоновано поїхати на медосвідчення.

Однак, під час слідування на медосвідчення затриманий висловлювався нецензурною лайкою в сторону працівників міліції, чинив їм фізичну непокору, шарпав за форму та навіть намагався втекти.

Проте у результаті цього випадку, порушника таки було доставлено на медосвідчення, де отримані результати стали підтвердженням того, що водій перебував за кермом, будучи напідпитку.

Автомобіль було поставлено на арештмайданчик, а водія після проходження медосвідчення – доставлено у Сихівський райвідділ міліції.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 693 | Додав: Vova | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com