Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Суспільство

Під час робочої поїздки у Пустомитівський та Городоцький райони голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зустрівся із керівниками підприємств спільної комунальної власності територіальних громад Львівської області, які знаходяться на територіях районів. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

У Пустомитівській районній раді Олег Панькевич провів нараду з керівником Пустомитівського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП „Галсільліс” Ярославом Стебелецьким, директором Центральної районної аптеки №54 Олександром Мамчуром та керівником районного відділу профдезінфекції Ігорем Луківим. У Городоцькій районній раді відбулася зустріч з директором Центральної районної аптеки № 57 Галиною Чмир та керівником районного відділ профдезінфекції Стефанією Рару.

Керівники комунальних підприємств розповіли голові обласної ради про роботу їх установ та про ті проблеми, які їм доводиться вирішувати. У підсумку Олег Панькевич наголосив на необхідності ефективнішого управління підприємствами і підкреслив, якщо за підсумками року діяльність їх установ буде збитковою, буде ставитися питання про заміну їх керівництва.   

Категорія: Суспільство | Переглядів: 617 | Додав: zhyvchek | Дата: 09.02.2011 | Коментарі (0)

Дорогу Львів-Пустомити (на відрізку від вулиці Кульпарківської до початку Сокільників) готують до пониження. Днями там стартували земляні роботи. «Там спочатку виносили комунікації і тепер приступили до земляних робіт. Розробляється виїмка під дорогу. Під пониження дороги», - розповів„Львівській хвилі” начальник обласної Служби автомобільних доріг Петро Шпитак.
Пониження дороги (на чотири з половиною метри), нагадаємо, зумовлене безпекою аеропорту, який будують до Євро-2012. Ідеться про відрізок у понад півкілометра. Після введення в експлуатацію, він матиме по дві смуги в обидва боки. Щодо обмежень у проїзді на час ремонту, то, за прогнозами Облавтодору, перекриють шлях приблизно за місяць-півтора.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 883 | Додав: zhyvchek | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Рішенням суду президентський указ «Про присвоєння С. Бандері звання Герой України» визнаний недійсним.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Указ Президента України Віктора Ющенка №46/2010 від 20 січня 2010 року «Про присвоєння С. Бандері звання Герой України» рішенням суду визнаний недійсним.


Джерело: ЗІК

Категорія: Суспільство | Переглядів: 602 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.01.2011 | Коментарі (0)


У Львові в межах першої в Україні зимової молодіжної школи європейських християнських політиків, що триває з 8 по 14 січня, українську молодь вчитимуть 600 методам ненасильницького спротиву державним органам, способам поширення важливої інформації через ЗМІ, а також важливості інтеграції моральності у суспільство і політику.

Як зазначив під час прес-конференції 11 січня голова Християнсько-Демократичного Союзу Молоді, що є одним із організаторів школи Олександр Куриленко, перед українським суспільством гостро стоїть проблема аморальності політики і політиків. Однією з основних причин цієї аморальності він назвав інфантильність та апатичність сучасної молоді, адже, на його переконання, політика і бізнес є настільки аморальними, наскільки їм це дозволяє суспільство.

«Завдання школи і моєї організації – реанімувати молодь. Так, ми мали «Помаранчеву революцію», але проблема в тому, що ми забули, що такі «Помаранчеві революції» мають бути перманентними. Не можна зупинятись – так має бути завжди», - зазначив О. Куриленко.

«Ми пояснили людям і дали приблизне уявлення про 600 методів ненасильницького законного спротиву органам влади. Важливими є і засоби масової інформації – як не як, кожен політик боїться засобів масової інформації. Ми також навчаємо молодих людей поширювати інформацію через важливі ЗМІ», - додав він.

У свою чергу ще один співорганізатор школи, президент Європейської Християнської Політичної Молодіжної Мережі Разван Бурлеану вказав на те, що в Україні існують проблеми з судовою гілкою влади, розділенням бізнесу і політики, а також відсутні справді незалежні політики. Окрім того, Бурлеану наголосив на необхідності встановлення більш прозорої системи фінансування політичних партій.

Відтак, завданням школи, за його словами, є пошук шляхів, якими ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 610 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.01.2011 | Коментарі (0)

Вітаємо Вас  з Новим Роком та

Різдвом Христовим

Хай він почнеться смілим кроком,

Діяльність Ваша про цвіте,

Рахунок в банку підросте.

І в справах Ваших буде згода.

А в особистому житті

Бажаємо радості і долі,

Любові, статків у сім'ї

Та щастя, щоб було доволі.
З повагою адміністрація сайту!!!
Категорія: Суспільство | Переглядів: 739 | Додав: zhyvchek | Дата: 30.12.2010 | Коментарі (0)

Гарне наше село Гаї, про що свідчить навіть його милозвучна назва. За будь-якої пори року, особливо навесні, коли квіту­ють сади, мальовничі долини та гаї. Жи­вуть, працюють тут прості та щирі люди, які особливо гордяться історією рідного села, і знатними його вихідцями, істинни­ми патріотами краю, неповторною само­бутністю. Та, як і кожне українське село, Гаї нині переживають не ліпші часи. Ось лишень одна красномовна цифра, доволі сумна: колись тут мешкало до двох тисяч населення, а нині - 400. . . Поменшало дітво­ри у школі, закриті дитячий садок, бібліо­ ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 810 | Додав: zhyvchek | Дата: 20.12.2010 | Коментарі (0)

Протягом 10 місяців 2010 року на Львівщині завершено роботи щодо зміни та встановлення меж шістьох адміністративно-територіальних утворень (сіл, селищ, міст).

Про це сьогодні, 8 грудня, ЗІКу повідомили у прес-службі ГУ Держкомзему у Львівській області.

Зокрема, цього року Львівською обласною радою було затверджено 5 проектів землеустрою щодо зміни та встановлення меж населених пунктів: с.Болехівці Дрогобицького району; с.Малехів Жовківського району; с.Зубра, с.Хоросно, с.Конопниця Пустомитівського району та погоджено 1 проект землеустрою щодо зміни меж Пустомитівського району та м.Львова по межі Зубрянської сільської ради.

Зараз розробляється 7 проектів землеустрою щодо зміни та встановлення меж адміністративно-територіальних утворень: с.Скнилів Скнилівської сільської ради, с. Милошовичі Семенівської сільської ради, с.Наварія Пустомитівської міської ради на території Пустомитівського району, Бабинської та Бісковицької сільських рад, с.Рудня на території Бісковицької сільської ради на території Самбірського району, с.Добрівляни Стрийського району.

Головним управлінням Держкомзему у Львівській області розроблено план заходів щодо проведення робіт з встановлення меж населених пунктів на 2010-2011 роки, відповідна організація робіт з встановлення меж населених пунктів на території районів здійснюється управліннями Держкомзему у районах та містах області. Основна проблема, що гальмує процес встановлення меж населених пунктів,- відсутність генеральних планів населених пунктів, на підставі яких здійснюється зміна меж населених пунктів та низький рівень фінансування робіт місцевими радами. Для її вирішення місцевим радам при затвердженні бюджетів на 2011 рік необхідно передбачити кошти на фінансування робіт по встановленню меж населених пунктів. Відзначимо, що встановлення меж населених пунктів в найближчому майбутньому сприятиме чіткому обліку земель, надасть поштовх розвитку територіальних громад.

Довідка.

З 44 міст області межі встановлені у 20, з них: 3 міста обласного значення (м.Моршин, м.Дрогобич, м.Червоноград) та 17 міст районного значення: м.Стебник, м.Буськ, м.Золочів, м.Мостиська, м.Судова Вишня, м.Бібрка, м.Старий Самбір, м.Добромиль, м.Яворів, м.Новояворівськ, м.Ходорів, м.Радехів, м.Миколаїв, м.Рудки, м.Сокаль, м.Пустомити, м.Винники.

Джерело : ЗІК
Категорія: Суспільство | Переглядів: 857 | Додав: zhyvchek | Дата: 10.12.2010 | Коментарі (0)


Пошуковик Google представив щорічний огляд запитів Zeitgeist 2010 («Дух часу»), який дозволяє побачити рік, що минає, очима українських інтернет-користувачів. 

Так, за даними Google, у 2010 році серед користувачів УАнету продовжилося зростання популярності соціальних мереж («В Контакте», «Одноклассники», Facebook) та інших інтернет-активностей (YouTube, Skype, Google, «інтернет-магазин»). Також українці цікавилися фотографіями, погодою, іграми, автомобілями і, вже традиційно для України, результатами виборів.

Подією року став «Казантип», також до топ-10 подій увійшов Податковий кодекс, який останнім часом дуже схвилював багатьох жителів України. Американська співачка Lady Gaga підкорила своєю творчістю українців і стала Персоною року.

Інтернет-культура подарувала користувачам такі поняття як «ололо», «кеп», «медвєдєв шмель» тощо. Покупки в цьому році найчастіше визначала аномальна погода: рейтинг очолив вентилятор, а гумові чоботи відстали від нього лише на дві позиції.

Уже другий рік поспіль українки шукають відповіді на два питання: «Чому я дурна?» і «Чому чоловіки зраджують?» Однак у відносинах між чоловіками і жінками є й позитивна тенденція – питання «Коли можна завагітніти?» було дуже популярним, пише «Дзеркало тижня».

Найпопулярніші запити року:

1. фото

2. погода

3. в контакті

4. ігри

5. нокіа

6. перекладач

7. mail.ru

8. картинки

9. однокласники

10. авто

Найбільш швидкозростаючі запити:

1. vkontаkte.ru

2. статуси

3. аватар

4. ютуб

5. результати виборів

6. гугл

7. facebook

8. скайп

9. інтернет-магазин

10. купальники-2010

Людина року:

Категорія: Суспільство | Переглядів: 854 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

Залізний метод

 Або про методи роботи представників Сильної України на Львівщині

Ім’я Івана Залізного стало широко відомим наприкінці 2008 року – коли затримали суддю Ігоря Зварича. Як випливає з матеріалів слідства, саме Залізний був тим підприємцем, який давав хабара Зваричу у розмірі 100 тис. USD.  Вдруге Іван Іванович широко засвітився у 2010 році - як переможець праймеріз Сильної України на Львівщині. 

Того ж 2008 року розвивалась зовсім інша історія, але з аналогічно неприємним запахом. Громада Української Греко-Католицької церкви отримала будівлю на окраїні Львова під будівництво храму і духовного центру. Парафіяни привели будівлю до пристойного стану, вичистили всі приміщення і цей об’єкт незавершеного будівництва перестав нагадувати бомжатник.

Як розповів Вголосу отець Юрій, який є адміністратором парафії Священномученика Романа Лиска і всіх новомучеників, на цьому місці планували споруди Центр духовного відродження. «Ця двоповерхова будівля – там можна багато чого розмістити, і молитовний дім, і дитячу школу, і театральний гурток – хотілось би розвивати дітей різносторонньо. Це дуже хороше місце, поряд школа, садочок, поряд є скверик де можна було б зробити ігровий майданчик», - пояснює священик.

Такими були плани парафіян ще кілька років тому. Але, весною цього року навколо будівлі на вулиці Грінченка, 21 з’явилась огорожа та охорона, а фірма «Центр соціальної реабілітації» («СЦР») заявила, що це її власність – будівлю вона викупила у фірми «Піраміда-Авто». Представники парафії, яка збиралась будувати там церкву, звернулись у Львівську міську раду, а вона у свою чергу - до суду, оскільки не давала дозволу на відчуження цього майна.

Під час судової тяганини виявилось кілька «веселих» фактів. Усі документи оформили за два тижні – тобто справа в суді та кілька угод купівлі-продажу з їх подальшою реєстрацією в БТІ. У докум ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 2061 | Додав: zhyvchek | Дата: 06.12.2010 | Коментарі (0)

    Звертаються до ВАС батьки з проханням допомогти зібрати кошти на лікування для маленького Миколи Кізли (6 з половиною   років), хворого на лекімію.
    Просимо відгукнутись на цю біду і дати шанс на життя маленькому Миколі.
    Кошти можна перераховувати на р/р 2909590009 МФО 385231 ЗКПО 02762694 філія Пустомитівське ВОБ № 6381/010 "ВАТ Ощадбанк" . Призначення платежу - благодійна допомога на рахунок № 5535 Кізло Ірина Семенівна
Категорія: Суспільство | Переглядів: 868 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.12.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com