Четвер, 28.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Суспільство
Депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів, а також Начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко провів відкритий прийом громадян у Пустомитах. Про це повідомила прес-служба фракції ПР у Львівській обласній раді.

Незважаючи на те, що місцева влада дбає про тих, хто проживає у місті, кілька нагальних проблем, котрі потребують вирішення, на зустрічі було озвучено. Так, одразу кілька мешканців району висловили стурбованість тим, що джерела сірчаної води, котрі є у Пустомитах, нині не працюють на повну силу. Свого часу, за словами голови Пустомитівської РДА Ігоря Чопка, тут планував будувати реабілітаційний центр Володимир Козявкін, однак депутати Львівської міської ради тоді «забракували» цей перспективний проект. Нині, за словами Сергія Федоренка, він зробить усе для того, аби природні джерела використовувалися у лікувальних цілях.

Окрім цього, під час відкритого прийому громадян, мешканці міста Пустомити розповіли про ще одну проблему району. Так, за словами місцевого жителя Володимира Тимцьо, молодь у селах – деградує.

- Складається таке враження, що ніхто не хоче бачити тих проблем, які нині «обсіли» наших підлітків, - зазначив місцевий активіст. - Але ж ситуація врай критична. З молодих років підлітки вживають алкоголь, наркотики, інші психотропні речовини. І нікому до цього діла немає, - зазначив пан Володимир.

Своєю чергою депутат Сергій Федоренко запропонував не словом, а ділом допомогти молодим людям. Так, за словами начальника Головного управління охорони здоров’я ЛОДА, треба створити на базі РДА громадські ради, куди б входили представники правоохоронних органів, освітяни, медики та працівники культури. А для того, аби такі ради не працювали декларативно, час від часу представники мобільних груп мали б влаштовувати рейди на сільські дискотеки та інші масові заходи у районах, слідкуючи за поведінкою молодих людей.

- Треба визнати, що нині Закон про суспільну мораль не діє в такому обсязі, як би цього хотілося, - зазначив Сергій Федоренко. – То ж нам зараз вкрай необхідно звертати увагу на виховання молоді. Відтак, поряд із біг-бордами із надписами «Я тебе люблю» чи «Я жити без тебе не можу», слід розміщувати й інші зображення, на яких було б показано наслідки неконтрольованого прийому наркотиків, алкоголю чи психотропних речовин. Саме ці фотографії будуть найкращою профілактикою для тих хлопців і дівчат, котрі мають спокусу стати на ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 645 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (0)

Несподівано велика кількість учасників приїхали в Мукачево на шаховий фестиваль з нагоди 4-річчя нашого дитячого шахового клубу.

У Мукачеві відбувся шаховий фестиваль

На відкритті фестивалю були присутні міський голова Золтан Золтанович Ленд'єл, Президент Закарпатської шахової федерації Олександр Юрійович Галай і олімпійський чемпіон міжнародний гросмейстер Захар Єфименко.

У перший день фестивалю відбувся командний турнір, на старт якого вийшли 15 збірних.

Сім зіграних турів візначіди переможця - команду Червонограда. На другому місці юні шахісти з Пустомит, а на третьому команда з Польщі - Wisla Krakow. На наступний день проводився особистий турнір. Склад учасників, незважаючи на юний вік, був дуже сильним. Досить сказати, що у складі польської команти був шахіст з рейтингом 2311, такого немає навіть жоден дорослий шахіст Мукачево. 64 учасників зіграли 9 турів. Кращим серед вихованців ДЮШаК став Микола Кейк - 10 місце. Завершився фестиваль бліц-турніром, участь в якому взюли 46 учасників. Всі результати можна дізнатися з турнірних таблиць, опублікованих вище.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 715 | Додав: zhyvchek | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)

Податківця зі Львова затримали за вимагання хабаря

Служба Безпеки України затримала працівника Львівської обласної податкової. Він вимагав 10 тисяч доларів хабаря у бізнесмена.

Встановлено, що податківець вимагав у львів’янки вказану суму за сприяння в оформленні документації на земельну ділянку в одному із сіл Пустомитівського району, повідомили в прес-службі УСБУ у Львівській області.

Оперативники СБУ затримали державного службовця в приміщенні однієї з нотаріальних контор м. Львова під час одержання від потерпілої 80 тис. грн.

За матеріалами СБУ органами МВС стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.189 (Вимагання, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України.

За матеріалами: ZAXID.NET

Категорія: Суспільство | Переглядів: 656 | Додав: НАТ | Дата: 08.04.2011 | Коментарі (0)

Тарифи на зв’язок зростуть на третину

Всі профільні органи схвалили проект введення нових граничних тарифів на місцевий телефонний зв’язок.

Про це повідомив вчора голова Нацкомісії з питань регулювання зв’язку Петро Яцук, – пише DT.UA.

«Нещодавно документ погодили Міністерство економрозвитку і торгівлі та Держкомпідприємництва. Місяць тому його погодили профспілки», – заявив він.

Підвищення тарифів має пройти у два етапи: з 1 травня на 25% – до 24,67 грн на місяць у містах та 13,15 грн у селах. А з 1 вересня ще на 8% – до 26,74 грн на місяць у містах і 14,21 грн на місяць у селах.

Кількість включених в абонплату нетарифікованих хвилин при цьому зросте з 200 до 600 на місяць.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 647 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.04.2011 | Коментарі (0)

6 квітня заступники голови Пустомитівської районної державної адміністрації Володимир Шуркало та Любов Сабара відповідно до розпорядження голови Пустомитівської районної державної адміністрації №258 від 22 березня 2011 року «Про проведення місячника озеленення та благоустрою і Дня довкілля» провели розширене засідання оргкомітету, створеного для організації проведення місячника озеленення та благоустрою (триватиме до 20 квітня) і Дня довкілля (проводитиметься 16 квітня). В ході засідання керівники установ, закріплені за органами місцевого самоврядування району прозвітували про стан виконаних робіт. За оперативними даними на території Пустомитівського району виконано 74% від запланованих робіт. Особливу увагу присутні засідання звернули на проблему стихійних сміттєзвалищ, впродовж цього року 20 з них ліквідовано. На території району за звітний період посаджено 3500 дерев та 2300 кущів, а у с. Підберізці засаджено березовий гай (100 беріз). Лісгоспами Пустомитівського району засаджено 5 га нових лісових масивів. Стосовно ремонту доріг, то протягом січня–березня 2011 року на території району представниками філії «Райавтодор» виконано робіт на суму 1024,8 тис. грн.

 

Засідання районної комісії

6 квітня в райдержадміністрації ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 685 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.04.2011 | Коментарі (0)

Львівська обласна рада на засіданні сесії 5 квітня не змогла надати Львівській ОДА згоду на отримання облдержадміністрацією державної фінансової підтримки на безповоротній основі, яка передбачала надання згоди на викуп земельних ділянок для побудови транспортної розв’язки для стадіону до Євро-2012 по 6 грн 25 ком за м кв

Головною причиною ненадання такої згоди було те, що заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький не зміг пояснити, на якій юридичній підставі Львівська ОДА звертається з цього питання до обласної ради.

Після того, як депутати не підтримали жодного із запропонованих проектів рішень, слово взяв голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк і зазначив, що «пан Губицький нефахово підготувався до цього питання».

«Але ми можемо опинитися, що в червні певні європейські структури приймуть рішення щодо неможливості проведення Євро-2012 у Львові», - додав він, уточнюючи, що йдеться про засідання УЄФА у червні. Відтак, за його словами, це питання потрібно розглянути якнайшвидше.

У відповідь депутат Львівської обласної ради, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зазначив: «Не треба шантажувати нас тим Євро. І не треба розказувати, що ми тут нічого не робимо». Крім того, «свободівець» висловив своє незадоволення тим, що ЛОДТРК негативно висвітлила перебіг поточної сесії.

Тягнибок додав, що Львівська обласна рада завжди приймала необхідні рішення для проведення Євро-2012 у Львові і готова підтримати і це, якщо воно буде належно підготоване.

 Після такої розмови депутати знову не змогли підтримати запропонований проект рішення, однак водночас висловили готовність зібратися у будь-який день на позачергову сесію, коли це питання буде готове, зокрема таку позицію висловив депутата від НРУ Андрій Корнат.

Під час розгляду цього питання піднімалося також проблема незгоди кількох власників земельних ділянок у селі Зубра віддавати свої ділянки за ціною 6, 25 грн.

Володимир Губицький під час виступу зазначив, що у сімох мешканців Зубри ділянки уже були викуплені за такою ціною, і жодних проблем не виникало. Іншим власникам земельних ділянок, зра його словами, були запропоновані ділянки у Пустомитівському районі, оскільки в самому с. Зубра ділянок такої форми не було.

Щодо ініціативної групи власників чиновник зазначив, що одна особа (Андрій Петришин) взяла в суборенду вс ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 638 | Додав: zhyvchek | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

З 15 березня 2011 року (орієнтовно до кінця поточного року) у зв’язку з проведенням капітального ремонту на вул. Кульпарківській у місті Львові, ділянку дороги на відрізку від вулиці Трускавецької (виїзд з міста Львова) до села Сокільники буде закрито для руху транспортних засобів.

Про це сьогодні, 14 березня, ЗІКу повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Для цього пропонується об’їзд за таким маршрутом: автодорога Т-14-16 Львів–Пустомити–Меденичі село Сокільники (АЗС «Лукойл») – автодорога С141223 село Сокільники (Західний обхід міста Львова) – автодорога Західний обхід міста Львова – місто Львів, вулиця Стрийська – місто Львів, вулиця Кульпарківська та у зворотному напрямку. 

Виконує роботи із капітального ремонту вищевказаної ділянки дороги на вул.Кульпарківській у Львові ТзОВ «Шляхове будівництво «Альтком». Усі необхідні дорожні знаки вже встановлені на цій ділянці дороги.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1001 | Додав: zhyvchek | Дата: 14.03.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні, 9 березня, виповнюється 197 років з дня народження Тараса Шевченка.

З цієї нагоди Прем’єр-міністр України Микола Азаров у Києві візьме участь у покладанні квітів до пам’ятника поетові, а після завершення засідання уряду візьме участь у меморіальних заходах на Тарасовій горі в Каневі, – передає «Радіо Свобода».

У Каневі річницю з дня народження Тараса Шевченка і колишній Президент України Віктор Ющенко.

Шевченківські читання сьогодні відбудуться в Києво-Могилянській академії. У них візьмуть участь Оксана Забужко, Андрій Курков, брати Капранови та інші письменники.


джерело: ЗІК

Категорія: Суспільство | Переглядів: 642 | Додав: zhyvchek | Дата: 09.03.2011 | Коментарі (0)

Звернення учасників круглого столу «Обговорення концепцій мовної та літературної освіти в Україні» та академічної освітянської спільноти до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України.

Шановний Володимире Михайловичу, шановні народні депутати!

Ми, учасники круглого столу «Обговорення  концепцій мовної  та літературної освіти в Україні», який відбувся у Львові 1.03.2011 р., організований Центром дослідження літератури для дітей та юнацтва, занепокоєні антиконституційною, непрофесійною та українофобською позицією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  на чолі з міністром  Дмитром  Табачником стосовно концепцій  мовної та літературної освіти в загальноосвітніх школах, фальсифікаціями, допущеними в процесі обговорення і затвердження цих концепцій, і діями, які скеровані на звуження сфери функціонування  української  мови як державної та штучне приниження вартісності української літератури та її геніїв.

Звертаємо Вашу увагу на те, що нині відбувається відверте і цинічне нищення національної освіти на всіх рівнях, що проявляється насамперед у демонстративному вилученні української гуманітарної складової з навчального процесу. На практиці це означає, зокрема, пропорційне скорочення годин на вивчення української літератури в одинадцятирічній школі, трансформацію шкільного курсу зарубіжної літератури в курс російської літератури з метою переорієнтувати українських школярів з національних на «слов’янські», тобто російські, духовні цінності і моделі поведінки. Роз’яснення міністра Табачника відносно Концепції літературної освіти мають казуїстичний характер.

Попри те, що методичні аспекти Концепції заслуговують на увагу, факт її фальсифікації, визнаний самими авторами, робить її неправомірною. Детальний аналіз ситуації висвітлений, зокрема, у таких документах: «Відкритий лист Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Володимировича Табачника і Директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Єреська Олега Вікторовича» (9 лютого 2011 року), «Підсумковий документ учасників круглого столу «Небезпеки нової концепції літературної освіти» (10 лютого 2011 року, Національний університет «Києво-Могилянська академія»), а також заторкнуті у «Зверненні українських письменників до співгромадян у День рідної мо ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1111 | Додав: zhyvchek | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Львів. 10 лютого. УНІАН. Главу УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузара замінить Архиєпископ Львівський Владика Ігор (Возьняк). Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформації УГКЦ.

«Згідно з канонічним правом, до обрання нового Глави УГКЦ Адміністратором Церкви буде Архиєпископ Львівський Владика Ігор (Возьняк). Протягом двох місяців відбудеться виборчий Синод, який обере нового Главу Церкви», – повідомив секретар Синоду Єпископів, Куріальний єпископ УГКЦ Богдан (Дзюрах).

За його словами, Блаженнішим Любомиром збережуться усі титули та почесті, належні його санові.

Нагадаємо, Блаженніший Любомир (Гузар) повідомив про те, що 10 лютого Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви.

Блаженніший Любомир очолив УГКЦ 10 років тому, після смерті свого попередника на престолі Мирослава Івана (Любачівського). Він став першим Предстоятелем Церкви, обраним спеціальним Синодом Єпископів після виходу Церкви із підпілля та здобуття Україною незалежності.

У час правління Церквою Блаженнішим Любомиром престол Глави УГКЦ був повернений зі Свято-Юрської гори у Львові до столиці України. У Києві підходить до завершення будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового та Патріаршого центру УГКЦ.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 791 | Додав: zhyvchek | Дата: 10.02.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com