Середа, 24.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Суспільство
Уряд Колумбії заявив, що знищений у вівторок у ході спецоперації на півночі країни гангстер, як виявилось, не наркобарон Мігель Анхель Мехія, а його брат - Віктор Мануель Мехія, що також розшукувався владаю країни, повідомляє РИА "Новости".

Раніше повідомлялося про знищення поліцією Колумбії наркобарона Мігеля Анхеля Мехия на прізвисько "близнюк", за упіймання якого влада США обіцяла значну винагороду.

Обидва брати, відоміші як близнюки, були найбільш розшукуваними наркоторговцями цієї латиноамериканської країни. У 2004 році американський суд видав ордери на арешт близнюків, а держдепартамент США пообіцяв виплатити 5 мільйонів доларів за упіймання Мігеля і Віктора.

За даними американської влади, тільки за пару років брати поставили на територію Північної Америки більше 70 тонн кокаїну.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 976 | Додав: Skip | Дата: 03.05.2008 | Коментарі (0)

Сьогодні у християн східного обряду Світлий вівторок—третій день Великодніх свят. Колись в цей день селяни збиралися в корчму на музики — «відпроваджували свята».
Про Нас





Також заведено було відвідувати родичів, друзів, знайомих, обдаровувати бабу-повитуху, а через неї і померлих родичів. У Світлий вівторок молоді люди обирали зі свого середовища отамана та отаманшу, підотамана та підотаманшу, аби вони підтримували порядок в іграх.

Львів”яни сьогодні продовжать святкувати. За дві години з площі Ринок стартує автопробіг “Шляхами бравого вояка Швейка”. А біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, будуть водити гаївки. Увечері біля міської Ратуші відбудеться черговий святковий концерт


Категорія: Суспільство | Переглядів: 1345 | Додав: Skip | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (0)

Діти й підлітки в Україні все раніше долучаються до алкоголю та наркотиків, а також починають статеве життя у все більш ранньому віці. Про це свідчать результати опитування серед українських школярів та студентів молодших курсів, оприлюднені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Соціологічне опитування серед 6,5 тис дітей та юнаків у 335 навчальних закладах по всій Україні провів Український інститут соціальних досліджень ім.Олександра Яременка.

За словами представника ЮНІСЕФ, організації, яка підтримала той проект, результати дослідження серйозно насторожують.

Джеремі Гартлі: „Результати дослідження, відверто кажучи дуже тривожні. Вони показують, що діти вживають алкоголь, наркотики та починають статеве життя у дуже юному віці. Вік, з якого діти починають вживати алкоголь та курити знижується, водночас кількість дівчат, які долучаються до цього, продовжує зростати.”

Міцний алкоголь почали вживати 11-річні дівчата, чого раніше не було. Чимало пива юні українці випивали й раніше, проте за минулі роки, як показало дослідження, вже половина усіх 15-річних хлопців та 30% дівчат щотижнево вживали цей хмільний трунок.
Результати дослідження, відверто кажучи дуже тривожні. Вони показують, що діти вживають алкоголь, наркотики та починають статеве життя у дуже юному віці.
Джеремі Гартлі, ЮНІСЕФ


Досить часто вживання алкоголю провокує й до ранніх статевих зносин, – розповідає голова правління Українського інституту соціальних досліджень, Ольга Балакірєва:

Серед десятикласників вже 20% учнів почали і мають досвід статевого життя. Відбувається суттєве збільшення цих показників серед студентів, учнів ПТУ і ВНЗ [І-ІІ рівня акредитації]. Тривожним є те, що кожний третій контакт відбувається з використанням алкоголю і приблизно чверть цих контактів відбувається без використання презервативів.”

Подібні невтішні статистичні дані стосуються й куріння та вживання українською молоддю наркотиків. У зв’язку з подальшим поширенням в Україні епідемії ВІЛ/СНІДу соціологи проаналізували знання учнівської молоді в цій сфері і виявилось, що третина підлітків не знає шляхів передачі ВІЛ-інфекції. Результати дослідження також показують, що серед дітей і юнаків почастішали випадки образ і насилля, вони ненормально харчуються, мало рухаються і натом ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1071 | Додав: Skip | Дата: 11.04.2008 | Коментарі (3)

Співробітники відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Донецького міського управління МВС установили факт розкрадань у банківській сфері, зроблених двома жительками Донецька 27 і 55 років.

Про це заявив начальник Відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Донецького ДУ ГУМВС України в Донецькій області Сергій Цикура.

За його словами, старша зі зловмисниць різними способами добувала ксерокопії документів громадян (паспортів і довідок про видачу ідентифікаційного коду) і віддавала їх своїй спільниці.

"Та, будучи співробітником банку, оформлювала на підставі цих копій, природно, без відома хазяїв документів, депозитні рахунки з електронними платіжними картками. Використовуючи комп'ютерну базу даних, вона переводила на них певні суми з фінансових ресурсів банку і знімала їх через банкомати", - повідомив Цикура.

За його словами, зловмисниці оформили близько 100 платіжних карток. Збиток, завданий банку, склав майже 1 млн.грн.

За даним фактом порушена кримінальна справа.

55-річна фігурантка, що має судимість, арештована.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1075 | Додав: Skip | Дата: 09.04.2008 | Коментарі (0)

Сильні снігопади, дощі, буревії, велика кількість аварій на дорогах та аварійне відключення електроенергії майже в усіх регіонах держави. Такі результати нічної негоди.

У Києві без світла залишились майже вісімсот багатоповерхівок і більше тисячі приватних будинків. Статистика ДТП зросла у кілька разів.

Сильний вітер пролетів і над Львівщиною. Тут пошкоджено лінії електропередач, громадські та приватні будівлі залишилися без дахів.

На сьогодні штормове попередження зберігається для більшості областей України. Втім, уже з четверга синоптики очікують потепління.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1055 | Додав: Skip | Дата: 27.03.2008 | Коментарі (0)

258 населених пунктів у восьми областях без світла – так Україна зустріла раптові морози, які супроводжувались снігопадами та буревіями. Через ожеледицю сьогодні вранці в Києві були величезні затори.

Штормове попередження сьогодні діє для західноукраїнських областей, а також для Донеччини. У Карпатах – небезпека сходження снігових лавин.

У Гідромецентрі "Фактам" повідомили, що негода протримається у більшості регіонів країни до кінця робочого тижня. Відчутно потеплішає вже на вихідних.

Микола Кульбіда, начальник Українського гідрометцентру: "Надалі погода буде набагато спокійнішою, і протягом тижня вночі у нас на всій території України будуть невеликі морози від 1 до 6 градусів, а денна температура поступово буде зростати від 3-8 градусів тепла і до суботи вона має зрости до 10-15 градусів тепла".

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1127 | Додав: Skip | Дата: 26.03.2008 | Коментарі (0)

У злодія, що пограбував церкву, відняло ноги просто на місці злочину

У 39-річного безробітного, який у місті Жовква пограбував церкву Пресвятої Трійці 18 сторіччя, відмовили ноги на місці злочину.

Як повідомили ІТАР-ТАРС у ЦГЗ УВС Львівської області, злодій пробрався до храму вночі, розрізавши металеві ґрати на вікні. Він склав у сумку кілька стародавніх ікон, церковне начиння й гроші, зібрані парафіянами на ремонт будинку. Однак винести свою здобич далі церковного двору викрадачеві не вдалося - у нього зненацька віднялися ноги.

Просто на місці злочину злодія й застали вранці священик і парафіяни. Вони викликали міліцію й машину швидкої допомоги, яка відвезла зловмисника до районної лікарні.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1163 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 5 6 7
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com