Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » Місцеві новини
У Щирецькій УГКЦ Святої Трійці з 21 по 27 лютого перебуватимуть мощі Святого Івана Христителя
Порядок відправ: 22-26 лютого: 7 год. 30 хв., 14.00 год., 18.00 год. 27 лютого, у заключний день: 9.00 год., 11.00 год., 15.00год. Під час усіх днів св. Місій сповідь і участь у св. При­часті. Щоб отримати повний відпуст, необхідно вислуха­ти хоч би три науки, при­ступити до св. Тайн Покаян­ня і Причастя. На закінчен­ня св. Місій, усім необхідно взяти участь у Службі Божій і спільно приступити до св. Причастя. На пам'ятку св. Місій придбаємо хрест і свічку - знамена віднови нашого св. Хрещення. Розповідь про Івана Христителя Частина кістки руки, якою Іван Христитель хрестив Ісуса Христа в річці Йордан, є у нас в Україні. Про ці мощі згадував грецький письменник Феодор Дафнопать. Св. Євангеліст Лука переніс їх із Севастії, де вони спочивали обабіч гробу пророка Єлисея, до Антіохії. Потім мощі перенесено до Константинополя, а ще пізніше досталися вони до рук волоського правителя Ієроніма Могили. В1673р. пані Попричайкова дарує їх гетьману Бережан Миколі-Героніму Синявському за те, що він врятував родину, вихопивши її з-під носа стотисячної турецької армії і швидко переправив через повноводний Дністер до Снятина. Ця реліквія з'явилась у Бережанах у 1673 р. Спочатку зберігалась у замковій каплиці Св.Трійці. У 1715 році, коли замок слабне, єпископ львівський Атанасій Шептицький, за участю кілька сотень свяще­ників і великого здвигу народу, під залпи гармат і гаківниць, урочисто переносить мощі із замкової каплиці до церкви Св. Трійці в Бережанах, де вони зберігались до 1946 р. Опісля їх сліди загубилися. Але ніби знак з неба - скриньку-саркофаг з мощами святого знову віднайдено, і з'явилася вона в церкві Пресвятої Трійці, в рік 2000-літгя Різдва Христового. Свята реліквія оправлена в гільзу з написом грецькими літерами візантійського періоду: «Це мощі чесного предтечі Христителя Іоана.»    Отець Богдан Когут, Щирецький декан, настоятель храму
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1003 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

Знадобилося 350 кубометрів глини, щоб заси­пати шестиметрової глибини вирву, У попередньому номері ми повідомляли, що 10 лютого у Пісках знову утворилося карстове провалля. Цього тижня, керуючись висновками і рекомендаціями ДП «Західукргеологія», сільський голова Іван Собкович організував ліквідаційні роботи. З самого ранку 16 лютого на місці події вже працювали люди і техніка - бульдозер, наданий ВАТ «Львівська ПМК-7 (керів­ник Іван Буга), та самоскиди ВАТ «Миколаїв-Цемент», що підвози­ли глину з кар'єру. До вечора настуного дня роботи було завершено. Заступник голови райдержадміністрації, депутат облас­ної ради Володимир Шуркало та начальник відділу НС райдержадміністрації Володимир Гдадун, які ситуацію у Пісках пост­ійно тримали на особистому кон­тролі, відзначили злагодженість дій усіх учасників ліквідаційних робіт.
Ірина ДАНЬКО
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 809 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

Автотранспорт для сільської медицини
В рамках програми Кабіне­ту Міністрів України щодо за­безпечення сільської медици­ни спеціальним медичним ав­тотранспортом, минулого та поточного тижня Пустоми-тівський район отримав авто­мобілі марки «Опель Комбо», які обслуговуватимуть меш­канців населених пунктів чо­тирьох сільських рад: Мурованської та Верхньобілківської (по 5 тис. населення), Ямпільської та Старосільської (по 3 тис. населення).

На засіданнях та нарадах
8 лютого голова райдержадміністрації Р.Фольтович провів нараду, за участю своїх заступників В.Салагая та В.Шуркала, окремих керів­ників структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району з питань підго­товки матеріалів на розгляд чергової сесії районної ради, у т.ч. щодо підсумків роботи медичної та освітньої галузей, аналізу культурного розвитку району за 2009 рік. Цього ж дня, з метою по­дальшої координації дій та співпраці відповідних струк­тур у вирішенні окремих пи­тань, відбулася нарада і з ке­рівниками правоохоронних та контролюючих органів Пустомитівщини.
* * *
З лютого В.Шуркало провів нараду за участю голови районної ради Я.Дробота, ке­рівників та представників відповідних служб району з питань стану та готовності ви­борчих дільниць до II туру виборів Президента України 7 лютого 2010 року, а також, за­безпечення належних умов життєдіяльності населення та його безпеки під час прове­дення виборів.
Цього ж дня, під головуван­ням В.Салагая, відбулося засі­дання районної комісії з пи­тань забезпечення своєчас­ності сплати податків, внесен­ня інших обов'язкових бюд­жетних коштів та з контролю за своєчасністю виплати заро­бітної плати підприємствами, організаціями та установами району, за участю керівників 11 підприємств, які є борж­никами з виплати заробітної плати, платежів до Пенсійно­го фонду, або виплачують се­редньомісячну заробітну пла­ту нижче законодавче вста­новленого розміру. За резуль­татами засідання, керівників запрошених підприємств зобо­в'язано вжити відповідних за­ходів щодо погашення боргів та виправлення ситуації. На­чальнику управління праці та соціального захисту населен­ня райдержадміністрації М.Степованому доручено і на­далі забезпечувати проведен­ня постійного моніторингу стану виплати заборгованої заробітної плати, виконання графіків погашення ... Читати далі »
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1722 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Смерть громадянина Королівства Норвегії
10 лютого ц. р. черговий фельдшер їїустомитівської ЦРЛ повідомила правоохоронців району про несподівану смерть у житловому будинку_у Пустомитах по вул. Шевченка, 290, що належить 44-річній гр. К., 56-річного гр. Г. підданого Королівства Норвегії, який проживав тут з 2005 року. Небіжчика без ознак насилля відправлено в морг міста Львова.
Довірливість обходиться дорого
Цього ж дня з позовною заявою звернулася до міліції на мешканця с. Відники гр. С. 27-річна мешканка з Лисинич гр. Б. У ній йдеться, що її знайомий, зловживаючи довірою, заво­лодів шістьма тисячами доларів США, і донині не повернув. Правоохоронці перевіряють цей факт та з'ясовують усі обставини.
Пограбування кафе-бару
Вночі, у середу, 10 лютого ц. р. у с. Муроване було погра­бовано кафе-бар. Про це сповістила міліціянтів гр-ка К., власниця цього закладу торгівлі.Невідомі особи зламали двері і викрали звідти музичний центр, БУВ, алкогольні напої, солодощі та гроші з каси у сумі 169грн. Суму збитків вста­новлюють. Співробітники карного розшуку вилучили з місця краді­жки сліди пальців, застосовували службового собаку.
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 873 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

 Президент України Віктор Ющенко призначив Романа Фольтовича головою Пустомитівської РДА Львівської області. Розпорядження Президента № 282/2009-рп з цього приводу розміщене на офіційному сайті Глави держави.

Розпорядження Президента про призначення Романа Івановича Фольтовича головою Пустомитівської районної державної адміністрації Львівської області датоване 29 грудня 2009 року.
Нагадаємо, 27 серпня 2009 року Президент Віктор Ющенко звільнив Ореста Городного з посади голови Пустомитівської РДА відповідно до пункту 3 частини першої статті 30 Закону України «Про державну службу», тобто у зв’язку з виходом на пенсію.
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1437 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.02.2010 | Коментарі (0)

Учора, 6 липня, Печерський районний суд м. Києва за поданням Генеральної прокуратури України обрав міру запобіжного заходу – взяття під варту: першому заступнику Пустомитівської райдержадміністрації Львівської області, заступнику цієї ж РДА, двом депутатам Пасіко-Зубрицької сільської ради того ж району, а стосовно голови сільської ради, який на даний час переховується від слідства, прийнято рішення про його затримання та доставку до суду для обрання міри запобіжного заходу. Про це сьогодні, 7 липня, ЗІКу повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Вказані особи притягуються до кримінальної відповідальності за вимагання та одержання хабара в сумі 200 тис. доларів США за виділення в оренду 0,96 га землі.

Досудове слідство у справі провадять слідчі Генеральної прокуратури України.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1204 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.07.2009 | Коментарі (0)

  
  
  
  
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 2055 | Додав: zhyvchek | Дата: 13.02.2009 | Коментарі (5)

Християнського проповідника Валентина посадили в римську в'язницю за віру і невдовзі засудили до страти. Сидячи під вартою, Валентин закохався у сліпу дівчину, дочку в'язничного наглядача. Користуючись своїми медичними знаннями, він зцілив її від сліпоти.

За іншою версією, сліпа дочка тюремника сама закохалася у Валентина. Той як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття, але в ніч перед стратою (ніч проти 14 лютого) прислав їй зворушливий лист, який підписав «Твій Валентин».

У пам'ять про це тепер у День Святого Валентина заведено дарувати одне одному «валентинки» — вітальні листівки у вигляді сердечок, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, які не підписують, і той, хто отримує, повинен сам здогадатися, від кого вони..

Також у цей день дарують коханим квіти (найчастіше троянди — символи кохання), цукерки-сердечка, інші сувеніри у вигляді сердечок, купідончиків ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 2759 | Додав: zhyvchek | Дата: 13.02.2009 | Коментарі (0)

Оголошено аукціон з продажу права оренди земельної ділянки для будівництва реабілітаційного центру зі стадіоном до Євро-2012, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Пустомитівська міська рада пропонує до продажу на аукціоні право оренди земельної ділянки – терміном на 25 років, площею 7,3 га. Ділянку розташовано в Пустомитах на вул. Спортивній, її функціональне призначення ділянки – будівництво та обслуговування реабілітаційного центру зі стадіоном (об’єкт Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу). Стартова ціна продажу права оренди – 1 млн 361 тис. 450 грн без ПДВ.

Аукціон відбудеться 6 березня 2009 року в приміщенні сесійного залу засідань Пустомитівської районної ради (вул. Грушевського, 35), початок аукціону об 11 год. Прийом заяв закінчується 3 березня 2009 року. Реєстрація учасників аукціону з 10.00 до 10.40.

Згідно з рішенням сесії Пустомитівської міської ради переможець аукціону зобов’язується:

- збудувати відповідно до містобудівного обґрунтування та ввести в експлуатацію до 15 квітня 2011 р. на території земельної ділянки готель із рестораном та відновлювальним центром, інфраструктуру комплексу (автостоянки, комунікації, вуличне освітлення);

- реконструювати міський стадіон м. Пустомити відповідно до сучасних вимог УЄФА в рамках комплексу та ін.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1232 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.02.2009 | Коментарі (2)

Учора о 14.45 31-річна пані Світлана ще була у пологовому залі Пустомитівського пологового будинку, а вже о 17.00, коли сина вперше принесли на годування, вона рада, як це – народити природним шляхом (!) п’ятикілограмового хлопчика...

- Абсолютно все було природно і нормально, - сміється Світлана, - і запліднення, і пологи. Правда, було важче, аніж у перший раз, бо перші пологи були довшими, проте менш болючими, а другі – коротшими, але запам’яталися...

Першу дитину пані Світлана також народила сама – чотирикілограмову дівчинку – зараз Улянці вже шість років. Як назвуть сина – ще не знає... Каже, що саме думає над іменем...

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1289 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.02.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com