Вівторок, 30.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Місцеві новини
Депутат районної ради, голова районної організації партії ХДС Ярослав Процайло багато уваги приділяє селу Наварія, у якому проживає. В передсвяткові Великодні дні разом з членами молодіжного крила, яким керує Андрій Жидачек та молодими активістами Літенцем Володимиром організували толоку на берегах Наварійського озера. Сміття збирали в заздалегідь придбані мішки. Навели порядок на великій території.
- Тепер там, де прибрали, приємно пройтися берегом, -розповідав Володимер Літинець. Було б добре встановити у відповідних місцях сміттєві ящики, де можна було б викинути використану пляшку чи папір.
А взагалі дотримуюся принципу, що чисто там, де не смітять.
У найближчі дні партійці планують знову організувати такий похід і навести лад на іншому березі озера
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1008 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (1)

ПРОМИСЛОВІСТЬ
У січні 2010р. промислові підприємства району реалізували промислової продукції на 95,7 млн. грн. Більше, ніж три чверті (92,4%) у цьому обсязі займала продукція переробної промисловості, а саме: виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - 77,5%, хімічної і нафтохімічної промисловості - 7,0%, целюлозно-паперового виробництва; видавничої діяльності - 4,6%, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції - 1,2%, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів - 1,2%, підприємствам з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини належало 0,4% продукції. Із загального обсягу реалізованої у січні 2010р. промислової продукції 88,4 млн.грн. становила продукція добувної і переробної промисловості, яка розподілилась наступним чином: 46,0 млн.грн. (52,0% від обсягу реалізованої продукції добувної і переробної промисловості) - сировинна продукція, 0,8 млн.грн. (1,0%) -інвестиційна продукція, 41,4 млн.грн. (46,9%) -товари широкого використання та 0,1 млн.грн (0,1%) - товари тривалого використання.
 СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО
1. Сільськогосподарські підприємства району (що звітуються за оперативною звітністю) за січень-лютий 2010р. виробили 1237 т м'яса в живій вазі (реалізовано на забій худоби та птиці), що на 17,4% менше від січня-лютого 2009р.; 167 т молока, що на 17,4% більше, ніж в січні-лютому 2009р. та 5369,3 тис.шт. яєць, що на 49,1% більше від січня-лютого 2009р. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ Зовнішня торгівля товарами. Експорт товарів по району протягом січня 2010р. становив 0,7 млн.дол. СІЛА, імпорт - 2,0 млн.дол. США і в порівнянні з січнем 2009р. експорт товарів зріс на 10,1%, імпорт товарів зменшився на 4,4%. Від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі склало 1,3 млн.дол.США. Питома вага району у загальнообласному експорті товарами становила 1,2%, імпорту - 2,0%.
 НЕФІНАНСОВІ ПОСЛУГИ
У січні 2010р. реалізовано послуг на 28,5 млн.грн., що у фактичних цінах на 12,2% більше, ніжу січні 2009р. За загальним обсягом реалізованих послуг серед інших районів, район займає перше місце. Частка району у загальнообласдйщизбсаві* реалізованих послуг становить 4,4%. Частка послуг, реалізованих населенню у загальному обсязі склала 7,0%. У січні 2010р. найбільшу питому вагу реалізованих послуг займають транспортні ... Читати далі »
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1037 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (0)

9 квітня біля села Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області водій автомобіля «Лексус» скоїв ДТП, під час якого постраждав чоловік, що перебував за кермом автомобіля «Пежо» та 5-річний хлопчик, що теж був у цій іномарці.

Про це ZAXID.NET повідомили у обласному управлінні міліції.
За інформацією відділу зв‘язків з громадськістю, пригода трапилася 9 квітня вночі на відрізку автодорогои «Львів-Краківець», яка веде до села Зимна Вода. Водій «Лексуса» буквально в‘їхав у «Пежо», в салоні якого, крім водія, був його брат з 5-річним сином. Водія та дитину з травмами різного ступеню важкості госпіталізовано у Львівську лікарню швидкої допомоги. Водій «Лексуса» не постраждав.
За інформацією джерел у правоохоронних органах, за кермом автомобіля «Лексус» був начальник відділу військової прокуратури Західного регіону, який перебував у нетверезому стані.
У коментарі ZAXID.NET військовий прокурор Західного регіону України Богдан Ринажевський підтвердив, що за участі начальника відділу військової прокуратури Західного регіону трапилося ДТП.
«Я вже призначив службове розслідування, після завершення якого буде повідомлено про всі обставини цієї дорожньо-транспортної пригоди. Наразі мені невідомі всі деталі ДТП», - зазначив Борис Ринажевський.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 905 | Додав: zhyvchek | Дата: 10.04.2010 | Коментарі (0)

16 березня 2010 року о 10:00 відбувся пікет Пустомитівської РДА селянами - жителями сіл Годовиці та Басівки під гаслом "Земля селянам – а не олігархам!". Пікет був організований Українською партією та страйковим комітетом сіл Годовиці та Басівки. Участь у пікеті взяли близько 50 мешканців сіл Годовиці та Басівки та близько 30 представників Української партії, – повідомила прес-служба ЛМО УП.
Все почалося з того, що 2 березня 2010 року Пустомитівська РДА прийняла рішення про розпорядження землею. Жителям сіл Годовиці та Басівки роздали землю розміром від 0,15 до 0,25 гектара. За розпорядженням виявилось, що землю, окрім селянам, було роздано невідомим людям розміром - 140 га по 2 гектари кожному невідомому. Скандування людей біля Пустомитівської РДА не дало жодних результатів.Лише після того, як селяни увійшли в кабінет голови райдержадміністрації Романа Фольтовича, останній пообіцяв подзвонити прокурору, щоб той наклав протест. Після накладення протесту прокуратури голова РДА скасував своє розпорядження. Як заявив голова Львівської міської організації Української партії Остап Стахів: «Сьогодні кожен житель сіл Годовиці та Басівки зрозумів, що тільки активна громадська позиція може заставити владу рахуватися з думкою громади». Додамо, що селяни Годовиці та Басівки, що біля Львова, вже тривалий час борються за свою землю. До попереднього земельного конфлікту були причетні і екс-губернатор Львівщини Петро Олійник, і екс-суддя Роман Зварич.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1000 | Додав: zhyvchek | Дата: 18.03.2010 | Коментарі (0)

«Чому ми маємо безкоштовно давати йому користуватися нашим лісом? Що він зробив? Дитячий садок, який, за його словами, найкращий у Львівській області? Ми би не сказали… є ідеальні садочки… Те, що він перекрив дах з нашої бляхи, яка була виділена на клуб, поставив 11 пластикових вікон, 2 дверей і зробив ремонт стін і все? То за це йому віддати 4 га соснового лісу? Це ж взагалі рекреаційна зона! Люди садили цей ліс 50 років тому. Виходить, вони це робили для того, щоб потім віддати отак, за безцінь, Починку? На церкву він нічого не давав, дороги не ремонтував, може десь там у Звенигороді і так, це інша справа, але в Шоломині, крім дитсадку і комп’ютерів (яких у школі немає), акордеону і спортивного м’яча – нічого ми не отримали.. » - обурювалися в розмові з Вголосом представники громади села Шоломинь, які у 2008 році утворили ініціативну групу. Останнє викликало в декого з чиновників місцевої влади та і в самого пана Починка неабияке роздратування. Селяни вважають, що близько 4 га землі, в тому числі й соснового лісу, Ігор Починок отримав незаконно, адже згоди на це громада не давала, ніяких угод не укладала і не уповноважувала депутатів на це. Проте до активних дій вони змогли вдатися лише на початку 2008 року, коли з ініціативи природоохоронної прокуратури виплили на світ деякі деталі цієї неприглядної історії. Отож 24 лютого 2008 р. відбулися збори громади села Шоломинь, на яких слухалося питання про надання земельних ділянок редакції газети «Експрес». (Як вже потім з'ясувалося, реально власниками землі став Ігор Починок, а ще одна земельна ділянка відійшла ще одній працівниці редакції газети "Експрес"). На зборах представники громади у виступах попросили присутніх депутатів сільради від села Шоломинь, а також представника газети «Експрес» роз’яснити на яких підставах представники редакції газети «Експрес» отримали землю і частину лісу, збудували три будинки, вирубали ліс, який садили жителі села, і хто уповноважував депутатів давати на це згоду, так як загальних зборів по цьому питанні не було і згоди на це громада їм не надавала? Представник редакції газети «Експрес» повідомила, що представники редакції ділянку отримали у розмірі 2,25 га для ведення сільськогосподарської діяльності і ще 1,27 га лісу під сервітурне користування. Також вона заявила, що перед тим на сході села було складено договір ... Читати далі »
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1049 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.03.2010 | Коментарі (1)

У місті Пустомити Львівської області з приватного гаража депутата Львівської обласної ради, члена фракції "Наша Україна”, головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Олександра Лемішка невідомі викрали автомобіль "Тойота-Камрі”, 2006 року випуску.

Як поінформувало УНІАН джерело в Головному управлінні МВС України у Львівській області, зловмисники розрізали стіну металевого гаража і в такий спосіб заволоділи автомобілем.

За даним фактом проводиться розслідування.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 740 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.03.2010 | Коментарі (0)

Тренерам і вихованцям дитячо-юнацьких шкіл «Юність» та «Надія» цьогоріч­ний Валентинів день запам'ятається як подвійне свято, веселе і радісне, багате на гарні враження і високі спортивні здобутки. Протягом двох вихідних, 13-14 лютого, в Родовищ про­ходив чемпіонат Львівської області з лижних гонок, учасниками яких були ко­манди дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортив­них відомств, товариств і клубів. У мальовничій Дідовій долині було, як ніко­ли о цій зимовій порі, бага­толюдне і гамірно, адже ко­манди прибули з чисельни­ми «групами підтримки» - із числа родичів і знайомих. Честь нашого району гідно відстояли юні вихо­ванці ДЮСШ «Юність» (ди­ректор Юрій Яремко), яка зайняла перше загальноко­мандне місце по чисель­ності учасників і за кількістю нагород, та ДЮСШ «Надія» ( директор Микола Торак). До речі, ко­манда «Надії» лише трохи поступилася ровесникам з «Юності», загалом висту­пила на гарному рівні, здо­була чимало призових місць. По завершенні змагань, підбиваючи підсумки чем­піонату, Юрій Яремко по­хвалив найбільш наполег­ливих вихованців своєї школи і особливо відзначив переможців. У їх числі Олександр Ченікало (І місце, 10 км), Василь Кошик (II місце, 10 кк), Богдан Добранський (І місце, 7,5 км), Михайло Малинчак (Імісце, 5 км), Аня Тріфонова (І місце, 5 км).

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 765 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Без зволікали спокійно роз­почалась 38-ма чергова сесія районної ради. Депутати розг­лянули і затвердили порядок денний. Ознайомились з депу­татськими запитами і прийня­ли відповідні рішення. Взяла за живе народних об­ранців проблема, яку порушив Ярослав Кіндзер щодо роботи пересувної пошти на автомобілі. У людей виникають не­зручності із ліквідацією поштових відділень. Тому одноголос­не було прийнято звернення до керівника обласної «Укрпошти» з вимогою відновити роботу і в майбутньому так не вчиняти. Внесено зміни до складу президії районної ради, лави якої поповнив нинішній голова райдержадміністрації Роман Іванович Фольтович. У своєму виступі він подякував за вияв­лену довіру і сказав, що мину­лого року район спрацював не­погано, але і на нього вплинула світова криза та нестабільна політична ситуація в країні. При тому затримок із виплатою зарплат не було. У цьому році особливу увагу звертатиме на наповнення місцевого бюдже­ту, контроль по недоїмках, підтримку малого і середнього бізнесу, великих підприємств, розвиток сільського господар­ства, залучення інвесторів, підготовку до Євро-2012. Пріо­ритетними також вважатиме питання реформування меди­цини, освіти, культури. Також висловився затісну співпрацю у вирішенні проблем з район­ною радою, депутатським кор­пусом, міським, селищним, сільськими головами. - Лише спільними діями можемо досягти успіхів і Пустомитівщина займе гідне місце серед районів області, - відзна­чив Роман Іванович. - Підтри­мую діловий дух, який існує в районній раді і на сесіях. Відповів і на запитання де­путатів. Після обговорення було затверджено звіт районної державної адміністрації про виконання районного бюдже­ту Пустомитівщини за січень- грудень 2009 року по доходах в сумі 175931,7 тисяч гривень і по видатках в сумі 168965, 9 тис. гривень. У зв'язку з неприйняттям районною радою рішення «Про районний бюджет Пустомитівського району на 2010 рік» депутати виступили за належ­не використання коштів і за­безпечення проведення в пер­шочерговому порядку розра­хунків за захищеними видат­ками загального фонду район­ного бюджету, не приймати у першому кварталі власних рішень щодо збільшення чи­сельності працівників, підпо­рядкованих бюджетним уста­новам, мінімізувати витрати на службові відрядження шляхом визначення оптимальної їх кількості доцільності та інше. Затверджено програми: розвитку агропромисловог ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 849 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Полакомився на порося З позовною заявою звернулася 23 лютого ц. р. до правоохо­ронців району 55- річна львів'янка громадянка В. і повідомила що з підсобного господарства дачного кооперативу «Колосок», що в с. Ковирі, щезло порося. Міліціянти почали пошуки, їм вда­лося затримати злодія, який, мабуть, любить свинину, або ж спо­дівався виторгувати за вкрадене порося гроші. Ним виявився гр. М. 1961 р. н., львів'янин, безробітний, який вже відбував покарання в місцях позбавлен­ня волі.
 
Зять - забіяка Не відаємо, чим завинила старенька 89-річна теща, громадянка І., мешканка с. Зимна Вода, перед своїм войовничим зятем, коли той недільного дня накинувся на неї з кулака­ми. І не на жарт, жінка з травмами потрапила до однієї з львівських лікарень. Лікарі констатували в неї струс головного мозку, закритий перелом шийки плечової кістки, а також ліктя. За хуліганські витівки доведеться зятеві-забіяці відповідати перед зако­ном.
 
Звалище іномарок Нещодавно один із інспекторів розшуку обласного ВДАІ під час перевірки у с. Горо-диславичі випадково натрапив на цікаву знахідку - звалище іномарок. З'ясувалось, що власник одного з обійсть 30-річний гр. Г., мешканець м. Львова, влаштував тут чималий склад техніки: 16 автівок із врізаними номерами кузовів. Віднайшовся на цьому подвір'ї й «Форд Скорпіо» з ідентичним номером, що перебуває у розшуку Управління СБУ у Львівській області. Триває розслідування.                                                                                     Люба БЕРЕЖНА
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1046 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

 ДТП зі смертельним наслідком У вівторок вранці, близько 10 години, поблизу с. Чишки на автошляху Київ-Чоп сталася жахлива аварія: зіткнулися іномарка «Ауді» та вантажівка «Вольво» з напівпричепом. За кер­мом легкової автівки була мешканка с. Чишки 41-річна гр. К. В салоні перебували ще двоє пасажирів -68-річна пенсіонерка гр. Г. та 36-річна гр. Б. Кермувальницю із травмами госпіта­лізовано у 8-у травматологічну лікарню м. Львова, а ось пенсіонерка з Чишок на місці трагедії загинула. У шпиталі м. Винники із серйозними ушкодженнями перебуває й молода пасажирка гр. Б. Триває розслідування причин чергового ДТП. Інспектори УДАІ вже вкотре застерігають водіїв бути максимально обережними та обачними на слизьких автошляхах: рухатися без обгонів та перевищення швидкості.
Батько - садист Тільки такими словами можна назвати ганебний вчинок молодого батька, мешканця с. Годовиця гр. П., який у понеділок, на свято Стрітення Господнього накинувся з кулаками на семимісячну донечку. Коли її привезли у Пустомитівську лікарню, то від побаченого вжахнулися медики і констатували черепно-мозкову травму, забій лівої ділянки тіла. Зараз дитина знаходиться на лікуванні у Львівській обласній клінічній лікарні імені П. Орлика. А горе-батькові таки дове­деться відповідати за садистський вчинок.
До чого призводить оковита 16 лютого ц.р. черговий відділу внутріш
ніх справ занотував повідомлення медиків бригади № 55 ЛЛШМД, які доставили з медлабораторіїс. Солонка напівживу дівчину, 25-річну гр. М., мешканку міста Львова. З діагнозом - судомний напад, алкогольне сп'яніння її госпіталізовано в реанімаційне відділення Львівської лікарні швидкої медичної допомоги.
Люба Бережна
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 882 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com