Середа, 15.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2009 » Лютий » 13 » У ПОШУКУ ІСТИНИ
13:05
У ПОШУКУ ІСТИНИ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  З тих пір, відколи розпо­чалась реконструкція мага­зину «Продукти» по вул.Козацькій.,15 у м.Пустомити, мешканці першого під'їзду житлового будинку не мають спокою, шукають захисту у місцевої влади та в кабіне­тах різних чиновницьких інстанцій. Нещодавно листа-скаргу, датованого 17 листо­пад а минулого року переда­ли і в редакцію часопису «Го­лос народу». Люди сподіва­ються, що до їхніх прохань прислухаються, бо, як ствер­джують у листі, добудова другого поверху, де має роз­міститися кафе-бар(на світлині) (нині ще залиши­лось укласти на дах черепи­цю) грозить мешканцям пер­шого, другого та частково третього поверхів небажа­ною затіненістю, браком со­нячного освітлення та чис­того повітря. На усні прохання та зауваження, пишуть 15 мешканців, які підписалися під листом, господар магазину і замовник добудови не реагує, мотивуючи тим, що має всі дозволи та юридичні доку­менти.

- Але чому, - справедливо запитують люди, - «добудо­ва здійснюється без нашої згоди, створює незручності для проживання із-за о бмеженого доступу денного світла та повітря у квартири? Ми і так маємо проблеми з облаштованим пивним баром внизу, де збираються пияки, які під вікнами будинку справляють нужду, смітять та лаються, а тепер нагорі ще й споруджу­ють кафе-бар»...

Часопис «ГН» звернувся за коментарем до старшого інспектора інспекції Держконтролю у Львівській об­ласті В.П.Возняка, міського го­лови В.Я. Кардаша та головно­го санітарного лікаря району В.М.Тимчука.

В. П. ВОЗНЯК:

- Я щойно повернувся з РДД де ця скарга вкотре розг­лядалася. Львівська проектна фірма ВАТ «Львівм'ясомоп-роект», яка має державну ліцензію, розрахувала інсо­ляцію таким чином, що будо­ва не буде впливати на попа­дання світла і затінювати житлові помешкання. Міська рада дала дозвіл на виготов­лення проекту, архітектурна, санітарна та пожежні служ­би завізували погодження на зведення надбудови над магазином «Продукти». Попе­редній розрахунок інсоляції був задовільний, тобто не су­перечив будівельним нормам. Тепер, коли мешканці висловлюють претензії, ма­ють повне право звертатися з позовом в судові інстанції і відстоювати власну пози­цію. Так роблять у всіх цив­ілізованих країнах світу. Суд - остання інстанція у цій спірній справі.

В.Я.КАРДАШ:

-  Міська рада дала дозвіл на реконструк­цію магазину з надбу­довою кафе-бару, оск­ільки ми мусимо розви­вати малий та середній бізнес, мати додаткові джерела прибутків для розвитку інфраструк­тури нашого міста. Це - аксіома. Тим більше, що замовник представив проект ліцензійної
фірми, а районні служ­би погодили його і заві­зували дозволи на буді­вництво. Мешканці да­ного під'їзду можуть
відстоювати свої права тільки у суді. Це незапереч­на істина.

В. М. ТИМЧУК:

- Замовник разом з про­ектною організацією пред­ставили нам усі обгрунто­вані параметри та погоджені
дозволи на спорудження кафе-бару по вул. Козаць­кій, 15. Тепер окремі меш­канці нарікають на затем­нення квартир, оскільки при­будова на відстані кількох метрів прилягає до житло­вого будинку. Але є різні нор­мативи освітлення, скажімо, для житлових кімнат - одні, для кухонь - інші. На вико­нання доручення голови РДА

О.І.Городного 31 січня ц.р. ми зробили проміри освітлення у квартирах № 1,5, 8 на 1-2-3 поверхах даного будинку. Встановили, що природне ос­вітлення відповідає норма­тивним вимогам ДБН-В. 2.5 - 28 -2006 в 12 контрольних точках (1 метр від поверхні зовнішньої стіни і умовна робоча поверхня в центрі приміщень кухні і житло­вих кімнат) і точці № 3.3 (1 м від поверхні внутрішньої стіни кухні) і не відповідає нормативним вимогам в 5-ти контрольних нормова­них точках (1 м від поверхні внутрішньої стіни кухні квартир № 1,5 та житлових кімнат квартир № 1,2,3). Для уточнення: заміри про­водились при не помитих світло прозорих вікнах при наявності меблів у кімна­тах та кухнях. Окрім того, житлові кімнати обладнані балконами - лоджіями, зокре­ма в квартирі № 5 (другий по­верх) виконано зовнішнє остеклення. Одночасно інфор­муємо, що експертну оцінку проектних розрахунків інсо­ляції житлових приміщень будинку № 15 може провести Державний університет «Львівська політехніка». ...Як кажуть, коментарі зайві. Зачароване коло. Спорудження кафе-бару по вул.КозацькійД5 запо­чатковане у серпні-вересні минулого року. 317-листопада мешканці обби­вають пороги районних інстанцій у пошуках спра­ведливості. Нині надбудо­ва фактично на завер­шенні. А на календарі -лютий 2009 року. Ви­дається малоймовірним, що призупинення будів­ництва практично можли­ве. Хоча розрахунки інсо­ляції у проекті і в наяв­ності різняться, про що свідчить висновок Пустомитівської районної сане-підстанції. Єдине, що мо­жемо порадити мешкан­цям першого під'їзду бу­динку № 15 - захищати свої права в суді. Скільки їм вистачить сил і терпіння, аби не впасти духом'і не зневіри­тися у тому, що в нашій дер­жаві голос громади має якусь вагу. Не лише як електорат під час виборів.

Л. БЕРЕЖНА

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 2057 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 9.0/1
Всього коментарів: 5
5 Vlastelin-OGO  
0
Ганьба!!!!!!!!!!!!Корупція у всіх ешелонах влади............

4 GPA  
0
А пожежна служба?

3 GPA  
0
А що про це думає пан Ващук В.М.

2 GPA  
0
а пан Возняк знає що проект інсоляції можна намалювати як хочеш(за певні кошти) Його треба спитати хто дав дозвіл на реконструкцію(добудову)?

1 GPA  
0
ПАН КАРДАШ тепер думає як тільки кишеню набити. на наступних виборах він пролетить і він це знає!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com