П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » Суспільство
19 березня в українських кінотеатрах стартує переможець премії Оскар-2009, фільм культового режисера Денні Бойла Мільйонер з трущоб.

Про це повідомили у компанії Артхаус Трафік.

Мільйонер з трущоб здобув вісім премій Оскар - найпрестижнішої кінонагороди у світі - серед яких і головна премія за Найкращий фільм.

Решту Оскарів фільм отримав у номінаціях:

- Найкращий режисер (Денні Бойл)
- Найкраща операторська робота (Ентоні Дод Ментл)
- Найкращий адаптований сценарій (Саймон Бьюфой)
- Найкращий саундтрек (А. Р. Рахман)
- Найкраща пісня (Jai Ho - А. Р. Рахман, Гулзар)
- Найкращий монтаж (Кріс Диккенс)
- Найкращі звукові ефекти

Крім того фільм отримав чотири Золотих глобуса, сім премій Британської академії кіно-і телемистецтва BAFTA і ще більше 30 нагород на міжнародних фестивалях.

Мільйонер з трущоб розповідає про долю 18-річного Джамала Маліка, який виріс у трущобах Мумбаї. За надзвичайним збігом обставин Джамал опиняється в кріслі гравця на популярному телешоу "Хто хоче стати мільйонером?", І питання, на які треба відповісти, змушують Джамала згадати все своє життя. Однак, ведучий шоу не задоволений ходом гри: Джамал ось-ось виграє 20 мільйонів рупій. Звідки у хлопця, який виріс на смітнику, стільки знань? Він точно шахраює. Під тортурами в поліції Джамалу доводиться зізнатися звідки він дізнався всі відповіді.

У боротьбі за Оскар у номінації Найкращий фільм стрічці Денні Бойла вдалося обійти такі фільми, як Фрост проти Ніксона, Читець, Мілк, Загадкова історія Бенджаміна Баттона.

Більш того, Мільйонер з трущоб - єдина стрічка-претендент на Оскар у категорії Найкращий фільм року, якій вдалося не лише повністю окупитися, але й принести значний прибуток своїм творцям.
Більш докладну інформацію про Мільйонер можна побачити на українському сайті фільму

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1231 | Додав: beowulf | Дата: 19.03.2009 | Коментарі (0)

 
За півдоби у Львівській області випало 30% місячної норми опадів
13 лютого у Львівській області  синоптики передбачають істотне погіршення погодних умов: мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Львівська обласна рада звертається з проханням до усіх мешканців без зайвої потреби на заїжджати в центральну частину міста, не паркуватись на магістральних вулицях, аби не заважати прибиранню снігу. Як повідомили у Гідрометцентрі, за останні 12 годин у місті випало 30% місячних опадів. В наступні 10 днів очікується сильні снігопади та морози, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської обласної ради.

Як повідомили в АТП-1339, станом на 9.00 13 лютого на прибирання міста виїхало 55 одиниць техніки та техніка районних шляхоремонтних підприємств.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської обласної ради просить мешканців бути обережними на вулицях і без нагальної потреби не виходити з дому. Дві третини травм при падінні отримують люди віком після 60 років, тому людям похилого віку, якщо є потреба вийти з дому, краще взяти палицю з гумовим наконечником або шипом.

Особливу небезпеку становить налипання мокрого снігу на деревах, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення закликає о ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1186 | Додав: zhyvchek | Дата: 13.02.2009 | Коментарі (0)

Бажання приватних власників реконструювати та модернізувати Львівський автовокзал наштовхнулося на проблеми етичного плану, бо автор споруди не дав на це дозволу.

Проект Львівського автовокзалуЛьвівський автовокзал

4 лютого, першим питанням небувало марафонної за часом архітектурно-містобудівної ради департаменту містобудування Львівської міськради розглянули проектні пропозиції щодо реконструкції та модернізації інфраструктури комплексу автовокзалу на вул. Стрийській, 109.

Проект репрезентував головний архітектор Денис Белюх з архітектурної групи СПД ФО Лібич О.В. Рецензентом був Михайло Столяров – головний архітектор проектів КПМ-З ДІПМ «Містопроект» і, власне, один із співавторів споруди Львівського автовокзалу. Сам пан Столяров на містобудівній раді присутнім не був, рецензію від імені інституту, у якому він працює, виголосив директор Микола Кошло, який підписався під рецензією.

Група молодих проектантів, яким власники ТзОВ, що обслуговує Львівський автовокзал, замовили проект реконструкції, попросивши вибачення у авторів архітектурної пам’ятки доби розвиненого соціалізму, за яку тепер вважають споруду Львівського автовокзалу (1976-80 рр., архітектори В. Сагайдаківський та М. Столяров), запропонувала своє бачення модернізованих «воріт міста Лвова», що викликало кількагодинну дискусію.

«Ми не відмовляємося від існуючої планувальної структури, а розвиваємо її, ефективніше використовуючи внутрішній простір під функції, яких потребує ринок. Перед фасадом з вул. Стрийської пропонуємо спорудити готель на 500 місць(14 номерів на поверсі). Сам вокзал матиме 4 поверхи, де розмістяться заклади харчування й розваг, конференц-зал та виставковий зал, офісні приміщення тощо. На першому поверсі будуть каси, почекальні й кафе, реконструюємо й криті платформи, щоб під них міг заїхати стандартний 1,5-поверховий євро автобус. Таким чином здобудемо як поліфункціональний термінал, з розрахунку 400 відправлень у день (12 тис. пасажирів), так і архітектурну домінанту – багатоповерховий готель», – сказав Денис Белюх.

Зауваження членів містобудівної ради щодо санітарних зон та нормативів площі для такого функціонального об’єкта поставила проектантів у незручне ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1750 | Додав: zhyvchek | Дата: 09.02.2009 | Коментарі (0)

У свої 84 письменник працював над двома новими романами...

Павло Загребельний до останнього був у курсі усіх подій

У ніч із понеділка на вівторок на 85-му році життя не стало видатного українського письменника Павла Загребельного. Поховають метра української літератури у четвер, 5 лютого, на Байковому кладовищі у Києві. Перед панахидою, о 12.00, у приміщенні Кабміну розпочнеться прощальна церемонія. Про це кореспондентові “ВЗ” повідомили у Національній спілці письменників України.

... Cкорботною новиною, яка сколихнула всю Україну, учора розпочалася чергова сесія Верховної Ради. “У мене є сумне повідомлення. Помер Павло Загребельний. Прошу пом’янути його хвилиною мовчання”, - звернувся спікер парламенту Володимир Литвин до народних депутатів...

Павло Загребельний півстоліття писав прозу. Будучи одним із найбільш плідних українських прозаїків (з-під його пера вийшло три десятки романів), він за життя став класиком. Його романи вивчають у школах. А молоді автори мають на чию письменницьку майстерність рівнятися. Твори Загребельного перекладені понад двадцятьма мовами світу й надруковані загальним накладом понад двадцять мільйонів примірників.

На заходах з нагоди свого 80-річчя Павло Архипович, який в останні роки уникав публічності, жартував: «Почуваюся так, як самурай на вершині священної гори Фудзіяма. Звісно, я ніколи не був на Фудзіямі і не маю уявлення, що почуває самурай, але я можу здогадуватися, тому що здогад — це основа літератури». На тій же ж ноті оцінював свій поважний вік: «Найбільша перевага у тому, що я у свої вісімдесят уже не є таким дурнем, яким був у шістнадцять».


Коментарі для «ВЗ»

Роман ІВАНИЧУК, письменник

Для мене це велика особиста втрата... Я трохи молодший, але ми з Павлом Загребельним – одне покоління. Й були чесними у своєму житті. Принаймні я так відчував: ані я, ані він - не фальшиві.

Павло Загребельний – потужний письменник, який у своїх романах підняв глибини національних проблем. І як людина він був особливим, з особливим характером. Оригінальний, чіткий, справедливий. Загребельний був бурчуном. Але ми всі його любили, бо знали, що він завжди й усім, у тому числі собі про себе, говорить правду. У мене з ним були різні стосунки: і суперечки, і тісні творчі зв’язки. Ми обмінювалися кн ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1666 | Додав: zhyvchek | Дата: 04.02.2009 | Коментарі (0)

У колоніях Львівської області утримується 6086 засуджених та ув’язнених (ті, що перебувають під слідством). Минулого, 2007 року таких осіб було дещо менше – 5994. Майже половина в’язнів несуть покарання за скоєння злочинів майнового характеру (здебільшого крадіжки) – 2869 осіб. Також багато серед засуджених колишніх наркоманів та наркоторговців – 866 осіб. На третьому місці сумного рейтингу – громадяни, які скоїли вбивства – 732. Найменше серед злочинців, які відбувають покарання на Львівщині, організаторів злочинних угруповань – 24 засуджених та втікачів з місць позбавлення волі – 11 осіб. Про це сьогодні, 29 січня, за підсумками відомчої колегії за 2008 рік ЗІКу повідомили у Держдепартаменті виконання покарань у Львівській області.

Як зазначив генерал-майор внутрішньої служби, начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Василь Ільницький, пріоритет у Держдепартаменті виконання покарань у Львівській області надавався оперативній роботі. За минулий рік у в’язнів вилучено 174 мобільних телефонів – в одному з випадків вилучили одразу десяток мобілок. Також здобиччю оперативників стали двісті літрів алкогольних напоїв, майже кілограм різноманітних наркотиків, та 17 тисяч гривень. Усе це «добро» вилучено при спробі передачі засудженим.

Доставка здійснювалась різними способами – посилкою, кореспонденцією, передача під час відвідування, та перекидання через мур колоній. Однак це не все, що вилучили минуло річ працівники департаменту.

Під час обшуків в’язнів, знайшли ще сім тисяч гривень, 496 мобільних телефонів, та… 304 літри браги. Також до заслуг оперативників та охоронців відносять те, що минуло річ з Львівських колоній не втік жоден в’язень – раніше щороку було одному-два такі випадки.

У 2008 році із колоній області було звільнено 32 важко хворих в’язнів (згідно статті 408 ККУ). Однак 27 осіб не дочекалось цієї амністії – померло у лікарні для ув’язнених. 6 летальних випадків спричинив СНІД, 14 – онкозахворювання. Решта померлих страждали на різноманітні соматичні недуги.

Як зазначив у виступі начальник кадрового відділу Державного департаменту з питань виконання покарань у Львівській області Віталій Головньов, всі колонії області відчувають гостру нестачу молодших інспекторів – в’язничних охоронців. У деяких колоніях нестача сягає 10 відсотків. Загалом у департаменті вак ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1189 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.01.2009 | Коментарі (0)

Затриманий лікар-хірург – громадянин Т., 1976 року народження, працює у 4 міській поліклініці, що на пр. Червоної Калини. Встановлено, що цей чоловік незаконно видавав рецепти на препарат, що належить до наркотичних засобів – «Золдіар», за гроші в сумі 20 гривень.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1094 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.01.2009 | Коментарі (0)

 Наталка Наталка з Анатолієм Залевським стали хрещеними батьками Анастасії
Саме цього дня випускниця київського державного училища естрадного циркового мистецтва, а нині міжнародний режисер циркових шоу в Монако Ірина Герман вирішила хрестити своїх двох дочок. За хрещених батьків вона взяла найближчих друзів, серед яких: співачка Наталя Могилевська, європейська зірка гімнаст-еквілібрист Анатолій Залевський і хореограф Олена Коляденко. 
Могилевська дуже серйозно поставилась до обов'язків хрещеноїЗоряні хрестини пройшли в тісному колі без сторонніх людей та преси. Ірина Герман вважає, що таке таїнство має бути глибоко інтимною подією, а не показовим шоу. Анатолій Залевський дуже ревниво та скептично ставився до прихожан, які випадково зайшли до церкви. Він пояснював свою реакцію тим, що ніхто не знає, хто ті прихожани й з якою енергією вони прийшли. На відміну від Анатолія Наталя Могилевська повністю прониклась настроєм таїнства – співачка в буквальному розумінні світилась радістю та ні на хвилинку не хотіла відпускати свою похресницю. 
    Під час таїнства хрещення дівчаток
"Хрещення – це нове народження людини, народження її душі, - каже Наталка. - Дітки поки що не усвідомлюють важливість цієї події, але ж тепер у них є хресні батьки, які допомагатимуть розвиватися й зростати. Я зроблю все можливе, щоб дати своїй похресниці все можливе".  Дві мами Наталка та Олена та дві похресниці - Анастасія та Владислава
Могилевська дуже щаслива, бо тепер в неї є донечка Настя
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1218 | Додав: zhyvchek | Дата: 20.08.2008 | Коментарі (1)

У Стрию на Львівщині податківці викрили жінку, яка виготовляла та продавала алкоголь. Під час обшуку у пляшках, куди розливався спирт, податківці побачили дохлих мишей.
Про це повідомив прес-центр ДПА у Львівській області.
Податківці навідалися в гості до жінки-підприємця після того, як її оковитою отруївся чоловік. Під час примусового огляду помешкання податкові міліціонери виявили та вилучили в жінки 30 л сурогату та 6 л спирту, а також зауважили значну кількість порожніх пляшок з-під горілки різних торгових марок. Пляшки, в які розливався алкоголь, були дуже брудні. У двох наповнених сурогатом пляшках податківці побачили дохлих мишей.
Експертиза підтвердила, що вилучений алкоголь є водно-спиртовою сумішшю з вмістом етанолу і є загрозливим для життя та здоров’я людей при його вживанні.
Проти затриманої порушено кримінальну справу.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1124 | Додав: beowulf | Дата: 02.06.2008 | Коментарі (2)

На телеканалі Інтер завершився проект Великі Українці. Його переможцем досить несподівано став князь Ярослав Мудрий.
У ніч з п’ятниці на суботу на телеканалі Інтер завершилася фінальна передача проекту Великі українці. У студії розгорнулася палка дискусія між "адвокатами" кожного з кандидатів на звання Великого українця №1.

За Ярослава Мудрого проголосували понад 648 тисяч українців, або 40% голосів. Друге місце зайняв хірург Микола Амосов, постать якого підтримали 322 тисячі громадян України. На третьому місці розмістився лідер ОУН Степан Бандера, який отримав підтримку 261 тисячі українців.

Четверте місце дісталося поетові Тарасу Шевченку (150 тисяч голосів), на п’ятому опинився гетьман Богдан Хмельницький (64 тисячі голосів), шосте місце зайняв футболіст і тренер Валерій Лобановський (його підтримала 51 тисяча українців), сьоме місце у політичного діяча В’ячеслава Чорновола, якого підтримали 42 тисячі глядачів телеканалу Інтер.

Замикають десятку Великих Українців філософ Григорій Сковорода, поетеса Леся Українка і письменник Іван Франко.

Упродовж усієї програми участь у голосуванні взяли близько 2,5 мільйонів жителів України, що, за словами ведучого проекту Савіка Шустера, є європейським рекордом.

_________________________

Ярослав Мудрий (ок. 978 - 1054) - великий князь Київський.

З 987 року по 1010 рік Ростовський князь, Новгородський князь з 1010 року по 1034 рік, великий князь Київський з 1016 року (з перервою в 1018-1019) по 1054 рік, але до Києва переїздить тільки після смерті брата Мстислава Володимировича (1036 рік).

У 1036 році він отримав перемогу над печенігами і цим звільнив Русь від їх набігів. На згадку про перемогу над печенігами князь заклав знаменитий собор Святої Софії в Києві, для розпису храму були викликані художники з Константинополя.

Князювання Ярослава Мудрого тривало 37 років. Останні роки життя Ярослав провів у Вишгороді. За Ярослава Мудрого Київ часто порівнювали за красою з Константинополем. За Ярослава виникли перші на Русі монастирі, бібліотеки і школи.

Помер Ярослав Мудрий 20 лютого 1054 року у Вишгороді на ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1752 | Додав: beowulf | Дата: 17.05.2008 | Коментарі (2)

В Україні мільйони підлітків вживають ліки, що містять наркотичні речовини, зокрема трамадол, колдакт тощо.
Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Громадська організація «Об'єднання Молодь України Сергій Кушнірук.

“Сьогодні будь-хто може вільно купити в аптеці лікарські засоби, які впливають на організм людини як наркотик, а батьки місяцями можуть не помічати, що їхня дитина у глибокій наркозалежності”, - наголосив він.

У свою чергу президент благодійної організації Життя без виправдань Роман Трохін висловив думку, що бездіяльність української влади свідчить про “цілеспрямоване знищення наступних поколінь нашої нації”.

“Аптечний бізнес в Україні процвітає, заробляючи на здоров'ї та життях дітей”, - наголосив Трохін. За його словами, “ми вже маємо ціле покоління українців, скалічених трамадолом та іншими подібними препаратами”.

Він повідомив, що лише в одному Києві нараховується тисячі родин, в яких є паралізовані скалічені діти, що у 14-15 років почали вживати колдакт або ефект. “Нині це “лежачі” інваліди, які вже ніколи не одужають”, - зазначив Трохін.


Він наголосив, що в разі, “якщо за тиждень влада не почне вживати дієвих заходів щодо обмеження вільного обігу подібних препаратів та легкого доступу до них молоді, то громадські організації та самі діти, які постраждали внаслідок вживання наркотичних лікарських препаратів, вдадуться до радикальних дій, зокрема до пікетування Верховної Ради, Кабміну та Міністерства охорони здоров'я”. “Ми зберемо тисячі людей, почнемо акції протесту, аж до голодування,” – повідомив Трохін.

Начальник Служби у справах неповнолітніх м. Києва Микола Кулеба також зауважив, що це не є проблемою неблагополучних родин, більшість “трамадольників” – діти з добропорядних родин. За його словами, сильнодіючі препарати продають у приватних аптеках, діяльність яких у країні не контролює жодна структура.

Заступник начальника Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олег Шутяк повідомив, що в Україні нещодавно вже прийняли постанову про квотування випуску трамадолу.

“90% усього вітчизняного трамадолу виготовляли на двох фармацевтичних підприємствах – Здоров'я (м.Харків) та Астрафарм (м.Вишневе, Київська область). Нині ліцензію на виробництво цього препарату у Астрафарми анульовано”, - зазначив Шутяк.

За йог ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1055 | Додав: beowulf | Дата: 13.05.2008 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 4 5 6 7 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com