П'ятниця, 03.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2009 » Січень » 29 » У колоніях на Львівщині перебуває 6086 в’язнів
12:53
У колоніях на Львівщині перебуває 6086 в’язнів
У колоніях Львівської області утримується 6086 засуджених та ув’язнених (ті, що перебувають під слідством). Минулого, 2007 року таких осіб було дещо менше – 5994. Майже половина в’язнів несуть покарання за скоєння злочинів майнового характеру (здебільшого крадіжки) – 2869 осіб. Також багато серед засуджених колишніх наркоманів та наркоторговців – 866 осіб. На третьому місці сумного рейтингу – громадяни, які скоїли вбивства – 732. Найменше серед злочинців, які відбувають покарання на Львівщині, організаторів злочинних угруповань – 24 засуджених та втікачів з місць позбавлення волі – 11 осіб. Про це сьогодні, 29 січня, за підсумками відомчої колегії за 2008 рік ЗІКу повідомили у Держдепартаменті виконання покарань у Львівській області.

Як зазначив генерал-майор внутрішньої служби, начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Василь Ільницький, пріоритет у Держдепартаменті виконання покарань у Львівській області надавався оперативній роботі. За минулий рік у в’язнів вилучено 174 мобільних телефонів – в одному з випадків вилучили одразу десяток мобілок. Також здобиччю оперативників стали двісті літрів алкогольних напоїв, майже кілограм різноманітних наркотиків, та 17 тисяч гривень. Усе це «добро» вилучено при спробі передачі засудженим.

Доставка здійснювалась різними способами – посилкою, кореспонденцією, передача під час відвідування, та перекидання через мур колоній. Однак це не все, що вилучили минуло річ працівники департаменту.

Під час обшуків в’язнів, знайшли ще сім тисяч гривень, 496 мобільних телефонів, та… 304 літри браги. Також до заслуг оперативників та охоронців відносять те, що минуло річ з Львівських колоній не втік жоден в’язень – раніше щороку було одному-два такі випадки.

У 2008 році із колоній області було звільнено 32 важко хворих в’язнів (згідно статті 408 ККУ). Однак 27 осіб не дочекалось цієї амністії – померло у лікарні для ув’язнених. 6 летальних випадків спричинив СНІД, 14 – онкозахворювання. Решта померлих страждали на різноманітні соматичні недуги.

Як зазначив у виступі начальник кадрового відділу Державного департаменту з питань виконання покарань у Львівській області Віталій Головньов, всі колонії області відчувають гостру нестачу молодших інспекторів – в’язничних охоронців. У деяких колоніях нестача сягає 10 відсотків. Загалом у департаменті вакантні 157 вакансій, із них 31 офіцерська.

Окрім цього, 6 працівників колоній звільнено за неслужбові стосунки зі засудженими, ще троє «полетіло» з роботи за корупційні дії.

У школах та технічних закладах при львівських колоніях навчається 868 засуджених (80 % від тих хто потребує навчання). Також минулоріч випускниками подібних закладів стали 1009 осіб.

Щодо зауважень, то вони були лише до начальника Дрогобицької виправної колонії. В’язниця має 70 тис. грн заборгованості по заробітній платі. Цим випадком «зацікавилась» профспілка. «Щойно ТзОВ «Видавнича група «Експрес»«, поверне нам дебіторську заборгованість, ми одразу виплатимо заробітну плату,» – сказав Орест Шумиляк, начальник ДВК№40.

 
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1192 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com