Субота, 20.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Держава та політика
Наказом Генерального прокурора України та прокурора області на Львівщині призначені низка прокурорів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема призначені:

22.10.2010 – Рекшинський Володимир Орестович прокурор Турківського району Львівської області

24.09.2010 – Настасяк Олег Іванович прокурор Личаківського району м.Львова, Бризіцкий Ігор Дмитрович Миколаївський міжрайонний прокурор Львівської області, Сидорчук Олег Олександрович прокурор Пустомитівського району Львівської області

23.09.2010 – Гринкевич Володимир Олександрович Львівський міжрайонний природоохоронний прокурор, Телефанко Олег Володимирович прокурор Радехівського району Львівської області, Дицький Михайло Іванович Самбірський міжрайонний прокурор Львівської області, Затварський Андрій Васильович прокурор Старосамбірського району Львівської області, Романюк Ігор Миколайович прокурор Перемишлянського району Львівської області.

23.07.2010 – Ліуш Ігор Іванович заступник прокурора Львівської області з 27.07.2010 р. та затверджено членом колегії прокуратури Львівської області.

Наказом прокурора Львівської області призначено:

30.09.2010 – Гнатів Андрій Ярославович начальник слідчого управління прокуратури області, Куцалаба Тетяна Миколаївна начальник відділу нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області, Бойко Олександр Валерійович начальник відділу з питань розгляду листів та прийому громадян прокуратури області, Синишин Олег Романович начальник організаційно-контрольного відділу прокуратури області

24.09.2010 – Шахрай Микола Анатолійович старший помічник прокурора області з питань комп’ютеризації

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1554 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Родичі Кмітя й далі працюють у Львівській облдержадміністрації
Як приклад для початку варто пригадати 2008 рік. Саме тоді посаду начальника управління у справах сім’ї та молоді обійняв, без конкурсу, «порист» Андрій Рожнятовський – близький до тодішнього голови ЛОДА Миколи Кмітя.
З приходом Андрія Рожнятовського в управління у справах сім’ї та молоді розпочалася «чорна смуга». Його керівник – недосвідчений політик та неефективний менеджер, людина, яка опинилися у політиці випадково продовжує нищити своїм непрофесіоналізмом усе, що знаходиться у його підпорядкуванні. На хвилі Помаранчевої революцію Рожнятовський «знайшов» своє місце у львівській політиці, ставши депутатом обласної ради. Свого часу А. Рожнятовський довів до фінансової неспроможності ЛКП «Зелений Львів». Сьогодні ж він другий рік нищить, молодіжну галузь області – управління у справах сім’ї та молоді, яке є стрижнем української держави для побудови майбутнього здорового суспільства.
За час його керівництва управління все більше відривається від молоді, все менше заходів в інтересах молоді. Поряд з тим Андрій Рожнятовський знаходить методи заробітку в управлінській роботі – організовуючи нечисленні заходи, він вмудряється відмивати державні кошти, а апарат управління змушує готувати неправдиві звіти. Якщо переглянути видатки управління за отримані послуги, стає очевидно та наочно, що суми завищені, а в деяких випадках в декілька разів.
Структури управління ледь виживають(немає паперу, канцтоварів, борги за використання транспорту та комунальні послуги тощо), оскільки А. Рожнятовський не лобіює інтересів галузі перед губернатором. З приходом нового керівника області здавалося, що все мало б змінитися. Але ні! Андрій Рожнятовський і надалі «працює» на благо молоді, «читай своє благо». Ще й урядова, чисто технічна, акція з видачі посвідчення багатодітних сімей стала в нагоді, аби пропіарити себе перед Василем Горбалем та з метою знову пролізти в депутати. Поряд з тим для отримання додаткової підтримки у ОДА створив «родинно-дружню» Молодіжну раду, членами якої стали молодіжні громадські організації, більшість яких є кишеньковими.
Будучи депутатом обласної ради та членом постійної земельної комісії теж працює на себе, беручи участь в тих засіданнях які доповнюють його кишеню, одночасно з тим пробуючи підлизатися до якоїсь політичної сили, підлабузно голосує чи відкликає свій голос за ті рішення, що суперечать його позиціюванню як патріота та галичанина.
Ро ... Читати далі »
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 882 | Додав: londo | Дата: 08.09.2010 | Коментарі (0)

Звернення Львівської крайової організації Народного Руху України

До побратимів!
Наше звернення адресуємо усім, хто разом, пліч-о-пліч, стояв біля витоків новітньої української державності; хто, не шкодуючи часу, сил, здоров’я та життя, своїми руками будував фундамент української держави; хто, будучи патріотом, не продав та не обміняв одвічне прагнення свободи на гроші, кар’єру чи посаду; хто відвойовував в безлічі акцій та майданів своє право на життя у вільній державі; хто, незважаючи на невдачі та помилки, не розчарувався у своєму народі та у своїй державі; хто вірить у можливість і потребу змін на краще; хто має сили і наснагу боротись і перемагати.
Ще декілька років тому ми були об’єднані спільною перемогою українського народу в боротьбі за європейські демократичні цінності та право вільного вибору. Ми були переконані, що українська нація остаточно поховала темні сторінки своєї історії бездержавництва, розбрату та поразки. Тріумф громадянської та національної свідомості українського народу продемонстрував світові могутність Волі українського народу.
Проте, ми знову були розділеними численними суперечками, окремими позиціями, претендентами на булаву або посаду. Постійні чвари, вміло підтримані численними провокаторами, стали основною причиною того, що всю повноту влади в сьогоденній українській державі мають відверті українофоби.
Промосковська команда ліквідаторів української державності добре усвідомлює: поки українські патріоти поодинці будуть добиватись звання єдиного справжнього опозиціонера, доти влада їхня буде безмежною. Зловісний «дух руїни», який одвіку стояв прокляттям над українським народом, сьогодні знову зводить нанівець усі завоювання української демократії.
Впевнено та надійно підминаючи під себе усі важелі впливу в державі, команда Януковича розуміє, що останній форпост, який відділяє їх від абсолютної влади в країні – це місцеве самоврядування. І тут Партія Регіонів продовжує ганебну практику порушення Конституції та законів та не перестає ігнорувати базові права громадян України. Всі ключові норми нового Закону про місцеві вибори спрямовані лише на те, щоб максимально усунути від можливої перемоги усіх конкурентів провладної сили.
Чергове антидемократичне творіння так званої коаліції, що прийняте в суботу, 10 червня, остаточно фіксує поразку усіх проукраїнських сил в парламенті та поза ним. І пояснення та причина цієї поразки одна – амбіції та нездатність поставити загальне добро над особи ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 748 | Додав: Юнко | Дата: 02.08.2010 | Коментарі (0)

Президент України Віктор Янукович підписав указ про призначення Василя Горбаля головою Львівської обласної державної адміністрації.

Віктор Янукович своїм указом №554/2010 від 20 квітня 2010 року призначив Горбаля головою Львівської обласної державної адміністрації.

Перед тим іншим указом Президент звільнив Миколу Кметя з посади голови ЛОДА у зв’язку із закінченням строку повноважень.

Біографія:

Горбаль Василь Михайлович – народний депутат України, член Партії регіонів, голова Київського міського відділення Партії Регіонів, член Політради, почесний президент банку АБ «Укргазбанк», член Наглядової ради Нацбанку України.

Народився 18 березня 1971 року у Львові. Проживає в Києві.

У 1993 році закінчив Київський інститут міжнародних відносин при КНУ ім. Т. Шевченка. Кандидат юридичних наук. Володіє англійською, французькою та німецькою мовами.

З 1996 року по 2002-й працював заступником Голови правління, а потім Головою правління АБ «Інтергазбанк» (з 1997 року – «Укргазбанк»).

З 2002 року – почесний Президент ВАТ «Укргазбанк».

З 2003 року по 2005-й, і з 2007-го по нинішній час – член Наглядової ради Нацбанку України.

Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

Народний депутат України IV, V та VI скликань.

У 2004 році керував Київським міським передвиборчим штабом кандидата на пост Президента України Віктора Януковича.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 854 | Додав: zhyvchek | Дата: 20.04.2010 | Коментарі (0)

Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих рад на 30 травня, передає Українська правда. "За" проголосувало 250 депутатів.

Своє рішення депутати мотивували відсутністю бюджету, а відповідно коштів на проведення виборів. Разом з тим, БЮТ заявив, що оскаржуватиме постанову про скасування місцевих виборів у Конституційному суді. Комітет виборців України назвав антиконституційним рішення про скасування місцевих виборів КОМЕНТАР: Володимир Квурт, секретар Львівської міської ради: - Позиція Львівської міської ради і моя особиста є наступною: Львів був готовий провести вибори і 30 травня, і у будь-який інший час. Основною вимогою, яку ставило місцеве самоврядування України – ми контактували з багатьма містами – зміни до виборчого законодавства, які необхідно прийняти до проведення виборів. А сьогоднішнє рішення Верховної Ради далі залишає нас у невизначеності. Як бути з міськими головами, повноваження яких згідно з Конституцією закінчуються цього року? І якою буде дата наступних місцевих виборів, адже до них треба готуватися планово? Треба закладати кошти в бюджеті. Нічим іншим, як безвідповідальністю, це назвати не можна.

ВРУ, приймаючи рішення про скасування виборів до місцевих рад, послалася на відсутність коштів. Чи є це, на Вашу думку, вагомою причиною для прийняття такого рішення?

Це формальна причина, як на мене. Фінансування виборчих перегонів можна затвердити окремою постановою. Мені здається, що причина банальна і криється в площині домовленостей. Якщо зараз не вдасться сформувати нову коаліцію під нового прем’єра, тоді постане питання розпуску Верховної Ради і мотивації на місцях саме для парламентських виборів. Проводити їх тоді доведеться восени. Зрозуміло, що, якщо залишити місцеві вибори на травень, тоді буде дуже важко мобілізуватись. Треба врахувати, що для багатьох партій формування виборчих списків на місцях і є мотивацією, коли люди будуть працювати на кандидатів до ВРУ. Я думаю, що саме цим і мотивується відміна виборів у травні. Якщо ситуація з коаліцією і новим прем’єром буде розвиватися невдало, тоді призначать позачергові вибори до Верховної Ради і, відповідно, до місцевих рад.

Якщо коаліція все ж сформується, тоді не виключено, що вибори до місцевих рад можуть відбутися і наступного року.

А що тоді робити з міськими головами?

Я думаю, що тоді буде прийняте якесь окреме рішення, яким п ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1001 | Додав: zhyvchek | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

Ігор Зварич: «Я ніколи не порушував присяги судді»

Документи, власноруч підписані Зваричем, надійшли в суд 22 грудня. Позовні заяви Зварича свідчать, що цинізму цієї людини немає меж.

Позиваючись до Верховної Ради України, Ігор Зварич вимагає від суду, який він очолював, визнати незаконною та скасувати Постанову Верховної Ради України від 18 грудня 2008 року “Про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Львівського апеляційного адміністративного суду Зварича І.С.”. Читаючи позовну заяву, починаєш дивуватися цинізму екс-судді. “Дану постанову вважаю незаконною, необґрунтованою та прийнятою з грубим порушенням моїх конституційних прав і свобод. Жодних правових підстав мого затримання, причин, з яких Верховна Рада дійшла висновку щодо необхідності взяття мене під варту, у ній не зазначено. Вказана постанова прийнята у моїй відсутності”, — доводить людина, яка перебуває у розшуку. А далі – просто-таки “кров із серця несправедливо скривдженої людини: “З 1989 року, — зазначає Зварич, — у моїй трудовій автобіографії значиться лише одна посада, яку я займав протягом майже 20 років: СУДДЯ!!! За весь період діяльності на цій посаді я отримував лише подяки, почесні грамоти й інші нагороди, та жодного стягнення. Практично усе своє свідоме життя я присвятив цій Професії, яку вважав для себе найпочеснішою.

4 жовтня 2007 року, згідно з Указом Президента України, за вагомий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян мені присвоєно звання “Заслужений юрист України. Я не скоював ніякого злочину, ніколи не порушував Присяги Судді...”, - пише Ігор Зварич.

З емоційної риторики позовної заяви видно, що її писав не адвокат, а особисто Зварич. Його адвокат Володимир Косенко, який, як казав Зварич, позичив йому на будівництво будинку 1 млн. 900 тисяч доларів США (стільки готівки есбісти вилучили під час обшуку у квартирі Зварича), на час подання позову сам сидів за ґратами й думав про ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1569 | Додав: zhyvchek | Дата: 09.02.2009 | Коментарі (0)

У румунів, здається, є більше підстав для радості

Острів Зміїний – наш. А чиї нафта і газ довкола нього?

Учора завершився багаторічний спір між Києвом і Бухарестом довкола континентального шельфу острова Зміїний. Від вирішення цього питання залежало, чи збільшиться виключна економічна зона України у Чорному морі, а також чи матиме наша держава право на розробку багатющих покладів нафти і газу, які знайдено у цьому районі. Міжнародний суд ООН у Гаазі одноголосно виніс вердикт у цій справі. МЗС України попередньо назвало його «об’єктивним», однак остаточну оцінку ще не виробило. У відомстві Володимира Огризка пояснили: рішення суду - це «надто глибокий і серйозний документ», який потребує детального аналізу юристів…

Така обережність наштовхує на думку, що Україна отримала менше від того, на що сподівалася. А хотіли ми, щоб Зміїний було визнано островом, а вже від нього вираховували територіальні води, в яких Україна могла б вести господарську діяльність. Румунія ж наполягала, що Зміїний - не острів, а непридатна для життя скеля, відтак її шельф має належати румунській стороні. Судячи з коментарів нашого зовнішньополітичного відомства, у Гаазі визнали Зміїний островом – з територіальним морем у 12 миль. Однак, як заявив заступник міністра закордонних справ Олександр Купчишин, суд не визнав острів «релевантною обставиною для збільшення виключної економічної зони України». Зрозуміліше висловився представник Румунії Герман Міхай: «Суд вирішив, що цей острів є досить маленьким для того, щоб його враховувати при визначенні делімітаційної лінії». Рішення суду в Румунії назвали «чесним».

У МЗС ще не знають, яка морська територія із запасами нафти і газу згідно із рішенням суду відійшла Україні. Але ще напередодні там заявили, що виконають рішення суду - яким би воно не було…


Довідка «ВЗ»

Острів Зміїний має площу трохи більше 20 гектарів, розташований у північно-західній частині Чорного моря, приблизно за 35 км від узбережжя, на схід від дельти Дунаю. Свою назву отримав від великої кількості водяних вужів, яких заносять сюди дунайські води. На острові зупиняється багато перелітних птахів, у прилеглих водах водиться майже півсотні видів риб. Колись острів входив до складу Римської імперії, Візантії, належав Туреччині, царській Росії, Румунії. Під ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1621 | Додав: zhyvchek | Дата: 04.02.2009 | Коментарі (0)

Колиска православ'я - стародавній Київ сьогодні святкує 1020-річчя хрещення Русі. Українську столицю рясно прикрашають церковні атрибути як нагадування про дніпровську купіль у 988 році, з якої почався літопис православ'я на землях слов'ян. 
Цей день на нещодавньому Архієрейському Соборі Російської церкви було запропоновано святкувати з особливою урочистістю як загальне свято слов'янських православних народів, що "ведуть свій духовний родовід від Володимирова хрещення". 

Напередодні президент України Віктор Ющенко підписав указ, за яким День Хрещення Русі святкуватиметься щорічно, 28 липня, в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира - хрестителя Русі. 

Десятки тисяч людей прийшли на майдан перед пам'ятником Богдану Хмельницькому, де об 11:00 почався молебень у Софійському соборі. Як передає УНІАН, в урочистостях беруть участь Патріарх Вселенський (Константинопольський) Варфоломій, президент Ющенко і його родина, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова та інші. 

Після закінчення молебня до православних звернулися президент Ющенко, патріарх Варфоломій і предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату Володимир. 

Ющенко попросив Вселенського патріарха допомогти у створенні помісної церкви


Сьогодні у своєму зверненні, опублікованому на сайті президента України, Ющенко попросив у Вселенського патріарха Варфоломея благословення на створення національної помісної церкви. "Я прошу у вашої вищості вашого благословення, благословення для мрії, для правди, для надії, для нашої держави, для України", - сказано у зверненні. 

Виступаючи сьогодні на площі перед Софійським собором, президент сказав, що православ'я повертається до України як "повертаються українська мова, правда і справедливість". За його словами, "доля Київської митрополії нагадує долю українського народу". 

Ющенко заявив, що "ми хочемо мати власну державу і власну Церкву". Він попросив Патріарха Варфоломія допомогти у створенні єдиної помісної православної Церкви. 

Водночас президент запевнив, що українська влада ніколи не втручатиметься в церковні справи. 

Варфоломій закликав до єднання української церкви, але в рамках канону


Зі свого боку Константинопольський Патріарх заявив, що не претендує на розширення своїх повноважень. 

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, Патрі ... Читати далі »
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1186 | Додав: beowulf | Дата: 26.07.2008 | Коментарі (0)

Лідер НУ-НС без оптимізму дивиться на висування єдиного кандидата на посаду мера Києва

Лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко без оптимізму дивиться на процес висування єдиного кандидата на посаду Київського міського голови від демократичних сил.

"Станом на сьогодні у мене особисто оптимізму з цього приводу не надто багато, тому що як мінімум дві політичні сили з партій від демократичної коаліції заявили про те, що візьмуть участь у виборах мера Києва незалежно від якихось домовленостей", - сказав В.Кириленко на брифінгу у Львові, передає "Інтерфакс-Україна". На його думку, такий розвиток подій може ускладнити перемогу представників демократичної коаліції на виборах мера Києва, оскільки "їм доведеться боротися не тільки з чинним мером Черновецьким, але, напевно, насамперед, між собою".

Водночас, за його словами, програмою-мінімум на виборах має стати створення блоку не менше ніж із трьох політичних сил: НУ-НС, Блоку Кличка, які могли б разом з БЮТ сконцентрувати навколо себе виборців.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1225 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

На Львівщині бомж обікрав монастир

24 березня з монастиря св. Йосифа Римо-католицької церкви, що у Стрийському районі, злодій, розбивши вікно, викрав цифровий тюнер та цифровий фотоапарат, завдавши матеріальних збитків на 2 тис. грн.
Про це повідомили в обласному упаравлінні міліції.

Затриманий та притягується до відповідальності 56-річний без постійного місця проживання.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1265 | Додав: Skip | Дата: 25.03.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com