Четвер, 18.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Держава та політика
Вища рада юстиції (ВРЮ) рекомендувала внести подання про звільнення за порушення присяги судді Пустомитівського райсуду (Львівська обл.) Віктора Нерознака та судді Святошинського райсуду Києва Олега Бондаренка. Таке рішення було прийнято на засіданні ВРЮ, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, ВРЮ внесла подання на звільнення суддів за загальними обставинами: у зв'язку з заявою про відставку - суддю Вищого господарського суду України Олександра Шульгу, суддю Апеляційного суду Хмельницької обл. Олексія Трохимчука та суддю Мелітопольського райсуду Запорізької обл. Світлану Полеву за станом здоров'я.
Нагадаємо, ВРЮ сьогодні розглядав питання щодо рекомендації на звільнення 13 суддів за порушення присяги судді.


РБК-Украина.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 699 | Додав: zhyvchek | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Уряд осяяла думка, що енергетичну проблему в Україні можна вирішити за допомогою альтернативних джерел видобутку газу, а саме видобутку його зі сланцю. Кабмін уподобав Західну Україну, оскільки тут є запаси сланцю, газ з якого, за оптимістичними прогнозами, дозволить посилити енергобезпеку держави. Йдеться про так звану Олеську площу, яка охоплює території Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Під час вчорашнього візиту до Львова перший заступник міністра охорони і захисту природного середовища Володимир Ігнащенко на сесії Львівської обласної ради влаштував просто-таки презентацію перспектив видобутку сланцевого газу на території Олеської площі. Варто зазначити, що загальна площа територій, з яких потенційно можна «вижати» газ, становить 6 213 км, з яких на територію Львівщини припадає 2 923 км. Загалом роботи по газовидобуванню можуть вестись на території 9 районів Львівської області: Жовківського, Перемишлянського, Кам’янко-Бузького, Пустомитівського, Жидачівського, Золочівського, Буського , Сокальського та Миколаївського.

«Ми зацікавлені, щоби проект був достатньо масштабний, бо нікого не цікавить можливий видобуток півмілярда чи мільярда кубів газу. Він балансу для України не дасть. А якщо вдасться вийти на видобуток багатьох мільярдів газу на рік, то цей проект буде мати загальнонаціональне значення і буде локомотивом розвитку цих територій», — зазначив у коментарі журналістам заступник міністра.

... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 786 | Додав: zhyvchek | Дата: 24.02.2011 | Коментарі (0)

Україна представила на міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 новітній танк «Оплот».Як передає кореспондент УНІАН, офіційне відкриття 10-ї ювілейної виставки IDEX-2011 відбулося 20 лютого в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Перший зразок танка «Оплот», створеного Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені Морозова (ХКБМ), демонструється у рамках експозиції України, організованої державною компанією «Укрспецекспорт».

Українські військові конструктори називають танк «Оплот» однією з найсучасніших машин у своєму класі. Перед його відправкою на виставку генеральний конструктор зі створення бронетехніки та артилерійських систем України Михайло Борисюк заявив в інтерв’ю УНІАН, що «Оплот» є принципово новою машиною, яка створена на рівні сучасних світових аналогів. «За основними характеристиками – бойовою міццю, мобільністю та захистом – танк «Оплот» перебуває на рівні кращих світових зразків», - сказав М.Борисюк.

За даними конструкторів, в «Оплот» внесено низку удосконалень. Зокрема, він має нову зварно-катану башту, вмонтовану динамічну броню нового покоління, двигун потужністю 1200 к.с., тепловізійні приціли, а також інші системи, які якісно поліпшили вогняні, ходові та захисні властивості машини. Ключовою особливістю танка є наявність високоточного керованого озброєння, яке дозволяє вести вогонь з гармати керованою ракетою «Комбат» з лазерним наведенням й уражати цілі на відстанях до 6000 м. «Оплот» оснащений 125-міліметровою гарматою (боєкомплект із 40 пострілів: бронебійно-підкаліберні, уламково-фугасні, кумулятивні боєприпаси та керовані ракети), має 12,7- і 7,62-міліметрові кулемети, вмонтований динамічний захист новітнього покоління типу «Ніж-2», комплекс оптико-електронної протидії «Варта».

Танк призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) повітряних цілей, що летять низько на малих швидкостях, в умовах вогняної протидії супротивника. Вирішення широкого кола бойових завдань можливе у різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умовах в діапазоні температури повітря від мінус 40° до плюс 55°, відносній вологості повітря до 98% при температурі плюс 25°, висоті до 3000 м над рівнем моря і високій запиленості повітря.

«Оплот» має сьогодні найвищий у світі рівень захисту серед своїх аналогів, зокрема, від боєприпасів тандемного типу», - наголосив під час демонстрації машини представник ХКБМ.

Крім танка «Оплот» ХК ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 829 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2011 | Коментарі (0)

На капітальний ремонт доріг загального користування на території Львівської області у ході підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року загалом передбачено 2 млрд 759 млн грн.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Петро Шпитак.

Зокрема, на ремонт автомобільної дороги Львів-Рава-Руська передбачено 230 млн грн, Львів-Краковець – 360 млн грн, Львів-Шегині – 270,5 млн грн, Львів-Пустомити-Мединичі – 46,8 млн грн, Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий на під’їзді до міста Трускавця – 270 млн грн, Турка-Трускавець-Дрогобич-Пісочне на під’їзді до м. Трускавець та Східниця – 93 млн грн.

Шпитак також нагадав, що у 2010 році розірвано угоду між «Укравтодором» та консорціумом «Трансмагістраль» на будівництво концесійної дороги Львів-Краковець. «Дорога Львів-Краковець буде будуватися за державні кошти. Протяжність дороги 84,4 км. Кошторисна вартість 1 млрд 64 млн грн. У першу чергу розглядається будівництво ділянки цієї автодороги на північному вході міста Львова від села Бірки до села Малі Підліски, що дасть змогу розвантажити рух транзитного транспорту», – зазначив Шпитак.


ЗІК

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 735 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.01.2011 | Коментарі (0)

Проект Указу Президента «Про систему центральних органів виконавчої влади» передбачає ліквідацію 40 державних структур.

Зокрема, зникнути повинні Держкомітет з питань національностей і релігій, Держслужба туризму і курортів, Держслужба контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України, Держсоцслужба для сім’ї, дітей і молоді, Державна гідрометеорологічна служба, повідомляють «Коментарі».

Крім того, проект указу передбачає ліквідацію ряду державних департаментів. Зокрема, Держдепартаменти з питань банкрутства, з питань зв’язку, автотранспорту, адаптації колишніх військових, інтелектуальної власності, пожежної безпеки і т.д.

У тому ж списку – державне агентство України з інвестицій та інновацій і ряд інспекцій, зокрема, державно житлово-комунальна, з контролю якості вугільної продукції і з використання і охорони земель, а також комітет контролю за наркотиками.

Останнім підпунктом в «ліквідаційному» розділі проекту президентського указу стоїть Інститут національної пам’яті.


Джерело: ЗІК

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 732 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

У черговій порції документів Wikileaks Україна згадується в числі кількох пострадянських держав, які викликали невдоволення своїми операціями на ринку озброєнь.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі посиланням на Guardian.

З дипломатичних депеш американських посольств випливає, що США намагалися втрутитися у понад десяток міжнародних оборудок із продажу зброї, фігурантами яких були Україна, Болгарія, Вірменія і Китай.

У випадку кожної країни наводяться конкретні приклади лобіювання США окремих урядів щодо конкретних оборудок, які викликали застереження американців.

Guardian пише, що у листопаді 2009 року, коли в Києві велися переговори між Україною і США щодо нерозповсюдження зброї, помічник держсекретаря Ванн Ван Діпен висловлював невдоволення продажем Ірану техніки, яка могла бути використана для виготовлення балістичних ракет.

Американський урядовець дорікнув також Україні за те, що в серпні 2009 року компанія Укрспецекспорт відправила у Бірму партію комплектуючих складових для бронетранспортерів, автоматичні гранатомети, протитанкові ракети точного наведення і танкові кулемети.

Ван Діпен сказав, що українську зброю продали незважаючи на запевнення, надані урядові США, в тому, що після 2008 Україна не експортуватиме озброєння репресивній військовій диктатурі Бірми.

Крім того, у депеші Ван Діпена, яка повністю розміщена на сайті Ibn.live, сказано, що судно "Фаїна", захоплене сомалійськими піратами, перевозило зброю, призначену для Південного Судану.

При цьому заступник гендиректора "Укрспецсервісу" Валерій Лисенко стверджував, що танки Т-72, які перевозила "Фаїна", призначені для Кенії і Україна не експортує зброю до Південного Судану.

Як відомо, у 2008 році, коли сомалійські пірати захопили ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 676 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)


Україна і Єгипет підписали угоду про безвізові поїздки громадян, які користуються дипломатичними, службовими або спеціальними паспортами. Документ був підписаний сьогодні в Києві під час зустрічі міністрів закордонних справ двох держав Костянтина Грищенка і Ахмеда Абуль-Гейта.

Про це у вівторок, 7 грудня, повідомляє прес-служба МЗС.

Також у ході переговорів сторони особливу увагу приділили подальшому розвитку співпраці у торговельно-економічній, паливно-енергетичній, аерокосмічій, культурно-гуманітарній, туристичній та консульській сферах.

Окрім того, глави зовнішньополітичних відомств двох держав обговорили підготовку візитів до України Президента і голови Народних Зборів (Парламенту) Єгипту.


Джерело: Дзеркало тижня

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 688 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

Парламент у четвер ухвалив проект Податкового кодексу в другому читанні та в цілому. За відповідне рішення проголосувало 269 народних обранців.

За прийняття кодексу проголосували 176 депутатів від Партії регіонів, 26 комуністів, 20 депутатів Блоку Литвина, 20 депутатів НУНСу (в тому числі представники "Єдиного центру" Віктора Балоги) і 22 позафракційні.

Також "за" проголосували 5 депутатів від БЮТ: Микола Баграєв, Олександр Буряк, Таріел Васадзе, Володимир Скубенко і Валерій Шаманов.

Як відомо, депутати приймали кожну статтю документу два дні - у вівторок і четвер. В середу над ним парламентарії працювали в профільному комітеті Ради.

Під час прийняття в сесійній залі було розглянуто більше 4 тисяч поправок і пропозицій. Переважну частину з них було відхилено парламентською більшістю.

В новому варіанті Податкового кодексу депутати передбачили нові види перевірок для податківців та надали їм можливість застосовувати адміністративний арешт майна підприємців у разі невиконання ними своїх обов'язків.

Окрім цього, парламент проголосував за зниження податку на прибуток з 25% до 16%.

Також депутати залишили в новому проекті оподаткування депозитів фізичних осіб, яке має бути впроваджене в 2015 році, і податок на нерухоме майно.

Серед іншого, Рада підвищила акцізний збір на моторні бензини та дизпаливо, зберегла ставки акцизу на сприт, алкогольні напої й сигарети, і ввела акциз на скраплений газ.

При цьому найбільшого резонансу викликало затвердження депутатами нової спрощеної системи оподаткування. Відповідне питання обговорювалось близько години.

Утім, багато питань документу ще вимагають доопрацювання, зазначили в парламенті представники усіх депутатських фракцій у своїх заключних промовах. - pravda.com.ua.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 867 | Додав: zhyvchek | Дата: 19.11.2010 | Коментарі (0)

Заходи місцевих органів виконавчої влади
         5 листопада в Пустомитівському районному Народному домі відбулися урочистості, з нагоди Дня працівника соціальної сфери. Серед інших, соціальних працівників цього дня вітали голова районної ради Я.Дробот, заступник голови райдержадміністрації Л.Сабара, керівники низки структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району. За високий професіоналізм та з нагоди свята, 23 працівників зазначеної сфери відзначено грамотами райдержадміністрації, а також, територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
        
 Події  суспільно – політичного життя
Вибори – 2010
         За повідомленням голови міської вибор ... Читати далі »
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 962 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович на зустрічі з олігархами минулого місяця закликав їх віддавати три відсотки річного обороту.
Про це, посилаючись на джерела, пише політолог Тарас Кузьо на шпальтах видання "Eurasia Daily Monitor", яке видає вашингтонський фонд Jamestown.
"Коли Ахметов запротестував, Янукович згадав про долю ув'язненого російського олігарха Михайла Ходорковського", - пише Кузьо.
"У відповідь Ахметов пригрозив, що президентів завжди може спіткати доля Кеннеді (президента США, убитого пострілом снайпера)", - стверджує політолог.
Він також зазначає, що ставленики Ріната Ахметова втрачають позиції в адміністрації президента та в уряді - на противагу угрупованню Дмитра Фірташа.
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 696 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com