П'ятниця, 26.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2010 » Лютий » 16 » ВР скасувала місцеві вибори (+коментар)
21:14
ВР скасувала місцеві вибори (+коментар)

Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих рад на 30 травня, передає Українська правда. "За" проголосувало 250 депутатів.

Своє рішення депутати мотивували відсутністю бюджету, а відповідно коштів на проведення виборів. Разом з тим, БЮТ заявив, що оскаржуватиме постанову про скасування місцевих виборів у Конституційному суді. Комітет виборців України назвав антиконституційним рішення про скасування місцевих виборів КОМЕНТАР: Володимир Квурт, секретар Львівської міської ради: - Позиція Львівської міської ради і моя особиста є наступною: Львів був готовий провести вибори і 30 травня, і у будь-який інший час. Основною вимогою, яку ставило місцеве самоврядування України – ми контактували з багатьма містами – зміни до виборчого законодавства, які необхідно прийняти до проведення виборів. А сьогоднішнє рішення Верховної Ради далі залишає нас у невизначеності. Як бути з міськими головами, повноваження яких згідно з Конституцією закінчуються цього року? І якою буде дата наступних місцевих виборів, адже до них треба готуватися планово? Треба закладати кошти в бюджеті. Нічим іншим, як безвідповідальністю, це назвати не можна.

ВРУ, приймаючи рішення про скасування виборів до місцевих рад, послалася на відсутність коштів. Чи є це, на Вашу думку, вагомою причиною для прийняття такого рішення?

Це формальна причина, як на мене. Фінансування виборчих перегонів можна затвердити окремою постановою. Мені здається, що причина банальна і криється в площині домовленостей. Якщо зараз не вдасться сформувати нову коаліцію під нового прем’єра, тоді постане питання розпуску Верховної Ради і мотивації на місцях саме для парламентських виборів. Проводити їх тоді доведеться восени. Зрозуміло, що, якщо залишити місцеві вибори на травень, тоді буде дуже важко мобілізуватись. Треба врахувати, що для багатьох партій формування виборчих списків на місцях і є мотивацією, коли люди будуть працювати на кандидатів до ВРУ. Я думаю, що саме цим і мотивується відміна виборів у травні. Якщо ситуація з коаліцією і новим прем’єром буде розвиватися невдало, тоді призначать позачергові вибори до Верховної Ради і, відповідно, до місцевих рад.

Якщо коаліція все ж сформується, тоді не виключено, що вибори до місцевих рад можуть відбутися і наступного року.

А що тоді робити з міськими головами?

Я думаю, що тоді буде прийняте якесь окреме рішення, яким перенесуть вибори міських голів також на наступний рік. Прикро, але у нас багато рішень перебувають за межами законного поля. Хоча з міськими головами, мені здається, помилка була допущена ще тоді, коли приймалися зміни у 2004 році. Тоді йшлося про те, що і мандат депутата місцевих рад, і повноваження міського голови мали тривати пять років і вибори їх мали відбуватися одночасно. Тому, якщо слідувати духу змін 2004-го року, то вибори міських голів мають відбуватися тоді ж, коли завершаться повноваження депутатів місцевих рад. Вголос

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1002 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com