Вівторок, 21.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Місцеві новини
5 липня цього року Державною екологічною інспекцією в Львівській області проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Пустомитівським міським житлово-комунальним підприємством при експлуатації сміттєзвалища міста Пустомити. Про це повідомила Державна екологічна інспекція у Львівській області.

За результатами перевірки держінспекторами виявлено, що на Пустомитівському міському сміттєзвалищі проводиться бездозвільне та безлімітне розміщення відходів, що є порушенням ст. 32 Закону України «Про відходи».

Відсутня система захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження фільтрату, що є порушенням ст. 35-1 Закону України «Про відходи».

Також не вирішується питання утилізації фільтрату, відсутні спостережні свердловини та система моніторингу за станом забруднення підземних вод та ґрунтів, моніторинг впливу сміттєзвалища на навколишнє природне середовище не здійснюється, що свідчить про порушення ст. 22 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»,ст. 29 Закону України «Про відходи».

По міському сміттєзвалищі не розроблений проект рекультивації, що є порушеннямст. 166 ЗКУ та ст. 52 ЗУ «Про охорону земель».

Слід відзначити, що Пустомитівське міське житлово-комунальне підприємство систематично порушує правила експлуатації сміттєзвалища. Пустомитівською міською радою та комунальним підприємством на сьогодні день не вжито заходи реагування для впорядкування території міського сміттєзвалища та одержання проектно-технічної документації.

Держінспекторами складено протокол про адміністративні правопорушення на директора Пустомитівського міського житлово-комунального підприємства Кравця С. М., буде винесено постанову про накладення адміністративного штрафу, та поставлено питання щодо відповідності займаній посаді керівника Пустомитівського міського ЖКП.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 815 | Додав: zhyvchek | Дата: 21.07.2010 | Коментарі (1)

Пустомитівський район може стати полігоном для відпрацювання нової системи адміністрування земельних ресурсів. Про це заявив Голова Львівської ОДА Василь Горбаль під час робочої поїздки до Пустомитівському району сьогодні, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Пустомитівський район, за словами Горбаля, було обрано не випадково, оскільки саме у цьому районі зафіксовано найбільшу кількість випадків зміни цільового призначення земельних ділянок.

А нещодавно світ дізнався про Пустомитівське ноу-хау. Поблизу одного із сіл протягом останніх двох місяців було виділено 17 гектарів землі. За попередніми даними, відвід відбувся в порушення чинного законодавства. Це питання вже вивчає районна прокуратура. Ситуація обурює і місцевих жителів, які зібралися побіля стін Пустомитівської РДА, і, користуючись нагодою, обговорили з Василем Горбалем наболіле.

«Перші люди, які прийшли до мене на прийом по земельних питаннях у Львові - це були мешканці приміської зони. А село Муроване вже, напевно, відоме і за межами області сумнівними земельними оборудками. Тільки за останні 2 місяці там виділили у приватне користування 17 гектарів землі без погодження з відповідними структурами. Скоро по району можна буде посібник для шахраїв писати», -- заявив Василь Горбаль після зустрічі із громадою Пустомитівського району.

Василь Горбаль також звернувся до новопризначеного голови Пустомитівської РДА Ігоря Чопка: «Усі голови РДА отримали від мене чітке доручення провести аудит по земельних питаннях. Жорстко буду вимагати виконання своїх доручень. Думаю за нового голову району мені не буде соромно».

Василь Горбаль нагадав, що 1 липня завершився третій етап у роботі Міжвідомчої обласної комісії з питань регулювання земельних відносин на території Львівської області. До речі, створення цієї комісії стало одним із перших рішень В.Горбаля після призначення Головою Львівської ОДА.

«Найближчими днями я оприлюдню результати роботи комісії. Зараз можу лише сказати, що земельні шахраї завдали державі і громадам районів збитків на мільйони гривень», - заявив В.Горбаль.

Крім Міжвідомчої комісії, в області також за дорученням віце-прем’єр-міністра України Бориса Колеснікова працювала група ф ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 969 | Додав: zhyvchek | Дата: 12.07.2010 | Коментарі (0)

Голова Пустомитівської РДА Львівщини одержав перше розпорядження: провести ревізію земельних рішень своїх попередниківщодо їх законності, а саме земельних рішень. Про це повідомив голова Львівської ОДА Василь Горбаль під час представлення нового голови Пустомитівської РДА Ігоря Чопка. Представлення відбулося сьогодні, 6 липня, о 8.30.
На фото - голова Львівської ОДА Василь Горбаль, голова Пустомитівської РДА Ігор Чопко, голова Пустомитівської райради Ярослав Дробот, заступник голови Пустомитівської РДА Володимир Шуркало

Василь Горбаль зазначив, що зловживання із земельними ресурсами є найбільш характерними для Львівщини. Зокрема, значна частина скарг, які надходять до нього, стосуються саме земельних конфліктів. З цього погляду найбільш конфліктогенними є два райони області - Пустомитівський (прильвівський)  та Сколівський (туристичний).

За словами голови області, інвестиційна привабливість цих районів є підгрунттям для земельної корупції. Зокрема, Василь Горбаль повідомив, що за останній час у Пустомитівському районі зафіксовано 230 випадків зміни цільового використання земельних ділянок. А це один із найпоширеніших, умовно легальних способів земельного шахрайства. 

Інша проблема - запровадити в області належний земельний кадастр. Тут важливо визначити межі лісів, адже деякі колись сільськогосподарські землі тепер швидше нагадують ліси. 

Також Василь Горбаль високо оцінив промисловий потенціал району. А саме, серед 9 міст обласного значення та 20 районів на Пустомитівський припадає 7,3% промислового виробництва - друга позиція після Дрогобиччини.

Воднораз Василь Горбаль висловився і за те, щоб ключові призначення у районі погоджувалися із головами РДА і райради, щоб голова РДА мав право призначати собі заступників, а не одержувати їх з Києва. Щоб не було так, як тепер у Пустомитах, де  призначили керівником управління Держкомзему якогось чоловіка з Києва, якого ніхто не знає і не бачить.                               & ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 3224 | Додав: zhyvchek | Дата: 07.07.2010 | Коментарі (0)

    Серед багатьох свят, які відзначає наша країна День молоді -  особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху.

   Саме тому Пустомитівська районна громадська організація «Християнсько – Демократичний Союз Молоді» головою якого є Андрій Жидачек спільно з  Михайлом Бондаренком та Пустомитівською районною  ВМГО «Батьківщина молода» керівником якої є Мар’янка Бугрин  вирішили організувати спортивне свято до Дня молоді у м. Пустомити на центральному  стадіоні.
Змагання відбуваються за підтримки  депутата Пустомитівської районної ради від БЮТ п. Дубневича Б.В., депутата Пустомитівської районної ради від ХДС п. Процайла Я.Є., депутата Львівської обласної ради від БЮТ п. Ілика Р.Р.

Участь у змаганнях беруть громадські, спортивні організації  Пустомитівського району.  Також у програмі змагань будуть проведені показові виступи Пустомитівської школи кіокушин - кан карате та Школи бойового гопака ім.. М.Залізняка і ім.. С. Наливайка.

Судді змагань: Плюта Василь, головний суддя змагань, майстер спорту міжнародного класу,Призер спартакіади народів СРСР 1979р м Ленінград. Трьохкратний чемпіон України. Рекордсмен світу в ривку-167 кг. Рекордсмен України в поштовху-220,5 кг у ваговій категорії 100 кг. Майстер спорту ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1073 | Додав: zhyvchek | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Трохи більше тижня тому у Пустомитівському районі валило дахи будинків, а тепер валить дахи у деяких політиків.

На Львівщині стартував процес призначення голів районних державних адміністрацій. Паралельно з цим в області активно розпочалися «закулісні ігри»: на рівні чуток почала з’являтися інформація про збирання коштів деякими особами, котрі горять бажанням попрацювати на цій посаді.

Прикладом подібної ситуації, можна слугувати Пустомитівський район, яким із 30 грудня 2009 року керує Роман Фольтович – людина із великим досвідом роботи (8 років очолював Мостиський район). Він має багато ідей для втілення у районі й готовий працювати на благо людей. Там же хоче попрацювати і мер Мостиськ Ігор Чопко, котрий, як стверджує Роман Фольтович із посиланням на жителів Мостиськ, намагається все зробити, щоб очолити цей район.

Призначення Фольтовича на посаду голови Пустомитівської РДА погодив екс-голова Львівської ОДА Микола Кміть, після чого відповідний Указ з’явився за підписом теж уже екс-Президента України Віктора Ющенка. Мотивація у Кметя була єдиною: район й так довший час перебував без керівника і далі так тривати не могло. Все-таки район межує з обласним центром й потребує надійного та серйозного керівника.

Після президентських виборів політична ситуація у державі кардинально змінилася й стартував процес зміни керівників виконавчої влади на місцях. Одразу цією ситуацією скористалися жителі Мостиськ, які почали просити Романа Фольтовича повернутися працювати у район. Проте Фольтович за п’ять місяців роботи на Пустомитівщині уже налагодив роботу і вирішив тут залишитися. За цей час він встиг отримати й підтримку колективу РДА, який побачив у новому шефові мудрого керівника й надійну людину.

Проте, питання, чи залишиться Роман Фольтович на своїй посаді, поки що відкрите для усіх. Чекаємо рішення голови Львівської ОДА Василя Горбаля й Президента України Віктора Януковича.

«Жодної розмови про мою подальшу роботу з губернатором поки що не було», –розповів Роман Фольтович ЗІКу.

З його слів, претендентів на крісло є багато. Один із них – Мирон Мель ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1088 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.06.2010 | Коментарі (0)

Міністр МНС Нестор Шуфрич оглянув село Сокільники, де буревій зірвав близько 30 дахів та зруйнував ГРС. Окрім цього, у Пустомитівському районі Львівської області відключено від електропостачання 56 населених пунктів. Про це ЗІК повідомили у прес-службі МНС.

В Сокільниках зараз ще через зруйновану газорозподільну станцію тимчасово відсутнє газопостачання, проте представники облгазу запевнили міністра, що до понеділка забезпечать газопостачання у кожну домівку.

Крім того, повідомив міністр, повністю буде відновлено вуличне освітлення: « Зараз із цим є певні проблеми, оскільки було повалено багато дерев і необхідно очистити відповідні лінії електромереж. Що стосується водозабезпечення, то станом на вечір четверга у Львові воно відновлено на 100 відсотків, в переважній більшості постраждалих районів, у тому числі і в Сокільниках, воно теж відновлено. У тих домівках, де водопостачання ще є проблемним, силами МНС буде забезпечено підвіз питної води».

Також відновлено рух міського транспорту, у тому числі трамваїв.

Міністр МНС повідомив, що під час засідання комісії відбулася розмова з Президентом України Віктором Януковичем щодо ситуації в регіоні, і Президент наказав у стислі терміни ліквідувати наслідки буревію. Нестор Шуфрич запевнив, що найближчими днями до Президента та Уряду буде доведено суму збитків і будуть виділені кошти на відновлення об’єктів комунальної та приватної власності.

Стосовно інших проблемних питань регіону Міністр нагадав, що в Західній Україні працює один з 8-ми штабів, створених на базі округів оперативного реагування під час підготовки до проходження повені, паводку та льодоходу. Штаб зараз вивчає наслідки паводку, що був у середині травня, і за результатами підрахунку суми збитків буде надана допомога.

Довідка ЗІКу.

В четвер, 3 червня, пізно увечері міністр МНС Нестор Шуфрич відвідав Львівську область, де, у другій половині дня пронісся шквальний буревій, внаслідок чого було знеструмлено 3 райони Львова, більше половини міста лишилося без води, деревами було завалено дороги та автомобілі. Після засідання оперативного штабу за участі губернатора області Василя Горбаля Міністр повідомив, що станом на вечір четверга 95 відсотків енергозабезпечення всіх житлових об’єктів у місті Львові відновлено, і до понеділка буде відновлено всі 100 відсотків.

посилання на сайт http://zik.com.ua/ua/news/2010/06/04/231365

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 747 | Додав: zhyvchek | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Сьогодні, 3 червня, 20 дахів зірвав буревій у селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області.

Про це  повідомив працівник прес-центру ГУ МНС у Львівській області Ігор Теслюк.

З його слів, схожа ситуація у селі Ставчани, однак МНС наразі невідомо точної кількості пошкоджених негодою дахів.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 783 | Додав: zhyvchek | Дата: 03.06.2010 | Коментарі (0)

Не секрет, що головами РДА сьогодні на Львівщині працюють представники «помаранчевих» сил, яких на ці посади призначив колишній Президент України Віктор Ющенко. Проте мало хто знає, що голова Пустомитівської РДА Роман Фольтович, який призначений на цю посаду 29 грудня 2009 року, є членом Партії регіонів.

Його призначення погодив екс-голова Львівської ОДА Микола Кміть й указ про призначення підписав Ющенко, хоча у 2005 році той же Ющенко звільнив Романа Фольтовича з керівника Мостиської РДА. До слова, Фольтович працював у цьому районі з 1997 року і там, мабуть, зараз не знайдеться людини, яка скаже про цього чоловіка «криве слово».
– Розкажіть про історію Вашого призначення на посаду голови Пустомитівської РДА, а також про свою роботу у цей непростий час…
– Почну із того, що загальна процедура призначення на державну службу є досить тривалою, адже потрібно пройти погодження в Кабінеті Міністрів. Але все пройшло досить швидко і вже практично 30 грудня приступив до виконання своїх обов’язків.
Можна сказати, що одразу потрапив у екстрім: наближалися вибори Президента України, які несуть велику відповідальність. Основне завдання, яке ставиться у такий період: не допустити жодних зловживань та надзвичайних ситуацій. Богу дякувати, на виборах переміг наш кандидат у Президенти та Партія регіонів зокрема, членом якої я є.
Я належу до когорти тих людей, які ніколи не змінювали своїх політичних уподобань. Навіть, попри те, що у Галичині усі підтримували іншого кандидата, я вступив у Партію регіонів і завжди відкрито про це говорив.
Окремо хочу сказати, що щиро вдячний голові Львівської обласної організації Партії регіонів Петру Писарчуку, який мене підтримав.
Зараз на Львівщині іде процес формування нового складу органів виконавчої влади, яким займається голова Львівської ОДА Василь Горбаль. Найближчим часом буде прийняте рішення і по нашому району. Яким би це рішення не було, воно буде правильним.
– У вас є великий досвід керування Мостиським районом. Що за цей час вдалося зробити і які плани щодо розвитку Пустомитівського району?
– Я керував Мостиським районом у 1997-2005 роках. Останній раз, коли приїжджав у район, люди просили повернутися назад. Не хочу критикувати голову району, проте є такі справи, які за 5 років мали бути зроблені. До прикладу, у районі залишилося збудувати одну школу, потріб ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 892 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 847 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Щодо реформи місцевого самоврядування
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 723 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 12 13 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com