Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Місцеві новини

19 грудня 2010 року заступник голови Львівської обласної державної адміністрації - керівник апарату Мошура І.І. взяла участь у відзначенні свята Миколая у Пустомитівському районі, а саме:

- разом із головою районної державної адміністрації І. Чопком, відвідала прийомну сім’ю Мокрик у с.Басівка (в сімї виховується семеро власних та троє прийомних дітей). Діти отримали у подарунок солодощі та DVD;

- в урочистому відкритті святкової ялинки та театралізованому святі «Миколай іде до нас», яке відбулося на центральній вулиці м.Пустомити о 13:30 год.. Окрім зазначених І.Мошури та І.Чопка, у святі взяли участь: голова Пустомитівської районної ради В. Бабій, Пустомитівський міський голова Р.Ярема та близько 500 дітей і дітей з батьками. Було проведено конкурс на краще одягнену ялинку між дітьми віком 5-6 років із Пустомитівських дошкільних навчальних закладів №1, №2, №3 та Пустомитівських шкіл №1, №2, а також, районного центру дитячої та юнацької творчості. Діти прикрашали ялинки виробами виготовленими лише власноруч. Найкращою названо ялинку, яку одягнули учні ЗОШ №2. Всі присутні на святі діти та учасники зразкового ан ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 833 | Додав: zhyvchek | Дата: 20.12.2010 | Коментарі (0)

Трохи більше місяця як начальником Пустомитівського РВ ГУМВС України у Львівській області став Ігор Топало» . Він підполковник міліції. У пра­воохоронних органах з 1992 року. Живе у Львові За натурою - спокійний і дисциплі­нований. Відразу погодився на інтерв'ю. Під час розмови швидко відповідав на теле­фонні дзвінки.

Ви нова людина у Пус ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1416 | Додав: zhyvchek | Дата: 20.12.2010 | Коментарі (0)

Згідно з розпорядженням голови Пустомитівської райдержадміністрації І.Чопка, створено державну надзвичайну протиепідемічну комісію при Пустомитівській райдержадміністрації та затверджено її Положення. Головою комісії призначено заступника голови райдержадміністрації Л.Сабару.

На черговому засіданні Пустомитівської районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації В.Шаповал, порушувалися питання щодо запобігання виникненню непередбачуваних ситуацій для аварійно - рятувальних служб району, внаслідок проведення робіт з ліквідації пошкоджень дорожнього полотна,  затвердження переліку об’єктів, на яких необхідно створити добровільні пожежні дружини (команди). За результатами засідання: голів міської, селищної та сільських рад, керівників підприємств, установ, організацій району, при проведенні робіт, які пов’язані з ліквідацією пошкодження дорожнього полотна, зобов’язано  повідомляти диспетчерські служби району (ПДПЧ-33, ЦРЛ, УЕГГ, РЕМ, РВ ГУ МВС України в Львівській області) про планування робіт, із зазначенням місця, години та дати їх проведення; погоджено перелік об’єктів (ТзОВ «Магік», ТзОВ «Пустомити- м’ясо», ВТП «Старт», ТзОВ «Щирецький завод ЗБВ», ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1020 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.12.2010 | Коментарі (0)

19 листопада у п'ятницю відбулася перша сесія Пустомитівської міської ради шостого демократичного скликання. Для більшості із новообраних депутатів ця се­сія була і справді першою, ос­кільки серед тридцяти об­ранців лише шестеро пра­цювали і в попередньому скликанні. Це Ігор Березовий, Оксана Векляк, Степан Кравець, Олег Серняк, Ми­хайло Щипель та Микола Чумак. ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1726 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.12.2010 | Коментарі (0)

 25 листопада відбулася перша сесія шостого демократичного скликання депутатів Пустомитівської районної ради. Основним питанням народних обранців в цей день було обрання голови Пустомитівської районної ради та його заступника. На голову районної ради було запропоновано дві кандидатури. Утворена депутатська група «Демократична Пустомитівщина», яка об’єднує у своєму складі членів ВО «Свобода» (24 депутати), ВО «Батьківщина» (18 депутатів), РО «Християнсько-Демократичний Союз» (5 депутатів), РО «Пора» (4 депутати) та РО Народний Рух України (2 депутати) висунули члена РО «Батьківщина» Віктора Бабія. РО«Партія регіонів» запропонувала свого лідера – Анатолія Матвієнка. Після таємного голосування, в якому взяли участь 81 депутат, за Віктора Бабія було віддано 53 голоси, за Анатолія Матвієнка 12 голосів, та 16 депутатів не підтримали жодного кандидата. Заступником голови Пустомитівської районної ради 62 голосами обрано єдиного кандидата члена ВО «Свобода» Івана Мудрого. Серед інших на першій сесії були присутні керівник апарату-заступник голови обласної державної адміністрації І.Мошура, голова Пустомитівської районної державної адміністрації І.Чопко, депутати Львівської обласної ради Б.Дубневич, Я. Мудрий та І.Барановський.
 
 
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 901 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.12.2010 | Коментарі (0)

26 листопада перший заступник голови Пустомитівської районної державної адміністрації В. Шаповал провів особистий прийом громадян, в цей день до керівника звернулося 25 жителів Пустомитівщини. Порушувались питання законності встановлення антени мобільного зв’язку, приватизації земельних ділянок, роботи органів житлово-комунального господарства, а також громадяни висловлювали незадоволення роботою органів місцевого самоврядування та інші. З метою належного проведення заходів щодо підготовки та проведення Дня пам’яті жертв голодоморів у 2010 році Відповідно до розпорядження голови Пустомитівської райдержадміністрації від 18 листопада 2010 року №833 «Про заходи щодо підготовки та проведення Дня пам’яті жертв голодоморів у 2010 році» 27 листопада у м. Пустомити та населених пунктах району проведено мітинги –реквієм, та інші траурні заходи; зокрема у м. Пустомити біля символічної могили Борцям за волю України о 16.00 год. за участі голови Пустомитівської райдержадміністрації І.Чопка, голови Пустомитівської районної ради В.Бабія, Пустомитівського міського голови Р.Яреми, духовенства та громадськості міста була відправлена поминальна панахида та акції «Хвилина Мовчання» та «Запали свічку». Серед іншого навпроти могили було викладено символічний хрест із лампадок, а також із словами скорботи до громадськості району звернулись представники влади. У №55 від 27 листопада районного часопису «Голос народу» присвячено сторінку під назвою «Голодомор: забуттю не підлягає» на шпальтах якої опубліковано статтю-спогад дитинства «Останній окраєць» в якій Галина Богоніс учитель Пустомитівської ЗОШ №1 розповіла про спогади своєї прабабусі сім’я котрої в 1932-33 роках проживала в селі Горбинці Срібнянського району Чнігівщини. А також стаття О.Твердя «Український голокост» у якій автор наводить історичну довідку голодомору в Україні 1932-33 років

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 686 | Додав: zhyvchek | Дата: 01.12.2010 | Коментарі (0)

25 листопада, на першому сесійному засіданні новообраної Пустомитівської районної ради свободівця Івана Мудрого обрали заступником голови райради. Очолив раду Віктор Бабій. За таку ухвалу проголосували 62 депутати із 80 присутніх, Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода". Додамо, що Віктор Бабій є представником "Батьківщини".

На місцевих виборах "Свобода" отримало 24 мандати із 82 в Пустомитівській районній раді.


Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 847 | Додав: zhyvchek | Дата: 26.11.2010 | Коментарі (0)

В уявленні 45% українців і 48% росіян істинний патріотизм проявляється у повазі до традицій. Для 46% росіян і лише 36% українців - у зміцненні сім'ї і вихованні дітей. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» та ВЦИОМ (Росія).

Разом з тим для 22% українців і лише 14% росіян патріотизм проявляється у голосуванні на виборах за патріотичні партії і політиків, для 18% українців і лише 9% росіян - в участі у патріотичних організаціях, для 14% українців і лише 10% росіян - у конструктивній критиці недоліків у своїй країні.

Цікаво, що 13% росіян і 9% українців вважають, що справжній патріотизм проявляється в розмовах і бесідах зі знайомими на патріотичні теми.

Крім того, 29% українців і 26% росіян бачать прояв істинного патріотизму в роботі з повною віддачею за своєю спеціальністю, 22% українців і 19% росіян - у святкуванні історичних подій.

Росіяни середнього віку частіше за інших бачать справжній патріотизм у зміцненні сім'ї і вихованні дітей, молодь - у святкуванні історичних дат.

Ті ж тенденції характерні і для українців. Крім того, українці і росіяни середнього віку частіше за інших бачать справжній патріотизм у голосуванні на виборах за патріотичні партії і політиків.

Жителі Півдня України частіше за інших бачать справжній патріотизм у зміцненні сім'ї і вихованні дітей, Центральної України - в роботі з повною віддачею за своєю спеціальністю, Західної України - у голосуванні на виборах за патріотичні партії і політиків, а також участі у патріотичних організаціях. Півночі України - у святкуванні історичних подій, ювілеїв, Донбасу - у повазі до традицій.

Крім того, кожен п'ятий житель Донбасу і Західної України (набагато частіше, ніж в інших регіонах) бачить справжній патріотизм у конструктивній критиці недоліків у своїй країні.

Дослідження були проведені Соціологічною групою «Рейтинг» (Україна) у вересні 2010 р. (опитано 2000 респондентів, похибка не перевищує 3%) і ВЦИОМ (Росія) у червні 2010 р. (опитано 1600 респондентів, похибка не перевищує 3,4%).

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 856 | Додав: zhyvchek | Дата: 16.11.2010 | Коментарі (0)

Кандидатові до сільради не вистачило бюлетеня

Ця історія сталася у селі Кротошин Пустомитівського району. Результат виборів до сільради у тутешньому окрузі №4 вирішила прикра помилка. Чия, так і не з’ясували. А постраждав через чиюсь «недружбу» з арифметикою (а може, елементарну недбалість?) кандидат у сільські депутати Остап Мартинюк. Він зателефонував до редакції «ВЗ» і розповів, як залишився спочатку без бюлетеня, а потім і без шансу отримати депутатський мандат.

«Я голосував десь о 20.30, - каже Остап Мартинюк. - Підійшов до столу, отримав п’ять бюлетенів і чую, члени комісії перешіптуються між собою: «Знову цей четвертий округ». Спочатку не зрозумів, про що йдеться, а потім вийшла голова дільничної комісії і сказала, що бюлетеня з виборів до сільської ради на мене не вистачило. І це при тому, що виготовляли бюлетені у друкарні, яка у нас – в селі. Це ж не з Києва везти».

Обурений кандидат вирішив писати скаргу у дільничну комісію. Але не написав. «Мене відмовили. Казали, що голова комісії не винна, які бюлетені мала, ті віддала. Мовляв, винна сільська виборча комісія. Чисто по-людськи мені стало шкода жінку, як-не-як в одному селі живемо», – каже Остап Остапович. Пошкодувавши голову дільничної комісії, пішов шукати правди у сільський виборчком. Відповідь на свою скаргу отримав увечері 2 листопада. «Мені відповіли, що помилка сталася не з їхньої вини. Винна, мовляв, сільська рада, яка подавала списки виборців», – каже пан Мартинюк.

Наступна інстанція, в яку звернувся скривджений кандидат, - Пустомитівський районний суд. Але і там нічого не домігся. Пославшись на запізнення з оскарженням, суд залишив звернення без розгляду.

Так і зостався результат виборів до Кротошинської сільради по округу №4 без змін. 17:16 на користь головного конкурента Остапа Мартинюка. І хтозна, кому б із цих кандидатів дістався мандат, якби пан Мартинюк отримав свій бюлетень і поставив «пташку» навпроти свого прізвища. За однакового результату призначили б ще одне голосування…


Коментарі для «ВЗ»

Марія БАХІР, голова дільничної виборчої комісії села Кротошин

У п’ятницю перед виборами нам передали бюлетені – зі сільської комісії. Не знаю, як вони рахували, де брали списки, але факт такий, що бюлетенів нам не додали. П’яти не вистачало. З тих, хто прийшов на дільницю, проголосувати не змогли т ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 776 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com