Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Не став депутатом, бо за себе не проголосував
11:37
Не став депутатом, бо за себе не проголосував
Кандидатові до сільради не вистачило бюлетеня

Ця історія сталася у селі Кротошин Пустомитівського району. Результат виборів до сільради у тутешньому окрузі №4 вирішила прикра помилка. Чия, так і не з’ясували. А постраждав через чиюсь «недружбу» з арифметикою (а може, елементарну недбалість?) кандидат у сільські депутати Остап Мартинюк. Він зателефонував до редакції «ВЗ» і розповів, як залишився спочатку без бюлетеня, а потім і без шансу отримати депутатський мандат.

«Я голосував десь о 20.30, - каже Остап Мартинюк. - Підійшов до столу, отримав п’ять бюлетенів і чую, члени комісії перешіптуються між собою: «Знову цей четвертий округ». Спочатку не зрозумів, про що йдеться, а потім вийшла голова дільничної комісії і сказала, що бюлетеня з виборів до сільської ради на мене не вистачило. І це при тому, що виготовляли бюлетені у друкарні, яка у нас – в селі. Це ж не з Києва везти».

Обурений кандидат вирішив писати скаргу у дільничну комісію. Але не написав. «Мене відмовили. Казали, що голова комісії не винна, які бюлетені мала, ті віддала. Мовляв, винна сільська виборча комісія. Чисто по-людськи мені стало шкода жінку, як-не-як в одному селі живемо», – каже Остап Остапович. Пошкодувавши голову дільничної комісії, пішов шукати правди у сільський виборчком. Відповідь на свою скаргу отримав увечері 2 листопада. «Мені відповіли, що помилка сталася не з їхньої вини. Винна, мовляв, сільська рада, яка подавала списки виборців», – каже пан Мартинюк.

Наступна інстанція, в яку звернувся скривджений кандидат, - Пустомитівський районний суд. Але і там нічого не домігся. Пославшись на запізнення з оскарженням, суд залишив звернення без розгляду.

Так і зостався результат виборів до Кротошинської сільради по округу №4 без змін. 17:16 на користь головного конкурента Остапа Мартинюка. І хтозна, кому б із цих кандидатів дістався мандат, якби пан Мартинюк отримав свій бюлетень і поставив «пташку» навпроти свого прізвища. За однакового результату призначили б ще одне голосування…


Коментарі для «ВЗ»

Марія БАХІР, голова дільничної виборчої комісії села Кротошин

У п’ятницю перед виборами нам передали бюлетені – зі сільської комісії. Не знаю, як вони рахували, де брали списки, але факт такий, що бюлетенів нам не додали. П’яти не вистачало. З тих, хто прийшов на дільницю, проголосувати не змогли троє людей – пан Мартинюк і ще двоє виборців.

Любов ГОПКО, голова Кротошинської сільської виборчої комісії

- Бюлетені замовляли відповідно до попередніх списків виборців і даних, які ми отримали з сільради про кількість виборців на цьому окрузі. Чому сталося так, що бюлетенів не вистачило, не можу зрозуміти. Була помилка: чи працівників сільради, чи комп’ютерника, чи ще чиясь. Цифри, які дала мені сільрада про кількість виборців, і ті, які надали у дільничні комісії, різнилися. Це виявили вже у день виборів. Визнаю, що треба було десять разів перевірити. Але ніхто нічого спеціально не робив. Спрацював, очевидно, людський фактор.

- За словами Остапа Мартинюка, він звернувся до суду лише 3 листопада, бо відповідь від вашої комісії отримав увечері 2 листопада…

- Якщо б він звернувся до дільничної комісії, вона мала б невідкладно розглянути справу. А він подав скаргу у нашу комісію. За законом, ми мали два дні на розгляд.


джерело:газета " Високий Замок"

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 775 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com