Четвер, 25.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Місцеві новини
Увечері, якщо їдеш вздовж якоїсь траси, особливо теренами Західної Україні, деякі ділянки нагадують дорогу вздовж цвинтаря: по обидва боки миготять свічки та чорніють хрести з віночками чи квітами, які рідні поставили в пам’ять про загиблих на місцях, де сталися трагедії.
Дорога – не цвинтар!

Керівництво Департаменту ДАІ МВС та Укравтодору на спільній нараді прийняли рішення про “демонтаж у смугах відведення автомобільних доріг загального користування конструкцій та об’єктів, які не належать до їх складових, у тому числі ритуальних пам’ятних знаків”.

«Наявність ритуальних знаків погіршує естетичний вигляд доріг, негативно впливає на учасників дорожнього руху і може стати супутньою причиною скоєння ДТП, – пояснює необхідність демонтажу хрестів вздовж доріг прес-служба Укравтодору. – Майже у жодній розвиненій країні центральної Європи не зустрічаються ритуальні знаки загиблим у ДТП на узбіччі доріг. Усвідомлюючи, що вирішення цього питання торкається досить делікатних боків суспільного життя і морально-етичних норм та викликає різну реакцію, керівництво Державної служби автомобільних доріг України закликає до свідомості громадян і наполегливо просить не встановлювати ритуальні пам’ятні знаки на узбіччях автомобільних доріг», – звертаються до громадян дорожники.

Ставлення до встановлених на місці загиблі людей хрестів є неоднозначним. Одні, особливо родичі загиблих, кажуть, що хрести нагадують про загиблих, закликають молитися Богові й нікому не заважають. Та багатьох водіїв численні хрести вздовж доріг дратують. “Коли їдеш Львівщиною, – розповідав один далекобійник,– складається враження, що Україна – суцільне кладовище. Через кожні сто метрів стоять хрести, встановлені на місці загибелі вояків УПА, Січових Стрільців, загиблих у ДТП...
Ніби українці тільки й робили всю свою історію, що когось ховали, і їм залишилося лише плакатися, які вони знедолені та нещасні...”.

Натомість чимало самих працівників ДАІ вважають, що хрести, встановлені у місцях ДТП, не лише нікому не заважають, а й дисциплінують учасників руху. “Водій, коли бачить такий хрест, мимоволі пригальмовує, їде обережніше, пригадавши, чим може завершитися перевищення швидкості та неуважність на дорозі”, – вважає керівник прес-центру управління ДАІ у Львівській області Світлана ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1279 | Додав: zhyvchek | Дата: 10.02.2009 | Коментарі (0)

З НОВИМ 2009 РОКОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!

У Новому Році бажаю всім 12 місяців здоров'я, 53 тижні всього найкращого, 365 днів щастя, 8760 годин удачі, 525600 хвилин кохання і 315360000 секунд приємних моментів))))

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1029 | Додав: beowulf | Дата: 31.12.2008 | Коментарі (1)

На знак вшанування пам'яті невинних жертв Голодомору у суботу 22 листопада 2008 року з 16 год. приєднуйтесь до всеукраїнської акції "ЗАСВІТИ СВІЧКУ". Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників. Не будь байдужим, перешли це своїм друзям.
ГОЛОДОМОР 1932-1933 РОКІВ - ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. 
УКРАЇНА ПАМЯТАЄ!
СВІТ ВИЗНАЄ!


Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1100 | Додав: beowulf | Дата: 22.11.2008 | Коментарі (1)

24 серпня в День Незалежності України ФК Пустомити приймали в на своєму полі лідера чемпіонату ФК Галичина і дали йому справжній бій вартий перемоги.Трибуни стадіону були практично заповненими і я думаю,що жоден глядач не розчарувався в побаченому.

Отож гра розпочалась з доволі конструктивних дій пустомитівчан в ценрі поля,що практично одразу принесло свої дивіденти-почали виникати гострі моменти біля воріт гостей.І одна  з таких атак закінчилась виходом сам на сам і голом 1-0.Цей гол надав нашій команді впевненості і вона продовжувала атакувати і на 25 хв гри красень гол в девятку воріт суперників робив рахунок більш ніж приємним 2-0.В першому таймі обидві команди могли змінити рахунок,але безрезультатно.

Другий тай розпочався за рівної гри,але потім ФК Галичина перехопила ініціативу,а Пустомити діяли на контрвипадах,доречі досить гострих і небезпечних,однак Галичина змогла скоротити розрив в рахунку після прострілу в штрафний майданчик ФК Пустомит 2-1.Проте цей гол не дуже вплинув нап малюнок гри і тільки прикрий 11-метровий удар на останніх хвилинах матчу не дозволив нашій команді втримати перемогу.2-2

Попри тільки нічийний результат ,хочу подякувати команді за добру гру і побажати подальших перемог.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1064 | Додав: beowulf | Дата: 25.08.2008 | Коментарі (2)

Сьгодні Україна святкує свій 17 ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ.День Незалежності це свято ,яке виборювалось століттями і 24 серпня 1991р Україна таки стала незалежною державою з своїм прапором ,гербом і багатими традиціями.Тому вітаю всіх із великим святом і бажаю провести його весело,з гарним настроєм і гордістю за свою Батьківщину.

Сьгодні в Пустомитах є така програма святкових заходів:

13.00 ЗСШ №2 Турнір з настільного тенісу

14.00 Чемпіонат з бігу по шосе (Годовиця)

14.00 Міський Стадіон Фінал Кубку району з футболу

16.00 Наварійське озеро Змагання веслувальників

17.00 Міський стадіон ФК Пустомити- ФК Галичина

19.00 Народний  дім(клуб) Святковий концерт

20.30 Ринкова площа  Концерт.Українська жива музика.

Розумію шо святкова програма не дуже різноманітна і багата ,тому зробимо собі свято самі!

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1337 | Додав: beowulf | Дата: 24.08.2008 | Коментарі (0)

Фахiвцi заявляють, що чим бiльше суспiльство культивує еротику та секс, тим частiше у закоханих... пропадає бажання ним займатися. Андрологи з Римського унiверситету Сап'єнца наводять такi данi: 40 пар зi 100 вiдмовляються вiд сексуальних стосункiв через утому, зниження лiбiдо або з... нудьги.
Ще римськi дослiдники зауважили таке: у сучасних юнакiв спостерiгається практично "сексуальна анорексiя". Що ж це за стан? Про це "Експресу" розповiв Роман Копець, лiкар-андролог Львівського обласного репродуктивного Центру здоров'я.

-- Отож, що таке сексоанорексiя?

-- У самому термiнi закладено вiдповiдь на це питання -- "брак апетиту або цiлковита вiдмова". Тобто, людина байдужiє до сексу.

В Українi також назрiває ця проблема. До
медикiв звертаються зовсiм молодi люди (пiсля 20 рокiв) зi скаргами на те, що пiд час статевих стосункiв просто втрачають iнтерес до цього процесу. I ця проблема -- психологiчна.

-- Як пояснити, що молодi люди вiдмовляються вiд такого задоволення?

-- Щоб це зрозумiти, проаналiзуймо, як ставлення до сексу змiнювалося з розвитком цивiлiзацiї. З прадавнiх часiв людина розглядала статевi стосунки лише як спосiб продовження роду.

Але цивiлiзацiя розвивається по спiралi: культ
цнотливостi чергується iз загальною розпустою. В минулому столiттi вiдбулася сексуальна революцiя, тепер, мабуть, треба чекати буму асексуальностi...

Нинi люди є добре поiнформованими. Таємниць майже не залишилося. Ще рокiв тридцять тому в нашому суспiльствi такого не було. Сучаснi дiти знають про секс значно бiльше, нiж їхнi батьки в юному вiцi. Вiдбувається пiдмiна понять -- секс сприймають як забавку...

-- Але ж сексологи самi наполягають на раннiй поiнформованостi про взаємини статей дiтей, пiдлiткiв...

-- Молодi люди починають шукати альтернативнi способи здобуття задоволення. У медицинi є термiн -- "сублiмованi особистостi", або ж особистостi, що використовують сексуальну енергiю для чогось iншого. Такi люди вiдчувають пересичення й прагнуть чогось значно
цiкавiшого, того, що б могло дати вiдчуття ейфорiї. I знаходять -- альтернативнi види спорту, грошi, вiртуальнi стосунки, наркотики... Саме вiд цього чимало людей в наш час дiстає оргастичне задоволення, а отже, секс їх уже не цiкавить.

Знаєте, у футурологiв з'явилась нова версiя того, що вiдбуватиметься в майбутньому. За їхнiми "прогнозами", людям буде огидно навiть пiдходити одне до одного. Можливо, вони мають рацiю, адже вже н ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1255 | Додав: zhyvchek | Дата: 19.08.2008 | Коментарі (2)

1:1

В неділю 17 серпня ФК Пустомити провели матч в рамках львівської премєр ліги з гостями із Червонограда- ФК Шахтар.Поєдинок закінчився рівним результатом 1-1.

В першому таймі команди показали доволі не змістовний футбол,що не міг принести позитивного результату,тому підсумок 1 тайму 0-0.

Другу половину зустрічі господарі почали активніше і одна з атак закінчилась виходом віч на віч з голкіпером і голом.Але невдовзі одна з контратак гостів закінчилась красенем голом,нападник Шахтаря закрутив мяч замеж штрафного майданчика в девятку пустомитівських

воріт.Після цього обидві команди могли вирвати перемогу,але удача нікому не посміхнулась,і гра закінчилась 1-1. 

Хочу сказати що зараз в премєр лізі Львівщини залишилось тільки 5 команд,ФК Княжа покинула лігу,оскільки зараз виступає як дубль ФК Львів.ФК Пустомити ж боряться за 3 місце в Премєр лізі Львівщини,яка скорше всього припинить своє існування з наступного сезону.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 922 | Додав: beowulf | Дата: 18.08.2008 | Коментарі (0)

Стадіон до Євро 2012

В Пустомитах (Львівська обл.) буде побудована тренувальна база до Євро-2012 за 70 млн грн. Про це  повідомив представник Львівської ОДА. За його словами, компанія "Спортивно-оздоровчий клуб "Діамант" має намір побудувати футбольний стадіон за 70 млн грн в Пустомитах до 2012 р. Компанія надала гарантії Львівської ОДА з приводу того, що даний стадіон зможе використовуватися як тренувальна база під час проведення чемпіонату Європи 2012 року по футболу.



Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 995 | Додав: beowulf | Дата: 29.07.2008 | Коментарі (2)

В той час коли футбольна Європа слідкує за перипетіями Євро 2008 ,де доречі визначились перші фаворити - Португалія,Хорватія(для мене особисто велика несподіванка), Голландія , Іспанія ,на футбольних полях Львівщини триває обласна прем’єр ліга. Так сьогодні в рамках 10 туру ФК Пустомити приймали Княжу з Добромиля . Матч закінчився з рахунком 1-1.
Розпочався поєдинок з невиразної гри команд в центрі поля ,в діях гравців було багато браку,цьому посприяв дощ що моросив протягом всього дня. Перший небезпечний момент біля воріт гостів виник десь на 20хв 1 тайму,однак в наступній ж атаці Княжа закінчила свою атаку ударом в поперечку воріт. Десь на 38 хв Пустомитам вдалось організувати гольову атаку,удар був завданий вритул і м’яч влетів під перекладину без шансів для голкіпера.
Другий тайм розпочався з небезпечних атак нашої команди,але нажаль забракло то майстерності ,то простого везіння .В середині тайму стався епізод який переламав хід поєдинку,Пустомити пропустили контратаку і дали забити супернику з гострого кута . Надалі гра Пустомит не вражала і в гостей було більше можливостей вирвати перемогу. Проте матч закінчився з рівним рахунком,що повинен задовольнити 2 команди.
Слід зазначити що команду на гру вивів новий тренер,але нажаль громадськості він не представлений. Новий коач справив доволі позитивне враження і думаю зможе підняти рівень гри команди,а значить і покращить турнірне становище,нагадаю ФК Пустомити набрали в 10 турах 9 очок і ведуть боротьбу за 3 місце.
P.S. Бажаю команді тільки перемог і вітаю всіх жителів міста з Зеленими Святами.



Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1113 | Додав: beowulf | Дата: 15.06.2008 | Коментарі (17)



Завтра для всіх школярів пролунає останній дзвоник,а для випускників настане момент прощання з рідною школою. Не сумніваюсь що з роками які вони провели в школі пов’язані приємні і веселі спогади. Тому бажаю ніколи не забувати школи,добре погуляти на випускному і звісно щасливої вам долі в дорослому житті!
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1458 | Додав: beowulf | Дата: 30.05.2008 | Коментарі (6)

« 1 2 ... 10 11 12 13 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com