Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2010 » Листопад » 02

Через два тижні відбудуться вибори до місцевих органів влади. І хоча їх результат спрогнозувати складно, однак можна говорити про те, що ради на Львівщині зазнають суттєвих змін, причому не на користь націонал-демократичних сил. Так і не зумівши об’єднатися і піти на вибори єдиним фронтом, демократи банально розпорошують електорат. Про місцеві вибори, загрози, які можуть виникнути, й очікувані результати – в розмові з народним депутатом Тарасом Стецьківим.

Напередодні старту виборчої кампанії багато говорили про необхідність об’єднання, однак нині у Львові й області маємо Партію регіонів і більш ніж 20 інших партій. Як ця ситуація може відобразитися на підсумках перегонів?

На превеликий жаль, цілком очевидна і розумна стратегія висунути одну партію на противагу Партії регіонів розбилася об банальні амбіції лідерів наших дрібненьких партій, об їх ілюзію, що вони можуть щось скористати, йдучи на вибори самостійно. Звісно, якісь локальні успіхи окремі партії можуть отримати, але в загальному демократичні сили виграшу не матимуть – своєю розпорошеністю ми тільки полегшили роботу Партії регіонів. Додайте до цього адміністративний ресурс, гроші, яких у ПР на порядок більше, ніж в усіх демократичних партіях разом узятих, брутальне зняття з виборів "Батьківщини”, яку очолює Ю. Тимошенко і заміна її псевдо-"Батьківщиною”, то можете собі уявити, що буде. Буде величезна строката каша.

Це, на мою думку, створює шанси для "Регіонів” здобути значне представництво і в міській, і в обласній раді. Додайте до цього, що у нас половину депутатів обирають по "мажоритарці”, тож регіонали можуть робити те саме, що роблять із депутатами у Верховній Раді – "тушками” їх перекуповувати.

Це, безумовно, буде величезним ударом по Галичині. Але сподіваюся: якщо не вдалося дослухатися до розумних людей перед виборами і під час самих виборів, то, може, отримавши такий холодний душ на виборах, ті дрібні партії, вождики і вожденята сядуть і почнуть творити щось одне, але велике і потужне.

Про щось одне говорять багато років, але практика показує, що далі розмов не йде...

Є план. Дуже простий. Вибори через два тижні, їх треба дочекатися і за їх результатами на основі тих депу ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 781 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.11.2010 | Коментарі (0)

Щойно виборчі комісії Львівщини зафіксували закінчення голосування, як у Пустомитівський ТВК виявили факт

фальсифікації. Фігуранти справи – двоє працівників дільниці. Детальніше – у сюжеті.

Примітка: дивіться з 10 хв.

http://www.youtube.com/watch?v=-y8HESr4QIY&feature=player_embedded


Джерело: ЗІК.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 806 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.11.2010 | Коментарі (1)

Про можливі порушення та попередні результати на місцевих виборах в Україні 31 жовтня можна буде дізнатися через інтернет-сервіс Twitter.

Цим займатимуться громадські активісти та журналісти, повідомляє Німецька хвиля.

За ходом  місцевих виборів в українських регіонах спостерігатимуть більше сотні журналістів та представників громадськості.

Їхні короткі повідомлення, які вони відправлятимуть телефоном чи за допомогою комп'ютера безпосередньо з місця події, можна буде прочитати на спеціальному сайті www.electua.org.

Його започаткували громадські активісти ще на минулих президентських виборах. Ініціатива виявилася настільки успішною, що на місцевих виборах Twitter-трансляцію вирішили вдосконалити та продовжити, сказав програмний директор громадської організації "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков.

Ініціатор ідеї визнає, що Twitter-трансляція має свої недоліки, бо в інтернеті в режимі он-лайн важко перешкодити зловживанням і повідомляти неправдиву інформацію, адже в Twitter може писати кожен.

Але кожне повідомлення охочі можуть перевірити у журналістів, які працюватимуть на місцях. Всі їхні телефони будуть на сайті.

Про свою ініціативу ініціатори проекту повідомили всіх офіційних спостерігачів та міжнародні спостережні місії, яких в Україні цього разу буде обмаль.

Спостерігачі, слідкуючи за Twitter-трансляцією українських виборів, пізніше можуть побачити повну картину того, як голосування відбувається в регіонах.

Пріоритетними у Twitter-трансляції будуть Одеська, Запорізька, Луганська, Тернопільська та Житомирська області. Водночас повідомлення будуть і з інших міст і регіонів.

Категорія: Світ | Переглядів: 1284 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.11.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com