Вівторок, 19.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Держава та політика

У Львові за цей рік виявили близько півсотні фальшивих дипломів. Але якщо у Львівській мерії про хід перевірки дипломів своїх працівників час від часу інформують, у обласній адміністрації з цього приводу – тиша.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1992 | Додав: 30_cent86 | Дата: 09.11.2011 | Коментарі (0)

РІШЕННЯ
Львівської обласної ради
 
від 22.09.2010 р. №1305

РЕГІОНАЛЬНА ПРОГРАМА

Будівництва (придбання) доступного житла на 2010 – 2017 роки

Розділ 1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована програма

 

Низький рівень забезпечення житлом є однією з найгостріших соціальних проблем держави. В Україні він становить 22,2 кв. м загальної площі на особу, в той час як у більшості країн Європи цей показник – 35-45 кв. м. Майже в 13% громадян країни окреме житло взагалі відсутнє.

У Львівській області цей показник складає відповідно 20,6 кв. м на особу.

На квартирному обліку в населених пунктах області перебуває загалом 75439 сімей та одинаків. Щорічно учасники такої черги отримують житло не більше ніж 1,2%.

Термін очікування житла у чергах постійно зростає та загрожує перевищити показник середньої тривалості життя людини, адже при існуючій динаміці громадяни зможуть отримати квартири протягом 70-75 років.

... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1452 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.09.2011 | Коментарі (0)

Український владний режим Януковича, зі своїми «проФФесіоналами» у зовнішній та внутрішній політиці, загнав себе і країну, яку представляє, у глуху безвихідь. Янукович став заручником своїх власних фобій та інстинктів. 

Розпочавши тотальний наступ на згортання укорінених в українському суспільстві демократичних цінностей, цинічно знехтував свободою слова, правами людини, правом громадян на мирні зібрання, мітинги і маніфестації, кримінальне переслідування опозиції та її лідерів, Юлію Тимошенко та Юрія Луценка зокрема, Янукович підірвав свій і без того мізерний міжнародний авторитет, авансом дарований йому світовою спільнотою. 
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 916 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.09.2011 | Коментарі (0)

    Справа не в Тимошенко. Неважливо - хороша вона чи погана, злодійка або ангел. Важливо те, що тепер в України є тільки ... Читати далі »
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 874 | Додав: zhyvchek | Дата: 09.08.2011 | Коментарі (0)


Ющенко може піти на вибори по мажоритарному округу

Екс-президент України Віктор Ющенко піде на вибори по одному з мажоритарних округів у Львівській області, повідомило джерело газети Сегодня.
Як пише Сегодня, це буде один з трьох округів у Львівській області - з центрами у Яворові, Пустомитах або Стрию: у першому турі президентських виборів 2010 року Ющенко був там лідером, набравши 35-38% голосів.
Нагадаємо, глава виконкому партії Наша Україна Сергій Бондарчук оголосив про рішення політради не включати до виборчого списку на парламентських виборах колишніх високопоставлених чиновників, у тому числі і лідера партії, екс-президента Віктора Ющенка.
Член президії партії Лілія Григорович у коментарі газеті Ъ-Украина спростувала слова Бондарчука. "Таке рішення навіть не виносилося на голосування, ми за нього не голосували!" - заявила Григорович. Вона додала, що питання, кому йти на мажоритарні округи, не слід обговорювати до прийняття нового закону Про вибори, що пропонує змішану виборчу систему.
"Поки немає навіть предмета розмови! Надіслати колишніх чиновників від партії на мажоритарні округи - це просто думка, яку висловив в одному з телевізійних ефірів голова політради партії Валентин Наливайченко", - сказала депутат.

За матерiалами: Сегодня, КоммерсантЪ-Украина
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 804 | Додав: zhyvchek | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (0)

Верховна Рада України підтримала в першому читанні закон про скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів. За відповідний документ проголосували 253 депутати при мінімально необхідних 226, передає ТСН.

- Разом з ТО буде скасовано довіреності, а транспортний збір буде включений у вартість палива

Як йдеться у пояснювальній записці до документа, мета закону полягає в усуненні надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень, що передбачає:

- скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, які не використовуються у комерційних цілях;

- істотне спрощення порядку проходження обов'язкового технічного контролю для інших транспортних засобів;

- усунення Державтоінспекції МВС України від проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів і передання цих повноважень суб'єктам господарювання;

- скасування вимоги щодо обов'язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально завіреного доручення на керування транспортним засобом.

Депутати наголосили на необхідності скасування техогляду автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, оскільки він давно перетворився на формальність і спосіб "збору данини" з водіїв.

У той же час депутати зазначили, що разом із популярною нормою про скасування техогляду, закон містить кілька норм про посилення відповідальності водіїв у разі правопорушень, а також посилення ролі Державтоінспекції.

Як повідомлялося, 16 лютого 2011 року Верховна Рада відхилила законопроект про скасування державного технічного огляду транспортних засобів Державтоінспекцією. За ухвалення законопроекту у першому читанні проголосувало 143 депутати за необхідних 226. Відповідний законопроект було внесено депутатом від НУ-НС Анатолієм Гриценком.

Як сказано у пояснювальній записці до самого документа, наразі державний технічний огляд зведено до контрольних функцій, не пов’язаних з технічним станом транспорту.

"Державний технічний огляд став суто паперовим, не пов’язаним з технічним станом транспорту, зайвою бюрократичною процедурою, скасування якої і передбачає цей з ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 973 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (0)

Львів долучив до своїх територій 86,156 га землі. Відповідну ухвалу депутати Львівської міської ради прийняли 19 травня під час сесії.

Згідно з ухвалою, депутати надали згоду на включення у межі території міста Львова земельної ділянки площею 28,836 га на території Сокільницької сільської ради Пустомитівського району та земельної ділянки площею 57,32 га на території Зимноводівської сільської ради Пустомитівського району.

Землю включено «з метою впорядкування питання раціонального використання земельних ресурсів міста Львова» за відповідним зверненням Національного агентства з питань підготовки до Євро-2012.

Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради зобов’язане розробити проект землеустрою щодо зміни меж Львова та подати його міській раді на затвердження.

Львів веде переговори щодо розширення меж. Робота над розширенням меж Львова триває, тривають перемовини з прилеглими населеними пунктами щодо доручення до території міста десятків гектарів землі, – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас депутат від «України Соборної» Віра Лясковська зазначає, що розширити межі Львова можна за рахунок територій, які раніше були надані містом під артилерійські склади. Йдеться про 165 га землі. За словами Лясковської, ці землі вже не використовуються під склади і на володіння ними з’явилось багато претендентів.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 788 | Додав: zhyvchek | Дата: 23.05.2011 | Коментарі (0)

Наказом Генерального прокурора України від 11 травня 2011 року на посаду прокурора Пустомитівського району Львівської призначено радника юстиції Романа Трубу, який до цього працював заступником начальника слідчого відділу прокуратури Львівської області. Як інформує прес-служба прокуратури Львівської області, учора відбулося представлення нового прокурора особовому складу.

Нагадаємо, Олег Сидорчук, колишній прокурор Пустомитівського району, 1 квітня 2011 року призначений на посаду заступника прокурора ки
вської області.

Львівський портал / 17.05.2011 11:10

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1719 | Додав: НАТ | Дата: 17.05.2011 | Коментарі (0)

Під час перебування президента Віктора Януковича у Львові невідомий повідомив про замінування залізничного вокзалу та ринку у центрі міста.

Про це повідомили у прес-службі Управління СБУ у Львівській області, передає УНІАН.

Близько 11.30 невідомий чоловік зателефонував на екстрені номери "102" і "103" з повідомленням про замінування залізничного вокзалу Львова і ринку "Добробут".

Після евакуації людей і детального огляду об’єктів, проведеного експертами вибухово-технічної служби, жодних вибухових пристроїв чи будь-яких інших небезпечних предметів виявлено не було.

Співробітники СБУ спільно з ГУ МВСУ у Львівській області встановили і затримали особу, яка повідомила про замінування.

Затриманий не зміг чітко пояснити мотиви вчинення злочину, виправдовуючись проблемами з виплатою банківського кредиту.

Матеріали перевірки передані до органів внутрішніх справ.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у Львові затримали безробітного, який обіцяв застрелити Януковича.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 856 | Додав: НАТ | Дата: 12.04.2011 | Коментарі (0)

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України "Про засади запобігання і протидії корупції в Україні".

За ухвалення даного рішення проголосували 277 народних депутатів із 322 зареєстрованих у сесійній залі.

Ухвалений закон більш чітко визначає коло суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення. Так, до числа таких суб’єктів додатково включені Голова, заступник Голови, секретарі секцій Вищої ради юстиції, члени Вищої ради юстиції, члени Центральної виборчої комісії. Таким чином, до кола суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення закон відносить Президента України, Голову Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, Прем`єр-міністра України, Першого віце-прем`єр-міністра України, віце-прем`єр-міністрів України, міністрів, інших керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, та їх заступників, Голову Служби безпеки України, Генерального прокурора України, Голову Національного банку України, Голову Рахункової палати, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Голову Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Голову Ради міністрів Автономної Республіки Крим; народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад тощо, повідомляє УНІАН.

Закон також установлює обмеження (використання службового становища, одержання дарунків, роботи близьких осіб, фінансового контролю) для посадових осіб юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджетів.

У законі запроваджується положення, яке визначає конфлікт інтересів на публічній службі та порядок його врегулювання. Передбачається обов’язок ужиття особою, яка уповноважена на виконання функцій держави, заходів до недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів. Така особа також зобов’язується повідомити безпосереднього керівника (у разі його наявності), організацію за місцем роботи, орган, на який покладається проведення спеціальної перевірки такої особи, про наявність особистих інтересів чи обставин, що можуть призвести до невиконання чи неналежного виконання нею своїх посадових обов`язків.

... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1094 | Додав: zhyvchek | Дата: 08.04.2011 | Коментарі (0)

1 2 3 4 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com