Вівторок, 14.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Архів новин
Сьогодні вночі, 10 травня, о 00.49 надійшло повідомлення про пожежу у с. Солонка на вул. Стрийській, 3 Пустомитівського району Львівської області в будівлі кафе.

Про це ЗІКу повідомили у прес-центрі ГУ МНС у Львівській області.

Вогнем знищено будівлю та майно. Збитки: прямі – встановлюються, побічні – 155 200 грн. Врятовано: 8 альтанок на суму 100 000 грн. Причина пожежі – встановлюється.

Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 905 | Додав: НАТ | Дата: 10.05.2011 | Коментарі (0)

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Управління ДАІ у Львівській області.

Інцидент стався 7 травня під час нагляду за дорожнім рухом у Львові на перехресті вулиць Дністровська - Липова Алея інспектори ДАІ за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Пежо-309», яким керував 47-річний житель Пустомитівського району.

Характер поведінки водія та різкий запах алкоголю свідчили про те, що чоловік кермував транспортним засобом, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. На прохання пред’явити документи (посвідчення водія та реєстраційні документи), водій категорично відмовився це робити. Після цього йому було запропоновано поїхати на медосвідчення.

Однак, під час слідування на медосвідчення затриманий висловлювався нецензурною лайкою в сторону працівників міліції, чинив їм фізичну непокору, шарпав за форму та навіть намагався втекти.

Проте у результаті цього випадку, порушника таки було доставлено на медосвідчення, де отримані результати стали підтвердженням того, що водій перебував за кермом, будучи напідпитку.

Автомобіль було поставлено на арештмайданчик, а водія після проходження медосвідчення – доставлено у Сихівський райвідділ міліції.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 695 | Додав: Vova | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (0)

Вчора 07.05.2011р в м. Пустомити ,на центральній вулиці близько 22.00 водій таксі збив 2-х дівчат, 1994 р народження.  Серед яких одна з постраждалих зараз знаходиться в Пустомитівській лікарні .


За словами подружки постраждалої:

 Ми вже верталися додому...тут Марта (ім`я змінено) дзвонить...каже шо аварія....Оля (ім`я змінено) вся в крові...ледве стоїть....не знаю як то вони так....ну Марті майже нічо....тільки ноги в синяках...

 Водій таксівки запевняє, що постраждалі переходила дорогу у невстановленому місці. Тому, мовляв, потрапила під колеса.Правоохоронці це перевіряють.
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 818 | Додав: Vova | Дата: 08.05.2011 | Коментарі (2)

Депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів, а також Начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко провів відкритий прийом громадян у Пустомитах. Про це повідомила прес-служба фракції ПР у Львівській обласній раді.

Незважаючи на те, що місцева влада дбає про тих, хто проживає у місті, кілька нагальних проблем, котрі потребують вирішення, на зустрічі було озвучено. Так, одразу кілька мешканців району висловили стурбованість тим, що джерела сірчаної води, котрі є у Пустомитах, нині не працюють на повну силу. Свого часу, за словами голови Пустомитівської РДА Ігоря Чопка, тут планував будувати реабілітаційний центр Володимир Козявкін, однак депутати Львівської міської ради тоді «забракували» цей перспективний проект. Нині, за словами Сергія Федоренка, він зробить усе для того, аби природні джерела використовувалися у лікувальних цілях.

Окрім цього, під час відкритого прийому громадян, мешканці міста Пустомити розповіли про ще одну проблему району. Так, за словами місцевого жителя Володимира Тимцьо, молодь у селах – деградує.

- Складається таке враження, що ніхто не хоче бачити тих проблем, які нині «обсіли» наших підлітків, - зазначив місцевий активіст. - Але ж ситуація врай критична. З молодих років підлітки вживають алкоголь, наркотики, інші психотропні речовини. І нікому до цього діла немає, - зазначив пан Володимир.

Своєю чергою депутат Сергій Федоренко запропонував не словом, а ділом допомогти молодим людям. Так, за словами начальника Головного управління охорони здоров’я ЛОДА, треба створити на базі РДА громадські ради, куди б входили представники правоохоронних органів, освітяни, медики та працівники культури. А для того, аби такі ради не працювали декларативно, час від часу представники мобільних груп мали б влаштовувати рейди на сільські дискотеки та інші масові заходи у районах, слідкуючи за поведінкою молодих людей.

- Треба визнати, що нині Закон про суспільну мораль не діє в такому обсязі, як би цього хотілося, - зазначив Сергій Федоренко. – То ж нам зараз вкрай необхідно звертати увагу на виховання молоді. Відтак, поряд із біг-бордами із надписами «Я тебе люблю» чи «Я жити без тебе не можу», слід розміщувати й інші зображення, на яких було б показано наслідки неконтрольованого прийому наркотиків, алкоголю чи психотропних речовин. Саме ці фотографії будуть найкращою профілактикою для тих хлопців і дівчат, котрі мають спокусу стати на ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 651 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (0)


Лікарі мають сумнів, що це було зґвалтування
Шестикласниця стала... мамою Надії Дейнеці (прізвище та ім’я з етичних міркувань змінено. – Авт.) – 12 років. Маленького зросту, білява, світлоока. Вона ще не навчилася користуватися косметикою, ходити на підборах. Вона – учениця шостого класу. Але вона – вже мама...

Хто батько дитини – невідомо. Принаймні такою є офіційна версія. Дівчинка каже, її зґвалтували. Сталося це наприкінці серпня, коли дівчинка поверталася ввечері додому. Ґвалтівників було троє – нападники вдарили школярку по голові і затягнули у кущі. Лікарі припускають, що історія ця – вигадана, що розбестити неповнолітню міг хтось з її оточення, однак незручних запитань воліють не ставити.

Те, що з її тілом відбуваються дивні трансформації, підліток помітила лише у жовтні. «У мене припинилися місячні. А ще – кожного ранку нудило і живіт почав рости. Знала, що вагітна, але мамі не казала – боялася, – зізнається Надя. – Потім таки наважилась і про все їй розповіла. Поїхали ми з нею УЗД робити. Лікар оглянув мене і сказав, що вже пізно – доведеться народжувати. Я тоді ще більше злякалася».

Дівчинка ходила до школи до сьомого місяця вагітності. Каже, спочатку на неї дивилися косо, а потім – вже й не зважали. Дитину на облік не ставили – медики «познайомилися» з юною мамою, коли у неї… почалися перейми. Повезли Надю у Пустомитівську районну лікарню. Побачивши, що породілля – 1999 року народження, скерували у Львівську обласну клінічну лікарню.

Заопікувався маленькою мамою завідувач пологового відділення Зеновій Стах. Лікар не може надивуватися – бачив всяке, бувало, розроджував 14-річних, але цей випадок вважає унікальним.

«Пологи, які тривали стандартні три години 15 хвилин, пройшли без ускладнень. Народилася здорова дівчинка вагою 2,150 кг, зростом 48 см», – каже лікар-акушер-гінеколог Олеся Кузьо. «І це, незважаючи на те, що Надя і фізично, і психологічно не була готовою до материнства, – додає завідувач відділення патології вагітності Віра Паєнок. – Дитинка з’явилася на світ дрібненькою, бо її мама недоїдала».

Що цікаво: на початку травня 36-річна бабуся – матір Надій ... Читати далі »
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1382 | Додав: Vova | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (0)


Працівники Пустомитівського райвідділу міліції притягають до відповідальності 43-річного львів'янина. Чоловік фактично "здер" з автодороги біля села Кротошин 50 тонн асфальту і  гравію на загальну суму 30 000 гривень.

Тож міліція його притягує за крадіжку асфальтового покриття. "Йдеться за дорогу, яка належить тамтешній фабриці, -- пояснює заступник начальника Сергій Папуш. -- Підприємство продавало деяке обладнання, а чоловік без ніяких документів взявся продавати ще й верхній шар асфальту. На цьому ми його спіймали".

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 710 | Додав: Vova | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (0)

У Львівській області до Євро-2012 планують збудувати та відремонтувати автодороги на суму 4 млрд. 139,8 млн. грн., з яких на нову автомагістраль Львів — Краковець витратити 3 млрд. 410,73 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі ЛОДА, за Державною програмою підготовки та проведення в Україні Євро-2012 в області на ремонт та реконструкцію автодоріг уже витратили понад 34,5 млн. грн.

Зокрема, на початок грудня 2010 року в області проведено ремонт доріг:

— Львів — Рава Руська (на ділянці с.Львів — с.Гряда) на суму 5 млн. грн.;
—Львів — Краковець (на ділянці с, Рясне-Руське — с.Страдч) на 12 млн. грн.;
— Львів — Шегині (на ділянці с.Зимна Вода — м.Городок) на 10 млн. грн.;
— Турка — Трускавець — Дрогобич — Пісочна (на ділянці м.Трускавець — м.Дрогобич) на суму 7,5 млн. грн.

Також цього року розпочалися роботи з пониження проїзної частини автомобільної дороги Львів—Пустомити—Меденичі у зв'язку з реконструкцією аеродрому МА «Львів», який готують до Євро.

На дорогах Львівщини провели роботи з фрезування існуючого покриття, вирівняли асфальтобетонне покриття, встановили бортові камені, нанесли розмітки й розширили проїзну частину на певних ділянках.

Переглядів: 728 | Додав: НАТ | Дата: 12.04.2011 | Коментарі (0)

Під час перебування президента Віктора Януковича у Львові невідомий повідомив про замінування залізничного вокзалу та ринку у центрі міста.

Про це повідомили у прес-службі Управління СБУ у Львівській області, передає УНІАН.

Близько 11.30 невідомий чоловік зателефонував на екстрені номери "102" і "103" з повідомленням про замінування залізничного вокзалу Львова і ринку "Добробут".

Після евакуації людей і детального огляду об’єктів, проведеного експертами вибухово-технічної служби, жодних вибухових пристроїв чи будь-яких інших небезпечних предметів виявлено не було.

Співробітники СБУ спільно з ГУ МВСУ у Львівській області встановили і затримали особу, яка повідомила про замінування.

Затриманий не зміг чітко пояснити мотиви вчинення злочину, виправдовуючись проблемами з виплатою банківського кредиту.

Матеріали перевірки передані до органів внутрішніх справ.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у Львові затримали безробітного, який обіцяв застрелити Януковича.

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 870 | Додав: НАТ | Дата: 12.04.2011 | Коментарі (0)

У Львові вчора в міліцію по спецлінії «102» подзвонив чоловік і повідомив, що у нього є гвинтівка, з якої він має намір 11 квітня вбити Президента України. Вжитими заходами співробітники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення, з - incident, 11.04.2011, 12:32.
Переглядів: 591 | Додав: НАТ | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (0)

Президент України Віктор Янукович відкрив розширене засідання Регіонального комітету з економічних реформ щодо розвитку спортивної та туристичної інфраструктури в контексті реалізації національного проекту «Олімпійська надія -2022» у Львові.

Про це 11 квітня повідомив кореспондент ЗІКу.

У вступному слові Янукович зазначив, що місцева влада Львівщини вже почала ставити Президенту завдання: що треба зробити і дати побільше грошей.

«А чому у Львівській області близько 300 об’єктів недобудовані, на які вже були виділені гроші. Дайте мені відповідь, скільки ви можете повернути з тих грошей, які вкрадені тут у Львівській області», – наголосив Янукович, звертаючись до керівництва Львівщини. При цьому Президент зазначив, що його зауваження стосується не тільки Львівської області, а й західного регіону загалом.

«Назвіть прізвища героїв, патріотів, які розікрали ці гроші», – наголосив Янукович.

«Я від вас не почув, куди поділися гроші, виділені на подолання наслідків стихійних лих. Ви повинні повернути ці гроші у бюджет. Хоча б частину треба повернути», – сказав Президент.

«Не можна так безбожно красти. Тут йдеться не про партійні кольори, бо корупція не має кольору. Якщо ми не будемо наводити порядок, робити, щоб цього ганебного явища не було, ми ніколи не наведемо лад у нашій державі», – наголосив Янукович.Сьогодні, 11 квітня, Президент Віктор Янукович відвідає з робочою поїздкою Львівську область.

Як повідомляє прес-служба глави держави, під час поїздки Янукович ознайомиться з ходом підготовки об’єктів державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» до проведення в України фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Також Президент ознайомиться з ходом будівництва стадіону у Львові.

Востаннє президент Янукович був з офіційним візитом у Львові 27 травня 2010 року, де провів засідання Ради регіонів. Це був перший візит Януковича у Львів з моменту обрання Президентом.

Переглядів: 650 | Додав: НАТ | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 45 46 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com