Субота, 27.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2008 » Квітень » 10


Український Кулібін здивував світ своїм лімузином

Хто-небудь знає відповідь на питання: чому чи не найбожевільніші творіння на колесах створюють жителі України? Не так давно на весь світ прогримів Василь Лазаренко зі своїм дерев'яним суперкаром. Тепер з'ясовується, що житель міста Чернівці не самотній. У рідному краю виявився його ідейний соратник.

Місто Рівне відтепер примітне не тільки анархічно настроєною панк-группой Zalupa, але і місцевим Кулібіном. Звуть його Іван Беліцький, і скоро його ім'я знатиме практично кожен. Ну кому ще під силу власноручно виготовити справжній лімузин?

У 2002 році Іван побудував свою першу машину марки Бiл. Вона вимахнула в довжину майже на шість метрів. Мотор Беліцький запозичив у Mercedes, систему повного приводу - у Audi, а решту деталей виготовляв сам. Не відразу, але все таки поставив на облік своє творіння, після чого прийнявся за Бiл-2005, який ви і бачите на цих фотографіях. Конструктивно машина дуже схожа на попередницю, хіба що довжина її вже 7,5 метра, а вага виросла до 3,5 тонни. Під капотом трудиться 4,2-літровий двигун Audi потужністю 280 кінських сил.

Та все ж краще всього ця машина виглядає ззаду. Автор явно витратився на задні ліхтарі і глушники. Звернете увагу на кришку багажника. Стрілоподібна наліпка на ній - не що інше, як гігантська емблема. Ах, так! Тут ще і фаркоп є! Який же без нього лімузин?

Швидше за все, про чудову конструкцію ніхто б і не дізнався. Але Іван приїхав на власному творінні до Києва. Відправився він туди по двох причинах. По-перше, показати машину на виставці, а по-друге, домовитися з потрібними людьми про початок виробництва. Амбітно, інакше не скажеш.

Чим увінчалися переговори, поки загадка. Але лімузин ясно заслуговує на увагу. Автомобільна промисловість такого ще не бачила. Судячи по виду машини, академій автор не закінчував, але постарався реалізувати все наявні знання про автодизайн. Тому не дивуйтеся, угледівши у довжелезного стретча кенгурятник, шість вихлопних патрубків, рейлінги на даху і джипівські пороги.

Передня панель від стародавньої Audi наводить на думку, що Іван Беліцький зовсім не олігарх. Власне, так воно і є. Захопившись автомобілебудуванням, умілець дійшов до того, що зайвих грошей у нього вже давно немає.

Внутрішнє убрання вражає нітрохи не менше. Творець поза сумнівом ... Читати далі »
Категорія: Авто-мото | Переглядів: 1092 | Додав: beowulf | Дата: 10.04.2008 | Коментарі (6)

Геймери матимуть власну книгу рекордів Гіннеса


Автори "Книги рекордів Гіннеса", схоже, усвідомили всю глобальність такої штуки, як комп'ютерні ігри, і вирішили випустити спеціальне видання своєї книги, присвячене цьому явищу. Книга отримає назву The Guinness World Records – Videogame Edition 2008. На сторінках цієї книги можна буде ознайомитися з рецензіями на двадцятку найважливіших ігор року і дізнатися які рекорди були встановлені різними геймерами з різних країн, повідомляє Лента.

Раніше комп'ютерні ігри були представлені в "Книзі рекордів Гіннеса" лише окремим розділом. "Ми додали в книгу рекорди, що стосуються відеоігор, кілька років тому, і цей розділ став одним з найпопулярніших у постійних читачів. Отже присвятити цій темі самостійне щорічне видання – крок цілком розумний", – заявив Крейг Глендей, один з редакторів Гіннеса.

Яким же чином були представлені ігри і ігромани в знаменитій Книзі? Так, у 2006 році Лара Крофт удостоїлася титулу "найвідоміша героїня відеоігор" і потрапила в Книгу рекордів Гіннеса. Очікується вихід у світ чергової гри – Tomb Raider Anniversary з її участю. Згідно зі зведенням рекордів, у Німеччині діють найсуворіші правила для творців комп'ютерних ігор. Наприклад, персонажі, яких по ходу гри вбивають кого-небудь, зобов'язані мати "максимально огидний і таку, що відрізняється від людської зовнішність". Згідно з цими правилам, кров жертв в іграх має бути тільки зеленого кольору.

Пам'ятаєте стародавню гру під назвою "Супербрати Маріо"? Ця дуже відома серія комп'ютерних ігор фірми Nintendo, зроблена на початку 80-х за однойменними коміксами, у 2003 році потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, як найпопулярніша комп'ютерна гра. За 20 років було продано більше 40 млн копій і з'явилося декілька різних версій. Рівно через 10 років після винаходу цієї комп'ютерної "стрілялки" було знято фільм "Супербрати Маріо", який став найпершим фільмом, знятим за компьтерною грою.

Перша гра з серії Command & Conquer з'явилася в 1995 році. За 10 років існування Command & Conquer придбала мільйони фанатів по всьому світу і була внесена до книги рекордів Гіннеса – цього разу як стратегічний серіал, що найбільше продається.

Природно, в Книгу рекордів потрапляють не тільки розробники і творці ігор. Але і самі геймери. Так, пройти комп'ютерну гру Halo-2 на високому рівні складності – під силу одиницям. Ймовірно, саме тому авторитетна к ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Відпочинок та розваги | Переглядів: 1200 | Додав: beowulf | Дата: 10.04.2008 | Коментарі (1)



На Євробачення поїде Лорак. Без конкурсу
ЛігаБізнесІнформ
Представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" у 2008 році буде заслужена артистка України Ані Лорак.

Як повідомили Лізі у Національній телекомпанії України (НТКУ), кандидатура Лорак затверджена відповідно до Положення Європейського мовленнєвого союзу, яке передбачає, що НТКУ може самостійно визначати учасника конкурсу.

Нагадаємо, в "Євробаченні-2007", що проходило в столиці Фінляндії Хельсінкі, перше місце зайняла Марія Шерифович із Сербії. Таким чином, відповідно до правил, у 2008 році міжнародний пісенний конкурс буде приймати Белград (Сербія).

Вєрка Сердючка (сценічний образ Андрія Данилко) торік зайняла 2-е місце. "Бронза" виявилася в російської групи "Срібло".

Україна буде брати участь у пісенному конкурсі "Євробачення" вшосте.

Найбільших успіхів на конкурсі досягла Руслана, яка стала його переможницею.

Україну в різні роки також представляли Олександр Пономарьов, група "Гринджоли" і Тіна Кароль.

Категорія: Відпочинок та розваги | Переглядів: 998 | Додав: odin_ua | Дата: 10.04.2008 | Коментарі (4)

Навіть без Роналдо і Руні в основі команада Фергісона справилася з римськими Вовками.


Другий матч чвертьфінального поєдинку між Манчестером та Ромою видався, на подив, досить динамічним. Манкуніанці почали матч дуже впевнено навіть без своїх лідерів в лиці Роналдо і Руні, яких Фергі вирішив залишит в запасі. Червоні Дияволи могли мінімум два рази забити в дебюті, але прекрасну гру в обох епізодах продемонтрував Доні. Спочатку Харгрівз був виведений 1на1 з кіпером, але переграти стража римьких воріт не зміг, а потім чудова комбінація завершилась сильним на перший погляд прострілом Харгрівза на Гігза, чий вистріл в противохід Доні зумів лідквідувати з трудностями. Рома в цей же час рідко підбиралася до воріт Ван Дер Сара. Важливо лише згадати удар з гострого кута, але він не став для голандського вороторя проблемою.

А після чього Том Хенніг Овребо(суддя поєдинку) вирішив допомогти Романісті, придумавши ну дуже суперечливий пенальті. Але Де Россі справедливість воскресив, не використвавши 200%-ий шанс. Даніелє не справився з нервами і відправив м'яч далеко вище воріт. Рома здригнулась і провела декілька непоганих атак, але Ван дер Сару по-справжньому в гру вспупати не довелось. Браво захисту Манкуніанців.

Було проведено багато атак, але судилось забити в цьому матчі саме Тевезу на 70 хвилині матчу. Чудесно зігравши з Харгрівзом в стінку, він поховав всі надії Роми в Лізі Чемпіонів.

Після цього голу все стало ясно. В гостей опустились руки,а МЮ не намагались огострювати свою гру. Тільки Парк зміг вискочити на рандеву з Доні, але так і не зміг забити.

В цілому, можна сказати, що результат поєдинку був зроблений ще в Римі, тиждень тому.

МЮ - Рома 1:0
Гол: Тевес, 70

МЮ: Ван дер Сар, Браун, Фердинанд, Пике, Сильвестр, Парк, Каррік (О'Ши, 74), Харгрівз, Андерсон (Г. Невілл, 81), Гіггз (Руні, 74), Тевес

Рома: Доні, Пануччі, Мексес, Жуан, Кассетті (Тонетто, 56), Пісарро (Жюлі, 69), Де Росси, Мансіні, Перротта, Таддеі (Эспозіто, 81), Вучініч

Попередження: Перротта

На 29-й хвилині Де Россі (Р) не забив пенальті

Перший матч - 2:0.


Категорія: Спорт | Переглядів: 1046 | Додав: Skip | Дата: 10.04.2008 | Коментарі (0)

Компанія “Alpine” (Австрія) завершила першу фазу проектування нового львівського стадіону, на якому пройдуть матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Розроблено усі ескізні креслення споруди та завершено розробку остаточного дизайну всіх елементів стадіону.





Представники компанії спільно з представниками Львівської міської ради представили результати першої фази проектування інспекторам УЄФА, які схвально оцінили як якість робіт так і темпи їх виконання. Наступними фазами стануть розробка стадії-проект та робочих креслень. Дані роботи завершаться до кінця травня 2008 року Після цього розпочнеться підготовка до будівельних робіт на місці спорудження спортивної арени.


Проект передбачає будівництво стадіону на 33.000 місць. За словами проектанта Альберта Віммера, львівський стадіон матиме три поверхи, перший із який призначений для підземного паркінгу, два інші для двохярусних трибун, ВІП-сектору та інших допоміжних приміщеннь: «Під час детальних переговорів із львівською мерією ми намагалися у дизайні поєднати «особливості Львова», дотримуючись при цьому вимог УЄФА щодо таких споруд».

«Темп, який взяли австрійські архітектори є досить високий і показує нам, що усі задекларовані терміни будуть дотримані. Архітектурна компанія Альберта Віммера зараз допрацьовує кошторисно-проектну документацію, а компанія «Alpine» формує проектну групу на чолі із директором «Alpine» в Україні Райнхардом Штокінгером.», - зазначив директор департаменту «ЄВРО 2012» Олег Засадний.

Водночас у офісі «Alpine» запевнили, що компанія в Україні, як і в інших країнах, залучає найкращі свої ресурси до проекту будівництва стадіону у Львові: «Alpine Group - одна з потужних конструкторських груп із штатом 13,000 осіб. Для цього проекту ми об’єднаємо досвідченість австрійського штату в конструкції стадіонів із українськими технологіями».

 Довідка

«Конструкторське» (Albert Wimmer ZT Gmbh) проектувало футбольні стадіони у Зальцбурзі, Кляґенфурті й Іннсбруку до «ЄВРО 2008».

«Alpine BAU GmbH» знаходиnься серед найбільших і найуспішніших компанії в секторі конструювання та будівництва стадіонів. Лише у 2007 році компанія виконала конструювання на суму 2.6 мільярдів євро.


Категорія: Спорт | Переглядів: 2152 | Додав: Skip | Дата: 09.04.2008 | Коментарі (1)

Співробітники відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Донецького міського управління МВС установили факт розкрадань у банківській сфері, зроблених двома жительками Донецька 27 і 55 років.

Про це заявив начальник Відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Донецького ДУ ГУМВС України в Донецькій області Сергій Цикура.

За його словами, старша зі зловмисниць різними способами добувала ксерокопії документів громадян (паспортів і довідок про видачу ідентифікаційного коду) і віддавала їх своїй спільниці.

"Та, будучи співробітником банку, оформлювала на підставі цих копій, природно, без відома хазяїв документів, депозитні рахунки з електронними платіжними картками. Використовуючи комп'ютерну базу даних, вона переводила на них певні суми з фінансових ресурсів банку і знімала їх через банкомати", - повідомив Цикура.

За його словами, зловмисниці оформили близько 100 платіжних карток. Збиток, завданий банку, склав майже 1 млн.грн.

За даним фактом порушена кримінальна справа.

55-річна фігурантка, що має судимість, арештована.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1075 | Додав: Skip | Дата: 09.04.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com