П'ятниця, 29.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Діяльність органів влади на місцях
12:33
Діяльність органів влади на місцях
Заходи місцевих органів виконавчої влади
         5 листопада в Пустомитівському районному Народному домі відбулися урочистості, з нагоди Дня працівника соціальної сфери. Серед інших, соціальних працівників цього дня вітали голова районної ради Я.Дробот, заступник голови райдержадміністрації Л.Сабара, керівники низки структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району. За високий професіоналізм та з нагоди свята, 23 працівників зазначеної сфери відзначено грамотами райдержадміністрації, а також, територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
        
 Події  суспільно – політичного життя
Вибори – 2010
         За повідомленням голови міської виборчої комісії Н.Шимчишин, перемогу на виборах Пустомитівського міського голови здобув Ростислав Ярема , 1971 р.н., директор ПП «Арка-Сервіс», висунутий РО ПП «Фронт змін». Він набрав 1228 голосів.
         Загалом, по Пустомитівській міській раді участь у голосуванні взяли 5144 виборці з 9406.  
  
Мовна політика
         До Дня української писемності та мови, в бібліотеках централізованої бібліотечної системи району підготовлено низку відповідних заходів, серед яких: книжкова виставка «Українська мова на рубежі століть» та інформаційна година «Рідна мова Богом дана». 
 
 Пам’ятні дати 
         До 115-ї річниці від дня народження Василя Кучабського (1895-1945), в Пустомитівській центральній районній бібліотеці відбулася краєзнавча година «Рація бути українцем».
Довідка: Василь Кучабський - один із засновників військового гуртка "Пласт", ініціатор створення організації гімназійної молоді "Мазепинський рух мілітарний", полковник Січових Стрільців ( брав участь у боях за Маківку, під Болеховом, під Семикінцями, з січня 1918 року до липня 1920 року - постійний член Стрілецької Ради "Галицько - Буковинського куреня Січових Стрільців", командир Другого пішого полку), український історик, публіцист, дійсний член НТШ. Народився у солиця, яке нині належить до м.Пустомити. У 1923 році емігрував до Німеччини.
Після здобуття незалежності України, активістами громади було прийнято рішення щодо встановлення в  м.Пустомити  пам’ятника земляку, яке підтримала і районна влада.  Декілька років тому, навіть було виготовлено два макети пам'ятника, але жоден з них не знайшов схвалення у активістів громади.  У зв'язку з фінансово - економічною кризою, всі роботи щодо спорудження пам'ятника на сьогоднішній день  призупинені. 
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 960 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com