Вівторок, 19.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Архів новин
Збирання зернових на Львівщині пройшло зі значними ускладненнями через несприятливі погодні умови, що вплинуло на темпи збирання та кінцеву якість зерна. На сьогодні зібрано 90% зернових. Всього очікують зібрати 900 тис. тонн, що на 44% більше, ніж минуло річ, та на 8,5 % більше, ніж найврожайнішого року. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Стефанишин сьогодні,4 жовтня, під час обговорення жнив та осінньо-польових робіт 2011 року.

«Найбільш руйнівні процеси відбулись у Городоцькому районі, Дрогобицькому, Кам'янка-Бузькому, Мостиському, Старосамбірському та Яворівському районах, де посівні площі зменшились на 30-47%. Загалом по області площа посіву зернових зменшилась лише на 4% завдяки селянським господарствам», - сказав він.

За словами Стефанишина, також порушена структура посівних площ у Дрогобицькому, Стрийському, Пустомитівському, Миколаївському, Старосамбірському, Яворівському районах. Там зернові культури займають лише 38% посівних площ при рекомендованих 50%.

Найбільше зниження виробництва зернових у цьому році допустили Пустомитівський, Жидачівський та Дрогобицький райони.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 848 | Додав: zhyvchek | Дата: 06.10.2011 | Коментарі (0)

Прем’єр-міністр України Микола Азаров візьме участь в урочистому відкритті дитячого садочку у селі Зимна вода біля Львова, яке відбудеться 14 жовтня цього року. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький, передає кореспондент УНН .

Володимир Губицький оглянув завершення будівельних робіт дитячого садку в селі Зимна Вода Пустомитівського району на 150 дітей, відкриття якого планується 14 жовтня під головуванням Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова, який завітає у Львівську область на XІ Міжнародний економічний форум.

Також В.Губицький оглянув стан проведення будівельних робіт стадіону «Галичина» та церкви св. Юра у місці Дрогобич.

Під час огляду стадіону "Галичина" були визначені основні заходи з пришвидшення робіт для завершення його будівництва, враховуючи важливість стадіону як тренувальної бази для команд-учасників Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Володимир Губицький зазначив, що при своєчасному фінансуванні здача стадіону відбудеться у визначені терміни.

Також заступник голови Львівської облдержадміністрації дав відповідні доручення щодо початку проведення робіт по реконструкції приміщення Церкви св. Юра у м. Дрогобич, а насамперед ліквідацію пошкоджень старого ґонтового покриття храму, що створює загрозу знищення унікального стінопису в його середині. Нагадаємо, цей храм заплановано внести у Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Джерело: УНН 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1114 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про заборону реклами тютюнових виробів.

За документ в цілому проголосували у четвер 332 народних депутати.

Законом передбачається, що реклама тютюнових виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, забороняється:

- на радіо та телебаченні, в тому числі за допомогою кабельного, супутникового, ІР-телебачення, онлайн-телебачення, мобільного телебачення, цифрового ефірного телебачення та інших засобів передавання сигналу;

 - в наукових, науково-популярних, навчальних, громадсько-політичних, довідкових, літературно-художніх виданнях, виданнях для дітей та юнацтва, виданнях для організації дозвілля та відпочинку, спорту та інших виданнях, у тому числі в усіх друкованих засобах масової інформації;

- засобами внутрішньої реклами;

- на транспорті;

- за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів тютюнових виробів за умови, що на такі заходи допускаються лише працівники підприємств, які мають ліцензію на оптову торгівлю тютюновими виробами або виробництво тютюнових виробів);

- засобами зовнішньої реклами;

- у місцях проведення масових заходів політичного, освітнього, релігійного, спортивного характеру та розважальних заходів, призначених для неповнолітніх осіб;

- у мережі Інтернет, крім веб-сайтів, призначених для повнолітніх осіб, обов’язковою умовою доступу до яких є попередня ідентифікація віку користувачів.

Цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Українська правда

Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 841 | Додав: Vova | Дата: 22.09.2011 | Коментарі (0)

РІШЕННЯ
Львівської обласної ради
 
від 22.09.2010 р. №1305

РЕГІОНАЛЬНА ПРОГРАМА

Будівництва (придбання) доступного житла на 2010 – 2017 роки

Розділ 1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована програма

 

Низький рівень забезпечення житлом є однією з найгостріших соціальних проблем держави. В Україні він становить 22,2 кв. м загальної площі на особу, в той час як у більшості країн Європи цей показник – 35-45 кв. м. Майже в 13% громадян країни окреме житло взагалі відсутнє.

У Львівській області цей показник складає відповідно 20,6 кв. м на особу.

На квартирному обліку в населених пунктах області перебуває загалом 75439 сімей та одинаків. Щорічно учасники такої черги отримують житло не більше ніж 1,2%.

Термін очікування житла у чергах постійно зростає та загрожує перевищити показник середньої тривалості життя людини, адже при існуючій динаміці громадяни зможуть отримати квартири протягом 70-75 років.

... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1452 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.09.2011 | Коментарі (0)

      Минулої неділі Лисиничі відзначили два поважні ювілеї, а саме – 600 років селу і 100 років пам’ятнику Тарасу Шевченку. Слід зазначити, що це був перший пам’ятник Кобзареві на Західній Україні.

Перша згадка про це мальовниче приміське село датується 1411 роком. З Лисиничами пов’язано багато історичних подій. У 1648 році був тут і Богдан Хмельницький. На честь цієї події у 1979 році було встановлено меморіальну таблицю на будинку «Просвіти». Силами місцевих активістів та організації «Меморіал» у 1989 році на місцевому цвинтарі було встановлено пам’ятник жертвам сталінських репресій. Є в селі і свій духовий оркестр, якому столітній ювілей виповнився минулого року. Та найбільше селяни пишаються пам’ятником Тарасу Григоровичу. Організаторами його встановлення було товариство «Просвіти». Кошти на його спорудження збирали усім селом, долучались також і меценати. Тож 17 вересня 1911 року його урочисто посвятили священики Є.Шухевич, Гірняк, Фоли, В.Долинський, Бакович. На відкритті було майже усе село.
І ось цими вихідними уся громада села знову зібралась біля пам’ятника аби урочисто відзначити його столітній ювілей. Як і годиться урочистості розпочались з поминальної панахиди за Тарасом Шевченком яку відправляли місцеві парохи отці Михайло та Євген. 
Пізніше з вітальним словом до односельчан звернувся сільський голова Тарас Кіндрат, який вручив голові районно ради Віктору Бабію та голові райдержадміністрації Ігору Чопку грамоти за активну допомогу в розвитку села.
... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1308 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.09.2011 | Коментарі (0)

За нераціонально сформовані набори шкільного приладдя для учнів з багатодітних сімей Львівщини мають відповідати голови РДА. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді Львівської ОДА Андрій Добрянський.

За його словами, такі пакунки були виявлені у Сокальському, Бродівському, Пустомитівському та Сколівському районах. Він зазначив, що на місцях наповнення шкільких наборів визначали райдержадміністрації.

“Відповідальність лягає на голів РДА, які не до кінця зрозуміли, що мали добросовісно віднестися до завдання. Що навіть позабюджетні кошти мають використовуватися раціонально”, - сказав Добрянський.

Додамо, на реалізацію програми по закупівлі таких наборів було виділено 850 тисяч гривень. На закупівлю зошитів та ручок додатково залучено 25,5 тисяч гривень коштів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, а також 8 тисяч гривень спонсорських коштів.

Зараз ситуація перебуває на контролі в Управління та виправляється спільно із представниками Спілки багатодітних сімей «Щаслива родина».

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, що у пакунках для школярів з багатодітних сімей Львівщини, що були закуплені у межах обласної програми, замість зошитів та щоденників був непотріб, зокрема дитячі наклейки.
Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 674 | Додав: НАТ | Дата: 20.09.2011 | Коментарі (0)

Протокол

засідання десятої позачергової сесії

шостого демократичного скликання

від 02.09.2011 року.

 

 

м. Пустомити


Список

депутатів, присутніх на засіданні

десятої позачергової сесії шостого демократичного скликання

від 02.09.2011р.

 

Присутні:

1.     Барковський В.Є.

2.     Бачина С.В

3.     Березовий І.М. ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1352 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.09.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні близько 7.00 у Львові на вул. Зеленій, 407 перекинулась рейсова маршрутка №160, марки "Мерседес". Їхала в напрямку зі Львова до села Давидів Пустомитівського району. На момент ДТП у салоні автобуса знаходилося 26 людей.

Переглядів: 904 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.09.2011 | Коментарі (0)

Переможцем щорічного обласного конкурсу «Екологічно чистий населений пункт» у 2011 році серед міст районного значення став Радехів. Про це Вголос повідомили у Державному управлінні охорони навколишнього середовища у Львівській області.

Друге місце розділили – Сколе та Рава-Руська, а третє – Броди та Буськ.

Серед селищ першим стало Олесько Буського району, а срібло має Нижанковицька селищна рада Старосамбірського району.

Перше місце у категорії села отримало село Бунів Яворівського району та село Гірське на Миколаївщині, друге місце – Сокільники Пустомитівського та Гончарів Золочівського району, третє місце – Смереків Жовківського району та Верхній Лужок на Старосамбірщині.

Переможці Конкурсу отримають дипломи Львівської обласної ради та грошові премії. Дипломи переможцям конкурсу вручатиме голова Львівської обласної ради під час чергової сесії.
 

Вголос

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1124 | Додав: zhyvchek | Дата: 15.09.2011 | Коментарі (0)

Пустомити сподіваються отримати грант ЄС на реконструкцію водогону Пустомити –Хоросно та водоочисних споруд у рамках угоди про партнерство і співпрацю, яку нещодавно підписала Пустомитівська міська рада з гміною Риманув (Республіка Польща).

Пустомитівська міська рада та КП "Пустомитиводоканал" подано необхідні документи для проходження конкурсного відбору цього проекту в Польщі. Передбачається, що на його впровадження буде задіяна значна частина коштів, які виділяються ЄС у рамках транскордонної співпраці "Україна – Польща – Білорусь".

Також, польською стороною запропоновано наступний проект, який перебуває в стадії опрацювання, утеплення дошкільних навчальних закладів міста.

Вголос

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 788 | Додав: zhyvchek | Дата: 14.09.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 45 46 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com