П'ятниця, 17.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » Технології
У минулі вихідні своє 30-річчя відзначив спам – небажані повідомлення, які приходять електронною поштою.
Вважають, що перше повідомлення, яке згодом назвали спамом, відіслано 3 травня 1978 року від імені компанії DEC, яка виробляла комп'ютери.

Сьогодні по всьому світі щодня розсилають більше 100 мільярдів спам-повідомлень. Переважно ці листи розсилають через домашні комп'ютери, які заражені комп'ютерними вірусами.

Якщо вірити статистиці, не менш 80%-85% усіх електронних листів є спамом.

Уперше рекламу, яку розсилають електронним шляхом, назвали спамом 1993 року, коли Ричард Деп’ю, адміністратор мережі Usenet, помилково розіслав один лист у 200 екземплярах.

Дослідники встановили, що 92,3% усіх електронних повідомлень за перші місяці 2008 року були спамом. Чемпіонами серед країн-спамерів опинилися США, Росія й Туреччина. На їхню частку доводиться відповідно 15,4%, 7,4% і 5,9%.



Категорія: Технології | Переглядів: 930 | Додав: beowulf | Дата: 05.05.2008 | Коментарі (0)

25 квітня цього року, в Москві пройшов партнерський форум, організований корпорацією Microsoft. Дану подію не пройшли мимо більше 800 представників різних IT-компаній і підрозділів, «зацікавлених в розвитку співпраці з Microsoft». Після закінчення заходу всім учасникам вручалися інформаційні матеріали, що знаходяться на флеш-носіях. На них містилися доповіді учасників і різного роду тематичні презентації.... і вірус :)
28 квітня компанія PRP Group, яка займається PR-підтримкою форуму Microsoft, заявила, що «на частині флешок, розданих на партнерському форумі, разом з матеріалами форуму була виявлена стороння програма Ravmone.exe з шкідливим кодом».
У корпорації активно узялися за розслідування даної форс-мажорної події. Результати по даному розслідуванню компанія зобов'язалася донести до кожного партнера. Цікаво, що виробник флеш-носіїв не повідомляється до кінця розслідування. А тим часом в корпорації поки шо не можуть відповісти на питання про кількість розданих флешек.
Тепер кілька слів про шкідливе ПЗ, яке міститься на флешках разом з презентаціями. Ось, що повідав про цей вірус експерт «Лабораторії Касперського» Сергій Новіков: «Це хробак, що володіє троянським функціоналом, розповсюджується за допомогою змінних носіїв інформації. Він був доданий в бази „Лабораторії Касперського“ 17 травня 2007 р. як Trojan.Win32.Delf.abx. Файл хробака автоматично запускається кожного разу, коли користувач відкриває заражений розділ за допомогою програми „explorer“. Шкідлива програма збирає різні конфіденційні дані, що знаходяться на комп'ютері, і посилає їх зловмисникові. Крім того, при установці на заражені машини, троян вивантажує антивірусний софт і протидіє спробам своєму видаленню. Цьому трояну привласнений високий рівень небезпеки».



Категорія: Технології | Переглядів: 917 | Додав: Skip | Дата: 03.05.2008 | Коментарі (0)

На честь 30-го дня народження суперкару M1, BMW розробила і запропонувала концепткар M1 Hommage - з метою віддати дань оригінальному М1 і продемонструвати, якими могли б бути спортивні автомобілі BMW. Своїм M1 Hommage компанія показала, що є ще порох в пороховніцях і що вона цілком може виробляти подібні суперкари, правда, поки тільки в теорії, оскільки запуск в масове виробництво цієї моделі зовсім не планується. Концепт вже був офіційно представлений на цих вихідних на події Concorso d"Eleganza at Villa d"Este, де викликав свого роду фурор.


Категорія: Технології | Переглядів: 980 | Додав: beowulf | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (0)

Компанія Foxconn отримала замовлення на випуск смартфонів Apple iPhone другого покоління з підтримкою 3G, повідомляє DigiTimes із посиланням на тайванське видання Commercial Times. Наразі Foxconn є єдиним складальником першого покоління iPhone.
Перші смартфони iPhone 3G компанія Apple повинна отримати на початку червня 2008 року. Очікується, що в червні тайванці зберуть три мільйони iPhone 3G. Усього планується випустити 24-25 мільйонів смартфонів iPhone другого покоління.

Раніше ряд аналітиків повідомляли, що iPhone 3G з’явиться на початку червня. Зокрема, минулого тижня аналітики Citi Річард Гарднер (Richard Gardner) і Лі Єечан (Yeechang Lee) заявили, що iPhone 3G буде представлений 9 червня у Сан-Франциско на Apple Worldwide Developers Conference 2008. Також вони припустили, що Apple покаже оновлені MacBook і iPod.

На початку квітня аналітик компанії Piper Jaffray Джин Мюнстер (Gene Munster), що виявив у США брак Apple iPhone, заявив, що це є наслідком позбавлення компанії Apple від старих товарних запасів у зв’язку зі швидкою появою нової моделі iPhone.

Ще одним свідоцтвом швидкої появи iPhone 3G аналітики називали різке зниження вартості смартфона у Європі.

Крім того, про те, що Apple iPhone 3G з’явиться 9 червня, повідомив блог, присвячений музичному сервісу Apple iTunes Store


Категорія: Технології | Переглядів: 977 | Додав: beowulf | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (0)

Побачила світ бета-версія додатка Skype для мобільних телефонів, що працює більше ніж з п'ятдесятьма моделями мобільних телефонів, оснащених підтримкою Java, від провідних світових виробників.


Додаток дозволяє організовувати із друзями чати, групові чати й приймати дзвінки від користувачів Skype за допомогою послуги SkypeIn. Також доступні дзвінки Skype-to-Skype й SkypeOut, але тільки для наступних країн: Бразилія, Данія, Фінляндія, Естонія, Польща, Швеція й Великобританія.

Отримати більше детальну інформацію й завантажити додаток на свій мобільний телефон, можна за адресою www.skype.com/go/mobiledownload.

Категорія: Технології | Переглядів: 1053 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)

Китайський дизайнер Hanyoung Lee винайшов віртуальну перешкоду, яка покликана зупинити водія на заборонний сигнал світлофора. Коли спалахує червоне світло, на проїжджу частину проектуються пішоходи.

Голограма покликана зупинити водіїв стоп лінією. Залежно від кольору світлофора проекція мінятиме колір з червоного до жовтого. За задумом автора, живлення проектора можна забезпечити від сонячних батарей. Дана лазерна проекція не нанесе пошкоджень автомобілю і водієві.


Категорія: Технології | Переглядів: 971 | Додав: beowulf | Дата: 23.04.2008 | Коментарі (0)

Компанія Mіcrosoft випустила останній великий пакет оновлень Servіce Pack 3 для операційної системи Wіndows XP.
Скачати оновлення для ОС споживачі зможуть з серверів Mіcrosoft 29 квітня поточного року. А домашні користувачі Wіndows XP автоматично одержать їх на початку літа.

За словами представників компанії, розмір пакету оновлень SP3 становить від 70 до 580 мегабайт і він містить у собі всі оновлення, що вийшли після Servіce Pack 2, а також деякі нові можливості. В SP3 не входить браузер Іnternet Explorer 7.



Категорія: Технології | Переглядів: 967 | Додав: beowulf | Дата: 22.04.2008 | Коментарі (1)


Перед вами – перше фото телефону Nokia, який можна рахувати їх відповіддю iPhone. Телефон під кодовою назвою Tube був зауважений вперше на конференції Evans Data Developer Relations Conference, яка пройшла в Каліфорнії. Офіційного оголошення новинки компанія ще не робила, але в мережі зявилася неофіційна інформація про те, що цей телефон планується до запуску в першому кварталі 2009-го року. Повідомляється також, що цей телефон не буде продовженням N-серії, зате стане першим телефоном з сенсорним інтерфейсом touch S60, запропонованому на початку року.

Серед технічних характеристик – великий сенсорний дисплей з високою роздільною здатністю (16:9), невідомою роздільністю камера з автофокусом, підтримка Bluetooth, uPnP, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, WLAN і GPS. Сказано також, що телефон НЕ підтримуватиме multitouch (як так?). Повторюємо, ця інформація поки не має офіційного підтвердження, тому чекатимемо, поки Nokia прокоментує все це.


Категорія: Технології | Переглядів: 1717 | Додав: beowulf | Дата: 19.04.2008 | Коментарі (2)

Компанія Nokіa створила мобільний телефон, що може виконувати роль електронного гаманця, повідомляє Reuters.
Nokіa 6212 підтримує технологію Near Fіeld Communіcatіon (NFS), що дозволяє як передавати інформацію з телефону на телефон, так і використовувати трубку для оплати товарів і послуг.
Однак для роботи в якості електронного гаманця телефону потрібно додаткове програмне забезпечення, щоб шифрувати передану інформацію.
Відомо, що новинка оснащена 2- мегапіксельною камерою, mp 3-плеєром, fm- тюнером, Bluetooth 2.0. Дводюймовий екран апарата відображає 16 мільйонів кольорів. Крім 22 мегабайт вбудованої пам'яті в телефоні передбачене рознімання mіcroSD.
Джерелом харчування телефону- гаманця, за словами творців, є батарея ємністю 1000 міліампер-година, чого повинне вистачити на 2 години 45 хвилин розмови в мережах 3G і на 3 години 20 хвилин у мережах 2G.
Розміри телефону становлять 114.7x47.1x14.5 міліметрів, а вага трубки досягає 88 грам.
Планується, що вартість телефону-гаманця складе 316 доларів США.












Категорія: Технології | Переглядів: 1014 | Додав: beowulf | Дата: 15.04.2008 | Коментарі (1)



Інтернет-компанія Yahoo робить чергові спроби для того, щоб уникнути поглинання з боку Microsoft. Учора увечері західні ЗМІ з посиланням на свої джерела в Yahoo повідомили, що компанія готова піти на безпрецедентні кроки - почати співпрацю з конкурентом Google, зокрема об'єднати з інтернет-гігантом рекламні програми під брендом Google.

Після цього в Yahoo повідомили про те, що компанія завершує переговори про покупку компанії AOL (колишня America-on-line). Проте Microsoft відреагувала на це блискавично, повідомивши, що рекламна операція з Google протизаконна і антимонопольні органи її заблокують, а для того, щоб купити Yahoo і після об'єднання з AOL, Microsoft готова удатися до фінансової допомоги News Corp.

Financial Times і Wall Street Journal з посиланням на свої джерела в Microsoft і News Corp говорять, що ці компанії поки не досягли повної угоди по можливій сумісній покупці Yahoo, проте в кожній з компаній варіант сумісних дій оцінюють як "дуже серйозний", оскільки в результаті операції може бути створений найбільший в світовій практиці інтернет-конгломерат News Corp Myspace - Microsoft MSN - Yahoo, дуже близький по своєму обхвату до Google.

У свою чергу Yahoo всіма силами намагається вирватися з "обіймів" Microsoft і News, для чого компанія готова витратити серйозні гроші, з якими в Yahoo і без того туго, на покупку компанії AOL. Тут потенційна операція припускає покупку частини акцій Yahoo за ціною, що перевищує пропозицію Microsoft (31 долар), і передача їх сумісній компанії YAHOO-AOL. У теорії, цей план залишає Microsoft за бортом операції по покупці Yahoo, якщо тільки корпорація не запропонує більше грошей за покупку...

За умовами обговорюваною між Yahoo і Time Warner (головна компанія AOL) операції, Yahoo за завищеною ціною викупить порядка 20% AOL, а крім того, зробить ряд інвестицій в розвиток AOL як самостійного проекту. Проте обговорювана операція зачіпає тільки інтернет-сектор AOL, оскільки AOL є ще і провайдером, телекомунікаційний підрозділ не бере участь в операції.

Що стосується операції з Google, то формально в Yahoo говорять про "аутсорсинге рекламних продажів", причому учора увечері компанії вже представили чорновий варіант програми об'єднання рекламних продажів. На практиці це, швидше за все, означатиме, що найбільш прибуткові і масові програми контекстної реклами Yahoo перестануть існувати самі по собі, а віллються в Google Adsense.

Ам ... Читати далі »
Категорія: Технології | Переглядів: 1112 | Додав: Skip | Дата: 13.04.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com