Субота, 27.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2008 » Травень » 16
Дев’ятимільйонна партія щеплень проти кору та краснухи, що спровокувала хвилю захворювань серед школярів у Донецькій області, не проходила реєстрацію в Україні, пише газета 24.
Джерела газеті в Донецьку, близькі до міськздорову, повідомили, що сертифікат краматорських щеплень не відповідав завезеній партії вакцини. Незабаром з'ясувалося, що вакцина не була зареєстрована в Україні, а лише одержала разовий дозвіл на ввезення.

"Був наказ Кабміну від 27 лютого про додаткову імунізацію населення проти кору та краснухи. Вакцина поставлена в Україну як гуманітарна допомога за договором з ЮНІСЕФ. Але в нас вона не зареєстрована й не проходила клінічних випробувань", - повідомила замначальника Державної служби лікарських засобів і виробів лікарського призначення Інна Демченко.

Вона заявила, що ВОЗ проконтролювала умови, у яких виготовляється вакцина. "У такому випадку вакцина дійсно може законно ввозитися в Україну й без клінічних досліджень. Але для безпечного використання треба було провести клінічні випробування, у тому числі на побічні ефекти, у самій Україні. А цього не було", - заявила Демченко.

"Сертифікат ВОЗ - це не державна реєстрація, що може повністю гарантувати якість препарату. При ввезенні на територію України був перевірений хімічний склад вакцини, тоді як повна процедура реєстрації передбачає перевірку за всіма показниками", - додала Демченко.

Водночас Мінздоров обвинувачення активно відкидає. Заступник головного санлікаря України Людмила Мухарська раніше повідомляла, що вакцина сертифікована ВОЗ для України в законному порядку.
"Це відбулося у квітні. Висновок про якість вакцини дала Держслужба лікарських засобів. Зараз я тримаю в руках документ, датований 18 квітня 2008 року й підписаний главою служби Соловйовим. У ньому сказано: вакцина Serum Іnstіtut of Іndіa Ltd. для профілактики кору й краснухи відповідає показникам якості", - заявила Мухарська.
"У лабораторії, де тестують імунобіологічні препарати, вакцина пройшла дослідження", - додала вона.
Тим часом президент організації Ліга захисту громадських прав В'ячеслав Костилів заявив про те, що ця вакцина по-різному показала себе в різних куточках Азії. "Україна - перша європейська країна, де її використовують. Невідомо, як її сприймуть люди з іншою генетикою", - заявив він.
Нагадаємо, за станом на 16 травня поствакцинальна реакція на щеплення від кору й краснухи виявленав 68 осіб, 64 з ... Читати далі »
Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1159 | Додав: beowulf | Дата: 16.05.2008 | Коментарі (1)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com