П'ятниця, 26.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » Здоров'я та краса
Від сьогодні і до 24 жовтня на Львівщині традиційно проводитимуться «Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози». Така акція проводиться в області вже четвертий рік поспіль, повідомляє прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Рак шийки матки займає в Львівській області одне з перших місць в структурі смертності на рак серед жінок молодого віку.

Щорічно на рак шийки матки в нашій країні захворює біля 5 тисяч жінок, помирає близько 2 тисяч. У Львівській області щороку виявляють приблизно 250 випадків інвазивного раку шийки матки та біля 200 випадків раннього (на 0 стадії раку) раку шийки матки. Для ста жінок ця хвороба закінчується летально. Рівень захворюваності складає в області 18,5 на 100 тис жіночого населення, в Україні – 19,3. Рівень смертності відповідно – 7,6 в області та 8,7 в країні.

На жаль, біля 15-17% жінок звертаються до онкологів з задавненими формами хвороби (ІІІ та ІV стадії), хоча цей рак вважається візуальним, тобто, доступним для діагностики. Лише 50% жінок діагностується в 0 стадії раку шийки матки, 80% - у І-ІІ стадіях, а саме їм можна виконати органозберігаючі оперативні втручання та променеве лікування, запобігти інвалідизації.

За даними Національного канцер-реєстру за 2010 рік у Львівській області виявлено 260 хворих в стадії інвазивного раку шийки матки та 206 хворих з до клінічним раком (у 0 стадії).

Щороку біля 93-95% виявлених пацієнток з раком шийки матки у Львівській області отримують спеціалізоване лікування. В стандартах лікування передбачено комбіноване застосування хірургічного, хіміотерапевтичного, променевого лікування. На сьогодні Львівський онкологічний центр бере участь у міжнародній співпраці щодо впровадження більш ефективних схем із застосуванням найновіших хіміопрепаратів. При ранній діагностиці раку для ефективного лікування достатньо органоощадного оперативного втручання та локальної променевої терапії.

З метою діагностики в доклінічній стадії раку шийки матки на Львівщині впроваджується цитологічний скринінг жіночого населення. Для збільшення доступності цього виду обстежень в області вкрай необхідне, розуміння жінками важливої ролі профілактичних оглядів у гінеколога та забору мазка з шийки матки, що дасть можливість зменшити занедбаність цього захворювання.

Зниження занедбаності на рак шийки матки приведе до зменшення бюджетних витрат на комбіноване лікування раку грудей, зменшить ступінь непрацездатно ... Читати далі »
Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 848 | Додав: НАТ | Дата: 10.10.2011 | Коментарі (0)

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про заборону реклами тютюнових виробів.

За документ в цілому проголосували у четвер 332 народних депутати.

Законом передбачається, що реклама тютюнових виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, забороняється:

- на радіо та телебаченні, в тому числі за допомогою кабельного, супутникового, ІР-телебачення, онлайн-телебачення, мобільного телебачення, цифрового ефірного телебачення та інших засобів передавання сигналу;

 - в наукових, науково-популярних, навчальних, громадсько-політичних, довідкових, літературно-художніх виданнях, виданнях для дітей та юнацтва, виданнях для організації дозвілля та відпочинку, спорту та інших виданнях, у тому числі в усіх друкованих засобах масової інформації;

- засобами внутрішньої реклами;

- на транспорті;

- за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів тютюнових виробів за умови, що на такі заходи допускаються лише працівники підприємств, які мають ліцензію на оптову торгівлю тютюновими виробами або виробництво тютюнових виробів);

- засобами зовнішньої реклами;

- у місцях проведення масових заходів політичного, освітнього, релігійного, спортивного характеру та розважальних заходів, призначених для неповнолітніх осіб;

- у мережі Інтернет, крім веб-сайтів, призначених для повнолітніх осіб, обов’язковою умовою доступу до яких є попередня ідентифікація віку користувачів.

Цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Українська правда

Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 846 | Додав: Vova | Дата: 22.09.2011 | Коментарі (0)

Приготування до конкурсу 

Фіналістки конкурсу “Міс Україна-Всесвіт 2009” проводять останні репетиції. У перерві між заняттями дівчата взяли участь і у благодійному вечері, який зібрав вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів київської області. До фіналу конкурсу залишаються лічені дні. Кожна з п’ятнадцяти учасниць є неповторною, але корону отримує лише одна.
Христина Коц-Готліб (фіналістка “Міс Україна-Всесвіт 2009”): “Підготовка серйозна, учасниці також серйозні. Підготовка йде, стараємося. Я не раз брала участь у конкурсах красоти, була на сцені не раз. Тому досвід зіграє свою роль”.
Спеціально на фінал до України приїхала минулорічна красуня з Венесуели “Міс Всесвіт 2008” Дайана Мендоса. Спираючись на власний досвіт, “королева” краси дала кілька порад український учасницям.
Дайана Мендоса (“Міс Всесвіт 2008”): “Я б хотіла побажати, щоб вони насолоджувались кожною хвилиною на конкурсі. Буди королевою краси – це не кар’єра, а можливість. Повинні себе показати з потрібної сторони. І всі вони вже переможниці”.
У перерві між заняттями дівчата взяли участь і у благодійному вечері, який зібрав вихованців дитячих будинків та шкіл-інтернатів київської області. Також організатори пообіцяли кілька сюрпризів, які оприлюдняться вже під час самої події. Фінальний відбір кандидатур відбудеться у Києві 20 лютого. Переможиця представлятиме Україну на міжнародному конкурсі “Міс Всесвіт”, який цьогоріч відбудеться у травні.

Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1302 | Додав: zhyvchek | Дата: 19.02.2009 | Коментарі (0)

Американські біологи виявили білок, який не дає новим частинкам вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) вийти із зараженої клітини, блокуючи у такий спосіб розмноження вірусу.
Автори дослідження, опублікованого в журналі Nature Medicine, вважають, що їх відкриття допоможе створити нові способи боротьби з ВІЛ.

Вірус імунодефіциту людини, що викликає СНІД, як і інші віруси, є внутріклітинним паразитом і не може розмножуватися без участі живих клітин. Віруси різними способами "обманюють" системи клітини, примушуючи їх виробляти вірусні білки замість власних.

Заражена клітина працює як своєрідна фабрика з виробництва вірусних частинок - віріонів, які на кінцевій стадії розвитку повинні вийти назовні через мембрану зараженої клітини.

Вченим раніше було відомо, що більшість людських клітин містять чинник, регулюючий вихід вірусних частинок, але і досі цей чинник не був ідентифікований.

Біологи з медичних шкіл Університету Еморі (штат Джорджія), Університету Вандербілта і клініки Майо встановили, що частинки ВІЛ "замикає" у клітинах білок CAML (calcium-modulating cyclophilin ligand).

Цей білок працює на останній стадії життєвого циклу вірусу, утримуючи віріони у мембрані клітини. Проте ВІЛ виробив і засіб оборони проти CAML - вірусний білок Vpu. Якщо Vpu відсутній, частинки вірусу не можуть відокремитися від мембрани.

Коли дослідники у лабораторії "видалили" з людських клітин білок CAML, вони виявили, що Vpu більше не потрібний для виходу частинок вірусу з клітини. Коли вчені ввели CAML у клітини, які в звичайних умовах не перешкоджають виходу частинок ВІЛ, віріони залишилися на поверхні клітини.

"Це дослідження дуже важливе, оскільки показує, що CAML - це природжений механізм оборони від ВІЛ", - зазначає один з авторів, професор Пол Спірмен з Університету Еморі.

Його слова цитуються в повідомленні університету.

"Ми продовжимо досліджувати механізм, який використовує білок Vpu для протидії CAML, і уточнювати, як саме CAML утримує частинки вірусу на клітинній мембрані. Ми сподіваємося, що це дасть нам нові способи лікування", - говорить він.



Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1147 | Додав: beowulf | Дата: 27.05.2008 | Коментарі (0)

Дев’ятимільйонна партія щеплень проти кору та краснухи, що спровокувала хвилю захворювань серед школярів у Донецькій області, не проходила реєстрацію в Україні, пише газета 24.
Джерела газеті в Донецьку, близькі до міськздорову, повідомили, що сертифікат краматорських щеплень не відповідав завезеній партії вакцини. Незабаром з'ясувалося, що вакцина не була зареєстрована в Україні, а лише одержала разовий дозвіл на ввезення.

"Був наказ Кабміну від 27 лютого про додаткову імунізацію населення проти кору та краснухи. Вакцина поставлена в Україну як гуманітарна допомога за договором з ЮНІСЕФ. Але в нас вона не зареєстрована й не проходила клінічних випробувань", - повідомила замначальника Державної служби лікарських засобів і виробів лікарського призначення Інна Демченко.

Вона заявила, що ВОЗ проконтролювала умови, у яких виготовляється вакцина. "У такому випадку вакцина дійсно може законно ввозитися в Україну й без клінічних досліджень. Але для безпечного використання треба було провести клінічні випробування, у тому числі на побічні ефекти, у самій Україні. А цього не було", - заявила Демченко.

"Сертифікат ВОЗ - це не державна реєстрація, що може повністю гарантувати якість препарату. При ввезенні на територію України був перевірений хімічний склад вакцини, тоді як повна процедура реєстрації передбачає перевірку за всіма показниками", - додала Демченко.

Водночас Мінздоров обвинувачення активно відкидає. Заступник головного санлікаря України Людмила Мухарська раніше повідомляла, що вакцина сертифікована ВОЗ для України в законному порядку.
"Це відбулося у квітні. Висновок про якість вакцини дала Держслужба лікарських засобів. Зараз я тримаю в руках документ, датований 18 квітня 2008 року й підписаний главою служби Соловйовим. У ньому сказано: вакцина Serum Іnstіtut of Іndіa Ltd. для профілактики кору й краснухи відповідає показникам якості", - заявила Мухарська.
"У лабораторії, де тестують імунобіологічні препарати, вакцина пройшла дослідження", - додала вона.
Тим часом президент організації Ліга захисту громадських прав В'ячеслав Костилів заявив про те, що ця вакцина по-різному показала себе в різних куточках Азії. "Україна - перша європейська країна, де її використовують. Невідомо, як її сприймуть люди з іншою генетикою", - заявив він.
Нагадаємо, за станом на 16 травня поствакцинальна реакція на щеплення від кору й краснухи виявленав 68 осіб, 64 з ... Читати далі »
Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1159 | Додав: beowulf | Дата: 16.05.2008 | Коментарі (1)

На міському кладовищі ”Яцево” в Чернігові 22 квітня поховали 13-річну Юлю Наводничу. Вона навчалася у восьмому класі школи N24. Дівчинка померла за три дні після того, як у школі їй зробили пробу Манту.

36-річна Валентина Наводніча, мати Юлі, розповідає, що на здоров’я донька не жалілася. Тільки в січні їй видалили апендикс.

— На вихідних ми збиралися садити картоплю в Лукашовці у моєї мами, — веде далі жінка. — Я поїхала ще в п’ятницю. Юля була у школі. Після обіду вона мені дзвонила. Каже: ”Можна я обіднім автобусом о 15.30 приїду? Нас у школі відпустили”. Говорю: ”Добре. Тільки тата треба попередити”. Донька приїхала о 16-й. Попросилася погуляти з подружкою. Вона взагалі-то у нас домашня дитина. Зі школи — додому. Займалася з сестрою Катею, навчала її англійської.

Коли Юля повернулася від подруги, родина сіла вечеряти.

— Усе свіже: картопля, яйця. Близько десятої доньці стало погано. Скаржилася, що живіт болить. Стала блювати, — згадує Валентина Іванівна. — Я поміряла температуру — 36,1. Думала, отруїлася. Вона сказала, що їла у школі булочку.

Рідні покликали місцеву фельдшерку. Вона припустила, що або їжа не засвоїлася, або організм формується.

— Проносу не було, тільки страшенна рвота, — згадує мати.

Вона дала доньці воду з марганцівкою, щоб промити шлунок. Перед сном — таблетку левоміцетину.

У суботу садили картоплю. Дівчину не взяли. Вона майже весь день проспала. Пила мінералку і чай. Їй полегшало. У неділю родина повернулася до Чернігова.

— Температури у Юлі не було. Вирішили, що в понеділок підемо до поліклініки, здамо аналізи. Думала, у доньки гастрит, — веде далі жінка. — Лягли спати у дві години ночі. Чую — Юля шорхається. Я до неї. ”Мені так погано, — каже, — поригати хочу, але не можу. І в туалет хочу”. Я потрогала живіт — твердий, зробила масаж. Вирішила викликати ”швидку”. Донька каже: ”Не треба. Уже лучше”. Але її знову почало нудити. Принесла їй тазик. Сама стала по мобілці викликати ”швидку”. Чую — Юля впала біля ліжка. З рота хлинула вода. Підняла, тормошу, щоб очнулась. Знову дзвоню у ”швидку”. Кажуть: ”Що ви, мамочка, крічітє? Єдєм”. Вулиця у нас заплутана. Побігла до сусіда Жені, попросила, щоб зустрів їх.

Лікарі приїхали і сказали, що дівчина вже кілька годин мертва.

— Та я півгодини тому з нею розмовляла, к ... Читати далі »
Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1265 | Додав: Skip | Дата: 01.05.2008 | Коментарі (1)

У Києві закінчився фінал XVIII Національного конкурсу Міс Україна-2008, у фіналі перемогла Міс Київ-2008 Ірина Журавська
Переможниця отримала корону вартістю $500 тис.

У конкурсі брали участь 26 конкурсанток від усіх адміністративних регіонів України, конкурс пройшов в середу, 23 квітня, в палаці Україна в Києві.

Серед членів журі конкурсу були представлені дочка екс-президента України Леоніда Кучми Олена Франчук, відома російська співачка Наталія Корольова, Міс світу-2007 23-річна китаянка Чжан Цзилінь.

Переможниця конкурсу народилася в 1990 році, вона є володаркою титулу Міс інтернет, а також звання віце-міс Донбас Open-2007.

Дівчина вже у восьмий раз бере участь в конкурсі Міс Україна і в інтерв'ю київським ЗМІ заявила, що мріє стати Міс України і гідно представити країну на конкурсі Міс світу.

Переможниця працює моделлю в агентстві KARIN MMG, президентом якого є відома модель Влада Литовченко, що перемогла в конкурсі Міс Україна - 1995.

Як відомо, в жовтні 2008 року в Києві відбудеться фінальна частина 58-го конкурсу краси Міс світу - 2008.

За матеріалами Інтерфакс-Україна


Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1379 | Додав: beowulf | Дата: 24.04.2008 | Коментарі (3)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com