Четвер, 25.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » Наука та освіта
За нераціонально сформовані набори шкільного приладдя для учнів з багатодітних сімей Львівщини мають відповідати голови РДА. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді Львівської ОДА Андрій Добрянський.

За його словами, такі пакунки були виявлені у Сокальському, Бродівському, Пустомитівському та Сколівському районах. Він зазначив, що на місцях наповнення шкільких наборів визначали райдержадміністрації.

“Відповідальність лягає на голів РДА, які не до кінця зрозуміли, що мали добросовісно віднестися до завдання. Що навіть позабюджетні кошти мають використовуватися раціонально”, - сказав Добрянський.

Додамо, на реалізацію програми по закупівлі таких наборів було виділено 850 тисяч гривень. На закупівлю зошитів та ручок додатково залучено 25,5 тисяч гривень коштів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, а також 8 тисяч гривень спонсорських коштів.

Зараз ситуація перебуває на контролі в Управління та виправляється спільно із представниками Спілки багатодітних сімей «Щаслива родина».

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, що у пакунках для школярів з багатодітних сімей Львівщини, що були закуплені у межах обласної програми, замість зошитів та щоденників був непотріб, зокрема дитячі наклейки.
Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 679 | Додав: НАТ | Дата: 20.09.2011 | Коментарі (0)

У селі Зимна вода Пустомитівського району Львівської області сьогодні, 30 серпня, відкрили після реконструкції і добудови загальноосвітню школу.

В школі добудували один поверх, бо досі, за словами сільського голови Володимира Гутника, школа мала тільки два поверхи, і ті не в найкращому стані. Дітям доводилось ходити до школи мало не в три зміни.

Також цього року в школі здійснили реконструкцію двох корпусів, а це дозолить перейти з навчання у дві зміни на одну зміну. Встановили у школі і внутрішні туалети – досі вбиральні були на вулиці.

Втім, школі ще бракує спортзалу, його поки не вдалося добудувати.

За cловами голови, з місцевого бюджету на реконструкцію школи виділили 2 мільйони. Фінансування було змішаним, велику допомогу надали і меценати.

... Читати далі »

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 771 | Додав: zhyvchek | Дата: 30.08.2011 | Коментарі (0)

     На Львівщині до 1 вересня введуть в експлуатацію 5 садочків і 2 школи
Станом на 1 вересня цього року у Львівській області буде введено в експлуатацію п’ять нових дошкільних навчальних закладів.

   Про це розповіли ЗІКу в Головному управлінні освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації.

    Новий дошкільний заклад на 150 місць відкриється у с. Зимна Вода Пустомитівського району, три дошкільні групи на 70 місць – у с. Верхнє Синьовидне Сколівського району, дитячий садок у м.Львові на вул. Плуговій, дошкільний заклад у с.Добряни Стрийського району на 70 місць – після завершення реконструкції приміщення аптеки, одна дошкільна група на 20 місць – у с.Хмільно Радехівського району в існуючому приміщенні школи.

    Першого вересня вперше пролунає дзвоник у двох школах на Львівщині. У селі Волосянка Сколівського району буде здано першу чергу новозбудованого навчального корпусу школи на 250 місць, а у с.Зимна Вода Пустомитівського району – початкова школа на 160 учнівських місць.
 
Джерело : ЗІК
Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 711 | Додав: НАТ | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Тур Unistudy містами України – освітні семінари про навчання за кордоном - триватиме 15-28 березня 2010 року і охопить міста: Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Івано-Франківськ, Львів.

Семінар складатиметься з двох частин: 

Під час першої Ви дізнаєтесь:

- Якими бувають міжнародні стипендійні програми
- Які програми відкриті саме для української молоді
- Які стипендії надають різні країни
- На що звертати увагу під час пошуку програми
- Які тести необхідні для навчання за кордоном
- Де можна знайти інформацію про різні програми

Друга частина присвячена аплікаційним документам:

- Які документи необхідно подавати для участі в міжнародних освітніх програмах
- На що звернути увагу при підготовці пакету документів
- Як написати успішний мотиваційний лист чи есе
- Нюанси підготовки інших документів: транскрипту, рекомендаційних листів, CV тощо.

Семінари будуть цікаві:

- Студентам на будь-якому етапі навчання
- Нещодавним випускникам внз, що хочуть продовжити навчання за кордном
- Молодим спеціалістам, що бажають здобути закордонний досвід
- Молодим дослідникам, що бажають вдосконалити себе на міжнародному рівні

Семінари проводитимуть:

• Олеся Сторожук – керівник та головний редактор Unistudy

• Олена Бойцун – економіст-міжнародник, викладач, стипендіатка престижних міжнародних програм Oxford Chevening Fellowship, DAAD, Robert Bosch Stiftung та інших (Великобританія, Німеччина, Нідерланди, Китай тощо), автор книги "В Оксфорді”

• Костянтин Яковлєв – учасник міжнародної програми обміну студентів UGRAD 2007-08, випускник школи лідерів неформальної освіти, дебатер, журналіст, волонтер. Експерт з написання академічних есеїв та публічних виступів. Людина з активною життєвою позицією, що полюбляє нові знайомства та пригоди.

• Сашко Петрянич – учасник близько 40 міжнародних освітніх програм, громадський активіст, студентський лідер, волонтер

Дати:

15-19 березня – Харків, Донецьк, Дніпропетровськ
22-26 березня – Одеса, Івано-Франківськ, Львів

Місця проведення: Місце та час семінарів (це буде друга половина дня, на базі університетів) по містах буде повідомлено згодом.

Умови участі: семінари відкриті для всіх охочих, вхід безкоштовний, однак необхідна попередня реєстрація .

Слідкуйте за оновленням інформації про семінари на сайті ... Читати далі »
Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 938 | Додав: zhyvchek | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

Привіт усім.
Шановні колеги, випускники шкіл та батьки випускників. Представляю Вам правила прийому НА НАВЧАННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
« Львівська політехніка » у 2009 році. Це правдивий документ, що видала адміністрація Львівської політехніки, де я працюю.
Документ знаходиться тут:
http://lp.edu.ua/index.php?id=820
Всім успіхів.
І.Назар.
Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1434 | Додав: nazari | Дата: 23.02.2009 | Коментарі (0)

Корпорація Apple заявила про те, що 14 жовтня 2008 року буде представлене нове покоління ноутбуків MacBook, а також продукт під кодовою назвою Brіck (Цеглина).
Через те, що компанія не повідомляє, який продукт ховається під цією назвою, деякі аналітики вважають, що Brіck може виявитися планшетом або субноутбуком. 

Стосовно нової лінійки ноутбуків, відомо, що Apple дещо змінила дизайн MacBook Pro та поліпшила його технічні характеристики, а також обновила комплектуючі. Корпус в MacBook стане повністю алюмінієвим. 

Ймовірно, Apple знизить ціни на MacBook з 1099 до 999 доларів.

Нагадаємо, що 9 вересня поточного року Apple представила нове покоління плеєрів іPod Nano, іPod Touch і програму іTunes 8. 

За матерiалами Lenta.ru



Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1066 | Додав: beowulf | Дата: 16.09.2008 | Коментарі (0)

Суддя американського суду в західному окрузі штату Вашингтон присудила Роберта Солоуея (Robert Soloway), відомого як король спаму, до 47 місяців тюремного ув'язнення. Оголошення вироку зайняло два з половиною дня.
 
Солоуей вибачився перед суддею й своєю родиною, визнавши, що його дії були протизаконні. Як заявила суддя Марша Печман (Marsha Perchman), визначитися зі строком було непросто, тому що поки через малу кількість справ не напрацьована судова практика. 
 

Обвинувачення вимагало для Солоуея від семи до дев'яти років в'язниці, мотивуючи це тим, що підсудного й раніше визнавали спамером. В 1999 році він приносив вибачення слідчим по тим же обвинуваченням, а потім переїхав в інший штат, щоб знову розсилати спам. Солоуей не припинив свою діяльність після рішень двох незалежних цивільних судів і судді федерального суду США. 

Роберт Солоуей був затриманий ще в травні 2007 року. Пізніше він визнав себе винним у шахрайстві, розсиланні спаму й ухилянні від сплати податків. Усього, якщо брати максимальні санкції, йому загрожувало до 26 років в'язниці. 

Нагадаємо, що перший по-справжньому спамовий досвідможна приписати Дейву Родесу, який у 1986 році розсилав безліч повідомлень із рекламою нової фінансової піраміди. Заголовок електронного послання проголошував: "Зароби купу грошей". Незабаром листи настільки приїлися передплатникам Usenet, що вони стали порівнювати їх з рекламованими в скетчі консервами. 

За матеріалами Lenta.ru

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1076 | Додав: beowulf | Дата: 23.07.2008 | Коментарі (0)

Під час тестування з математики стало відомо, що в умові завдання №19 одного з варіантів через суто технічні причини не вказано коефіцієнт “2”.





19. Тіло рухається прямолінійно за законом

(час t вимірюється в секундах, шлях s – у метрах). Визначте прискорення його руху в момент t=10 c


У світовій практиці в таких випадках завдання або анулюється, або всім, хто його розв’язував (незалежно від результату), виставляється однакова позитивна оцінка.

Експертною комісією Українського центру оцінювання якості освіти прийнято рішення про нарахування всім учасникам тестування з математики, які розв’язували завдання №19, в умові якого не було зазначено коефіцієнт “2”, максимальної оцінки − 1 бал.

УЦОЯО, 29 квітня 2008 р.

Посилання на джерело: http://www.testportal.com.ua/index.php/text/text/240/ 


Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1117 | Додав: Skip | Дата: 29.04.2008 | Коментарі (2)

Сучасні кури, виявляється, походять від доісторичних хижаків тираннозаврів, стверджують вчені США.

Дослідники з Гарвардського університету (США) проаналізували молекули, отримані зі скам'янілих кісток тираннозаврів віком 68 мільйонів років, і виявили близький зв'язок між хижаком і нинішніми курями.

Застосовуючи спеціальну техніку під назвою масс-спектроскопія, вони порівняли колаген (білкова речовина сполучних тканин) тираннозавра з колагеном декількох десятків сучасних видів птахів і тварин.

Виявилось, що на молекулярному рівні тірекс набагато ближче до курей і страусів, ніж до нинішніх алігаторів і ящірок. "З птахами - курями і страусами - у нього зв'язок був ближчий, ніж зі всіма іншими видами, які ми брали", - говорить доктор Джон Асара.

Ці попередні результати, які вимагають подальшого підтвердження, підтверджують теорію про те, що деякі динозаври в ході еволюції перетворилися на птахів. "Ми можемо говорити про це з високим ступенем вірогідності", - сказав доктор Кріс Орган.

Раніше вчені з Гарварду проводили аналогічні досліди з протеїном з кісток мастодонта, що жив 160 тисяч років тому. Аналіз показав його схожість з сучасними слонами.

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1366 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)

Він є найдавнішою спорудою на території андської країни, повідомляють сьогодні місцеві ЗМІ.

Палац знаходиться в археологічному комплексі Сечан Бахо департаменту Анкаш, що за 400 км на північ від Ліми, де вели розкопки вчені Перу та Німеччини. Палацове спорудження 180 метрів завдовжки й 120 метрів завширшки було зведено між 3000 і 3500 роками до нашої ери.

Як передає ІТАР-ТАРС, безцінна знахідка свідчить про існування в Перу цивілізації, яку за розвитком можна порівняти з Південною Азією або Середнім Сходом того періоду. Як заявив директор археологічного проекту Сечан Бахо Петер Фучс, знайдений палац вкотре підтверджує теорію про існування найдавніших цивілізацій на нашій планеті приблизно в один й той самий час, як у Старому Світі, так і на американському континенті.

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1089 | Додав: Skip | Дата: 26.03.2008 | Коментарі (0)

1 2 »
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com