Неділя, 28.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2010 » Листопад » 29

Популярний американський актор Леслі Нільсен, відомий своїми комедійними ролями у фільмах «Аероплан!» і «Голий пістолет» помер у віці 84 років.

Як повідомив агент актора Джон Келлі, Нільсен помер в лікарні, розташованій неподалік від свого будинку в місті Форт-Лодердейл, штат Флорида, де він проходив лікування від запалення легенів, – передає ТСН.

«Він просто заснув і помер. Він був по-справжньому гарною людиною. Він був дуже турботливим, завжди природним і трохи кумедним. У Нільсена було добре серце», – сказав племінник актора в одному з інтерв’ю для ЗМІ, додавши, що Леслі для нього був найкращим другом.

Канадець за походженням, Нільсен приїхав підкорювати Голлівуд в середині 1950-х років, будучи вже відомим драматичним актором в Нью-Йорку, де він грав у популярних телесеріалах.

Його високий зріст, виразне обличчя і багата міміка одразу зробили Нільсена одним з найбільш затребуваних голлівудських акторів, проте спочатку йому діставалися в основному незначні ролі.

Кінематографічна кар’єра актора почалася з серйозних драматичних ролей, хоча його колеги по знімальному майданчику завжди наголошували, що за кадром Нільсен мав славу великого жартівника.

Його справжнє акторське амплуа було розкрито після виходу в 1980 році на екрани фільму «Аероплан!», що став хітом міжнародного кінопрокату. З тих пір Нільсен зіграв у понад трьох десятках фільмів.

Актор продовжував активно зніматися, незважаючи на похилий вік. Останній фільм за його участю, «Дуже страшне кіно – 5», повинен вийти в прокат 2011 року.

Категорія: Світ | Переглядів: 1047 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.11.2010 | Коментарі (0)

Великі християнські свята завжди супроводжуються передсвятковим постом. У кінці року є довгий піст перед празником Христового Різдва — Пилипівка. В українських православних і греко-католиків він розпочинається 28 листопада (за новим стилем) і триває до 6 січня включно.

У римо-католиків він розпочинається у неділю, котра припадає між 28 листопада і 3 грудня (цьогоріч 28 листопада), і триває до Надвечір'я Різдва за новим стилем, тобто до 24 грудня. У Римо-Католицькій Церкві цей період називається Адвентом – часом радісного приготування та очікування приходу Спасителя. Адвент поділений на дві частини: перша, яка починається від першого дня, присвячена очікуванню Другого Пришестя Христа; друга, яка триває від 17 по 24 грудня, є часом безпосереднього приготування до свята Різдва.

Різдво Христове, як і свято Воскресіння Господнього, належить до найбільших празників у році, тому піст перед Різдвом творився на зразок Пасхального посту і навіть носить назву Чотиридесятниці.

«Колискою» цього посту, як зазначає у книзі «Пізнай свій обряд» о. Юліан Катрій, є давня Галлія (сьогоднішня Франція). Згадки про підготовчий піст до Христового Різдва на цих територіях сягають V ст. Єпископ Григорій з Тур (+ 594 р.) говорить, що св. Перпетуус, єпископ Турський (+ 491 р.), починаючи від дня св. Мартина (11 листопада) аж до Христового Різдва постив у понеділок, середу й суботу. Собор Турський II (567 р.) приписує монахам постити кожного дня в грудні аж до Христового Різдва. Дещо пізніше цей піст переходить до Риму й Італії, а відтак — до Англії.

Різдвяний піст на Заході з часом дістає назву «адвенту», що з-латинської означає «прихід», тобто прихід у світ Христа. Спершу слово «адвент» означало сам празник Христового Різдва, а пізніше — почало означати час перед Христовим Різдвом. У IX ст. перша неділя адвенту стає на Заході початком церковного року. 

... Читати далі »

Категорія: Культура та мистецтво | Переглядів: 928 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.11.2010 | Коментарі (0)

Сайт Wikileaks опублікував секретні документи уряду США, в яких йдеться про повідомлення, які надсилали американські посольства по всьому світу до Вашингтона. Згідно з повідомленнями преси, обсяг опублікованих матеріалів набагато більший за загальгий розмір викладеної інформації про Афганістан і оприлюднених документів про Ірак.

В опублікованих документах держдепартаменту містяться відомості про те, що представники деяких арабських держав, зокрема король Саудівської Аравії, закликали США напасти на Іран, щоб покінчити з його ядерною програмою.

У повідомленнях, відправлених до Вашингтона, також йдеться про:

Запевняння про зв'язки російської влади з організованою злочинністю.

Надзвичайно близькі відносини прем'єр — міністра Володимира Путіна з його італійським колегою Сильвіо Берлусконі.

Спроби Ірану переобладнати північнокорейські ракети для використання у ролі ракет далекого радіуса дії.

Небезпеку того, що пакистанські ядерні матеріали можуть бути використані для виробництва ядерної зброї.

Американських чиновників, яким наказували стежити за керівництвом ООН.

Про те, що китайський уряд усе частіше вдається до використання кібер-атак.

Корупцію в уряді Афганістану, який підтримує Захід. Побоювання посилилися, коли стало відомо про високопоставленого чиновника, який нібито віз за кордон у своєму багажі понад 50 млн. доларів готівкою.

Невдалі спроби США запобігти постачанню зброї з Сирії ліванському «Хезболлі»

Перемови, присвячені закриттю американської в'язниці на Гуантанамо, зокрема дипломатам Словенії нібито пропонували прийняти звільненого в'язня в обмін на зустріч з американським президентом Бараком Обамою.

Дискусії американських і південнокорейських чиновників про можливе об'єднання двох Корей — у тому випадку, якщо ві ... Читати далі »

Категорія: Світ | Переглядів: 965 | Додав: zhyvchek | Дата: 29.11.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com