Вівторок, 14.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2010 » Грудень » 6 » Залізний метод
15:37
Залізний метод
Залізний метод

 Або про методи роботи представників Сильної України на Львівщині

Ім’я Івана Залізного стало широко відомим наприкінці 2008 року – коли затримали суддю Ігоря Зварича. Як випливає з матеріалів слідства, саме Залізний був тим підприємцем, який давав хабара Зваричу у розмірі 100 тис. USD.  Вдруге Іван Іванович широко засвітився у 2010 році - як переможець праймеріз Сильної України на Львівщині. 

Того ж 2008 року розвивалась зовсім інша історія, але з аналогічно неприємним запахом. Громада Української Греко-Католицької церкви отримала будівлю на окраїні Львова під будівництво храму і духовного центру. Парафіяни привели будівлю до пристойного стану, вичистили всі приміщення і цей об’єкт незавершеного будівництва перестав нагадувати бомжатник.

Як розповів Вголосу отець Юрій, який є адміністратором парафії Священномученика Романа Лиска і всіх новомучеників, на цьому місці планували споруди Центр духовного відродження. «Ця двоповерхова будівля – там можна багато чого розмістити, і молитовний дім, і дитячу школу, і театральний гурток – хотілось би розвивати дітей різносторонньо. Це дуже хороше місце, поряд школа, садочок, поряд є скверик де можна було б зробити ігровий майданчик», - пояснює священик.

Такими були плани парафіян ще кілька років тому. Але, весною цього року навколо будівлі на вулиці Грінченка, 21 з’явилась огорожа та охорона, а фірма «Центр соціальної реабілітації» («СЦР») заявила, що це її власність – будівлю вона викупила у фірми «Піраміда-Авто». Представники парафії, яка збиралась будувати там церкву, звернулись у Львівську міську раду, а вона у свою чергу - до суду, оскільки не давала дозволу на відчуження цього майна.

Під час судової тяганини виявилось кілька «веселих» фактів. Усі документи оформили за два тижні – тобто справа в суді та кілька угод купівлі-продажу з їх подальшою реєстрацією в БТІ. У документах також будівля фігурувала під номером 249 на вул.. Богдана Хмельницького.

Окрім того, виявилось, що угода купівлі-продажу з ВАТ «ДБК-2» є фальшивоа, це підтвердив інший покупець, який купив цю ж будівлю. Окрім того, незаконно була оформлена земельна ділянка, присвоєний в кадастрі номер споруди, оскільки це повноваження місцевої адміністрації, а Львівська міська рада, за даними секретаря ЛМР Володимира Квурта таких дій не вчиняла.

До того ж, ДБК-2, яке виступило як продавець будинку не володів ним, мав пайову частку 250 кв. м. (площа всієї споруди більше тисячі кв. м.). Тобто, все виглядає як рейдерське захоплення.

Львівська міська рада перемогла у суді першої інстанції, проте «СЦР» подала апеляцію. Минулого тижня Львівська міськрада виграла і апеляцію.

В той час як бізнесмени продовжують судову тяганину, мешканці хочуть домовитись мирно. «Мені хотілось би залишитись в добрих стосунках зі всіма», - наголошує отець Юрій.

Він також відзначає, що мешканці навколишніх вулиць мають великі сумніви, що на цьому місці збудують центр соціальної реабілітації молоді, як це декларується назвою ПП. «Але люди не допустять, щоб там було побудовано щось інше. Тих людей (власників фірми) – навіть шкода, адже реабілітаційний центр вони будувати і не збираються, а щось інше зробити їм люди не дадуть».

До чого тут Залізний, спитає читач. Поінформовані джерела стверджують, що саме цей підприємець (також є співвласником холдингу «Оліяр», який працює під ТМ «Майола») стоїть за фірмою «Піраміда-Авто». Разом з тим, юридичний супровід справи здійснюють люди, які були причетні до справи Брюховицьких лісів

Вголос
Категорія: Суспільство | Переглядів: 2063 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com