Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2011 » Березень » 3 » Заходи місцевих органів виконавчої влади
17:57
Заходи місцевих органів виконавчої влади

З метою зміцнення здоров’я, шляхом залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом, популяризації вільної боротьби серед учнівської молоді, пропаганди здорового способу життя, згідно з розпорядженням голови Пустомитівської райдержадміністрації Ігоря Чопка, 26 лютого, на базі Щирецької ЗОШ №1, відбувся відкритий турнір з вільної боротьби «Щирецький килим». Змагання проходили, як за підтримки райдержадміністрації, так і обласних організацій - СТ «Спартак» та вільної боротьби, спонсорів. Їх учасниками стали понад 100 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл району та області, а також, команди спортивних клубів. За результатами змагань, серед іншого, 84 юних борців були нагороджені медалями і дипломами.

 

Питання соціально-економічного характеру

 Промисловість

У січні 2011 року, проти січня 2010 року, на підприємствах Пустомитівщини  з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів випущено більше: виробів ковбасних (в 3,1 р.), напоїв безалкогольних (в 2,7 р.), вод натуральних мінеральних газованих (на 116,7%), олії соняшникової нерафінованої (на 86,2%), свинини сушеної, солоної чи копченої (на 75,9%) та олії соняшникової рафінованої (на 23,3%).

 

Події суспільно-політичного життя

 Гуманітарна політика

В Пустомитівській центральній районній бібліотеці відбулася перша у цьому році година поезії, з циклу «Поетичні п’ятниці». Однойменне любительське об’єднання, до складу якого входять, як імениті поети Пустомитівщини, так і початківці, ось уже упродовж трьох років діє при центральній районній бібліотеці. Його останнє зібрання, яке було приурочене до 140-річчя від дня народження Лесі Українки та Міжнародного жіночого дня, мало на меті розкрити творчий потенціал жінок, котрі роблять свої перші поетичні спроби. Присутні ділилися враженнями від творчості Лесі Українки, читали, і навіть співали, свої вірші.

 

27 лютого відбулася атестація народних та зразкових колективів, які функціонують при Народних домах Пустомитівщини, з метою підтвердження їх  творчого та виконавчого рівня. Загалом, у районі налічується 27 таких колективів, у т.ч. 22 присвоєно звання «народний» та 5 – «зразковий».

Атестація проходила у Народних домах м.Пустомити, смт.Щирець та сіл Звенигород і Оброшино.  Конкурсною комісією, яку очолив директор Львівського державного обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Р.Береза, до складу якої увійшли провідні методисти цього центру, відзначено значне зростання рівня майстерності у багатьох  колективів району. Серед інших, творчий доробок колективів, хоча і не в комісії, оцінювали заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Л.Сабара, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації В.Салагай, його головний спеціаліст Н.Римар, директор районного Народного дому М.Брегін.
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 695 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com