П'ятниця, 29.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2011 » Березень » 03

       Шановний  Ростиславе Олександровичу!

       Прийміть щиросердечні вітання з 40-річчям від дня народження! Ваш професіоналізм, послідовна та наполеглива праця вносить вагомий внесок у розвиток органів виконавчої влади, забезпечуючи повагу серед колег. Ми пишаємося тим, що нам випала можливість працювати з Вами і досягати разом професійних висот.

         Нехай доля шле Вам доб ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 910 | Додав: zhyvchek | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

З метою зміцнення здоров’я, шляхом залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом, популяризації вільної боротьби серед учнівської молоді, пропаганди здорового способу життя, згідно з розпорядженням голови Пустомитівської райдержадміністрації Ігоря Чопка, 26 лютого, на базі Щирецької ЗОШ №1, відбувся відкритий турнір з вільної боротьби «Щирецький килим». Змагання проходили, як за підтримки райдержадміністрації, так і обласних організацій - СТ «Спартак» та вільної боротьби, спонсорів. Їх учасниками стали понад 100 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл району та області, а також, команди спортивних клубів. За результатами змагань, серед іншого, 84 юних борців були нагороджені медалями і дипломами.

 

Питання соціально-економічного характеру

 Промисловість

< ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 690 | Додав: zhyvchek | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Звернення учасників круглого столу «Обговорення концепцій мовної та літературної освіти в Україні» та академічної освітянської спільноти до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України.

Шановний Володимире Михайловичу, шановні народні депутати!

Ми, учасники круглого столу «Обговорення  концепцій мовної  та літературної освіти в Україні», який відбувся у Львові 1.03.2011 р., організований Центром дослідження літератури для дітей та юнацтва, занепокоєні антиконституційною, непрофесійною та українофобською позицією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  на чолі з міністром  Дмитром  Табачником стосовно концепцій  мовної та літературної освіти в загальноосвітніх школах, фальсифікаціями, допущеними в процесі обговорення і затвердження цих концепцій, і діями, які скеровані на звуження сфери функціонування  української  мови як державної та штучне приниження вартісності української літератури та її геніїв.

Звертаємо Вашу увагу на те, що нині відбувається відверте і цинічне нищення національної освіти на всіх рівнях, що проявляється насамперед у демонстративному вилученні української гуманітарної складової з навчального процесу. На практиці це означає, зокрема, пропорційне скорочення годин на вивчення української літератури в одинадцятирічній школі, трансформацію шкільного курсу зарубіжної літератури в курс російської літератури з метою переорієнтувати українських школярів з національних на «слов’янські», тобто російські, духовні цінності і моделі поведінки. Роз’яснення міністра Табачника відносно Концепції літературної освіти мають казуїстичний характер.

Попри те, що методичні аспекти Концепції заслуговують на увагу, факт її фальсифікації, визнаний самими авторами, робить її неправомірною. Детальний аналіз ситуації висвітлений, зокрема, у таких документах: «Відкритий лист Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Володимировича Табачника і Директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Єреська Олега Вікторовича» (9 лютого 2011 року), «Підсумковий документ учасників круглого столу «Небезпеки нової концепції літературної освіти» (10 лютого 2011 року, Національний університет «Києво-Могилянська академія»), а також заторкнуті у «Зверненні українських письменників до співгромадян у День рідної мо ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 1111 | Додав: zhyvchek | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com