Субота, 20.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Липень » 28 » Не там чисто де прибирають, а там, де не смітять.
10:54
Не там чисто де прибирають, а там, де не смітять.
                                            Про сміття, що захопило наші міста і села, пишуть не мало. З боку населення лунають гнівні звинувачення на адресу влади, з боку влади-бідкання, що переробка сміття справа дорога, й «у бюджеті немає коштів», ні чим не краща і ситуація у м. Пустомити.
       Ось Вам приклад - картина в міському парку: ти сидиш, п’єш воду, їси морозиво, невже так важко встати, пройти два метри, і викинути сміття в смітник. Але нажаль в наших людей в підсвідомості закладено – я в себе дома, в себе в місті, де хочу там смічу. Ця картина і показує наш пустомитівський (можливо і український) менталітет. Впевнений, більшість наших людей не звертає увагу на смітники. А потім ходять і дивуються, чому таке брудне наше місто? Чому ніхто не прибирає?
    Чи можливо якимсь чином розірвати це замкнуте коло, тим самим врятувати частинки історії нашого міста.? Можливо проблема не у фінансуванні, а в нас самих..? Адже, як каже народна мудрість «Не там чисто де прибирають, а там, де не смітять» Пройдіться весняним вечором по вулицях Пустомит і ви зрозумієте у чому полягає проблема! Прогулявшись місцевим стадіоном, майданчиком для дітей чи парком ви зустрінете чимало гучних компаній, які відпочивають на лавках. Переважно після цих «посиденьок» залишається стирта сміття, яку на превеликий жаль самі ж відвідувачі не прибирають за собою, а залишають і сприймають це як належне.
    Подекуди ми самі руйнуємо культурні осередки, яких і так залишилось не багато, в нашому місті. Чи не час задати самим собі таке просте на перший погляд запитання, таке як : А що я зробив для того щоб стало чистіше у моєму мальовничому місті.?! Один із мешканців Пустомит сміливо заявив мені свою відповідь на моє запитання: «Ну правельно , а що я можу зробити?? Громацьких організацій, які б займалься цими питаннями мало в Україні, тим більше в Пустомитах, а як відомо один в полі не воїн. Повинні створюватися спеціальні органи місцевого самоврядування, які вирішуватимуть проблемні питання міста, а у мене немає відповідних ресурсів і повноважень.!»
     Невже любов і патріотизм до рідного краю можна поставити в один ряд з ресурсами і повноваженнями.? НІ! Все це ніщо без активної діяльності громади. Тож варто розпочати з незначного. Перш за все необхідно «прибрати» в себе в голові, і бути людиною, а не «свинею». І найбільш неприємно, що смітять дорослі, а діти дивляться і сприймають це за належне. Отже, наступне покоління буде робити так само. Так що контролюйте себе, робіть зауваження іншим, вчіть дітей, і можливо з часом світогляд пустомитівчан зміниться в кращу сторону, і місто стане чистішим. Хто як не ми самі збережемо історію нашого міста для майбутніх поколінь.
     ТОЖ НЕ БУДЬМО ТІЄЮ РОЖЕВОЮ,ЖИРНОЮ З ЗАКРУЧЕНИМ ХВОСТОМ ТВАРИНОЮ - БУДЬМО СВІДОМИМИ ЛЮДЬМИ І ЧИСТОЛЮБИВИМИ ЖИТЕЛЯМИ НАШОГО МІСТА!!!
 
Гр. Юлія
Категорія: Люди і Проблеми | Переглядів: 1878 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com