Субота, 20.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Липень » 28 » «Ювілейні десяті веселі канікули у с.Лапаївка»
11:17
«Ювілейні десяті веселі канікули у с.Лапаївка»
             «Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо Царство Боже» (Мк.10,14), – ці слова, лунають поміж нас уже багато віків велика радість для тих хто зрозумів їх а ще більша для тих хто почув їх.
              В особливий спосіб їх почув колись св.Іван Боско, він все своє життя присвятив тому, щоб привести дітей до Бога. Він гуртував і захоплював дітей тим, що є для них зрозумілим і бажаним, тобто різноманітними іграми та забавами. І в той самий час св.Іван Боско розповідав і вчив їх важливих істин про Бога. Діло св.Івана Боско не померло, коли він відійшов до вічності, але скоріше навпаки, ті зерна, що їх посадила ця свята людина, почали приносити плоди не тільки в Італії (там жив цей святий), а й по всьому світу.
З 1991 році оо.салезіяни завітали до України де засіяли широку ниву яка згодом принесла чималий врожай українській спільноті та народові. Ідея та діло святого Івана Боско почали реалізовуватися і на наших землях. Девятнадцять років важкої, виснажливої та жертовної праці уже приносять свої добрі плоди і в Україні, дуже багато людей зі Львова і за його межами, чули про так-звані "Веселі канікули” – захід, який проводиться під проводом оо.салезіян . 
             Десятий рік поспіль це дійство відбувається у мальовничому с.Лапаївка Пустомитівського району. Оранюк Роксана Дмитрівна та святі отці Лапаївської парафії активно згуртували у стінах ЛапаївськоїЗОШ№1, де на протязі двох тижнів усіх бажаючих від малого до великого навчали спілкуванню з Богом.
              Цьогорічниим ювілейним гаслом табору "Веселих канікул” було: «в контакті»,але не подумай це абсолютно немає нічого спільного з всесвітньою соціальною мережею,йде мова про те аби молоді люди були в контакті з природою,родиною,Богом,адже духовною метою було відкрити громаді розуміння контакту у ширшому контексті, тобто, що потрібно перебувати у спілкування не тільки один з одним ,не тільки з природою,а й з Богом ,адже Господь є батьком і основою цього світу саме це організатори «Веселих канікул»в с.Лапаївка ходіли донести у серця молодих людей.
             Що до розкладу під час «Веселих канікул»,то він був складений як і годиться. День розпочинався із спільної молитви у церкві , після якої аніматори (особи, які допомагали) показували дітям сценку, яка мала певний релігійний характер, що відповідав темі дня.таким чином діти могли зрозуміти і освоїти релігійних істин у житті які обов’язково їм пригодяться.
Окрім того, кожного дня були так-звані "банси ”, де діти мали виконати певні ігрові завдання завдяки яким, вони могли краще зрозуміти, що є таке родина і на чому вона тримається, а також яке місце у ній має бути для Бога.
          Також діти мали змогу брати участь у різноманітних гуртках,це зокрема:орігамі,бісер,фут-бол,малювання кольоровим піском,виготовлення мідних та гіпсових фігурок. Ці гуртки проводили відповідно приготовані аніматори, які з теплом та увагою навчали дітей виготовляти ту чи іншу річ.Під час перебування у таборі діти мали змогу зміцнити свій національний дух.Кожна група мала не тільки певну символіку,а й власне створений командний гімн.
Підчас фінального вечора діти могли продемонструвати те що почерпнули під час перебування у таборі.Спеціальним гостем на цьому святі був участник национального талант-шоу «Україна має талант!-2»Олександр Божик який виступив на сцені та поділився своїми творчими секретами з підростаючим творчим поколінням.
            Назагал «Веселі канікули» – це дійство, де є багато радості, де біля Ісуса збирається багато дітей, які слухають Його. Не одне Господнє зерно впало у душі дітей під час цих «Веселих канікул» у с.Лапаївка. І вже незабаром воно почне приносити свої плоди не тільки для цих дітей, але і для всієї нашої громади, Церкви та держави.
Відрадно є те що державні заклади активно співпрацюють з молоддю . Зокрема, директор Лапаївської ЗОШ№1 Роксана Дмитрівна,яка гостинно надавала приміщення та спортивні майданчики, де могли перебувати діти під час забав чи обіду.
І на закінчення хотілося б повторити слова Христові, сказані на початку: «Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо Царство Боже» (Мк.10,14).
 
Юля Скиб’як
Категорія: Спорт | Переглядів: 1179 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com