Субота, 20.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2011 » Липень » 28 » Цінності мого суспільства
11:01
Цінності мого суспільства
                                                                   Українці споконвіку відрізнялись своїм побутом, звичаями і традиціями. Серед них завжди панували духовні, культурні і моральні цінності, яких вони завжди дотримувались і шанували. Ще за часів Київської Русі українці надбали велику культурну спадщину, яка збереглась і до сьогодні у вигляді соборів, церков, книг та інших культурних цінностей. В нашому суспільстві також здавна закладені моральні цінності, які були написані ще за часів Володимира Мономаха.
         Серед українців завжди мала велику повагу і шану матір, яка була берегинею роду. Ми й сьогодні шануєм і поважаєм наших матерів, вітаючи їх на День матері, уступаючи їм місце у транспорті, чи просто цілюючи їхні поморщені руки. Ще, я вважаю, цінністю нашого суспільства є тісні родинні зв”язки, якими може гордися тільки український народ. Родина мала велике значення завжди. Ще за часів князювання трон переходив у спадок від князя до сина. Пізніше, коли дівчина виходила заміж, то їй мати передавала скриню з дорогоцінними речами, яка також багато років переходила від матері до доньки.
Український народ завжди мав культурні, духовні і моральні цінності. Їх зажди шанували і дотримувались, але нажаль не всі. Наше суспільство може завдячувати такою багатою спадщиною своїм предкам, які заклали в наших генах віру в себе, любов до батьків, любов до Бога, жагу до життя, любов до пісні і до Батьківщини. 
         Як гірко зараз спостерігати за молодим підростаючим поколінням, яке не цінує і зневажає цінності свого суспільства. Це не стосується всіх, але більша половина суспільства, просто не усвідомлює, який великий внесок зробили наші діди і прадіди, щоб ми зараз жили і вільній самостійній державі, і що наше суспільство є найбагатшим в духовному, культурному і моральному плані. І ні одна країна не може зрівнятись з нашою в плані шанування і відтворення своїх звичаїв і традицій, якими ми маємо гордитися
 
Таня Лаврикович
Категорія: Суспільство | Переглядів: 927 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com