П'ятниця, 19.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Серпень » 02
Німецькі освітяни на Пустомитівщині
Три дні на Пустомитівщині перебувала німецька делегація освітян з міста Франфуркта-на-Майні. Вона зацікавлена в партнерстві із школярами, вчителями нашого району. Їх проект «Спорт. Культура.Спільне навчання» успішно діє з молоддю Китаю, Швейцарії, Швеції, США, країн Африки. Тепер до нього буде внесено й Україну. Особливо радує і є великою честю, що перші кроки у цій міжнародній співпраці робитимуть діти із Зимної Води, Сокільник, Солонки та інших наших сіл.
- Німецька школа ім..Коперника належить до великих навчальних закладів. У ній навчається 2500 учнів. Юнакам і дівчатам створені належні умови для отримання освіти, ‒ розповідав член делегації, вчитель фізичного виховання учнів 5-9 класів Сергій Буданов, ‒ та особливу увагу звертають на розширення учнівського кругозору, тобто знайомство із звичаями, традиціями народів інших країн світу.
Він наш земляк. Народився на Херсонщині. У молоді роки активно займався гандболом. Виступав за команди майстрів спорту. Останні двадцять років живе у Німеччині. В черговий раз побувати на батьківщині для нього було великим щастям. Ввести Україну до цього проекту – його ініціатива.
Разом з ним у наш край приїхали вчителька англійської і російської мов, географії учнів 5-10 класів Бріта Ходе, співробітник відділу міжнародного партнерства Джо Райнер.
Теплою, щирою, відвертою була зустріч гостей з головами районної ради Віктором Бабієм, райдержадміністрації Ігорем Чопком, заступником голови райради Іваном Мудрим, начальником районного відділу освіти Мирославою Лісною, головами сільських рад – Солонківською – Михайлом Крисою, начальником відділу організаційного забезпечення, діяльності районної ради Тетяною Волошинською.
Саме Тетяна Борисівна була гідом, перекладачем і найбільше турбувалася про німецьких друзів, знайомлячи їх з нашими селами і Львовом.
- Раді зустрічі і сподіваємось, що започатковано добру справу, ‒ говорив Віктор Бабій. Бажав, щоб розвивалися зв’язки між українським і німецьким народами.
Коротко, але докладно розповів про район Ігор Чопко:
- У нас жартують, що на Пустомитівщині знаходиться місто Львів. Та географічно це корисно. Оскільки район з цього має зиск.
Також відзначив, що регіон налагодив тісні зв’язки з польськими повітами. Часто зустрічаються, обмінюються делег ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1022 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.08.2011 | Коментарі (0)

       Пожежа в управлінні Держкомзему у Пустомитівському районі не може стати підставою для якихось земельних махінацій. Про це 1 серпня у коментарі ЗІКу повідомив голова Пустомитівської РДА Ігор Чопко.
       «На сьогодні є факт пожежі. Триває слідство. Більше я не можу нічого сказати, тому що там зараз працюють експерти, слідчі. Думаю, ще декілька днів і вони самі все розкажуть», – сказав Чопко.
На запитання, чи може пожежа і нищення документів стати підставою для земельних махінацій у районі, голова РДА відповів: «Я так не думаю. Таке, напевно, не можливо. Я не можу сказати, що саме там згоріло. Але я думаю, це все відновиться, тому що є багато документів, які йдуть через обласний відділ. Я думаю, з цим проблем не буде».
      За словами Чопка, жодних звернень від мешканців, які подали свої документи на оформлення в районний Держкомзем на сьогодні не було.
Чопко зазначив, що його чи інших працівників РДА не попитували у справі пожежі. «Яке ми маємо відношення до цієї справи? Допитувати треба працівників земельного управління, можливо, у них якісь підозри є. Я цього не маю ніякого відношення», – сказав він.
Щодо того, хто мав би відповідати за пожежу і нищення документів, голова РДА сказав:
«Якщо слідство доведе, що там є халатність, відповідати буде людина, яка безпосередньо за це має відповідати».

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 836 | Додав: zhyvchek | Дата: 02.08.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com