Вівторок, 16.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Травень » 31

Верховна Рада України підтримала в першому читанні закон про скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів. За відповідний документ проголосували 253 депутати при мінімально необхідних 226, передає ТСН.

- Разом з ТО буде скасовано довіреності, а транспортний збір буде включений у вартість палива

Як йдеться у пояснювальній записці до документа, мета закону полягає в усуненні надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень, що передбачає:

- скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, які не використовуються у комерційних цілях;

- істотне спрощення порядку проходження обов'язкового технічного контролю для інших транспортних засобів;

- усунення Державтоінспекції МВС України від проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів і передання цих повноважень суб'єктам господарювання;

- скасування вимоги щодо обов'язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально завіреного доручення на керування транспортним засобом.

Депутати наголосили на необхідності скасування техогляду автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, оскільки він давно перетворився на формальність і спосіб "збору данини" з водіїв.

У той же час депутати зазначили, що разом із популярною нормою про скасування техогляду, закон містить кілька норм про посилення відповідальності водіїв у разі правопорушень, а також посилення ролі Державтоінспекції.

Як повідомлялося, 16 лютого 2011 року Верховна Рада відхилила законопроект про скасування державного технічного огляду транспортних засобів Державтоінспекцією. За ухвалення законопроекту у першому читанні проголосувало 143 депутати за необхідних 226. Відповідний законопроект було внесено депутатом від НУ-НС Анатолієм Гриценком.

Як сказано у пояснювальній записці до самого документа, наразі державний технічний огляд зведено до контрольних функцій, не пов’язаних з технічним станом транспорту.

"Державний технічний огляд став суто паперовим, не пов’язаним з технічним станом транспорту, зайвою бюрократичною процедурою, скасування якої і передбачає цей з ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 977 | Додав: zhyvchek | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (0)

До Міжнародного Дня захисту дітей Служба у справах дітей Львівської ОДА спільно з Львівською Архиєпархією УГКЦ проведуть дитячу прощу, в якій візьмуть участь близько двох тисяч дітей Львівщини.

Про це 30 травня ЗІКу повідомили організатори заходу.

Проща проходитиме за маршрутом с. Раковець – с. Новосілки Пустомитівського району. Під час проведення заходу передбачається проведення духовно-мистецької програми.

Також Служба у справах дітей облдержадміністрації спільно з Центром творчості дітей та юнацтва Галичини проводуть свято «Чужих дітей не буває» в межах заходів присвячених Міжнародному дню захисту дітей у Львівській області.

Програма заходу передбачає проведення мистецьких виступів знаних творчих колективів Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, майстер-класи з ужиткових видів мистецтва, виступи театральних колективів та спортивні змагання, презентації з баскетболу, художньої гімнастики, теквондо, різноманітні забави для дітей.

4 – 5 червня 2011 року разом з громадською організацією «Обереги» в Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» відбудеться фестиваль дитячих театрів «Казка в гаю».
Категорія: Відпочинок та розваги | Переглядів: 668 | Додав: НАТ | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com