Четвер, 02.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2010 » Травень » 05
Тридцять дев’ята позачергова сесія районної ради була особливою і запам’ятається надовго. Вперше вона відбувалася впродовж двох днів, і вперше у двох місцях. Початок проходив у звичному місці – сесійній залі районної ради (на світлині), а закінчувалася виїзним засіданням у Києві біля стін Верховної Ради.
На розгляд народним обранцям було винесено одне питання, яке викликало певний резонанс на території України, – щодо недопустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму.
Перед тим відбулася обласна позачергова сесія, яка з цього питання прийняла відповідне звернення. Ознайомившись з ним, депутати районної ради за нього проголосували одноголосно.
Також депутати підтримали ідею про проведення спільної сесії Львівської обласної ради із депутатським корпусом всіх рад Львівщини в Києві 27 квітня під час проведення сесії Верховної Ради України, з метою показати на законних підставах свою позицію в столиці України.
- Проти непідписання такого договору сьогодні активно виступають студенти, молодь, - говорив голова районної ради Ярослав Дробот, - наша підтримка також буде важливою.
Виникла деяка заминка серед депутатів, коли почали формувати список для поїздки у Київ. Як висловився хтось із присутніх у залі з даного питання, не у всіх тверді переконання і вони напевно чекають «стабілізаційної» ситуації. Депутат обласної ради Олесь Лемішко, який брав участь в роботі сесії, висловився влучно словами Івана Котляревського: «Коли общеє добро в упадку, забудь отця, забудь і матку».
Депутат районної ради Василь Надворний зауважив, що об’єднавчу сесію треба було провести ще перед першим, а як ні, то перед другим туром президентських виборів – і була б нині в Україні інша ситуація. Демократичні сили мають об’єднуватися, а не робити непередбачуваних кроків, як було під час виборів Президента України.
Свої думки також висловлювали депутати Ярослав Мудрий, Віктор Децик, Володимир Рубаха, Віктор Бабій. Вони не робили різких заяв, оскільки дотримувались прохання головуючого Ярослава Дробота не нагнітати ситуації в залі.
…27 квітня. Ранок. Київ. Столиця України зустріла депутатський корпус Пустомитівщини, а також їх прихильників, гарною сонячною погодою. Вийшовши з автобуса біля річкового вокзалу на Дніпрі, відразу побачили чимало людей з національними і партійними прапорами. За транспарантами, які тримали люди, можна було визначити їх географічне місце проживання. А це – Херсон, Волинь ... Читати далі »
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1148 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.05.2010 | Коментарі (0)

У районному Народному домі м. Пустомити відбудеться районний фестиваль-конкурс дитячої естрадної української пісні «Пісенний дивоцвіт».
Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 820 | Додав: zhyvchek | Дата: 05.05.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com