Неділя, 28.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Червень » 09

Перша перемога В неділю, 8 червня, в Канаді відбувся сьомий етап королівських гонок класу Формула-1. Свою першу перемогу в кар'єрі зумів взяти в Монреалі поляк з BMW Sauber Роберт Кубіца.
Старт гонки вийшов вдалим для лідерів: Л’юіс Хемілтон на Mclaren, що виграв поул, зумів захистити свою першу позицію від посягань з боку Кімі Райкконена на Ferrari.

Проте, в ході гонки сталося зіткнення двох лідерів сезону - Райкконена і Хемілтона. Після 20 кругів, коли на трасі з'являлася машина безпеки, чемпіон світу-2007, виїжджаючи з боксів, пригальмував на червоне світло в кінці піт-лейна разом з пілотом BMW Sauber Робертом Кубіцей. А Хемілтон рухався дуже швидко і в'їхав в машину фіна. Після того, як обидва боліди зупинилися, в Mclaren врізався Ніко Росберг на Williams.

Лідером гонки став Нік Хайдфельд з BMW Sauber. Проте, першу позицію німцеві зберегти не вдалося, через декілька кругів його обігнав напарник по команді - Роберт Кубіца.

Неймовірну гонку провів гонщик Ferrari Феліпе Масса. Незважаючи на три зупинки в боксах, бразилець зумів зробити декілька ключових обгонів і фінішувати на п'ятій позиції.

Роберт Кубіца зумів зберегти швидкий темп до кінця гонки і отримати історичну перемогу в Канаді - першу в своїй кар'єрі і першу для BMW Sauber. Друге місце Ніка Хайдфельда забезпечило BMW переможний дубль на Гран-Прі Канади.

Результати Гран-Прі Канади:

1. Роберт Кубіца - 10 очок

2. Нік Хайдфельд - 8 очок

3. Девід Култхард - 6 очок

4. Тімо Глок - 5 очок

5. Феліпе Масса - 4 очка

6. Ярно Труллі - 3 очки

7. Рубенс Баррікелло - 2 очка

8. Себастьян Феттель - 1 очко



Категорія: Авто-мото | Переглядів: 1071 | Додав: beowulf | Дата: 09.06.2008 | Коментарі (6)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com