Неділя, 28.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2008 » Травень » 01
На міському кладовищі ”Яцево” в Чернігові 22 квітня поховали 13-річну Юлю Наводничу. Вона навчалася у восьмому класі школи N24. Дівчинка померла за три дні після того, як у школі їй зробили пробу Манту.

36-річна Валентина Наводніча, мати Юлі, розповідає, що на здоров’я донька не жалілася. Тільки в січні їй видалили апендикс.

— На вихідних ми збиралися садити картоплю в Лукашовці у моєї мами, — веде далі жінка. — Я поїхала ще в п’ятницю. Юля була у школі. Після обіду вона мені дзвонила. Каже: ”Можна я обіднім автобусом о 15.30 приїду? Нас у школі відпустили”. Говорю: ”Добре. Тільки тата треба попередити”. Донька приїхала о 16-й. Попросилася погуляти з подружкою. Вона взагалі-то у нас домашня дитина. Зі школи — додому. Займалася з сестрою Катею, навчала її англійської.

Коли Юля повернулася від подруги, родина сіла вечеряти.

— Усе свіже: картопля, яйця. Близько десятої доньці стало погано. Скаржилася, що живіт болить. Стала блювати, — згадує Валентина Іванівна. — Я поміряла температуру — 36,1. Думала, отруїлася. Вона сказала, що їла у школі булочку.

Рідні покликали місцеву фельдшерку. Вона припустила, що або їжа не засвоїлася, або організм формується.

— Проносу не було, тільки страшенна рвота, — згадує мати.

Вона дала доньці воду з марганцівкою, щоб промити шлунок. Перед сном — таблетку левоміцетину.

У суботу садили картоплю. Дівчину не взяли. Вона майже весь день проспала. Пила мінералку і чай. Їй полегшало. У неділю родина повернулася до Чернігова.

— Температури у Юлі не було. Вирішили, що в понеділок підемо до поліклініки, здамо аналізи. Думала, у доньки гастрит, — веде далі жінка. — Лягли спати у дві години ночі. Чую — Юля шорхається. Я до неї. ”Мені так погано, — каже, — поригати хочу, але не можу. І в туалет хочу”. Я потрогала живіт — твердий, зробила масаж. Вирішила викликати ”швидку”. Донька каже: ”Не треба. Уже лучше”. Але її знову почало нудити. Принесла їй тазик. Сама стала по мобілці викликати ”швидку”. Чую — Юля впала біля ліжка. З рота хлинула вода. Підняла, тормошу, щоб очнулась. Знову дзвоню у ”швидку”. Кажуть: ”Що ви, мамочка, крічітє? Єдєм”. Вулиця у нас заплутана. Побігла до сусіда Жені, попросила, щоб зустрів їх.

Лікарі приїхали і сказали, що дівчина вже кілька годин мертва.

— Та я півгодини тому з нею розмовляла, к ... Читати далі »
Категорія: Здоров'я та краса | Переглядів: 1267 | Додав: Skip | Дата: 01.05.2008 | Коментарі (1)


Команда Авраама Гранта в додатковий час допресувала Ліверпуль, і тепер Синім потрібно напару з МЮ не тільки визначити найсильнішу команду Англії, але й всієї Європи!

Челсі - Ліверпуль 3:2

Голи: Дрогба, 33, 115, Лемпард, 98 (з пенальті) - Торрес, 64, Бабель, 127

Челсі: Чех, Эссьєн, Карвальйо, Террі, Эшлі Коул, Макелеле, Баллак, Лемпард (Шевченко, 129), Калу (Малуда, 71), Дрогба, Джо Коул (Анелька, 91)

Ліверпуль: Рейна, Арбелоа, Шкртел (Хююпя, 22), Каррагер, Ріізе, Маскерано, Джеррард, Бенаюн (Пеннант, 78), Алонсо, Куйт, Торрес (Бабель, 99)

Попередження: Алонсо, 41

Перший матч - 1:1

Категорія: Спорт | Переглядів: 973 | Додав: Skip | Дата: 01.05.2008 | Коментарі (3)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com