Неділя, 28.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2008 » Квітень » 26
          

Надворі нарешті вже весна. Минули дощі та негода, все цвіте. Час весняних свят! Звичайно найбільшим святом є Великдень, який припадає на завтрішню неділю. За такою нагодою, адміністрація сайту бажає вам якнайкраще провести ці вихідні! Смачної вам паски!!!



Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1128 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (4)

Сучасні кури, виявляється, походять від доісторичних хижаків тираннозаврів, стверджують вчені США.

Дослідники з Гарвардського університету (США) проаналізували молекули, отримані зі скам'янілих кісток тираннозаврів віком 68 мільйонів років, і виявили близький зв'язок між хижаком і нинішніми курями.

Застосовуючи спеціальну техніку під назвою масс-спектроскопія, вони порівняли колаген (білкова речовина сполучних тканин) тираннозавра з колагеном декількох десятків сучасних видів птахів і тварин.

Виявилось, що на молекулярному рівні тірекс набагато ближче до курей і страусів, ніж до нинішніх алігаторів і ящірок. "З птахами - курями і страусами - у нього зв'язок був ближчий, ніж зі всіма іншими видами, які ми брали", - говорить доктор Джон Асара.

Ці попередні результати, які вимагають подальшого підтвердження, підтверджують теорію про те, що деякі динозаври в ході еволюції перетворилися на птахів. "Ми можемо говорити про це з високим ступенем вірогідності", - сказав доктор Кріс Орган.

Раніше вчені з Гарварду проводили аналогічні досліди з протеїном з кісток мастодонта, що жив 160 тисяч років тому. Аналіз показав його схожість з сучасними слонами.

Категорія: Наука та освіта | Переглядів: 1367 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)

Сьогодні - 22-і роковини найбільшої техногенної катастрофи людства.

Сьогодні виповнюється 22 роки
найбільшій техногенній катастрофі
сучасності - вибуху на
Чорнобильській атомній
електростанції 26 квітня 2008 року виповнюється 22 роки найбільшій техногенній катастрофі сучасності - вибуху на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС).
У 1986 році вночі 26 квітня о 00.23 на 4-му енергоблоці ЧАЕС у результаті серії теплових вибухів був зруйнований реактор. У навколишнє середовище були викинуті величезні дози радіоактивних речовин, зокрема, ізотопів урану, плутонію, йоду-131 (період напіврозпаду вісім днів), цезію-134 (період напіврозпаду два роки), цезію-137 (період напіврозпаду 30 років), стронцію-90 (період напіврозпаду 28 років).

Дослідження експертів свідчать про те, що сумарний викид радіоактивних матеріалів у атмосферу того дня склав 50 млн. кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих у 1945 році на Хіросіму.

Радіоактивна хмара, що утворилася в результаті аварії, пролетіла над Україною, Білоруссю, Європейською частиною Росії, Східною Європою, Скандинавією, Великобританією і східною частиною США.

Радіоактивними нуклідами було забруднено більш ніж 145 тис км. кв території.

19 вересня 1986 року на прес-конференції для радянських і іноземних журналістів, організованій у зв’язку з вибухом на ЧАЕС, було заявлено, що дві людини загинули у момент аварії, 29 померли пізніше, на стаціонарному лікуванні - 11 чоловік.

Населення попередили про небезпеку лише 28 квітня. До цього часу підвищення радіаційного фону вже зареєстрували у Швеції.

У 1986-1987 роках у роботах із ліквідації наслідків катастрофи взяли участь близько 600 тисяч осіб. 200 тис. з них отримали підвищені дози опромінення.

За офіційними даними, загалом у результаті Чорнобильської аварії постраждали близько 5 млн. чоловік.

Із постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб. Ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони. У той же час частина переселенців повернулася в села. Зараз на заражених територіях проживають більше 300 самоселів.

Точне число жертв від катастрофи важко визначити. Вважається, що велика їх частина померла або може загинути від раку. Достатньо складно визначити, чи є ці випадки наслідком аварії, чи викликані іншими причинами.
< ... Читати далі »
Категорія: Надзвичайні події | Переглядів: 1218 | Додав: beowulf | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (3)

Побачила світ бета-версія додатка Skype для мобільних телефонів, що працює більше ніж з п'ятдесятьма моделями мобільних телефонів, оснащених підтримкою Java, від провідних світових виробників.


Додаток дозволяє організовувати із друзями чати, групові чати й приймати дзвінки від користувачів Skype за допомогою послуги SkypeIn. Також доступні дзвінки Skype-to-Skype й SkypeOut, але тільки для наступних країн: Бразилія, Данія, Фінляндія, Естонія, Польща, Швеція й Великобританія.

Отримати більше детальну інформацію й завантажити додаток на свій мобільний телефон, можна за адресою www.skype.com/go/mobiledownload.

Категорія: Технології | Переглядів: 1051 | Додав: Skip | Дата: 26.04.2008 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com