Вівторок, 30.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2008 » Квітень » 11 » ЮНІСЕФ називає тривожним стан молоді в Україні
21:54
ЮНІСЕФ називає тривожним стан молоді в Україні
Діти й підлітки в Україні все раніше долучаються до алкоголю та наркотиків, а також починають статеве життя у все більш ранньому віці. Про це свідчать результати опитування серед українських школярів та студентів молодших курсів, оприлюднені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Соціологічне опитування серед 6,5 тис дітей та юнаків у 335 навчальних закладах по всій Україні провів Український інститут соціальних досліджень ім.Олександра Яременка.

За словами представника ЮНІСЕФ, організації, яка підтримала той проект, результати дослідження серйозно насторожують.

Джеремі Гартлі: „Результати дослідження, відверто кажучи дуже тривожні. Вони показують, що діти вживають алкоголь, наркотики та починають статеве життя у дуже юному віці. Вік, з якого діти починають вживати алкоголь та курити знижується, водночас кількість дівчат, які долучаються до цього, продовжує зростати.”

Міцний алкоголь почали вживати 11-річні дівчата, чого раніше не було. Чимало пива юні українці випивали й раніше, проте за минулі роки, як показало дослідження, вже половина усіх 15-річних хлопців та 30% дівчат щотижнево вживали цей хмільний трунок.
Результати дослідження, відверто кажучи дуже тривожні. Вони показують, що діти вживають алкоголь, наркотики та починають статеве життя у дуже юному віці.
Джеремі Гартлі, ЮНІСЕФ


Досить часто вживання алкоголю провокує й до ранніх статевих зносин, – розповідає голова правління Українського інституту соціальних досліджень, Ольга Балакірєва:

Серед десятикласників вже 20% учнів почали і мають досвід статевого життя. Відбувається суттєве збільшення цих показників серед студентів, учнів ПТУ і ВНЗ [І-ІІ рівня акредитації]. Тривожним є те, що кожний третій контакт відбувається з використанням алкоголю і приблизно чверть цих контактів відбувається без використання презервативів.”

Подібні невтішні статистичні дані стосуються й куріння та вживання українською молоддю наркотиків. У зв’язку з подальшим поширенням в Україні епідемії ВІЛ/СНІДу соціологи проаналізували знання учнівської молоді в цій сфері і виявилось, що третина підлітків не знає шляхів передачі ВІЛ-інфекції. Результати дослідження також показують, що серед дітей і юнаків почастішали випадки образ і насилля, вони ненормально харчуються, мало рухаються і натомість дуже багато часу проводять перед екранами телевізорів і комп’ютерів. А разом з батьками юні українці переважно хіба що їдять або дивляться телебачення.

Ефективна державна політика у цій сфері, системність у її виконанні та наголос на профілактиці могли б суттєво покращити ситуацію в країні, – вважають фахівці. Проте, як каже головний нарколог МОЗ України Анатолій Вієвський, саме цього й бракує: "Ми не маємо політики. В нас є окремі розрізнені дії. Дуже часто вони протирічать одні іншим. В цій ситуації безумовно квітнуть алкогольні і наркотичні проблеми, бо вони розвиваються так, як їм хочеться, а не так, як хотілося б суспільству."
Ми не маємо політики. В нас є окремі розрізнені дії. Дуже часто вони протирічать одні іншим. В цій ситуації безумовно квітнуть алкогольні і наркотичні проблеми, бо вони розвиваються так, як їм хочеться, а не так, як хотілося б суспільству
Анатолій Вієвський, головний нарколог України


Дуже важливий чинник – це відсутність профілактичного інформування і навчання населення. Лікаря нарколога профілактичним навичкам не вчать жодної хвилини в медичному інституті.”

На думку спеціалістів, немалу роль в пропаганді здорового способу життя серед молоді могли б відіграти й відомі особистості, якими юнаки захоплюються і на яких рівняються. Проте, кумири української молоді, хоч і продовжують завойовують її прихильність своїми перемогами на боксерських рингах й футбольних полях, але водночас і далі рекламують



Категорія: Суспільство | Переглядів: 1073 | Додав: Skip | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 odin_ua  
0
GOOOOD GOOOD!!!!!!!

2 beowulf  
0

1 -=R@fNeck=-  
0
BAD BAD BED

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com