П'ятниця, 29.03.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2010 » Листопад » 11

Сьогодні, 11 листопада, голова Львівської ОДА Василь Горбаль та генеральний директор ТОВ «Кріс» Михайло Риба підписали угоду про передачу в концесію замку в с.Старе Село Пустомитівського району на 49 років.

«За планом робіт, який є додатком до концесійного договору, у 2015 році замок мають повністю ввести у експлуатацію, – розповів заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький. – Весь 2011 рік триватиме підготовчий процес, у 2012 проводитимуть відповідні роботи. А вже за рік в експлуатацію уведуть першу чергу об’єктів цієї концесії, тобто усі побачать перший етап реконструкції».

Михайло Риба наголосив, що зараз важливо врятувати те, що залишилося від замку – запобігти руйнуванню стін, очистити їх, законсервувати. Також на території замку треба провести досліди, археологічні розкопки.

Щодо концепції замку, то генеральний директор ТОВ «Кріс» зазначив: «Ми б хотіли, щоб там з’явився готель, також тут ми плануємо проводити мистецькі фестивалі. На території замку є капличка, яку треба відродити. Найважливіше – це збереження об’єкту культурної спадщини, використання його у суспільних потребах». Михайло Риба також розповів, що до нього уже зверталися люди, котрі готові організувати перегляд футбольних матчів на території замку.

Михайло Риба також додав, що поки важко говорити про конкретні суми, які треба інвестувати у відновлення замку. «Попередньо співпрацю обумовили з дев’ятьма приватними організаціями, які готові фінансувати певні проекти. Звісно їм будуть надані пільги, пов’язані з їхньою професійною діяльністю».

Нагадаємо, що ще 7 липня Львівська облдержадміністрація оголосила концесійний конкурс, переможцем якого, у підсумку визнали ТОВ «Кріс». «Товариство запропонувало найкращі умови здійснення концесійної діяльності відповідно до умов конкурсу, – розповідає голова Львівської ОДА Василь Горбаль. – Зокрема, концесіонер зобов’язався вивести об’єкт із аварійного стану, провести необхідні ремонтно-реставраційні роботи та ввести його в експлуатацію», – зазначив він.

Губернатор запевнив, що влада всіляко сприятиме, щоб концесіонер виконав той графік, який є. «Ми також будемо працювати над розвитком інфраструктури, адже до ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 828 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Заходи місцевих органів виконавчої влади
         5 листопада в Пустомитівському районному Народному домі відбулися урочистості, з нагоди Дня працівника соціальної сфери. Серед інших, соціальних працівників цього дня вітали голова районної ради Я.Дробот, заступник голови райдержадміністрації Л.Сабара, керівники низки структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району. За високий професіоналізм та з нагоди свята, 23 працівників зазначеної сфери відзначено грамотами райдержадміністрації, а також, територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
        
 Події  суспільно – політичного життя
Вибори – 2010
         За повідомленням голови міської вибор ... Читати далі »
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 959 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович на зустрічі з олігархами минулого місяця закликав їх віддавати три відсотки річного обороту.
Про це, посилаючись на джерела, пише політолог Тарас Кузьо на шпальтах видання "Eurasia Daily Monitor", яке видає вашингтонський фонд Jamestown.
"Коли Ахметов запротестував, Янукович згадав про долю ув'язненого російського олігарха Михайла Ходорковського", - пише Кузьо.
"У відповідь Ахметов пригрозив, що президентів завжди може спіткати доля Кеннеді (президента США, убитого пострілом снайпера)", - стверджує політолог.
Він також зазначає, що ставленики Ріната Ахметова втрачають позиції в адміністрації президента та в уряді - на противагу угрупованню Дмитра Фірташа.
Категорія: Держава та політика | Переглядів: 693 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Наказом Генерального прокурора України та прокурора області на Львівщині призначені низка прокурорів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема призначені:

22.10.2010 – Рекшинський Володимир Орестович прокурор Турківського району Львівської області

24.09.2010 – Настасяк Олег Іванович прокурор Личаківського району м.Львова, Бризіцкий Ігор Дмитрович Миколаївський міжрайонний прокурор Львівської області, Сидорчук Олег Олександрович прокурор Пустомитівського району Львівської області

23.09.2010 – Гринкевич Володимир Олександрович Львівський міжрайонний природоохоронний прокурор, Телефанко Олег Володимирович прокурор Радехівського району Львівської області, Дицький Михайло Іванович Самбірський міжрайонний прокурор Львівської області, Затварський Андрій Васильович прокурор Старосамбірського району Львівської області, Романюк Ігор Миколайович прокурор Перемишлянського району Львівської області.

23.07.2010 – Ліуш Ігор Іванович заступник прокурора Львівської області з 27.07.2010 р. та затверджено членом колегії прокуратури Львівської області.

Наказом прокурора Львівської області призначено:

30.09.2010 – Гнатів Андрій Ярославович начальник слідчого управління прокуратури області, Куцалаба Тетяна Миколаївна начальник відділу нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області, Бойко Олександр Валерійович начальник відділу з питань розгляду листів та прийому громадян прокуратури області, Синишин Олег Романович начальник організаційно-контрольного відділу прокуратури області

24.09.2010 – Шахрай Микола Анатолійович старший помічник прокурора області з питань комп’ютеризації

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1550 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

  Вартість землі під котеджну забудову в регіонах Україні знизилася на 0,11-0,5% АР

З 1 по 8 листопада вартість землі під котеджну забудову в регіонах Україні знизилася в межах 0,11-0,5%.

Про це йдеться в повідомленні консалтингової компанії SV Development.

За звітний період вартість землі під котеджну забудову у Львівській області знизилася на 0,35%, або на 9 доларів до 2 530 доларів / сотка.

"Ціни на земельні ділянки у Львівській області знизилися у всіх районах. Найбільше зниження ціни у відсотковому та грошовому вираженнях зафіксовано у Пустомитівському районі, де воно склало 0,33%, або 10 доларів до 2 977 доларів / сотка", - йдеться в повідомленні.

З 1 по 8 листопада вартість землі під котеджну забудову в Дніпропетровській області знизилася на 0,5%, або на 13 доларів до 2 599 доларів / сотка.

Згідно з даними, ціни на земельні ділянки в Дніпропетровській області знизилися у всіх районах. Найбільше зниження ціни у відсотковому та грошовому вираженні зафіксоване у Дніпропетровському районі, де воно склало 0,5%, або 14 доларів до 2 761 доларів / сотка.

Як повідомлялося раніше, з 18 по 25 жовтня вартість землі під котеджну забудову в регіонах Україні знизилася в межах 0,11 - 0,81%.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 748 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Кандидатові до сільради не вистачило бюлетеня

Ця історія сталася у селі Кротошин Пустомитівського району. Результат виборів до сільради у тутешньому окрузі №4 вирішила прикра помилка. Чия, так і не з’ясували. А постраждав через чиюсь «недружбу» з арифметикою (а може, елементарну недбалість?) кандидат у сільські депутати Остап Мартинюк. Він зателефонував до редакції «ВЗ» і розповів, як залишився спочатку без бюлетеня, а потім і без шансу отримати депутатський мандат.

«Я голосував десь о 20.30, - каже Остап Мартинюк. - Підійшов до столу, отримав п’ять бюлетенів і чую, члени комісії перешіптуються між собою: «Знову цей четвертий округ». Спочатку не зрозумів, про що йдеться, а потім вийшла голова дільничної комісії і сказала, що бюлетеня з виборів до сільської ради на мене не вистачило. І це при тому, що виготовляли бюлетені у друкарні, яка у нас – в селі. Це ж не з Києва везти».

Обурений кандидат вирішив писати скаргу у дільничну комісію. Але не написав. «Мене відмовили. Казали, що голова комісії не винна, які бюлетені мала, ті віддала. Мовляв, винна сільська виборча комісія. Чисто по-людськи мені стало шкода жінку, як-не-як в одному селі живемо», – каже Остап Остапович. Пошкодувавши голову дільничної комісії, пішов шукати правди у сільський виборчком. Відповідь на свою скаргу отримав увечері 2 листопада. «Мені відповіли, що помилка сталася не з їхньої вини. Винна, мовляв, сільська рада, яка подавала списки виборців», – каже пан Мартинюк.

Наступна інстанція, в яку звернувся скривджений кандидат, - Пустомитівський районний суд. Але і там нічого не домігся. Пославшись на запізнення з оскарженням, суд залишив звернення без розгляду.

Так і зостався результат виборів до Кротошинської сільради по округу №4 без змін. 17:16 на користь головного конкурента Остапа Мартинюка. І хтозна, кому б із цих кандидатів дістався мандат, якби пан Мартинюк отримав свій бюлетень і поставив «пташку» навпроти свого прізвища. За однакового результату призначили б ще одне голосування…


Коментарі для «ВЗ»

Марія БАХІР, голова дільничної виборчої комісії села Кротошин

У п’ятницю перед виборами нам передали бюлетені – зі сільської комісії. Не знаю, як вони рахували, де брали списки, але факт такий, що бюлетенів нам не додали. П’яти не вистачало. З тих, хто прийшов на дільницю, проголосувати не змогли т ... Читати далі »

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 771 | Додав: zhyvchek | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com