Неділя, 28.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Ваша оцінка щодо сайту?
Всього відповідей: 171
Головна » 2011 » Лютий » 22
Аварія сталася о 18.20 на дорозі сполученням Львів – Пустомити – Меденичі у селі Наварія. Водій таксі «Деу-Ланос», 31-річний львів’янин, скоїв наїзд на пішохода, 37-річну жительку села Басівка. У жінки зламані рука і нога.
Переглядів: 657 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2011 | Коментарі (0)

У Пустомитівському районі Львівщини група невідомих скоїла розбійний напад на родину підприємця, який займається торгівлею шкіряними виробами на одному з ринків Львова.

Як поінформувало УНІАН джерело у правоохоронних органах, вночі, шестеро  невідомих з масками на обличчях увірвалися в приватний будинок підприємця, який розташований в одному із сіл Пустомитівського району, де застосовуючи фізичне насилля зв‘язали клейкою стрічкою його дружину і 22-річного сина. Після цього нападники погрожуючи револьвером, почали наносити удари кухонним молотком по різних частинах тіла підприємцю та його дружині.

Грабіжники заволоділи доларами, євро та  ювелірними виробами на загальну суму 215 тис. грн, після чого з місця події втекли.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 774 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2011 | Коментарі (0)

Україна представила на міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 новітній танк «Оплот».Як передає кореспондент УНІАН, офіційне відкриття 10-ї ювілейної виставки IDEX-2011 відбулося 20 лютого в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Перший зразок танка «Оплот», створеного Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені Морозова (ХКБМ), демонструється у рамках експозиції України, організованої державною компанією «Укрспецекспорт».

Українські військові конструктори називають танк «Оплот» однією з найсучасніших машин у своєму класі. Перед його відправкою на виставку генеральний конструктор зі створення бронетехніки та артилерійських систем України Михайло Борисюк заявив в інтерв’ю УНІАН, що «Оплот» є принципово новою машиною, яка створена на рівні сучасних світових аналогів. «За основними характеристиками – бойовою міццю, мобільністю та захистом – танк «Оплот» перебуває на рівні кращих світових зразків», - сказав М.Борисюк.

За даними конструкторів, в «Оплот» внесено низку удосконалень. Зокрема, він має нову зварно-катану башту, вмонтовану динамічну броню нового покоління, двигун потужністю 1200 к.с., тепловізійні приціли, а також інші системи, які якісно поліпшили вогняні, ходові та захисні властивості машини. Ключовою особливістю танка є наявність високоточного керованого озброєння, яке дозволяє вести вогонь з гармати керованою ракетою «Комбат» з лазерним наведенням й уражати цілі на відстанях до 6000 м. «Оплот» оснащений 125-міліметровою гарматою (боєкомплект із 40 пострілів: бронебійно-підкаліберні, уламково-фугасні, кумулятивні боєприпаси та керовані ракети), має 12,7- і 7,62-міліметрові кулемети, вмонтований динамічний захист новітнього покоління типу «Ніж-2», комплекс оптико-електронної протидії «Варта».

Танк призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) повітряних цілей, що летять низько на малих швидкостях, в умовах вогняної протидії супротивника. Вирішення широкого кола бойових завдань можливе у різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умовах в діапазоні температури повітря від мінус 40° до плюс 55°, відносній вологості повітря до 98% при температурі плюс 25°, висоті до 3000 м над рівнем моря і високій запиленості повітря.

«Оплот» має сьогодні найвищий у світі рівень захисту серед своїх аналогів, зокрема, від боєприпасів тандемного типу», - наголосив під час демонстрації машини представник ХКБМ.

Крім танка «Оплот» ХК ... Читати далі »

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 832 | Додав: zhyvchek | Дата: 22.02.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com