Понеділок, 06.05.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Чи вважаєте Ви себе патріотом України?
Всього відповідей: 87
Головна » 2009 » Лютий » 9 » Ігор Зварич: «Я ніколи не порушував присяги судді»
10:07
Ігор Зварич: «Я ніколи не порушував присяги судді»
Ігор Зварич: «Я ніколи не порушував присяги судді»

Документи, власноруч підписані Зваричем, надійшли в суд 22 грудня. Позовні заяви Зварича свідчать, що цинізму цієї людини немає меж.

Позиваючись до Верховної Ради України, Ігор Зварич вимагає від суду, який він очолював, визнати незаконною та скасувати Постанову Верховної Ради України від 18 грудня 2008 року “Про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Львівського апеляційного адміністративного суду Зварича І.С.”. Читаючи позовну заяву, починаєш дивуватися цинізму екс-судді. “Дану постанову вважаю незаконною, необґрунтованою та прийнятою з грубим порушенням моїх конституційних прав і свобод. Жодних правових підстав мого затримання, причин, з яких Верховна Рада дійшла висновку щодо необхідності взяття мене під варту, у ній не зазначено. Вказана постанова прийнята у моїй відсутності”, — доводить людина, яка перебуває у розшуку. А далі – просто-таки “кров із серця несправедливо скривдженої людини: “З 1989 року, — зазначає Зварич, — у моїй трудовій автобіографії значиться лише одна посада, яку я займав протягом майже 20 років: СУДДЯ!!! За весь період діяльності на цій посаді я отримував лише подяки, почесні грамоти й інші нагороди, та жодного стягнення. Практично усе своє свідоме життя я присвятив цій Професії, яку вважав для себе найпочеснішою.

4 жовтня 2007 року, згідно з Указом Президента України, за вагомий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян мені присвоєно звання “Заслужений юрист України. Я не скоював ніякого злочину, ніколи не порушував Присяги Судді...”, - пише Ігор Зварич.

З емоційної риторики позовної заяви видно, що її писав не адвокат, а особисто Зварич. Його адвокат Володимир Косенко, який, як казав Зварич, позичив йому на будівництво будинку 1 млн. 900 тисяч доларів США (стільки готівки есбісти вилучили під час обшуку у квартирі Зварича), на час подання позову сам сидів за ґратами й думав про власний порятунок. Як дізнався “ВЗ” з власних джерел, найкращого друга Зварича Володимира Косенка звинувачують в організації найгучніших земельних афер на теренах Львівщини.

Де ж «посівальник»?

Усі правоохоронні структури країни продовжують активно шукати Ігоря Зварича. Паралельно, з’ясував “ВЗ”, СБУ намагається знайти банківські рахунки, фірми, нерухомість, в які екс-голова адміністративного суду вкладав зароблені на хабарах фантастичні суми грошей. Та поки що слідів ні самого Зварича, ні його статків не знайшли. Однак кримінальна справа, порушена проти Зварича, поповнюється новими епізодами. До неї, скажімо, приєдналася заява однієї з працівниць Львівського адміністративного апеляційного суду, яка стверджує, що пан голова суду примушував її у своєму кабінеті займатися з ним сексом. “Генпрокуратура має у своєму розпорядженні кілька відеозаписів порнографічного характеру за участю екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, записаних в його кабінеті оперативною камерою”, - повідомляв ЗМІ заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін. “ВЗ” з’ясував з власних джерел, що йшлося про три відеокасети, на яких зафіксовані сцени сексуальних втіх. До сексу людина в суддівській мантії примушувала не лише своїх підлеглих, а й людей, які подавали у суд позови. Але жодна сексапільна жінка не примусила Зварича відмовитися від “святого” – енної суми хабара за певне суддівське рішення. Та в обмін на секс він робив знижки у своїх фантастичних “тарифах”.
Хто лобіював Зварича?

Керівник слідчої групи Генпрокуратури Володимир Жербицький якось зазначив: “Я б запитав у декого: хто з депутатів Верховної Ради лобіював призначення Зварича? Хто рвав на собі вишиванку й казав: “Він - наш!”. Нині саме ці особи його прикривають”. Якщо підняти стенограму засідання Верховної Ради четвертого скликання від 8 липня 2005 року, можна дізнатися, що профільна парламентська комісія не внесла з якихось міркувань прізвища Зварича у список суддів, яких Верховна Рада мала призначити на пожиттєве суддівство. Захищати Зварича кинулися деякі тодішні народні обранці від Львівщини. “Я взяв слово,- виступав тоді на сесії ВР один із тодішніх депутатів, - через те, що зі списку виведено суддю Львівського апеляційного суду Зварича. У мене, як депутата від Львівщини, величезні претензії до цього суду. Але саме для того, щоб змінити цей суд, я б дуже просив проголосувати за Зварича. Це незаангажована, професійна людина”. Ще один депутат від Львівщини тричі того дня переконував колег, що Зварич – порядний суддя. “Я ще раз наголошую, - казав він з трибуни Верховної Ради, - з регіону поступає тільки підтримка судді Зварича. Я закликаю всіх народних депутатів підтримати цю кандидатуру одностайним голосуванням”. Підтримали...

Суд чи вертеп?

Під час оперативних заходів, які співробітники УСБУ у Львівській області проводили після документування факту отримання Ігорем Зваричем 100 тисяч доларів США хабара від підприємця Івана Залізного, обшуки провели у кабінетах ще восьми суддів Львівського апеляційного адміністративного суду. “Вісім місяців судді заносили до Зварича великі суми грошей у різних валютах, які він тут же розподіляв - меншу частину суддям, більшу собі”, - розповідав колегам-депутатам ознайомлений з висновками слідства голова профільної парламентської комісії Сергій Ківалов. Сьогодні всі ці судді продовжують вершити долі людей у суді, який, нагадаємо, скасовує чи залишає в силі постанови адміністративних судів восьми західних областей України. Щоправда, з’ясував “ВЗ” з власних джерел, слідчі Генпрокуратури надалі перебувають у Львові й активно працюють з десятьма суддями адмінсуду. Слідчі кажуть, що й півроку не вистачить, аби задокументувати усі факти хабарництва, які мали місце у кабінетах Львівського апеляційного адміністративного суду...

 

Категорія: Держава та політика | Переглядів: 1572 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com