Понеділок, 29.04.2024
м. ПУСТОМИТИ

Форма для входу
Меню
Наша кнопка
Пустомити
Опитування
Де на вашу думку найкраще можна відпочити в Пустомитах?
Всього відповідей: 412
Головна » 2011 » Березень » 9 » Сто днів Ростислава ЯРЕМИ
12:14
Сто днів Ростислава ЯРЕМИ

Днями минає сто днів з часу, відколи новообраний міський голова Пустомит Ростислав ЯРЕМА приступив до виконання своїх обов'язків. Звичайно, це надто корот­кий період, аби говорити про системні зміни чи разючі досягнення. Однак сьогодні у розмові з кореспондентом «Голосу народу» Ростислав Ярема звітує перед громадою, що довірила йому обов'язок керувати міською господаркою, про свої перші кроки на посаді, перші висновки і здобутки.

       Насамперед, як почу­ваєтеся у кріслі міського голови? Адже це ваша пер­ша виборна посада. Як скла­даються відносини з колек­тивом міськради та депу­татським корпусом?

            Робота складна, різноп­ланова. На початках доводи­лось вникати у тонкощі, вив­чати специфіку, та й у май­бутньому, напевне, ще вила­зитимуть якісь нові нюанси,проте можу запевнити, що ця робота мені абсолютно до снаги. Зробив деякі кад­рові зміни у міськраді, бо хочу бути на сто відсотків упевнений насамперед у професійних якостях коман­ди, з якою працюю. Щодо депутатів, то нам вдалося налагодити діалог, перейти у конструктивне русло - від політичного пустослів'я до щоденної рутинної роботи на спільний результат - доб­робут міста.

        Сплив термін вашої ма­буть найяскравішої (чи найбільш ризикованої, бо дуже конкретної) обіцянки — звільнити впродовж двох місяців ті приміщення дит­садка «Віночок», що їх за­раз займає міська рада...

       Ми докладаємо усіх зу­силь, аби вирішити цю про­блему. Планували орендува­ти приміщення колишнього райагробуду (біля Центру зайнятості), але там вияви­лися юридичні непорозумі­ння - два свідоцтва про пра­во власності і, як наслідок, справа передана до суду. Другий варіант - будинок з
левами у парку. Це хороший варіант, насамперед, для міста. Адже пам'ятка архі­тектури та направду історич­на перлина міста потребує доброго господаря, догляду та постійних капіталовкла­день. Проте є декілька але. Потрібно шукати приміщен­ня, куди переселити Управ­ління праці та соціального захисту населення, що зараз займає весь перший поверх будинку й, окрім того, має підписаний договір оренди з
районною радою до 2019 року. Отож як альтернатив­ний та оптимальний варіант ми розглядаємо споруджен­ня нового будинку на тери­торії перед дитсадком «Віночок». Це має бути будівля, виконана у кращих тради­ціях міської за­будови, - з ко­лонами, на­стінним годинником - од­ним словом,як і належить ратуші. Вже цього року візьмемося за розробку проекту будівництва та технічну документацію.

Відносно обіцянки. За рахунок звільненої площі у дитсадку мало з'явитися ЗО нових дитячих місць. На цю кількість місць ми ви­ходимо, збільшивши на де­сять у кожному з трьох пустомитівських дитсадків. Уже зараз проводиться ре­монт не використовуваних приміщень у дитячому дошкільному закладі №3 («Золотий півник») — з квітня у цей садок піде ще десятеро дітей з багатодіт­них сімей. Впродовж року збільшимо групи у «Віночку» та «Дзвіночку»…

   Під час передвиборчої агітації ви часто повторю­вали, що керівник не по­винен сидіти на місці, на­впаки - бути там, де про­блема, що вимагає вирі­шення.

І досі так вважаю. Про­те в обов'язки голови вхо­дять і суто чиновницькі функції - підписати довід­ку, рішення. До речі, нама­гаюсь бути максимально доступний та близький до людей. Зауважте, у мене під кабінетом ніколи не буває черг. І хабарі - це катего­рично не до мене. Моя ко­манда - люди високих мо­ральних стандартів, кажу це переконано і щиро.

 

      Зима, звичайно, не найкращий період для по­чатку нових будівельних чи ремонтних робіт. Проте
у цьому напрямку і не видно жодних зрушень...

      Справді, назбиралося багато паперових справ, які потрібно було виріши­ти, розглядали, ухвалювали
та затверджували бюджет  - тобто набирали обертів. Проте вже у найближчому часі містяни таки відчують позитивні зміни.

         То чого нам очікувати у найближчій перспек­тиві?

            Пустомити залиша­ються, по суті, містом без центру. Проблема центральної площі вже давно висить у повітрі - цього року візьмемося за її реалі­зацію - навпроти будинку райради та РДА облаштуємо площу, розіб'ємо сквер. Думаю, зробимо все для того, аби ця зараз занедба­на територія стала улюбле­ним місцем відпочинку пустомитівчан. Нагальним за­лишається питання встанов­лення на околиці Пустомит сміттєпереробної станції. Ведемо переговори з німецькими інвесторами, що пропонують найсучас­нішу установку. Одразу хочу заспокоїти тих краян, яких насамперед хвилюють питання екології: усім відо­мо, наскільки німці скрупу­льозні у цьому плані. Так от, схожі станції з переробки сміття настільки екологічно безпечні, що знаходяться у центральній зоні багатьох німецьких міст. Наступне. Планую завершити освітлення міських вулиць, провести хоча б ямковий ре­монт доріг. Тобто поточних планів багато - будемо пра­цювати над їх втіленням.

       Чим зі зробленого мо­жете похвалитися вже сьо­годні?

Власне сьогодні підпи­сали угоду із профільною львівською фірмою щодо розробки   генерального
плану міста, який дуже на часі. Уже до кінця березня запрацює проект патрулю­вання міста у вечірній та нічний час - мене дуже хви­лює питання безпеки, як і те, чим живе наша молодь. Тож активно підтримую усі спортивні ініціативи.

        Чи влаштовує співпра­ця з міським житлово-ко­мунальним   підприєм­ством? Бо як пішохід можу сказати, що взимку наші тротуари були не в найкра­щому стані, як, зрештою, і дороги...

   МЖКП – дотаційна структура, грошей не вистачає катастрофічно. Правда­ми і не правдами вишукува­ли засоби для розчищення вулиць, старалися забезпе­чити піском. Думаю, спра­цювали на задовільно. Що ж, можу сказати, що бюджет складний. Але ми люди дієві, кмітливі, тож шукати­мемо можливостей вижива­ти у тих умовах і обстави­нах, які маємо.

Розмовляла Богдана ПАЛИНСЬКА

 

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 1507 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Чат
Друзі сайту
kolomyya.eu.org Новини західної України Великий Любінь
Реклама на сайті
Цікаві Факти про все на світі
Created by Skip © thebestvova@gmail.com